• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu isi becerebilir miyim?

Çocuk surekli kucağıma gelmek istiyor. olmaz diyorum koltuktan atliyo karnima. ben de iki yanima yastik alip oturuyorum

bakın çocuk kucağa gelmek ister çoğu ister merak ediyor

alın kucağınıza bebeği tanıtın ona tekme atarken gösterin vs vs

öğretin yani o zaman atlamaz ki

evinize gidin de bu sadece kısa süreli çözüm önerisi

zira belki siz de ikinciyi yaparsınız o yaşındaki birinci de yanınızda bakmanız gerekir halde olabilir

15 gun falan esim kalir belki bi okadar kiz kardesim ama sonra devamli kalacak kimsem yok kv cocuga baktigindan bana gelemeZ

aa ben eşinin doğuma gelebileceğini kaçırmışım

o zaman daha rahat doğumdan sonra geçin evinize kurun düzeninizi

eşiniz gidince de devam

sürekli birisine zaten gerek yok ki

Arkadaslar 36 haftalik hamileyim. sezeryan istedigim icin 16 araliga gun aldik. daha once de belirtmistim esim yurtdisinda annem vefat etti babam hayatta baska bir sehirde,bir kiz kardesim var sehir disinda çalışıyo evli. ozetten sonra anlatmaya basliyorum. esim yurtdisina gitti ben 24 haftalikken.2 ay babamin yanina gittim. dogumum yaklasinca ucaga binme sıkıntı olmasin diye gecen hafta evimin oldugu sehire geldim. kv ile kaldim. ama cok bunaldigim icin ara ara korksam da kendi evine geciyorum kaliyorum. bu zamana kadar cok sıkıntı yasamistik kendisiyle ama sukur simdi bana iyi bakiyor. yedigim onumde yemedigim arkamda. laf sokmasi falan yok. olumsuzlari siraliyorum. gorumcenin iki yasindaki cocuguna bakiyor. o cocuk surekli benim tepemde karnima zarar veriyo bazen rahat ettirmiyor. Sürekli dikkatimi cekmeye calisiyor.yoruyor beni. ben zaten tahammulsuz bir insanim iyice huzursuz oluyorum. esimin ilk plani dogumdan 15 gun sonra donecek para biriktirince yani yazin kesin dönus yapacakti.ben kv ile kalacaktim. ara ara eve gececektim bebekle falan. ama ben iyice cildirma noktasına geldim. cunku kv maalesef titiz bir insan degil. bu beni rahatsiz ediyor.ayrıca iki yasindaki yegen surekli inatlasma halinde ve benim bebegime zarar verecek diye korkuyorum. ben de elalemin çocuguna sesimi yukseltmiyim diye susuyorum ama bu halimle kendimi yollara atiyorum yollarda Ağlıyorum. eşime don diyorum baslatma parasindan. bebege birlikte bakalim sonra örneğin 2 aylik olunca nereye gidersen git. ya da gidemeZSen de gitme memlekette calis. ama yanimda ol. ev yok kira ama borcumuz da yok. şimdi donerse tekrar is arayacak 12000 tl gibi hayatta Göremeyecegimiz paraya calisiyo buraya gelirse 1/4 u falan. ama ben kvde yapamam gibi geliyo. esim 15 gün sonra tekrar gitse ben evde bebekle tek yapabilir miyim? Bu arada kv aramiz arabayla 20dk. Ben araba kullanmayi bilmiyorum. Cocuk olunca kis boyu beni evden cikarmazlar. 3 aydan fazla yani. Ben zaten herseyi kafaya takarim simdi orda bi yemegim falan olur. Arada alir bebeği uyutur yani faydasi cok ama benden goturecegi de zor. Siz bana akil verin ben ne yapayim
Kv evindevde olsan bebege sen bakacaksin. Kendi evine gec iyilesince rahat edersin. Zaten bebek olunca gecen gunduzun bir olacak. Bu kadar sıkıntıda olsam başlarım parasina benim en ozel anlarimda yabimda yok sikinti girla. Almiyim canim o parayi az olsun huzurum cebimde olsun.

