Ben cok yoruldum esimin ailesinden

Gelincik88

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
362
260
103
37
merhaba hanimlar
Yine doldum tasiyorum solugu burda aliyorum..Cözüm ariyorum her defasinda cözüm gözümün ucunda olmali diyorum bulamiyorum...
Beni esimin ailesi özellikle ablasi cok yoruyor. Kv iyidir sagolsun olgundur. Esimde adil davranmaya calisir her zaman.
Esim tek erkek cocuk birde ablasi var.
Kayinbabam 14sene önce vefat etmis. Biz 3bucuk senelik evliyiz. Kasimin ortasinda allahin izniyle bebegimiz olacak.
Esimin ablasi evli 3 cocugu var gözlerinden rahatsiz sadece %10 civari görüyor...
Esimle ben iyi anlasiyoruz beraber seviyoruz birbirimizi esim romantik olmasada kendine has tarziyla hissettirir bunu alistim buna bende ayak uydurdum. Oda benim cok seyime ayak uydurdu.
Biz herseyi haberleserek anlasarak yeri gelir tartisip orta yolu bularak yaparir beraber karar aliriz.
Buraya kadar hersey cok güzel.
Esimin annesi karsi apartmanda kaliyor hergün is cikisi 10dak. Da olsa ugrar esim. Bunada alistim basta tuhafima gidiyodu. Ben ise haftada bir giderim kvye. Kendi annemede ayni sekilde haftada bir...
Kv her isine biz kosariz kari koca kendiside altta kalmak istemez sagolsun pisirir tasirir bize gönderir...
Sorun esimin ablasi
Esim bekarken alismislar herseye esim kosar yetisir onun kocasi olmasina ragmen cocuklarini evinin alisverisini esim daha iyi bilir.
Biz evlendik cok sorun yasadik görümcenden dolayi kardesini paylasmayi kabullenemedi hala kabullenemiyor.
Benim aldiklarimi alir benim yaptiklarimi yapar ama basta ne gerek var bunlara diye laf eder.
Görümcem kvye gelince muhakkak bizde orda olmak zorundayizdir... hele görümcem cocuklarla kvdede kalinca herseye esimi cagirirlar. Esim onlar varken cok degisik. Beni umursamiyor gibi sanki...düzenimiz altüst olur. Bu beni cok üzüyor. Görümcem sürekli laf carptirir kocam onun dedigini yapmayinca muhakkak psikolojik baska yapar.
Bu durum beni cok üzüyor. Esim onlar icin canini verecek gibi feda eder kendini
Ben kendimi 2. plana atilmis hissederim.
Ne beni kirabilir ne onu/ onlari
Napcam bilmiyorum ben bu abla sevgisiyle 2.plana atilmaklq nasil bas edicem???
Cok üzülüyorum

Her firsatta görümcem kendini ön plana atar esimd Psikolojik baskiyla kardes kardesden ayrilmaz et tirnaktan ayrilmaz gibi
Sürekli söyler ama kimde onlar ayrilsin demiyo ki!
Günde en az yarim saat konusurlar her haltini anlatir esime.
Ben bazen kendimi görümcemin kumasi gibi hissediyorum onlarin mutlulugunu ben bozuyomusum gibi davranir

Esin sana karsi ilgisiz, sorumsuz ve kaba saba olsaydi anlardim dert etmeni ama ne annesine gitmen icin zorluyor anladigim kadariyla ne de ablasiyla iyi olman icin.. Sukretmelisin bence eşinle aranizin iyi olmasina.. Bir de ablasi engelli sayılır, o sebepten de fazla ilgili olmak istiyordur, söylenip sorun çıkaran durumuna dusurme derim kendini..

Çocuğunuz olunca eşiniz kendi evine daha bağlı bir adam olur muhtemelen.. kendi düzeni , ailesi daha ön planda olur herşey değişir diye düşünüyorum

Geçenlerde esimin annesi beni misafirlere "buda oğlumu benden çalan kız" diye tanıttı. Bende "Memnun oldum, ben hırsız" dedim. Bazı insanlar hayatın değişmesine katlanamiyorlar. Bunun çeşitli sebebleri vardir. Esinizin ablası ile hep sıkı bir bağı olduysa bunun bozulmasını istemiyordur. Tutumu doğru mu? Hayır. Ama eminim bütün hayatı boyunca eşiniz onun en büyük destekçisi olmuştur. Cocukkende. Zor olsada onların konuşmalarına felan takmayın. Size zararlı hareketlerinde gereken tepkiyi ama gösterin.

