• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu isi becerebilir miyim?

Gondergelsin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.372
2.169
133
41
Arkadaslar 36 haftalik hamileyim. sezeryan istedigim icin 16 araliga gun aldik. daha once de belirtmistim esim yurtdisinda annem vefat etti babam hayatta baska bir sehirde,bir kiz kardesim var sehir disinda çalışıyo evli. ozetten sonra anlatmaya basliyorum. esim yurtdisina gitti ben 24 haftalikken.2 ay babamin yanina gittim. dogumum yaklasinca ucaga binme sıkıntı olmasin diye gecen hafta evimin oldugu sehire geldim. kv ile kaldim. ama cok bunaldigim icin ara ara korksam da kendi evine geciyorum kaliyorum. bu zamana kadar cok sıkıntı yasamistik kendisiyle ama sukur simdi bana iyi bakiyor. yedigim onumde yemedigim arkamda. laf sokmasi falan yok. olumsuzlari siraliyorum. gorumcenin iki yasindaki cocuguna bakiyor. o cocuk surekli benim tepemde karnima zarar veriyo bazen rahat ettirmiyor. Sürekli dikkatimi cekmeye calisiyor.yoruyor beni. ben zaten tahammulsuz bir insanim iyice huzursuz oluyorum. esimin ilk plani dogumdan 15 gun sonra donecek para biriktirince yani yazin kesin dönus yapacakti.ben kv ile kalacaktim. ara ara eve gececektim bebekle falan. ama ben iyice cildirma noktasına geldim. cunku kv maalesef titiz bir insan degil. bu beni rahatsiz ediyor.ayrıca iki yasindaki yegen surekli inatlasma halinde ve benim bebegime zarar verecek diye korkuyorum. ben de elalemin çocuguna sesimi yukseltmiyim diye susuyorum ama bu halimle kendimi yollara atiyorum yollarda Ağlıyorum. eşime don diyorum baslatma parasindan. bebege birlikte bakalim sonra örneğin 2 aylik olunca nereye gidersen git. ya da gidemeZSen de gitme memlekette calis. ama yanimda ol. ev yok kira ama borcumuz da yok. şimdi donerse tekrar is arayacak 12000 tl gibi hayatta Göremeyecegimiz paraya calisiyo buraya gelirse 1/4 u falan. ama ben kvde yapamam gibi geliyo. esim 15 gün sonra tekrar gitse ben evde bebekle tek yapabilir miyim? Bu arada kv aramiz arabayla 20dk. Ben araba kullanmayi bilmiyorum. Cocuk olunca kis boyu beni evden cikarmazlar. 3 aydan fazla yani. Ben zaten herseyi kafaya takarim simdi orda bi yemegim falan olur. Arada alir bebeği uyutur yani faydasi cok ama benden goturecegi de zor. Siz bana akil verin ben ne yapayim

Çocuk nasıl karnınıza zarar veriyor yahu kendinizi koruyamıyor musunuz?
Ayrıca benim önerim: kendi evinize geçin doğumdan sonra, eşiniz para göndersin ev için yardımcı tutun işlerinizi o halletsin sizde bebeğinizle ilgilenin.
Yoksa lohusalık hep stresle geçecek gibi.

Keske araba kullanmayi bilseydiniz iyi olurdu. Kendi evinizde kalin diyecegim ama tek basiniza bebek de varken korkarsiniz belki aniden rahatsizlanir araba kullanmayi da bilmiyorsunuz zor olur. Kayinvalideniz gelsin sizde kalsin diyecegim ama sanirim gelmez. Biraz idare edeceksiniz artik ama tek kalmanizi tavsiye etmem. Lohusa kadinlarin o psikolojiyle tek kalmalarini uygun gormuyorum.

Dogumu kayin validenin yaninda yap 1 hafta kal evine gek sonrada babani yanina al o sana göz kulak olur alahin izniyle arac kullanmayida biliyorsa oh mis hic korkmaya gerek yok.o cocuk sizin bebegide kıskanacak birde kayinvalide hem sana hem bebege hem o cocuga hemde eve zor yetisir biraz.

Bebeğin ele avuca gelince araba kullanmayi öğren lutfen!!
Ayrica evinde kal korkulacak bisey yok sakin ol.
Temizlik icin haftada bir kadin tut yarim gun hallalur yada bakıcı adami da yorma kv de kendini de. cok sukur maddi sikintin yok. cozulemeyek sorun değil .
Bebeğini de kendini de uzme:anneadayı:

Bebeğinize bakamamaktan neden korkuyorsunuz ki, onun sizden başka kimseye ihtiyacı olmaz merak etmeyin. İnsanlar ne zor şartlarda bakıyor bebeklerine, bir sürü insana da bakmak zorunda kalıyor. Siz sadece bebeğinize bakacaksınız ve yemeğinizi yapacaksınız, temizlik işi zaten ne kadar çıkar, evde başkası yok sonuçta. Gözünüzde büyütmeyin bence, insan kendi evinde rahat eder, tahammül edemediğiniz bir ortamda kalmayın.

Çocuk nasıl karnınıza zarar veriyor yahu kendinizi koruyamıyor musunuz?
Ayrıca benim önerim: kendi evinize geçin doğumdan sonra, eşiniz para göndersin ev için yardımcı tutun işlerinizi o halletsin sizde bebeğinizle ilgilenin.
Yoksa lohusalık hep stresle geçecek gibi.
Çocuk surekli kucağıma gelmek istiyor. olmaz diyorum koltuktan atliyo karnima. ben de iki yanima yastik alip oturuyorum

Lohusayken tek başına kalma derim zor. İlk günler geçince evine geçersin. Ama Doğumdan hemen sonra yanlız kalmak çok zor olur.

Back
X