Ben bu savaştan yenik çıktım,bembeyaz gelinliğimi giyemeyeceğim..BİTTİ...

şimdi içinde dalgalanıp duran bir deniz.. seni savurmasından boğmasından sular altında kalmaktan korkuyorsun. ama ne zaman fırtına dinecek o zaman anlayacaksın denizin güzelliğini.. deniz aynı deniz.. fırtına geçecek..zaman herşeyin ilacı.. bu da bir tecrübedir senin için.. acı da olsa.. ama seni ne kadar olgunlaştırdığını görünce sevineceksin bile.. herşeyden bir pay al..sana önerim bundan sonra hayatına çıkacak olan kişilere önyargılı olma. kişiliksiz biri yüzünden seni hakeden başka insanlara da kapatma kendini.. kimseye güvenmezlik yapma..mutluluklar...

ne kadar güzel ve doğru yazmışsn cnm..en dibe vurmuş gibiyim.herşey aktığım heryer karanlık.hazmedemiyorum haksızlığı,ben bunu haketmedmki,sadece yuva kurmak istedim,umut ettim,çeyiz aldım,tüm hayatımı odakladım.bu kadar kişilksiz insanlar beni bu kadar üzmeye güçleri yetti..ALLAH yukarda şahidim ve onun hakkında bana neler söylediler.saçları beyazlamış,senden 10 yaş büyük duruyor,konuşması kadın gibi,sana yakışmıyor..neler neler söylediler ama ben hiç onu aşağılamadım..

seni çok iyi anlıyorum. ben de 1 aya yaklaştı ayrılalı. gerçek yüzünü göünce yıkıldı dünyam. hayallerim sönüverdi. hep içim acıdı 2-3 hafta boyunca. yemek yiyemedim. ama şimdi geçti biraz. sürekli aklıma geliyor ama ilk zamanlardaki gibi yoğun değil. zamanla geçer inşallahhh
ben dini nikah değil, ama resmi nikah yapmıştım tayin için. 37 gün sonra mahkeme var. inş. hayırlısıyla ilk duruşmada biter diye dua ediyorum. senin en azından dini nikah. beni boşarsan altınları veririm de. boşamassa başkasıyla dinen evlenemessin. altınları da boşadıktan sonra ver. benimkide istedi set vardı sadece. ben mahkemeden sonra vercem dedim. bi sorun çıkmassa herşeyini geri vercem diye yemin ettim. Allah hakkımızda hayırlısını versin. sabretmekten başka çare yok, böyle bir insanla devam ettirmeye çalışacağına için acıya acıya unutmaya çalışmak daha hayırlıdır umarım. ilerde kıymetini bilecek bir insan çıkar karşına inş.

ALLAH ım seninde yardımcın olsun cnm.bende sürekli ağlar durumdayım,ama aşarıcaz inş cnm.yenilmeyeceğiz bizi haketmeyen insanlara

canım hakkında hayırlısı buymuş vardır onların baska karın ağrısıda yaşını bahane etmişlerdir hayret bişey yaaa sende onların aldıklarını kapılarına tasydın savursaydın da rezil olsalardı pislikler zaten hemen altın derdine düşerler neyse essahtan bişey takarlarmışcasına
valla hiçde üzülme onlar kaybeder güzelim senin için temizse en iyisini rabbim çıkartır karşına onlarda kendi pisliğinde boğulsunlar hayret bişey yaa sen sakın basını egme ağlama onlar için değmez sorun olursa neden bitti neden yarıldınız die bize göre deillerdi de hiç uzatma canım laf verme kimsenin agzına
mevlananın bir sözü var istediğin bir sey gercekleşmiyorsa üzülme! ya gercekten olmaması gerektiği için ya da daha iyisi olcagı içindir...
hadi kendine cici bak ki alem çatlasın :71:

canım yaşadıklarına çok üzüldüm :59: şimdi çok taze bir yara gibi aklına geldikçe yüreğin kanar, ama zamanla bu yara kabuk bağlıycak ve dahada zaman geçtikten sonra o yaranın kabuğu düşüp geriye sadece ufacık bir izi kalıcak, ihtiyacın olan şey zamanın bir an önce geçmesi, böylesi daha hayırlıymış evlendikten sonra gerçek yüzlerini görseydin daha çok üzülürdün, çok küçük bir şeyi bahane etmişler bu insanlar için üzülmeye değmez ama bu yaptıklarıda yanlarına kar almaz emin ol Allah büyük, umarım hayat sana çok daha iyi güzellikler getirir ve iyikide böyle olmuş dersin vardır her işte bir hayır...

cnm aklımda devamlı şu an bazen ağlama krizleri tutuyor.mutfağa giremiyorum hep o geliceği zaman yaptığım yemek geliyor aklıma.bazen unutuyorum bittiğini tlfna bakıyorum..çalışmıyorum ve yalnızımda evde.arkadaşımda yok sanırım bununda etkisi büyük..