Arap ulkesi hijyenik seyleri problem ediyorum bebegin hasta olmasindan korkuyorum
anladım o zaman gerek yokmuş evet..
bu durumda herkesin dediği gibi bakıcı bulun.kv de istediğini söylesin parasını o vermeyecek ya..herkesin söylediğine bu kadar kulak asmayın..hayırlı doğumlar dilerim.

Bebeğe evinde bakarsın bence, bende hep tek baktım, o sorun olmazda..
Gece tek yatmak sorun olabilir, yapayalnız zor be..

Bu kadar paranın ıcınde olabıldıgınce ılkel bır yasama seklı
koskacaman kadın olmussunuz anne oluyorsunuz kendı evınızde nasıl kalamıyorsunuz.
Sorunuza gelınce pekala 15 gunluk bebekle bı kendınıze bakarsınız ayrıca cokta guzel atlatırsınız esınız yok halıyle yemek bekleyen yok temızlık bekleyen yok

İlk 15 gün esinizin olması avantaj. Bu sayede hem kendi evinizde olup hemde yardimci tutmaya karar verirseniz esinizin yaninizdayken kv bişey diyemez.

Arti kardesiniz de esinizden sonra ziyaret amaçlı gelip 1 hafta kalır sonra babanız vs. idare edersiniz.

Sakın korkmayın bende tek başıma baktım ailem hayatta olmasına ve evimizin yakin olmasına rağmen babam izin vermediği için annem 2 gün kalıp döndü.

Bir hafta kuzenim yanimdaydi 10 günden sonra tek kaldım.

Eşim da alt caddede çalışmasına rağmen gece 10 gibi geliyordu birde onun yemeği üstü başı..

Kolik bir bebek olmasına rağmen herseyiyle kendim ilgilendim banyosunu bile tek yaptırdım..

Ve benim normal doğum olmasına rağmen iyileşme sürecim 2 ay sürdü buna rağmen kimseden yardım almadan tek büyüttüm kızımı..

Emin ol bu sana daha büyük zevk veriyor.
Sadece kendinize guvenmeniz lazım.

Hamileligi kv ve arada evde gecirin. Sezeryan olacagindan bi 15 gun toparlanma surecini de orda grcirdikten sonra evinize gecin bir yardimci alabilirsiniz. Emin olun evinizde daha rahat edersiniz.

Bu kadar paranın ıcınde olabıldıgınce ılkel bır yasama seklı
koskacaman kadın olmussunuz anne oluyorsunuz kendı evınızde nasıl kalamıyorsunuz.
Sorunuza gelınce pekala 15 gunluk bebekle bı kendınıze bakarsınız ayrıca cokta guzel atlatırsınız esınız yok halıyle yemek bekleyen yok temızlık bekleyen yok
Ilkel ne ki? gecen gorumce kocasiyla kavga etti babasinin evine geldi7 kisiydik☺☺en azindan aksam annesi eve goturuyodu cocugu 1 hafta eve de gitmedi. herhalde sabrin sonu budur dedim. allahtan baristi da gitti

bakın çocuk kucağa gelmek ister çoğu ister merak ediyor

alın kucağınıza bebeği tanıtın ona tekme atarken gösterin vs vs

öğretin yani o zaman atlamaz ki

evinize gidin de bu sadece kısa süreli çözüm önerisi

zira belki siz de ikinciyi yaparsınız o yaşındaki birinci de yanınızda bakmanız gerekir halde olabilir
Yani ben tabi hiç cocuk yetistirmedigim icin bilmiyorum ama olabildiğince anlatmaya çalışıyorum. bebek uyuyo uyanirsa uzulur falan diyorum 2 dk ikna oluyo sonra ayni sey. surekli dikkat cekmeye çalışıyo. x gel birlikte çizgi film izleyelim gel birlikte uyuyalim falan İsrar kıyamet surekli. yok diyorum sen git ben gelicem diyorum atiyo kendini yerlere aglamalar krizler falan. sabrim tasiyo benim

Back
X