Zorlama yok ama emri vaki var...
yazarken acaba esime haksizlik mi ediyorum diye bende gercekten düsündüm ama 2.planda olmak kimin hosuna gider? Esim sanki kafasini bana veremiyor gibi hep onlarla mesgul...

Çocuğunuz olunca eşiniz kendi evine daha bağlı bir adam olur muhtemelen.. kendi düzeni , ailesi daha ön planda olur herşey değişir diye düşünüyorum
Insallah bunu bana diyen cok kisi oldu ama bu görümcemi dahada hirslandiracak eminim bundan

Ikinci plana atmak degil de isin icinden cikamiyor gibi geldi eşin bana, bilemedim.. Senin ailene karsi nasil peki?
Bencede cok arada kaliyor. Saygilidir aileme karsi babami evliligimizin ilk yilinda kaybettik hastaligi boyunca esim babamin en büyük destekcisiYdi diyebilirim. Anneme mesafelidir ama saygili...

Ailede baba olmayınca yük esinize binmiş biraz onlara kol kanat olmuş bu sebeple.ablasıyla ayrı bi bağları vardır..
Bence kabullenin cunku bu çok da kafaya takılacak bi dert ya da sorun değil görmezlikten duymazlıktan gelmekle siz kazanirsinjz..

Ah ah bunu ögrendim zamanla basta cok daha büyük sorunlar yasadik ama duymazliktan geliyorim umursamiyorum görumce laf sokup psikolojik baskiyi benim yanimda yapinca dayanamiyorum tasiyorum böyle.

Ah ah bunu ögrendim zamanla basta cok daha büyük sorunlar yasadik ama duymazliktan geliyorim umursamiyorum görumce laf sokup psikolojik baskiyi benim yanimda yapinca dayanamiyorum tasiyorum böyle.
Aslında siz haklisiniz ama onlar galiba esinizi baba gbk görmüşler

Takmayan çok yaşıyor bu zamanda takan hasta oluyor

O kv gelince sen niye kendini gitmek zorunda hissediyorsun onu anlamadım o kim ki herkese yerini haddini bildirmezsen onlarda böyle kendilerini biley sanar ayrıca eşine ablasının bi kocası olduğunu anlat uygun bir dille herkes yerini bilsin iş sende bitiyor erkeği nereye çekersen oraya gider

Bende sizin gibi düşünürdüm ama öyle değil.. Karşıdaki huysuz olunca idare etmek için farklı davranıyolar. Bende artık eşime ailesinin yanında daha farklı davranıyorum hani beni kızdırcak bi şey yapsa bile hiç bozmam, bozuntuya da vermem. Ne güzel bazı şeyleri kanıksamışsınız, bunu da o şekilde idare etmeye çalışın. Yoksa huzurunuz kaçar.

Bu arada sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza.

Bencede cok arada kaliyor. Saygilidir aileme karsi babami evliligimizin ilk yilinda kaybettik hastaligi boyunca esim babamin en büyük destekcisiYdi diyebilirim. Anneme mesafelidir ama saygili...
Allah rahmet eylesin..
Saygili ise ve iliskinize karisip engel koymuyorsa sorun yok..
Ne yapsan da eşin ablasina karsi değişmeyecek diye dusunuyorum.. Aranizi bozmaktansa dusunmemeye calismak daha mantikli..

Ablasının engeli olduğu için biraz hassas davranıyor sanırım esin ..görümcenle konuşup çözüm yoluna gidebilirsin. Eşin biraz merhamet kurbanı oluyor , zaten sıkıntılı bir hayatı var ,bir de ben üstüne gitmeyeyim diye seni kenarda bırakıyor . Yanlış tabi ki ! Ablasıyla konuşup halletmesi gerekirdi .madem o yapmıyor, sen yap .hayatında daha fazla gerginlik olmasin

Ablasiyla bir kez konusmaya calistim aman amN bir dAha aslA kötü gelin olarak ilan etti beni kardesi ablasindan ayirmak isteyen gelin oldum tövbe bir daha derin konulara girmem. Gayet yüzeysel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…