Her serde bir HAYIR vardir.
Bence bu senin icin cok hayirliymis, oyle dusun arkadasim..
Onlarin aldigi herseyide bence geri iade et..Tenezzul bile etme..
inanilir gibi degil, cok sasirdim okurken..
o adam seni sevmemis, sevseydi boyle kucuk seylere takilmazdi..
Yat kalk dua et, ucuz kurtulmussun.
ilk baslarda zor gelicek,uzulecek,aglayacaksin.. Ama inanki evlenseydin cok daha zor olurdu hersey..

Rabbim karsina seni hak edecek, daha iyi insanlar cikarsin dilerim.. :71:

Allah size sabır versin yasadıklarınız kolay seyler degıl ama bol bol dua edın ınsallah atlatırsınız tez vakıtte.Hayırlısı boyleymıs demekkı sımdı ıcınız yanar ama sabredersenız ılerde daha mutlu olursunuz ınsallah...Zararın neresınden donersenız kardırr oyle dusunun

biraz garip gelcek belki ama inan bittigine cok sevindim senin adina canim
Bu bitis ne yasinla alakaliydi nede belgeyle bunlar bahnesiydi:27:
Basit bi belgenin sebebinden önce basdan daha sana ailene yapilan saygisizliklar hakaretler vardi o zaman daha Bitmeliydi ama olsun bi önemi yok artik geride kaldi hepsi acini yasa günlük yasantindan kopma :34:
ayrica nisanda takilan takilar zaten senin hakkindir:27:

canım benim yol yakınken bitmesi iyi olmuş tabikide keşke doğru dürüst insan olsalardı ve evlenseydin mutlu bir yuva kursaydın ama nasip deilmiş demekki evlendikten sonra anlasaydın gerçek yüzlerini inan çok daha zor olurdu inşallah en kısa sürede atlatırsın canım

canım hakkında hayırlısı buymuş vardır onların baska karın ağrısıda yaşını bahane etmişlerdir hayret bişey yaaa sende onların aldıklarını kapılarına tasydın savursaydın da rezil olsalardı pislikler zaten hemen altın derdine düşerler neyse essahtan bişey takarlarmışcasına
valla hiçde üzülme onlar kaybeder güzelim senin için temizse en iyisini rabbim çıkartır karşına onlarda kendi pisliğinde boğulsunlar hayret bişey yaa sen sakın basını egme ağlama onlar için değmez sorun olursa neden bitti neden yarıldınız die bize göre deillerdi de hiç uzatma canım laf verme kimsenin agzına
mevlananın bir sözü var istediğin bir sey gercekleşmiyorsa üzülme! ya gercekten olmaması gerektiği için ya da daha iyisi olcagı içindir...
hadi kendine cici bak ki alem çatlasın :71:

cnm tşk ederim çok çok haklısın..ama kimseye ayrıldığımızı söyleyemiyorum..zaten henüz çok taze yeni bitti..yaa sadece inanamıyorum böyle saçma bir sebepten harcadılar herşeyi..en başta beni..ister istemez üzülüyorum ve kimseye güvenemem artık yine ayrılık olacak gibi geliyor korkuyorum.annesi şimdi ne kadarda mutludur kimbilir..

biraz garip gelcek belki ama inan bittigine cok sevindim senin adina canim
Bu bitis ne yasinla alakaliydi nede belgeyle bunlar bahnesiydi:27:
Basit bi belgenin sebebinden önce basdan daha sana ailene yapilan saygisizliklar hakaretler vardi o zaman daha Bitmeliydi ama olsun bi önemi yok artik geride kaldi hepsi acini yasa günlük yasantindan kopma :34:
ayrica nisanda takilan takilar zaten senin hakkindir:27:

