• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu çocuğa ne yapacağım

MorSeker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2010
596
571
103
Off kızlar benim derdim oğlumla 3 yaş 4 aylık yaşıtlarına göre zeki çok güzel konuşan yaptıkları söyledikleri ile insanları şaşırtan massallah maşallah diye sürekli tepki alan bi çocuk ben ve babası gayet iyi ilgileniriz kendini sabırla dinler her sorusuna "doğru" ve farklı cevaplar vermeye çalışırız bu yüzden soruları ve cevapları bilmiştir :nazar:

Ama gel gelelim ki aksi inat bir çocuk yaramaz ama böyle bilinçsiz değil çok konuşur, koşuşturur, hoplar, ziplar ....

Aksilik ne kadar doğru tabir bilemem yok yemek yemedi biraz huysuz yok uyumadi huysuz yok erken kalktı yoruldu huysuz. .... böyle böyle devam eden bahaneler sıkıldım bı bakıyorum arkadaşları ile gayet uyumlu bi bakıyorum hiç bişey vermiyor dokundurmuyor bağırıyor rahat vermiyor utanıyorum artık herkes ayy kardeşi gelecek daha huysuz hırçın olacak amaaaan diyo daha da geriliyorum oğlumun insanların yanında bağırması huysuzluk yapması beni rezil etmesi çok üzüyor beni yani yarım gün kreşe veriyorum sırf arkadaş bilsin paylaşım bilsin kalabalık bilsin diye kresi çok memnun oğlumdan ama benimle beraber böyle değil :KK43: yoruldum artık napcam bilemiyorum :KK61::KK61:

naptığını anlamadım ama direk onu suçlamışsınız
sız herseyi yaptıgınıza nasıl bu kadar eminsiniz?

konu baslıgına cevap verdım.

Çocuk o hepsi öyle

Kreşte de daha düzelir

Bebekle zor olsa da düzen oturunca rahat edersiniz

Söz dinleme huyu fazla ama inat tuttu mu dinletebilene Bravo ama misafir varken huysuzluk yapınca kimseye tat vermiyor çok kötü oluyorum

Acaba hamile kaldıktan sonra kreşe vermeniz onu yaralamış olabilir mi?
Hani dışlanmak gibi falan? Tabi ne zaman kreşe gitti bilmeden yazıyorum.
Çünkü orada iyi size karşı kötü imiş.

naptığını anlamadım ama direk onu suçlamışsınız
sız herseyi yaptıgınıza nasıl bu kadar eminsiniz?

konu baslıgına cevap verdım.

Şöyle örneklendireyim az önce komşum geldi oğlumdan 1 yaş büyük kızı var oynarlar arada bugün sabah biraz erken kalktı Kreşte gelmistik sanırım bunlardan dolayı daha huysuz kızı sığdırmadı eve oyun hamuru oynayacagiz dedi bölüştüler yok sandalye kavgası oldu hallettik bu kez kızın elinden aldı hamuru kızcağız bıraktı biryere dokunmasin gelmesin bize felan iyice kudurdu bende kızdım çünkü durdurmadım bana vurmaya başladı başka odaya koydum içerden bağırıp duruyo komşu kalktı (gidecekti zaten beni çağırmaya gelmişti) baya kötü oldum biraz fazla kızdım ağlaya ağlaya yatagin üstünde uyuya kaldı bende içerde ağladım kızınca vurunca dayanamıyorum :KK61:

Karmaşık olduysa kusura bakmayın

Çocuk daha siz ne kadar doğru düzgün eğitim verseniz de bunu bir yetişkin gibi algılayıp her koşulda uygulamasını beklemeyin.
Ama yaptığı huysuzluklar karşısında ne kadar üzüldüğünüzü belirtin.

Acaba hamile kaldıktan sonra kreşe vermeniz onu yaralamış olabilir mi?
Hani dışlanmak gibi falan? Tabi ne zaman kreşe gitti bilmeden yazıyorum.
Çünkü orada iyi size karşı kötü imiş.

