ben de bebiş istiyorummmm....

Kybele64

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
261
78
48
Ankara
mrb arkadaşlar,başlıkta da belirttiğim gibi artık eşimle bebek yapmaya karar verdik nasipse.çok şükür bi sıkıntımız yok sağlık açısından.madden ve manen de çok şükür hazır hissediyoruz.neyse uzattım galiba:)sorum şu :doktora falan gidip herhangi bir kontrolden geçmedim.ilaç falan da kullanmıyorum.nette biraz araştırdım ovulasyon tarihini.bu ay için 15 ile 20 eylül arası hamile kalmam için en uygun zamanmış.ve 20 eylül de ovulasyon(yumurtlama)günümmüş.ne sıklıkta ilişkiye girmek gerekir?bi de ilişkiden sonra ne kadar süre sırt üstü uzanmak lazım?15 dakika uzanoyurm ama kalktığımda nerdeyse hepsi dışarı çıkıo.bu şekilde nasıl döllenme olur?bu konuda tecrübeli arkadaşlar bana bi yol gösterebilir mi?şimdiden çok teşekkürler..

Bir doktora gidip kontrolden geçseniz süper olur. En azından size hamile kalmadan önceki aylarda folik asit kullanmaya başlamanızın bebeğinizin gelişimi için çok önemli olduğunu söyler. Bu ve bunun gibi bilgileri bi uzmandan öğrenseniz daha iyi olur.

Doktorlar birgun ewet birgun hayir diyor yani gun aşırı iliski olacak.. birde iliski sonrasi uzanmana gerek yokki istedigi kadarda disari giden gitsin.. sorun yok yani bekleme yoksa bu seferde idrar yolu enfeksiyonu olursunuz.

Sen ne durumdasın Fıstık?
Herkes doğuruyor kk da sen düşünmüyor musun?

Tabii ki çoğu dışarı çıkacak, sayısız sperm giriyor oraya ama tek 1 tanesi kalıyor,o döllüyor :)
Uzanmana gerek yok yani, bildiğiniz gibi yapmaya devam edin :)

Bana çok komik geliyor bu kalktığımda hepsi dışarı çıkıyor olayı. Herhalde dışarı çıkacak yani orada bi hazne var da onun içine dolmuyor ki spermler. Haydar Dümen mesela kendisine bunu soranlarla çok fena dalga geçiyordu.
Konu sahibi, takıl kafana göre, herhangi bi sağlık sorununuz da yokmuş, eğer bi problem baş gösterirse o zaman uğraşırsınız, şimdiden kendinize dert etmeye gerek yok.

Yumurta takibi önemli tabi de,7 çocuk doğuran anamın yumurta takibinden haberdar olduğunu sanmıyorum.
Kafama göre takıl kardeş.
Ettehiyyatu çawa le hatu..

keşke eskilerin soluduğu kadar temiz havayı biz de soluyabilsek ve keşke onların beslendiği kadar doğal beslenebilsek.şuan herşey de olduğu gibi normal bi şekilde hamile kalmak normal bi şekilde doğum yapmak nerdeyse cok zor.etrafımda da o kadar çok görüp duyuyorum ki hamile kalmak isteyipte kalamayan ve günü gününe hesap kitap yapan.ben de tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istedim sadece.

Ben 1 yıldır beklıyorum olmuyor.. Hormon testı vs yaptırdınızmı ne zamandır denıyorsunuz

3 ay önceden folik asit kullanmaya başlamak lazım, vitamin değer ve depolarınıza, kan sayımınıza bakmak lazım, genel rahim içi şekil ve kontrol lazım.
Bir uzmana görünüp ona göre hareket etseniz iyi olur.

eger cinsel hayatınız aktif ise bence ilk etapta yumurta takibine falan girmeyin çünkü insanı geriyor böyle şeyler.ilk olarak akışına bırakın aktif olun. ama yumurtlama takibi yapacaksanız bahsettiğiniz dönemde 2 günde bir ilişki yaşansa daha iyi olur doktor bizzat böyle demişti bana. çünkü üstüste günler ilişki yaşanırsa hem sperm kalitesi hemde sayısı düşermiş. inşşalah en kısa zamanda bebişine kavuşursun canım hakkınızda hayırlısı olsun

Ben 1 yıldır beklıyorum olmuyor.. Hormon testı vs yaptırdınızmı ne zamandır denıyorsunuz
yok arkadaşım dediğim gibi doktora falan gitmedim testte yaptırmadım.bu ay başladık.siz yaptırmışmıydınız test?ya da herhangi bi şey kullandınız mı? inş.Allah size de bize de isteyen herkese de nasip etsin en kısa zmanda..

çok teşekkürler,inş:)

tşkrler tavsiyenız için,en kısa zamanda bi uzamanla görüşsem daha ii olacak sanırım dediğiniz gibi..

Ben dusunmeye basladıgımda dr gıttım muayenelerım oldu bı sorun cıkmadı ovulsyn tarıhlerınde ılışkı gunlerı verdı olmadı.. Sonra 1 yıl oldu esım spermıyogram yptrdı sorun cıkmadı bnde regli tarıhını bklıyorum hormon testı ve hsg cekılecek eger sorun yok ise sanırum ilac tedavısı uygulanacak. Dilerım bebişinizi beklmk zorunda klmazsınız.. Iyı haberlerınızı yazarsınız

Geçen hafta doktora gittim gebelik düşünüyorum dedim, alttan muayene etti.
Akıntın var dedi antibiyotik ve vajinal fitil verdi ek olarak da folik asite başladım.
Kesinlikle gitmenizi tavsiye ediyorum..

Ovulasyon testleri satılıyor çok uygun fiyata o testlerden alın bence. Ayrıca mutlaka dr a gidin öncesinde

inş arkadaşım rabbim hepimize en kısa zamanda anne olma duygusunu hayırla sağlıkla yaşatsın.bu arada bi arkadaşımın da 1 senedir olmuyordu bebeği.ciddi bi sıkıntı yoktu.eşinde de kendinde de.sadece çokta ciddi olmayan büyüklükte kisti varmış dr önce onu halledelim sonra tekrar denemeye devam edersiniz demiş ama şuan 5 aylık hamile:)dr lar bile şaşırmış.Rabbim büyük,,verecek olan o sonuçta.sen de kendini üzme sebeplere sarılmak lazım tabi ama kendini de strese sokma.umarım senn de ii haberlerini alırız en kısa zmanda:)

Doktorlara göre ilişki sıklığı değişken kimisi ovulasyona göre hergün diyor. Kimisi 1gün olsun 1gün olmasın kimiside haftalık 4-5 gün diyo demekki doğru bi bilgi yok.
Birlikte olunca uzanmayın Sırtı üstü yatın kalçayı yukarı kaldırın hemende duşa girmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…