evet cnm bana kızıyordun kendine bitirmemekle haksızlık ediyorsun diye ve çok haklıydın..ama şans verdim hem ona hem kendime ne yazıkki herşey boşuna..artık dayanamadım cnm.kanıtla,ispatla evlilik olurmu.ben yuvamı kanıt yada elge üzerinemi kuracağım??annem dayanamadı ve bitirdi zaten oda mücadele bile etmedi..altın derdine düştü ama en iade edicem hepsini bizim aldıklarımız ise onlara sadakamız olsun cnm.ancak bu kadarını haketmedim ben.nasıl ALLAHa hesap verecekler cnm nasıl yaa..düşündükçe çıldırıcam

canım benim yol yakınken bitmesi iyi olmuş tabikide keşke doğru dürüst insan olsalardı ve evlenseydin mutlu bir yuva kursaydın ama nasip deilmiş demekki evlendikten sonra anlasaydın gerçek yüzlerini inan çok daha zor olurdu inşallah en kısa sürede atlatırsın canım

şu an içim çok acıyor cnm.hem ayrılık ve alışkanlık acısı var hemde hırs var.suçum yok iken yenilmemin verdiği hırs ve kabullenememe durumu

Üzülme canım Allah sana şimdiden gösterdi gerçek yüzünü.
Böyle birşeyi sorun yapan birinden koca olabilir mi ?
İspat istiyormus vay be! Etsen nolcak neyine ediceksin bunun.En iyisini yapmışsın inanki.
Bu kadar dar kafalı bir insanla ne geleceğin olabilir? Bu konuda bile devamlı ailesi ve kendisi seni üzücekti demek.Bir de altın lafı ediyor öyle bir anda düşün.O seni gözden cıkarmıs.Boşver canım Allah hayırlısınnı versin.Bu arada ben eşimden tam 5 yaş büyüğüm ve gercekten büyüğüm yani.Daha bir an bile konusu yapılmadı ne kendi ne ailesi bizim için söz konusu bile olmadı yani.Aksine hep daha dik daha burnum havada.Yani bu bir sorun değil.Ama anlayana tabii...

Üzülme canım Allah sana şimdiden gösterdi gerçek yüzünü.
Böyle birşeyi sorun yapan birinden koca olabilir mi ?
İspat istiyormus vay be! Etsen nolcak neyine ediceksin bunun.En iyisini yapmışsın inanki.
Bu kadar dar kafalı bir insanla ne geleceğin olabilir? Bu konuda bile devamlı ailesi ve kendisi seni üzücekti demek.Bir de altın lafı ediyor öyle bir anda düşün.O seni gözden cıkarmıs.Boşver canım Allah hayırlısınnı versin.Bu arada ben eşimden tam 5 yaş büyüğüm ve gercekten büyüğüm yani.Daha bir an bile konusu yapılmadı ne kendi ne ailesi bizim için söz konusu bile olmadı yani.Aksine hep daha dik daha burnum havada.Yani bu bir sorun değil.Ama anlayana tabii...

cnm önemli olan ispat değil ama ir ispatla yada belgeyle kurulan evlilik ne kadar sağlıklı olabilirdi diye düşündüm ve ispatlamadım.çünkü bu insan evlensekte hayatım boyunca,en ufak bişeyde bile benden ispat bekleyecekti bunu anladım..ispat üzerine evlilik kurmaktansa,ayrılıp acımı yaşamayı tercih ettim..cnm tek neden kanıtlamamam bu duruma gelmesinin tek sebebi..ben ona bitti ispat üzerine evlilik kuramam diyrum,o ise tamam sana inanıyorum diyeceği yere,benden altın istiyor..üstelik hakaret ve hor görme devam ediyor..yaşadıklarıma ve nişanlandığım kişinin zihniyetine inanamıyorum..

evet cnm bana kızıyordun kendine bitirmemekle haksızlık ediyorsun diye ve çok haklıydın..ama şans verdim hem ona hem kendime ne yazıkki herşey boşuna..artık dayanamadım cnm.kanıtla,ispatla evlilik olurmu.ben yuvamı kanıt yada elge üzerinemi kuracağım??annem dayanamadı ve bitirdi zaten oda mücadele bile etmedi..altın derdine düştü ama en iade edicem hepsini bizim aldıklarımız ise onlara sadakamız olsun cnm.ancak bu kadarını haketmedim ben.nasıl ALLAHa hesap verecekler cnm nasıl yaa..düşündükçe çıldırıcam

cok iyi anliyorum seni bende kendime hep sormusumdur bu sorulari :31:
Insan kendi tecrübelerini basklarinin ayni durumu yasadigini görünce daha az zarar görüp farkina varmasini istiyor hemen,ama bu hep olmuyor iste kendi tecrübeni yasaman gerekiyor geriye baktiginda hicbir pismanligin olmicak (acaba olurmuyudu)o yüzden üzülme sana tecrübe kazandirdi bunu gün gectikce daha iyi anlicagin ve ondan öncesinden bile hayata simsIKI sarilicaksin bundan hic süphen olmasin :16:

Canım kardeşim, konunu okudum, ama bir de şöyle düşünelim, hayır gibi görünenlerin arkasında şer, şer gibi görünenlerin arkasından hayır çıkar. Senin duygularını çok iyi anlıyorum, ancak belki önünde öyle hayır kapıları çaılacak ki belki buraya, ''Arkadaşlar konumu biliyorsunuz, ama şimdi de böyle bişey yaşadım'' dersin. Çünkü burada hep beraber en korkunç olayları da okuduk, boşanma aşamasından dönenler de oldu, bir günü şerle dolu geçenin hayatında hayır ve sevinç kapıları açıldı. Bu yüzden sakın hırslanma. Hırs ve keder, duvarı çürüten rutubet gibidir. O beyaz gelinliğin belki daha güzelini giyecek, belki muhteşem bir kaynanaya sahip olacaksın. Üzülme sakın, gidene üzülünmez. Ben onu değil, o beni kaybetti, öldü Allah rahmet eylesin ama hayat devam ediyor dersin...
Hayırlısı arkadaşım...

Güzelim sana tamamen hak veriyorum,anliyorum,üzülmemeye calis,degerini bir diplomayla ölcen bir adamdan ne bekliyeceksin??
bak bende 10 ay evlilikten sonra ayrildim eger durumumu takip ettiysen,ve ben suan neye ugradigimi sasirmis durumdayim ama benim gercekten kabahatim yokken,esim ve ailesi hem suclu,hemde güclü ya.
hic caba vermiyorlar evliligi kurtarmak icin ve kaynanam dedigim kadin hala yalan ve dedikodu pesinde...PES!
ama hayat devam etmeli herseye,herkese inat.Allah görüyor haksizliklari ve ben diyorum ki,benden bin kat fazlasini ceksinler...güzelim sükür et ki bu radede bitmis,inan bana,bak,ben nerdeyim suan...:43:

sevineceğin yerde üzülüyorsun. ya evlendikten sonra bu hakaretlere maruz kalsaydın. ya evliliğin bitmesin diye sineye çekecektin ya da yıkılan bir yuvanın enkazı altında kalacaktın. hayırlısı olmuş. gün doğmadan neler doğar. hiç üzülme. sana yaptıkları cezasız kalmaz merak etme. önünde güzel bir hayat var. tadını çıkar. :71:

canım allah yardımcın olsun hıcbır acı yokturkı zamanla kullenmesın,suan en zor kısmındasın ısın dua et bol bol rabbınede sukretkı erkenden gordun yuzlerını canım...rabbım senı gercekten mutlu edıcek,acılarını onunla dındırecegın bı ınsanı cıkartır hemen belkıde kımbılır..hayırlısı Allah tan...

bence altınları verme o senin mihirin,seni madur etti,genç bi kızı zor durumda bıraktı sen harcamasanda ihtiyaç sahiplertine ver,hiç ikiletmeden ayrılığı kabul ettğine göre zaten kafasına koymuştur bunu,sen hakkını helal etme sakın seni gerçekten zor durumda bırakmış,Allah adildir,insan zulm eder ALLAH ADALET eder,hırslanıp kendini dahada yıpratma kendini,evli bi insan olarak söylüyorum tamam hayallerin yıkılmış olabilir ama sana hayır gelmezdi onlardan sonra bunda bin beter olurdu herşey,güçlü ol,yol uzun,hayatında ilk nişanlısından ayrılan sen değilsin

canım konunu okudum.Geçmiş olsun demeyeceğim.Gözün aydın sevin bence.asıl öyle biriyle evlenseydin,yenik çıkan sen olacaktın.Ve onların aşağılamalarına boyun eğmiş olacaktın.Öyle insanlarla ömür geçmezdi zaten.
evlilikler günümüzde uzun sürmüyor.Çünkü düşünülmeden yapılan evlilikler arttı.Allah bir ömürlük bir insan çıkarsın karşına...

Back
X