Hamilelikten önce hafta ici 2 yarım gün gidiyordu kışın tabi.
. hava guzel olduğunda beraber parkta veya gezmedeyiz gurbetteyiz soğuk bir sehir burası bu yüzden o yanlız kalmasın diye uğraşıyorum ben annesiyim sonuçta arkadaş gibi olamam evde araba top oynuyoruz ama biryere kadar bu yüzden bu sekilde düşündük

Şöyle örneklendireyim az önce komşum geldi oğlumdan 1 yaş büyük kızı var oynarlar arada bugün sabah biraz erken kalktı Kreşte gelmistik sanırım bunlardan dolayı daha huysuz kızı sığdırmadı eve oyun hamuru oynayacagiz dedi bölüştüler yok sandalye kavgası oldu hallettik bu kez kızın elinden aldı hamuru kızcağız bıraktı biryere dokunmasin gelmesin bize felan iyice kudurdu bende kızdım çünkü durdurmadım bana vurmaya başladı başka odaya koydum içerden bağırıp duruyo komşu kalktı (gidecekti zaten beni çağırmaya gelmişti) baya kötü oldum biraz fazla kızdım ağlaya ağlaya yatagin üstünde uyuya kaldı bende içerde ağladım kızınca vurunca dayanamıyorum :KK61:

Karmaşık olduysa kusura bakmayın
Bu durumun kardes seyıyle alakalı oldugunu sanmıyorum cunku henuz ortada bır kardes yok
onun dısında 0-6 yas donemı cocuk kımle buyurse ona benzer, sız bu kadar arkadaslarınıza benı rezıl edıyor modunda bakmayın olaya . cocugunuzun alt yapısı kısılıgı karakterınden en onemlı seylerı sızden alacak evet keske paylaşssa ama paylaşmıyorsada odaya keske bırakmasaydınız onu o ortamdan uzaklastırıp goz goze gelecek sekılde, tatlım arkadasınla ne guzel oyun oynayacaktınız hamur ya da oyuncaklarla oynarsanız guzelce bende sıze odul verecegım gıb gıbı telkın edıcı seyler soylersenız sevkı artar dıye dusunuyorum
cunku onu orada yalnız bırakmanız muhtemelen onu daha fazla ofkelendırmıs olmalı kı uyandıgındada devam edecektır buna

Çocuk daha siz ne kadar doğru düzgün eğitim verseniz de bunu bir yetişkin gibi algılayıp her koşulda uygulamasını beklemeyin.
Ama yaptığı huysuzluklar karşısında ne kadar üzüldüğünüzü belirtin.

Bazen bu hatayı yapıyorum gerçekten herseyi algılayıp yapsın diye bekliyorum

Evet hatta biz daha söylemedik uzun bir süreç çocuk bekleyemez diye ama olursa diye konuşuyoruz ve cok istiyor ben abiyim diye büyüklük hoşuna giden bişey
Bence artık söylemelisiniz.
Çünkü ne kadar çabuk alışırsa o kadar iyi.
Kardeş istiyor ama gerçekten kardeş gelince aynı şekilde davranacak mı bakalım?
Eğer ''Sana kardeş geliyor'' dedikten 1-2 ay sonra kardeşinin gerçekten geldiğini görürse duygusal anlamda kendini sıkışmış hissedebilir, alışması daha zor olur.
Yani bekleyip beklememek ona kalmış bir şey değil ki, doğanın döngüsü böyle. Diğer abiler ablalar gibi o da bekleyecek.
Kardeşi olacağı fikrine ne kadar çabuk alışırsa siz de doğumdan sonra o kadar rahat edersiniz.
Allah analı babalı büyütsün, cinsiyeti belli mi?

