Ben bu kıza nasıl davranmalıyım?

sumici

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013
862
1.368
313
Öncelikle iyi geceler.Bir görümcem var bizimle yaşıyor, yabancı uyruklu kendisi. Sağolsun ikizlerim doğduğundan beridir bizimle. Oncesinde bir yerde calisiyordu. Calistigi yerde dönemlik calisiyordu.İs bittiğinde de bizimle kaliyordu.Sonra biz şehir değiştirdik ve kendi isteğiyle çalışmak istemedi cunku isi zordu ve arkadaslari onu disliyordu. Sonucta bizimle geldi.
Kendisi okumuyor lise mezunu.Ona üniversite baktık ancak puan olarak bir universiteye yerleşemedi,ozel okula da paramiz yetmedi ve ikizlere ben çalışırken o bakmaya başladı.
Ben de eşim de yoğun çalışıyoruz ve haliyle bu arada o sıkılıyor.Maddi sıkıntılar had safhada o yüzden çok fazla dışarı çıkan, gezen bir aile değiliz.Zaten pek zamanımız da yok.
Eşimin ailesinin geçim masraflarını da biz karşılıyoruz çünkü babası vefat etti.Esimin maaşı tamamen ona gidiyor.Ben de evi geçindirmeye çalışıyorum.Kendisi de çocuğa bakiyor.Bu akşam çalıştığım yerden dolayı zorunlu bir iftara katılmam gerekti.Esimle gittik ve bir saat sonra geldik.Burada filmler koptu.Evi terketmeye kalkti.Hic bilmediği bir şehre gidip orada çalışacağını söyledi.Evde ortam gerildi ve eşim çıldırdı.Onlari zor ayırdım.Herseyi içinde biriktirmiş resmen kustu içindekileri.Saçını basını yoldu.Zor ikna ettim gece evden çıkmaması için.Simdi ne yapmalıyım bilmiyorum.Onu çok iyi anlıyorum sıkıldığını biliyorum ancak elimden bir şey gelmiyor. Ne yapmalı? Onu ülkesine geri mi göndermeli? Gittiği takdirde eşimin ailesinin masraflarını nasıl karşılarız bilmiyorum.Onlarin zor durumda kalmasını istemiyorum.Ancak evden kaçma ihtimalini de göz ardı edemem.Esim geri gelmemek üzere göndermek istiyor.
Bu arada kendisi çok fazla arkadaşlarını netten takip ediyor, onları kıskanıyor, birileri aklını bulandırıyor. Bu akşam ki konuşmalarından eşimle beni de kiskandigini anladim. Biz eşimle o üzülmesin diye resmen arkadaş hayatı yaşıyoruz.Onun yanında beni opmez, sarilmaz.Ben de istemem zaten. Birlikte geçirdiğimiz bir zaman da yok.

iş bulması lazim bulunduğunuz şehirde part time bulamaz mi. Yoksa sizin ikizlere kim bakacak derdiniz mi var bilemedim
İkizlere kim bakacak derdi değilde ikizlere bakacak kişiye vereceğim paradan dolayı ailesine para gonderememe derdi var.Orada tam dört tane yetim var.Yoksa 600 dolara ben burda her halükarda bakıcı bulurum ki gönderdiğimiz rakam budur.

Bırakın gitsin.
İkiz bebek bakımı çok çok zordur.
Bunca zaman iyi bile dayanmış bence.

Eşiniz gönderirken bir b planı vardır elbet.
Ailesi de oğluna mı güvenmiş sadece?

Görümce yabancı uyruklu, eşiniz değil mi?
Kesinlikle çok çok iyi baktı Allah ondan razı olsun.Ben bile o kadar iyi bakamazdim. Babası biz evlenmeden iki hafta önce vefat etti ve geriye hiçbir şey bırakmamış.İlk zamanlar eşim çok az bir miktara çalışıyordu.Burda ben çalışıp aileye para gönderdim.Dugun için kredi çekmiştim onu ödedim.Tam üç sene evimde eşya bile yoktu.Hala o dönemden kalan borçlar var.Kapanmiyor kapatamiyoruz.
Evet eşim de yabancı ama şuan TC vatandasligi aldi

