ben çok mu cimriyim fesatım acaba?????

Kybele64

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
261
78
mrb arkadaşlar fazla uzatmamak için direk konuya giriyorum.yaklaşık 2 yıllık evliyim.ikimiz de memuruz.cok şükür durumumuz ii.2 düğün yaptık.ve tüm masrafları eşimle ben ödedik.ailelerden hiç bi yardım yok.benm annem zaten dul.bi emekli maaşı var.eşimin ailesi de 70 yaşlarında ve tek emekli maaşları var. neyse yılda 2-3 defa gidioruz memleketlere ve her gittiğimizde mutlaka herkezee hediye alınır.ve eşim ailesine her gittiğimizde para verir.100-200 civarı.saolsun benm de hiçbişeyimi eksik etmez .her sene tatile de götürür.ama ben annesi ablasının sürekli kendilerini acındırıp eşimden para beklemelrine sinir oluyorum.daha önce çünki bi kaç defa direk abisi de dahil para istediler.bende de şimdi bi duygu oluştu onlara yüz verip samimi olsam sürekli bizi kullanacaklarmış gibi hissediorum.yani biz misafir olarak gidiyoruz ama sürekli her hesabı biz ödeyip alışverişi biz yapıyoruz.bu da sinirime dokunuo.eşimle bu konuda çok kavga ettik bana hep gönlün dar cimrisin dio acaba gerçekten öylemiyim?sizce bu duygudan kurtulup huzurumuzun bozulmaması için ne yapabilirim?şimdiden tşkler..

Bence dert etme senin ihtiyaçlarını karşılıyormuş hem ailene de para veriyormuş neden fesatlık yapıyorsun

Biraz zor.Paralı olanın parasıni harcamalı mantığı var .Yılda bir katlanacaksin alış
..Sıķınca saklı verecek.karşi taraf isteyince mecbur veriliyo abi olsan senden isteseler vermezmisin .Isteyen de suc seninkinde değil.

benm aileme diil kendi annesine veriyor parayı.biliyorum zaten meblada çok değil ama bende oluşan bu duyguyu nasıl yenebilrim?onu soruyorum

tabi eşinin ailesının ımkanlarına baglı senın tavrın
yanı eger cok yokluk ıcındelerse sızın de durumunuz ıyıymıs kım olursa olsun yardım etmek ıster ama
varda yınede ac gozlulerse o zaman bıraz sızı kullanıyorlar dıye dusunebılırsın

Sanırım sık sık gitmiyorsunuz, gittiğinde de verdiği 100 200 lira sizi dara sokmuyor. O zaman sorun ne?

Sonuçta aileler çocuklarını okutup, meslek sahibi olana kadar ne çileler çekiyorlar. Daha sonra meslek sahibi olan çocuk evleniyor, aileye sırtını dönüyor. Ne kadar acımasızca.

O da ailesine yardım etsin, arada sende kendi ailene yardım et. Bunlar zaten olması gereken normal şeyler. Ben sizin aksinize eşim ailesine sırtını dönse, hiçbir ihtiyaçlarıyla ilgilenmese ne kadar vefasız diye düşünürdüm.

100-200 bu kadar gözünüze neden batıyor ? Durumları iyi olsa,eşiniz herhalde böyle bir şeye gerek duymaz,vermezdi...Üstelik ailesi yani. Elin insanına mı para veriyor ?
Bir de ek olarak, yılda birkaç kez görüyormuşsunuz. her ay isteseler diyeceğim ki, haklısınız..Ama şu durumda bence sizin vazifeniz değil...Eşinizin ailesi sonuçta.

Alışveriş yapılıp hesap ödenmesinde veya para verilmesinde tek başına bakarsak bir sıkıntı yok.
Tek sıkıntı bunları sadece kendi ailesine yapıyorsa, sizinkilere gittiğinizde yapılmıyorsa olur, edeceksen onun için kavga edersin.

Son düzenleme:
Ablası ve ağabeyini bilmem, bunlar genç insanlar kardeşlerinden para istemeleri bana doğru gelmedi ama anne-baba konusunda aynı fikirde değilim, tek emekli maaşı ile geçinmek hiç kolay değil, keza senin annen de öyle. Artık belli bir yaşa gelmişler, sizi büyütmüşler ve emekli olmuşlar, zaman zaman destek olmak gerekebilir diye düşünüyorum.Yalnız destek yalnızca onun ailesine olmamalı, eğer ihtiyacı varsa anneciğine de sen destek ol derim.Aksi halde bu histen kurtulman zor.

Evin erkegi oldugu icin oyle bir beklentiye girmeleri dogal hadi annesi anlarim sonucta annedir ne emek etse az ama ablasi calisiyirda esindrn boyle talep ediyorsa iyi degil ha calismiyorsa bence esin o kadarlik yapsin takilma sonucta ablasi tek emekli maasi ne kadar olacak

Yani öğledir.. Çoğu ailede çocuklar hesap öder, eve masraf yapar.. İnsanın evladından sizin tabirinizle ''kendini acındırarak'' para istemesinde çok abartmadıkları sürece birşey yok kanımca.. Ailesine sene de 100-200 bırakmış çok mu? bilemedim

Ailelere yapilan yardimlar bu kadar gozde buyumesin bir ayda gittiginizde 300 500 tl harcamak fazla değil

kayınpeder emekli .emekli maaşları var,ev kendilerinin ve pek bi giderleri yok ama kayınvalidem bayılıyo oğlanlarından para almaya.hatta bana yeni evliyimilk defa gitmişim evlerine bana dioki eltin kocası bize para verdiğinde bişey demez bakalım sen napacaksın dedi.ben şok oldum zaten öyle patavatsız bi insan.zaten ondan sonra gıcık olmaya başladım.

