Ben bu duygudan kurtulamadım.

Nessy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2006
1.602
9
116
İstanbul
Aslında saçma,komik dert diye görülemeyecek birşey.Başkası açsa böyle bir konu ''çocuk'' gözüyle bakarım bu kesin.

Herşey erkek arkadaşımdan ayrılmamla başladı.Eski sevgilisini unutamadığını söyleyerek bitirdi.Kızla yüzyüze tanışmışlığım yok ama hakkında az biraz birşeyler biliyorum.
O zamana kadar ismini bile bilmediğim kişi birden önemli olmaya başladı.Onunla kendimi bir karşılaştırmaya başladım ki arkası gelmedi.Kendimi yetersiz görmeye başladım bundan da kurtulamadım bir türlü.
O mesela fakültede okuyordu avukat çıkacaktı.Çocuk yaşta bunu hedef seçmişti.Bense önlisansı bitireceğim ondan sonra ne olacağım belirsiz.Kafamda ''illa şu olacağım'' diye birşey hiç olmadı.Daha doğrusu öğrenmek hep daha önemli oldu ötesini düşünmedim.Hayatı boyunca hep öğrenci kalmak isteyen başka bir çılgın var mı bilmiyorum.Velhasıl hedefsiz biriyim.

Onun hayatıyla kendi hayatımı karşılaştırdığımda diğer ortaya çıkan şey ise adamakıllı bir hobimin bir uğraşımın bile olmayışı.Bir tarafta lisedeyken dahi arkadaşlarıyla şehir dışına çıkmış konserlere gitmiş kendi grubunu kurmuş sosyal biri.Bense tam bir ev kuşu.Haydi iş güç olmasın çalışmayayım ev hanımı olayım..O da yok.Ne danteldir ne örgüdür ne ahşap boyama tasarım falan fıstık.Hiç de merakımı celbetmeyen şeyler.O zamana kadar ''ne gerek var hazır var şimdi'' diyen biriyken,şimdi buna hayıflanıyorum.

Ne yapmam gerektiğimi bilmiyorum.Bir yanım diyor ki,seven böyle sevmeli seni.Başkası olarak yürümez iş.Kendin ol diye.
Bir yanımsa belki bu senin uyanman,kendini geliştirmen değiştirmen için bir fırsattır diyor.Bir uğraş edin kendine vs.

Bilemedim..

canım kendini kıyaslaman kötü olmuş bi kere. kıyaslama işine girersen ardı arkası kesilmez. eğer bi hobi bi uğraşı edinmek istiyosan kendine bunu içinden gelerek yapmalısın. yoksa kendini o kişile kıyasladığın için değil

Son düzenleme:
canım kendini kıyaslaman kötü olmuş bi kere kıyaslama işine gireresen ardı arkası gelmez. eğer bi hobi bi uğraşı edinmek istiyosan kendine bunu içinden gelerek yapmalısın yoksa kendini o kişile kıyasladığın için değil

İşin garibi ilgi alanım olan şeyler hep yüzeyseldir bende.
Astrolojiyi seviyorum mesela.Bilgim bir yükselen burç+normal burçtan fazladır ama bir astroloji forumunda gayet yetersiz olduğumu görüyorum.Gidiyor anında motivasyon.

İşin garibi ilgi alanım olan şeyler hep yüzeyseldir bende.
Astrolojiyi seviyorum mesela.Bilgim bir yükselen burç+normal burçtan fazladır ama bir astroloji forumunda gayet yetersiz olduğumu görüyorum.Gidiyor anında motivasyon.

ilgilendiğin bişey var sonuçta. ki normal bilinenlerden daha çok şey biliyosun. güzel bişey bunun üstünde yoğunlaş o zaman kendini geliştir. düşünmesene sen diğer kızı boşver beynini kurcalamasına izin verme. zaten uğraşacağın işi severek yaparsan aklına bile gelmez. kaptır git kendini

Ya da tarih diyelim..O bölümü bitirdim ettim ancak bu ülkede herkes sevdiği işi yapamıyor para kazanmak da engelliyor insanı.Bitirince ne olacak o da problem.:26:

Özgüven eksikliği diyoruz sendekine
Kendine güvenmekte bitiyor aslında herşey
Hiç kimse için hayatına yön verme herşeyi kendin için yap
Ayrıca zevk aldığın işlerle uğraş
Herkes dantel ahşap boyama vb şeyler yapıyor diye yapmak zorunda değilsin
İlla bir uğraşın olması da gerekmiyor dediğim gibi güven kendine biraz.

hobileri, uğraşları, amaçları olan insanlar renkli kişilikli insanlardır..çoğu zaman tercih sebebidir.