Öncelikle iyi geceler.Bir görümcem var bizimle yaşıyor, yabancı uyruklu kendisi. Sağolsun ikizlerim doğduğundan beridir bizimle. Oncesinde bir yerde calisiyordu. Calistigi yerde dönemlik calisiyordu.İs bittiğinde de bizimle kaliyordu.Sonra biz şehir değiştirdik ve kendi isteğiyle çalışmak istemedi cunku isi zordu ve arkadaslari onu disliyordu. Sonucta bizimle geldi.
Kendisi okumuyor lise mezunu.Ona üniversite baktık ancak puan olarak bir universiteye yerleşemedi,ozel okula da paramiz yetmedi ve ikizlere ben çalışırken o bakmaya başladı.
Ben de eşim de yoğun çalışıyoruz ve haliyle bu arada o sıkılıyor.Maddi sıkıntılar had safhada o yüzden çok fazla dışarı çıkan, gezen bir aile değiliz.Zaten pek zamanımız da yok.
Eşimin ailesinin geçim masraflarını da biz karşılıyoruz çünkü babası vefat etti.Esimin maaşı tamamen ona gidiyor.Ben de evi geçindirmeye çalışıyorum.Kendisi de çocuğa bakiyor.Bu akşam çalıştığım yerden dolayı zorunlu bir iftara katılmam gerekti.Esimle gittik ve bir saat sonra geldik.Burada filmler koptu.Evi terketmeye kalkti.Hic bilmediği bir şehre gidip orada çalışacağını söyledi.Evde ortam gerildi ve eşim çıldırdı.Onlari zor ayırdım.Herseyi içinde biriktirmiş resmen kustu içindekileri.Saçını basını yoldu.Zor ikna ettim gece evden çıkmaması için.Simdi ne yapmalıyım bilmiyorum.Onu çok iyi anlıyorum sıkıldığını biliyorum ancak elimden bir şey gelmiyor. Ne yapmalı? Onu ülkesine geri mi göndermeli? Gittiği takdirde eşimin ailesinin masraflarını nasıl karşılarız bilmiyorum.Onlarin zor durumda kalmasını istemiyorum.Ancak evden kaçma ihtimalini de göz ardı edemem.Esim geri gelmemek üzere göndermek istiyor.
Bu arada kendisi çok fazla arkadaşlarını netten takip ediyor, onları kıskanıyor, birileri aklını bulandırıyor. Bu akşam ki konuşmalarından eşimle beni de kiskandigini anladim. Biz eşimle o üzülmesin diye resmen arkadaş hayatı yaşıyoruz.Onun yanında beni opmez, sarilmaz.Ben de istemem zaten. Birlikte geçirdiğimiz bir zaman da yok.
Ne kadar güzel bir kalbiniz var. Önceliğiniz çekirdek ailenizdeki huzurunuz olsun. Gönderin bence. Zaten o da buralara uyum sağlayamamış. Bir de geçimlerini neden eşiniz sağlıyor. Görümceniz çalışsın destek olsun ailesine. Eşiniz de eksiklerini tamamlasın. Hayat herkese zor. Babayı kaybeden bir tek onlar değil. Babamı 18 yaşımda kaybettim. O günden beri çalışıp, kendi ayaklarım üzerinde duruyorum. Kimseye al açmadım. Hazır yemenin rahatlığı başkadır tabi ama bir zahmet kendi hayatları için biraz da onlar elini taşın altına koysunlar.

Ne kadar güzel bir kalbiniz var. Önceliğiniz çekirdek ailenizdeki huzurunuz olsun. Gönderin bence. Zaten o da buralara uyum sağlayamamış. Bir de geçimlerini neden eşiniz sağlıyor. Görümceniz çalışsın destek olsun ailesine. Eşiniz de eksiklerini tamamlasın. Hayat herkese zor. Babayı kaybeden bir tek onlar değil. Babamı 18 yaşımda kaybettim. O günden beri çalışıp, kendi ayaklarım üzerinde duruyorum. Kimseye al açmadım. Hazır yemenin rahatlığı başkadır tabi ama bir zahmet kendi hayatları için biraz da onlar elini taşın altına koysunlar.
Burada çalışabileceği sadece niteliksiz işler var.Ancak kendisi o işleri beğenmez.Kolay iş çok para düşlüyor malesef.