Off kızlar benim derdim oğlumla 3 yaş 4 aylık yaşıtlarına göre zeki çok güzel konuşan yaptıkları söyledikleri ile insanları şaşırtan massallah maşallah diye sürekli tepki alan bi çocuk ben ve babası gayet iyi ilgileniriz kendini sabırla dinler her sorusuna "doğru" ve farklı cevaplar vermeye çalışırız bu yüzden soruları ve cevapları bilmiştir :nazar:

Ama gel gelelim ki aksi inat bir çocuk yaramaz ama böyle bilinçsiz değil çok konuşur, koşuşturur, hoplar, ziplar ....

Aksilik ne kadar doğru tabir bilemem yok yemek yemedi biraz huysuz yok uyumadi huysuz yok erken kalktı yoruldu huysuz. .... böyle böyle devam eden bahaneler sıkıldım bı bakıyorum arkadaşları ile gayet uyumlu bi bakıyorum hiç bişey vermiyor dokundurmuyor bağırıyor rahat vermiyor utanıyorum artık herkes ayy kardeşi gelecek daha huysuz hırçın olacak amaaaan diyo daha da geriliyorum oğlumun insanların yanında bağırması huysuzluk yapması beni rezil etmesi çok üzüyor beni yani yarım gün kreşe veriyorum sırf arkadaş bilsin paylaşım bilsin kalabalık bilsin diye kresi çok memnun oğlumdan ama benimle beraber böyle değil :KK43: yoruldum artık napcam bilemiyorum :KK61::KK61:

bukadar üzülmeyin şuan benim oğlumda kreşte fakat durdurabilene aşk olsun
kimsenin kapısını çalıpta bir kahve içemem yapacak bişey yok büyüme modundalar arkadaş yönünden eksik ortam görür ve birazdaha ayak uydurur dedim ama aynı inşallah büyüdükçe düzelecekler ...markette bile rahat edemem alışveriş doğru düzgün yapamam ama artık alıştım 3 yaşında daha kötüydü şuan birazdaha geçen yıla oranla daha sakin inşallah daha iyi olacak

Bu durumun kardes seyıyle alakalı oldugunu sanmıyorum cunku henuz ortada bır kardes yok
onun dısında 0-6 yas donemı cocuk kımle buyurse ona benzer, sız bu kadar arkadaslarınıza benı rezıl edıyor modunda bakmayın olaya . cocugunuzun alt yapısı kısılıgı karakterınden en onemlı seylerı sızden alacak evet keske paylaşssa ama paylaşmıyorsada odaya keske bırakmasaydınız onu o ortamdan uzaklastırıp goz goze gelecek sekılde, tatlım arkadasınla ne guzel oyun oynayacaktınız hamur ya da oyuncaklarla oynarsanız guzelce bende sıze odul verecegım gıb gıbı telkın edıcı seyler soylersenız sevkı artar dıye dusunuyorum
cunku onu oarada yalnız bırakmanız muhtemelen onu daha fazla ofkelendırmıs olmalı kı uyandıgındada devam edecektır buna

Aynı şeyleri düşünüyorum gerçekten çok denedim ama huysuzluk tuttuğu zaman birsey dinletmek kabul ettirmek mümkün değil hep göz hizasinda herseyi anlatıyorum uygun dille sakin olduğu zamanlar evet diyip onaylayıcı cevaplar veriyor ama inat anı yapılacak hiçbişey kâr etmiyor

bukadar üzülmeyin şuan benim oğlumda kreşte fakat durdurabilene aşk olsun
kimsenin kapısını çalıpta bir kahve içemem yapacak bişey yok büyüme modundalar arkadaş yönünden eksik ortam görür ve birazdaha ayak uydurur dedim ama aynı inşallah büyüdükçe düzelecekler ...markette bile rahat edemem alışveriş doğru düzgün yapamam ama artık alıştım 3 yaşında daha kötüydü şuan birazdaha geçen yıla oranla daha sakin inşallah daha iyi olacak
ben sunada ınanıyorum kızlar
artık eskısı kadar komsuluk yok
kı calısan kadınlarız cogumuz , sosyal ortamlara gotursekte sınema tıyatro okuıl kres her neyse
sureklı beraber oldugumuz akrabalık bagları eskısı gıbıyok
hem guven yok hem vakıt yok yok yanı
cocuklarımız cok yalnız kalıyor