gayet normal bir süreç .. çünkü arkadasın onu tercih etmiş. buda sende özgüven eksikliği yaratmış kendini suçlama değiştirmeyede kalkma sevecek adam seni sen olduğun için sevmeli..ha ben kendimi geliştirmek istiyorum dersen tabiki yap ama kendin için yap

evet bunun adı özgüven eksikliği
bende çok yaşıyorum bu duyguyu
hemde sürekli üstelik beni sevgilim tekretmedi :61:
en başından beri kendimi bildim bileli bu duygu bende mevcut
hep kıyaslarım kendimi başkalarıyla bak o okumuş bu senden daha zayıf
bak o becerikli hep kendimi yargılar acımasızca eleştiririm
fazla arkadaşımda yooktur bu yüzden hemen kaynaşamam insanlarla hiçbir amacım gayem yok
bu hayata dair ne zaman bişeyler yapma düşüncesinde olsam kendi kendimi vazgeçiriyorum
eşimse tam tersim tam zıttız o kendine çok güvenen amaçları istekleri umutları olan
hobileri ilgi alanları fazla olan bir insan konuşkan arkadaş canlısı diğer insanların tabiriyle renkli kişilik :37:
12 yıldır tanıyoruz birbirimizi etrafında benden daha güzel daha sosyal ve renkli insanlar vardı
ama o benim renksiz kişiliğimi sevdi...
yani konunun özü yanlız değilsin :))))
ve sevgilin seni böyle olduğun için terketmedi
zaten konunun başında eski kız arkadaşı demişsin
muhtemelen onu unutmak için seninle beraber oldu
ama yapamadı karşı taraftanda ışık görünce tekrar ona döndü
hiç üzülme bence hayırlısı buymuş de :34:

Değmeyen bir adam için kendinde özgüven eksikliği yaratma o kız Avukat olacağı için veya renkli bir hayatı olduğu için değil unutamadığı için dönmüştür. Ben de eşimle sevgiliyken etrafında bir sürü kız vardı kariyeri çok iyi olan ben de senin gibi ev kızı gibiydim evde miskinlik yapardım hiçbir işe elimi sürmezdim çalışmıyordum bile o arkadaşı olan kızlarla aramda uçurum kadar fark vardı. Ben önlisans mezunuydum eşim iki üniversite bitirmiş üstüne o zaman master yapıyordu hatta hiç unutmuyorum yüksek lisans mülakatına birlikte gitmiştik daha yeni tanışıyorduk mülakatı birinci sırada kazanmıştı ben bu adamı nasıl elimde tutarım diye düşünmüştüm ama herşey tam tersi oldu evlenmek için benim ailemle bir yıl uğraşmıştı.
Mutlaka karşına daha iyileri çıkacaktır...

İşin garibi başkası olsa,güzellik ölçütünden kıyaslar kendini.
Ben tamamen başka başka şeyler çıkardım ortaya.Biliyorum da içim içimi yerken kimsenin umrunda değilim.
Boşuna ve değmez.
Ancak burada bana benzeyen insanlar olduğunu görünce rahatlamış hissettim kendimi.
Teşekkür ederim yorumlarınız için.:16:

Konu içeriği nedeniyle "Aşk hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

biri sizi sevsin diye kendinizi başka biriymiş gibi bir görüntüye bürümeyin,kendiniz için kendi zevkiniz ve gelişiminiz için bir şeylerle uğraşın,hobi edinin:34:

Aslında saçma,komik dert diye görülemeyecek birşey.Başkası açsa böyle bir konu ''çocuk'' gözüyle bakarım bu kesin.

Herşey erkek arkadaşımdan ayrılmamla başladı.Eski sevgilisini unutamadığını söyleyerek bitirdi.Kızla yüzyüze tanışmışlığım yok ama hakkında az biraz birşeyler biliyorum.
O zamana kadar ismini bile bilmediğim kişi birden önemli olmaya başladı.Onunla kendimi bir karşılaştırmaya başladım ki arkası gelmedi.Kendimi yetersiz görmeye başladım bundan da kurtulamadım bir türlü.
O mesela fakültede okuyordu avukat çıkacaktı.Çocuk yaşta bunu hedef seçmişti.Bense önlisansı bitireceğim ondan sonra ne olacağım belirsiz.Kafamda ''illa şu olacağım'' diye birşey hiç olmadı.Daha doğrusu öğrenmek hep daha önemli oldu ötesini düşünmedim.Hayatı boyunca hep öğrenci kalmak isteyen başka bir çılgın var mı bilmiyorum.Velhasıl hedefsiz biriyim.

Onun hayatıyla kendi hayatımı karşılaştırdığımda diğer ortaya çıkan şey ise adamakıllı bir hobimin bir uğraşımın bile olmayışı.Bir tarafta lisedeyken dahi arkadaşlarıyla şehir dışına çıkmış konserlere gitmiş kendi grubunu kurmuş sosyal biri.Bense tam bir ev kuşu.Haydi iş güç olmasın çalışmayayım ev hanımı olayım..O da yok.Ne danteldir ne örgüdür ne ahşap boyama tasarım falan fıstık.Hiç de merakımı celbetmeyen şeyler.O zamana kadar ''ne gerek var hazır var şimdi'' diyen biriyken,şimdi buna hayıflanıyorum.

Ne yapmam gerektiğimi bilmiyorum.Bir yanım diyor ki,seven böyle sevmeli seni.Başkası olarak yürümez iş.Kendin ol diye.
Bir yanımsa belki bu senin uyanman,kendini geliştirmen değiştirmen için bir fırsattır diyor.Bir uğraş edin kendine vs.