Aynı duırumda senin ailen olsa ve sen onlara versen ve eşin bunu sorun yapsa? Ki oladabilir eşin ailesine 100-200 verir bi gün gelir senin annene yada kardeşlerine 1000-2000 lazım oluır çıkarır verirsiniz.

Ya da senin durumun kötü, eşinin abisinin iyi olurdu da onlar sana verebilirdi. Kimse kimseye muhtaç olmaktan memnun değildir. Biz bazen k.v'den alıyoruz Allah razı olsun veriyor ama alırken üzülüyoruz.

Bir de ne kadar verirsen Allah karşılığını misli misli verecektir...

haklısınız arkadaşlar ben de farkındayım abartılacak meblalar değil ama kayınvalidem her gittiğimizde sürekli evinin eksiklerini anlatır.diğer oğlu bişey aldığında bunu on kere söyler yanımızda siz de yapın der gibi.ve her gittiğimze mutlaka hem hediye hem de para bekler.asılnda ben tavrına sinir oluyorum.mecbursunuz yapacaksınız havalarında.o yüzden batıyo aslında.ben de bunu nasıl görmezden gelirim huzurumu bozmam onu nasıl başarırım buun için tavsiyelerinizi almak istiorum.

eşimde bu konuda çok hassas.onlar yaşlı zamannda çok sıkıntı çektiler die hiç laf söyletmez.tamam onuda anlıorum ama işte kurtulamıorum bu duygudan:KK43:((

kayınpeder emekli .emekli maaşları var,ev kendilerinin ve pek bi giderleri yok ama kayınvalidem bayılıyo oğlanlarından para almaya.hatta bana yeni evliyimilk defa gitmişim evlerine bana dioki eltin kocası bize para verdiğinde bişey demez bakalım sen napacaksın dedi.ben şok oldum zaten öyle patavatsız bi insan.zaten ondan sonra gıcık olmaya başladım.

evt biraz sinir bozucu bir durum. direk paradan konu acan insanlara bende sinir olurum.
ki durumunuz iyiyse her gidisinizde hediye goturmek esinin gerekirse par vermesi cok normal ve guzel seyler.
bende durumu kavgayla bozma, senin kontrolunde olsun. ne kadar vereceginizide ne alacaginizida bareber karar verin. gizli ypamasi iyice sinirini bozar.
benim esimin ailesininde durumu pek iyi degil. ara ara boyle durumlarla karsilastik. annesi yanimiza gelince butun torunlarina biseyler aldirmak istedi. bende biraz sinir oldum. olay kontrolumden cikti ve uc harcayacakken 10 harcadilar.
simdi once ben soyluyorum cocuklra karne hediyesi al sevinirler diyorum. neyi uygun gorursem o aliniyor.
ailesi eve kalorifer dosuyomus para sitediler laf arasinda, dur bir dusunelim bakalim ne kadar verebiliriz dedim. dusunuyoruz.
bende dert etme, hic kavgada etme, yardim etmek iyidir ama senin kontrolunde olsun. aileside bunu bilsin verilen para oglunun degil ikinizin parasi.

haklısın arkadaşım zamanla inş alışırım ve senn gibi bi tavır sergileyebilrim.daha 2 yıllık evliyiz.sen kaç yıllık evlisin?ne kadar sürede hallettin bu konuyu?

mrb arkadaşlar fazla uzatmamak için direk konuya giriyorum.yaklaşık 2 yıllık evliyim.ikimiz de memuruz.cok şükür durumumuz ii.2 düğün yaptık.ve tüm masrafları eşimle ben ödedik.ailelerden hiç bi yardım yok.benm annem zaten dul.bi emekli maaşı var.eşimin ailesi de 70 yaşlarında ve tek emekli maaşları var. neyse yılda 2-3 defa gidioruz memleketlere ve her gittiğimizde mutlaka herkezee hediye alınır.ve eşim ailesine her gittiğimizde para verir.100-200 civarı.saolsun benm de hiçbişeyimi eksik etmez .her sene tatile de götürür.ama ben annesi ablasının sürekli kendilerini acındırıp eşimden para beklemelrine sinir oluyorum.daha önce çünki bi kaç defa direk abisi de dahil para istediler.bende de şimdi bi duygu oluştu onlara yüz verip samimi olsam sürekli bizi kullanacaklarmış gibi hissediorum.yani biz misafir olarak gidiyoruz ama sürekli her hesabı biz ödeyip alışverişi biz yapıyoruz.bu da sinirime dokunuo.eşimle bu konuda çok kavga ettik bana hep gönlün dar cimrisin dio acaba gerçekten öylemiyim?sizce bu duygudan kurtulup huzurumuzun bozulmaması için ne yapabilirim?şimdiden tşkler..

ailesine gittiğinde alış veriş yapmasında ya da hesabı ödemesinde bir şey yokki, bizde öyle yapıyoruz ben hiç kıskanmadım parayı, ama gereksiz yere borç istemeleri ve bu sürekliyse insan bi zamandan sonra kızabilir, ama 100-200 anneye babaya vermesi ve gittiğinde bikaç alış veriş bence normal