• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben de artık yettiremiyorumm

arkadaşım
9 yıllık evliyim bu anlattığın hayatı yaşayamadım belkide ondan çok sıkıntı olmadı bende bu tür ihtiyaçlar.
araba almaya uğraşıyorum ama olmuyor. nedense temiz düzgün hasarsız uygun fiyata araç yok. 35 bin diyorum ama en az bir 50 bini gözden çıkarmam lazım...
ihtiyaç acil değilse almayın vergileri kaskosu bakımı o kadar çok ki bir insan da o sanki evde baktığım.

Son yillarda olan olay su dolart artti.
E dolari olanin parasi artmis oldu.
Fakir insanin kosesinde dolar mi olcak olsa da ne kadar olabilir ki???
Zengin daha cok zengin oldu onlara kriz yaradi.
Kriz varsa bu kadar harcayanlar nasil yapiyorlara cevaben yazdim..

Benim yaşam şartlarım da çok etkilendi. Taşlanacağım belki ama her sabah 8,5 tl ye aldığım kahvem 12,5 oldu. Her gün içemiyorum artık.

Kullandığım kozmetik ürünleri vs artık alamıyorum. Clarins fondoten kullanırken yves rocher kullanmaya başladım.

Alış veriş indirim dışında yapmıyorum.

Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın.
onun parfümleri de lüks oldu bana indirim bekliyorum kıyafete de aynen kızıma seneye giymek için alacağım mont bot kazak vs.

Siz bir de evladı hasta aileleri düşünün oğlumun ameliyat doktorları prof özel muayenelerine götürüyoruz devlet hastanelerindeki dr lar ameliyat ettirdiğiniz dr yapsın takibinizi diyorlar ya da üstün körü muayene edip geçiştirip gönderiyorlar her bir dr ücreti 500 tl olmuş 4 tanesi 2000 tl eder senede 3 ayda bir götürüyoruz onun dışındaki kontroller vs. Var başka bir ile yakıtı vs. düşünün gerisini.Allah herkese sağlık, sıhhat versin bizlere de şifa inşallah.

Memnun musun peki? Ne kadar sürede amorti eder ki, kaç kuruş yakmaya başladın kmde? İyise ben de taktırayım
Günde bi avuç darı,nohut,bulgur artık ne bulabiliosan yetiyor,baktın atıştırmak istedin taşlık bu akıllım acıkta taş toprak eşeledin mi hem ekonomik hem sağlıklı ayol:)

Siz bir de evladı hasta aileleri düşünün oğlumun ameliyat doktorları prof özel muayenelerine götürüyoruz devlet hastanelerindeki dr lar ameliyat ettirdiğiniz dr yapsın takibinizi diyorlar ya da üstün körü muayene edip geçiştirip gönderiyorlar her bir dr ücreti 500 tl olmuş 4 tanesi 2000 tl eder senede 3 ayda bir götürüyoruz onun dışındaki kontroller vs. Var başka bir ile yakıtı vs. düşünün gerisini.Allah herkese sağlık, sıhhat versin bizlere de şifa inşallah.
sizi çok iyi anlıyorum ben de hayati hastalıklarla mücadele ediyorum çok şükür bir yerden sigortam var ödemıyorum fazla para hastanelere yoksa iflas etmiştim çoktan.eşim emekli olmasın istiyorum sırf o sigorta için.ankaraya tarlayı bağı satıp geliyorlar çaresiz insanlar özel hastanelere .çok hastayla tanıştım doktoru beklerken dinledim dinledim üzüldümm.umarım tez zamanda şifa bulur oğlunuz

Alım gücü düşük bir ülkeyiz. Bu saydıklarını herkes bütçesi doğrultusunda seviye seviye yapabiliyor.

Asgari ücretle 3 çocuk büyütmeye çalışan aileler de var. Bu yüzden şükretmeyi önemli buluyorum.
Asgari ücretle 3 çocuk büyütme güzellemesi yapmayın. Gerçekçi değil. Kişi başına düşen gelir asgari ücretin 2/3 ünden az olursa kaymakamliklara gidip sosyal yardıma başvurulabiliyor. Yani sizin senaryoda ki bu ailelere devlet yardım yapiyor zaten.

kızımın öğretmeni çok kaliteli memnunum ama okulu yetemiyor çocuklara ders dışında hiç bir şey yokkk çünkü.ben materyal alıp evde öğretmesem ne İngilizce öğrenecekkk ne robotik kodlama ne deney yapacak ne kaliteli kitap okuyacak .sıcak yemek yok okulda beslenme koyarsam yıyor sevmeyerek tost 4 tl ayranla 6 tl kantinde sıcak o diye hergün istiyor içinde azıcık kaşar sucuk var.her gün okula bırakıp öğleden sonra alıyorummm servisi güvenli değil diye ee bunlar damı lükss .memur ailem beni rahatlıkla turkıyenın en ıyı özel okullarında okutmuştu yıllar önce ben yapamıyorummm
Ülkede ek destek olmadan iyi bir eğitim almak çok çok zor. Birçok kişi çocuğu yabancı dil öğrensin, kursa gitsin,bir spor dalıyla ilgilensin ister ama artık bunlar da zengin işi oldu. Çocukların iyi gelişmesi için düzgün beslenme de şart ama bu fiyatlarla ne mümkün, kendimizi geçtim çocuklarımızı kurtarmaya bakıyoruz sadece. Sonumuz ola hayrola, söylenecek birşey kalmadı.