Konu sahibi ne kadar iyisiniz. Millet birbirinin gozunu oyarken siz es ailenizdeki yetimleri gozetiyorsunuz helal olsun.
Gozetmeye çalışıyorum ama elimden fazla şey gelmiyor malesef. Ben de isterim gezelim tozalim.Cok para kazanalim eşimin ailesi de daha rahat etsin.Gorumcemin istedikleri şeyleri yerine getirebilelim ancak şartlar belli.Ama benim görümce artık çok bunaldi sanırım kaldiramiyor

Gozetmeye çalışıyorum ama elimden fazla şey gelmiyor malesef. Ben de isterim gezelim tozalim.Cok para kazanalim eşimin ailesi de daha rahat etsin.Gorumcemin istedikleri şeyleri yerine getirebilelim ancak şartlar belli.Ama benim görümce artık çok bunaldi sanırım kaldiramiyor
Daha iyi kosullari bulabiliyorsa buyursun gitsin. Ailesine de kendisi bakacak su durumda o konuda anlasin. 600 dolara kim olsa o gelir size bakici olarak

Bence birakin ulkesine donsun belli ki burda mutsuz adapte olamamis. Orda is bulur, siz de geciminden sorumlu olmazsiniz.

Kendi ülkesine dönüp ağır işinde çalışsın, annesine baksın. Sizde çocuklarınızı büyütün, eşinizde kendi evini geçindirsin. Neden düzeni bozup her yükü üstlendiniz ki? Her şey sizin hayatınızdan gidiyor, memnun da edemiyorsunuz.

Valla oturun konusun durum böyle böyle sen gidersen ben bakıcı tutmak zorundayım bu koşulda size para gonderemeyebiliriz diye iyi niyetiniz çok güzel ama yetişkin kimse yok mu çalışabilecek evli bir evlat ne kadar zaman yetebilir ailesine

görümceniz kısmen haklı siz ondan da haklısınız:işsiz: burada kp öldü kv başımıza kaldı diyen insanlar var siz ne hayırlı bir gelinsiniz.. borçları ödeyebilirsiniz ama eşinizin ailesi de zorlukta kalmasın diye ev hanımlığından feragat edip çalışıyorsunuz helal olsun. görümceniz de bakıyor işler güzel gitmiş şu vakte kadar. görümceniz de haklı bir yandan evli ve çocuklu olmadığı halde o hayatı yaşıyor zordur ikiz çocuk büyütmek. artık gitmek istiyorsa gitsin. ikizler ne kadarlık?

Bulundukları ülkede devlet yardımı almıyor mu kv? Yetimler var demissiniz kaç yaşlarındalar onlar için de yardim olması lazım...
Yani görümceyi istemediği bir hayatın içinde tutamazsın ama al karşına konuş "bak dolar aldı başını gitti biz zaten zorlanıyoruz sen gidersen ben bakıcı bulacağım oraya para gönderemeyeceğim" de. Belki orada istediği bir işi bulur çalışır? Olmadı madem siz bakıyorsunuz tüm aileyi alın türkiye ye getirin ikizlere kv bakar diğerlerini bi ise sokarsınız.

Herkes haklı, nasıl bir çözüm bulunabilir acaba? Benim konudan anladığım görümce gidecek ama kendi hayatını kurtarmak için gidecek. Aile yine size kalacak, ama bu durumda aileye de yetişemeyeceksiniz. Acaba kayınvalidenizin yanınıza gelme durumu yok mu?

Hepinize topluca cevap vermiş olayim.Ulkesinde çalışabilme ihtimali yok.Cunku ülke 3.dunya ülkesi.Ancak burada çalışabilir ancak onun burada iş bulabilme ihtimali bile çok zor.Yabanci uyruklu olduğu için sigorta masrafı daha fazla oluyor ve kimse yabancı çalıştırmak istemiyor.
KV yanıma yanıma gelemez kendine hayrı yok.Dogumda gelmişti ve çok zorlanmisti.Ben yapamıyorum dedi ve gönderdik kendisini.Ayrica inanılmaz bir kültür farkı var.Buraya adapte olamadı.
Herkesi getirelim dedik ancak pasaport vize masrafları bilet masrafları en az 15-20 bin dolar tutacak.Suan imkansız.
İkizler iki buçuk yaşında şuan.Ve devlet anaokulunu bir ayla kaçırıyoruz seneye.Her halükarda özel bir yere vermem gerekiyor.

Back
X