Aynı şeyleri düşünüyorum gerçekten çok denedim ama huysuzluk tuttuğu zaman birsey dinletmek kabul ettirmek mümkün değil hep göz hizasinda herseyi anlatıyorum uygun dille sakin olduğu zamanlar evet diyip onaylayıcı cevaplar veriyor ama inat anı yapılacak hiçbişey kâr etmiyor
ama bence onu orada bırakma muhtemelen arkadasın oldugu ıcın donmek zorunda kalmıs hıssedıyorsun ama maxımum yanında sende sadece otursan belkı oda sakınlesır cunku baya kucukmus suanda
aılede onunla ınatlasan bırı varmı?
vuruyormus mesela sertmı sevıyorsunuz hanı poposuna poposuna yaparlarya baba babanne anane bırılerı yanı

Bence artık söylemelisiniz.
Çünkü ne kadar çabuk alışırsa o kadar iyi.
Kardeş istiyor ama gerçekten kardeş gelince aynı şekilde davranacak mı bakalım?
Eğer ''Sana kardeş geliyor'' dedikten 1-2 ay sonra kardeşinin gerçekten geldiğini görürse duygusal anlamda kendini sıkışmış hissedebilir, alışması daha zor olur.
Yani bekleyip beklememek ona kalmış bir şey değil ki, doğanın döngüsü böyle. Diğer abiler ablalar gibi o da bekleyecek.
Kardeşi olacağı fikrine ne kadar çabuk alışırsa siz de doğumdan sonra o kadar rahat edersiniz.
Allah analı babalı büyütsün, cinsiyeti belli mi?

Allah razı olsun biz kesin dille bahsetmedik ama kendisi daha olmadan hissetmiş gibi sürekli kardeşim olacak çok heycanlıyım felan diyor hayaller kuruyor nerde yatar olursa diyorum benim yatağımda yatsın diyor yemekler yedirecegim felan anlatıo hep bizde gereken neyse anlatiyoruz

ama bence onu orada bırakma muhtemelen arkadasın oldugu ıcın donmek zorunda kalmıs hıssedıyorsun ama maxımum yanında sende sadece otursan belkı oda sakınlesır cunku baya kucukmus suanda
aılede onunla ınatlasan bırı varmı?
vuruyormus mesela sertmı sevıyorsunuz hanı poposuna poposuna yaparlarya baba babanne anane bırılerı yanı

Evet babası ile vurmalı oyun oynuyo eşimi çok uyarıyorum sonra başkalarına yapıyo diye az önce sinirlendim aradım bişeyin dozunu bilmiyoruz çok fazla anlayışlı davranıyorsun diye baya ona da patladim eşim aşırı ilgili ve kızmaz sinir eder kızdırır oynarken

Demek evde siz ona hiç “hayır” demiyorsunuz. Kendine özgü görevleri olması lazım. Sadece konuşarak belli bir yere kadar yol alabilirsiniz. Yaşına uygun odasını toplama sorumlulukları verin ya da evde onun da sorumlu olduğu küçük şeyler olsun. Mesela bir saksı çiçek, o büyütsün gibi. Bunlar onun hırçınlığını alacaktır. Ya da abi olacağını ve bunun ciddi ve sorumluluk gerektiren bir iş olduğunu anlatmaya çalışın.

Mesela “kardeşin doğduğu zaman henüz çok küçük sen ilgileneceksin onunla, oyunlar oynatacaksın, ama bu şekilde sen birini itip de kardeşin görürse aynısı yapmaz mı? Seni örnek alacak o? Bunun doğrusu ne?....” gibi siz ona soru sorun bol bol. Soruların cevabını kendi bulacak.

Back
X