Sizi tanımıyorum ama her avakado görüşümde direk aklıma geliyosunuz..hatta vardır bir bildiği dedim alıp denedim amma yiyemedik eşimde bende..Allah kolaylık versin hayat zor umalım da daha da zor olmasın..temizlik malzemeleri şampuan falan indirime denk gelince stokluyorum alıp gerçi indirim dedikleri altı ay öncesinin indirimsiz fiyatı ama napıcaksın?..
Avokadoyu rendeleyin , sarimsak rendesiyle karistirin oyle yiyin , o zaman vazgecemezsiniz

sizi çok iyi anlıyorum ben de hayati hastalıklarla mücadele ediyorum çok şükür bir yerden sigortam var ödemıyorum fazla para hastanelere yoksa iflas etmiştim çoktan.eşim emekli olmasın istiyorum sırf o sigorta için.ankaraya tarlayı bağı satıp geliyorlar çaresiz insanlar özel hastanelere .çok hastayla tanıştım doktoru beklerken dinledim dinledim üzüldümm.umarım tez zamanda şifa bulur oğlunuz
Amin inşallah sağolun biz de yapalım dedik sigorta ama sigorta şirketleri yapmadılar üstüne bir tanesi siz bir arabanın bozuk olduğunu bilseniz alır mıydınız diye terbiyesizce yorum yapmıştı bir tanesi yoksa 4 ameliyatına doğduğunda 30.000 tl vermiştik şimdi sadece bir tanesine 30.000 tl istiyorlar fizik cihazını geçen sene 3.500 tl vermiştik şimdi aynı cihaz 5.000 tl.Bırakın tatili, gezmeyi avm bile çıkmamaya başladım artık.

Allah oğlunuzun ve şifa bekleyen herkesin yardımcısı olsun. Sıradan bir erzak bile bu günlerde zor alınıyorsa ilaç almak, tedavi olmak kim bilir ne kadar zordur. Sağlıktan ötesi herşey boş diyoruz ama artık sağlığın yerine gelmesi için çok paraya ihtiyacımız var.

Aynen Sağlık yerinde olsun gerisi bomboş..
Evladınıza şifa size güç kuvvet diliyorum.

Allah oğlunuzun ve şifa bekleyen herkesin yardımcısı olsun. Sıradan bir erzak bile bu günlerde zor alınıyorsa ilaç almak, tedavi olmak kim bilir ne kadar zordur. Sağlıktan ötesi herşey boş diyoruz ama artık sağlığın yerine gelmesi için çok paraya ihtiyacımız var.
Haklısınız teşekkür ederim amin inşallah.

dün komşumla karşılaştım eve dönerken 1 aya fas a tatile gideceğini söylediii yutkundum aa ben de şuraya gideceğim diyemedimmm.ee nasıl arkadaşlık yapılacak eskisi gibi kaçar oldum sevdiğim halde kendisinden alışverişe tek kızımla gidiyorum ona sadece çocuk mönü ya da İskender alıyorumm kendime sadece kahve ki para kalsın da çocuğa istedığı kitabı oyuncağı kıyafeti alabileyim diye her hafta çocuk parasızlıktan anlamaz çünkü

Amin inşallah sağolun biz de yapalım dedik sigorta ama sigorta şirketleri yapmadılar üstüne bir tanesi siz bir arabanın bozuk olduğunu bilseniz alır mıydınız diye terbiyesizce yorum yapmıştı bir tanesi yoksa 4 ameliyatına doğduğunda 30.000 tl vermiştik şimdi sadece bir tanesine 30.000 tl istiyorlar fizik cihazını geçen sene 3.500 tl vermiştik şimdi aynı cihaz 5.000 tl.Bırakın tatili, gezmeyi avm bile çıkmamaya başladım artık.
Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin

hay ağzına sağlık
çok tanıdık aile içinde bunları yaşıyoruz...
birde şükürsüzler.

bize lüx gelen herşeyi yaşar ama çalıştıkları kuruma binbir laf ederler... imkanları çok iyi kurumlar var türkiyede. gerçekten yazık. fakir tam fakir zengin gittikçe zenginleşiyor :KK43:
Bu dönemde zenginde zenginleşemiyor. Tüm firmalar borç batağında o markaların çoğu Çekleri yazılmış halde iflası bekliyorlar herkesin hali harap ‍♀️

Back
X