Bilemedim..

bu duyguyu çok iyi bilirim sevdiğiniz bir başka birini sevipte sizden ayrıldıysa kendinizi ister istemez paranoyak şekilde o diğer kızla karşılaştırırsınız...engel olunamaz buna..

ama yaşadıklarımdan sana şunu söyleyebilirim erkekler(hepsi demeyeyeimde büyük çoğunluğu) kendi hedefleri olan, kendi fikirlerine ve ideallerine saygı duyan kadınlardan daha çok hoşlanıyor ve onlara daha çok saygı duyuyor...

küçük bir örnek vereyim benim şuan peşimde olan kişinin bana söylediği söz şu:..sen diğerleri gibi değilsin, hedeflerin ideallerin var, hayat vizyonun çok geniş ve hayatını ideallerin üzerine kurmuşsun,hedeflerin için çabalıyorsun diyor.. benim karşıma çıkan kızlarda hep evlenim derdinde..yada benim mesleğimi kullanmak derdinde..ben asla böyle bir kız istemiyorum diyor..

yani şunu anlatmak istiyorum sen bu halde kendini sorgulamakta haklısın ama bir başkasıyla karşılaştırarak yapılmaz bu..çünkü o ayşedir sen fatmasındır...seni degüzel yapan değerler vardır...sende kendine güzel hedefler çizmeek istiyorsan bunu başarabilirsin ama biri istediği için değil sen istediğin için olmalı ki zaten zorla istesende yapamazsın...

Derdin küçüğü büyüğü olur mu senin için basit olan bir başkası için önemlidir. Gerçekten bu adamın seni bırakması iyi olmuş yaptığı çok çirkin. Yaşın daha çok genç seni umursamayan bir adamı sen hiç umursama.

Ne yapmam gerektiğimi bilmiyorum.Bir yanım diyor ki,seven böyle sevmeli seni.Başkası olarak yürümez iş.Kendin ol diye.Bir yanımsa belki bu senin uyanman,kendini geliştirmen değiştirmen için bir fırsattır diyor.Bir uğraş edin kendine vs.

Bilemedim..

Kendinizi geliştirmek "başkası olmak" değil ki... Eğitim yaşam boyu devam eden bir süreç, kendinizi daha iyi bir seviyeye getirerek kendinizden ödün vermeyeceksiniz, aksine büyük bir iyilik yapacaksınız kendinize... "Seven böyle sevsin" denilen hususlar fiziksel, ailevi özelliklerimiz gibi değiştirilmesi mümkün olmayan durumlardır oysa bir insan daha sosyal, daha canayakın, daha insancıl olabilir...

Biz nasıl eşlerimizde karakterine yaptıkları yatırıma önem veriyorsak karşı tarafın da bunları talep etmek en doğal hakkı... O nedenle kendinizi geliştirme yönünde bu olayı işaret olarak yorumlamanız yerinde bir hareket olmuş...

Yine de bu süreci kıskançlığınızı törpüleme aracı değil, geleceğinize yatırım olarak görün... Erkek arkadaşınız Angelina Jolie olsaydınız da eski sevgilisine dönecekti... Belli ki sevgisini bitiremeden sizinle bir şeyler yaşamaya çalışmış ama alışamamış... Onlara mutluluklar dileyelim ama siz onlardan daha şanslısınız çünkü yeni hedeflerinizle hayatınıza girecek harika insan şu an için büyük bir sürpriz ve belki eski erkek arkadaşınız da kendini müstakbel eşinizle kıyaslayıp bunalıma girecek... :90:

Haklısınız.Olumsuzlukları avantaja çevirmek bizim elimizde.
Şunu da belirtmek isterim ki eski arkadaşımdan bir beklentim kalmadı.Hani dönmesini vesaire beklemiyorum,istemiyorum.
Ama o kız bende örnek model gibi birşey oldu kaldı.:41:

Canım aslında sen o kızı kendinle kıyaslamıyorsun daha önce okulunla ilgili bir konu açmıştın ileride işle ilgili yaşayacağın belirsizlikler yüzündem mutsuzluğunu ifade etmiştin demek istediğim aslında sen o kızı kıskanmıyorsun sadece kendi hayatında ki belirsizlikler seni üzüyor.

Canım aslında sen o kızı kendinle kıyaslamıyorsun daha önce okulunla ilgili bir konu açmıştın ileride işle ilgili yaşayacağın belirsizlikler yüzündem mutsuzluğunu ifade etmiştin demek istediğim aslında sen o kızı kıskanmıyorsun sadece kendi hayatında ki belirsizlikler seni üzüyor.

İkisi de diyebiliriz.O kızdan önce hiç düşünemiştim çünkü.
O'nun işi hazır çok saygın bir meslek.İlgili eğitim okul sırasında veriliyor zaten.Pratik örnekler vs.
Benim bölümümde böyle birşey söz konusu değil.Ki benim bölümümden sokakta kime çarpsan var.

Back
X