• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben de bunu merak ettim

insan unutamıyor çünkü kimse gelip özür dliyemiyor, hakkının helal et kızım biz hata ettik seni üzdük demiyor. ben de nişanlıyken çok çok sviyordum, 1 hafta aramasam ya alındı mı acaba diye hemen arayıp sorardım.sıcak davranmaya çalışırdım. ama öyle şeyler yaşattılar ki bana, affedemiyorum. annemle bir olması mümkün değil o yüzden.bana bir kere bile kızım demedi. hep adımla hitap eder. insan da mesafeli olmak zorunda hissediyor tabi. sonra da arkamızdan laf ediyorlarmış gelin soğuk duruyor mesafeli diye. ne yapsak yaranamıyoruz ki.:126:

düğün gecesi kopmuştu ipler. iki hafta kadar arayıp sormadılar sonra arayıp yemeğe davet ettiler hadi uzatmayayım eşimin hatrına gideyim dedim gittimde ama iki taraftada bi soğukluk vardı. sonra annesi kardeşinide alıp ben evde yalnızken konuşma adı altında kavgaya gelmiş benimle. en son elini sallaya sallaya aldın oğlumu elimden deyince ve saygısız deyince ki saygısız demesinin nedenide düğün esnasında takıları babama emanet etmiş olmam. babamın ayağı sakatlandığı için yerinden kalkmıyodu herkes ayaktaydı napalım diye sordu ablam, babama ver o nasılsa hep oturuyo dedim. kaynanam da bunu mevzu etti biz eşşek başımıyız falan düğünde olay çıkardı. neyse uzatmayayım o kavgaya geldiklerinde defalarca kötü bir niyetimin olmadığını bunu niye mevzu ettiklerini sordum baktım hiç tınlamıyo bağırıyo çağırıyo bende ağzıma geleni sayydım şimdiye kadar ne olduysa. haddini aştı bende terkedin evimi dedim. oda gidince hemen babamı arayıp beni şikayet etti en komiğide bu oldu bir baba evladı kötü bile olsa seninle bir olup banamı çemkirecek. ama benim kafası basmayan kaynanamın kafası bu kadar çalışıyo işte. babamda saygı duymuyosa demekki haketmemişsin artık artık haddini öğrenmeyi bil ağzından çıkanada dikkat et ben çocuğumu ne sana ne kocana verdim.rahat bırakın kızımı yoksa ben devreye giricem artık demiş. bidaha onuda arayamadı o yüzden babama karşı çok mahcuplarmış. hem babamdan hem benden güya özür dilemek istiyolarmış. hiç inanasım gelmiyo bakalım ya hayırlısı artık

babanin ellerinden öpüyorum.. ailenin yaninda olmasi ne kadar güzel bisey... akilsizlar iste biz ogullarini sikayet etsek atiyolar mi???

düğün gecesi kopmuştu ipler. iki hafta kadar arayıp sormadılar sonra arayıp yemeğe davet ettiler hadi uzatmayayım eşimin hatrına gideyim dedim gittimde ama iki taraftada bi soğukluk vardı. sonra annesi kardeşinide alıp ben evde yalnızken konuşma adı altında kavgaya gelmiş benimle. en son elini sallaya sallaya aldın oğlumu elimden deyince ve saygısız deyince ki saygısız demesinin nedenide düğün esnasında takıları babama emanet etmiş olmam. babamın ayağı sakatlandığı için yerinden kalkmıyodu herkes ayaktaydı napalım diye sordu ablam, babama ver o nasılsa hep oturuyo dedim. kaynanam da bunu mevzu etti biz eşşek başımıyız falan düğünde olay çıkardı. neyse uzatmayayım o kavgaya geldiklerinde defalarca kötü bir niyetimin olmadığını bunu niye mevzu ettiklerini sordum baktım hiç tınlamıyo bağırıyo çağırıyo bende ağzıma geleni sayydım şimdiye kadar ne olduysa. haddini aştı bende terkedin evimi dedim. oda gidince hemen babamı arayıp beni şikayet etti en komiğide bu oldu bir baba evladı kötü bile olsa seninle bir olup banamı çemkirecek. ama benim kafası basmayan kaynanamın kafası bu kadar çalışıyo işte. babamda saygı duymuyosa demekki haketmemişsin artık artık haddini öğrenmeyi bil ağzından çıkanada dikkat et ben çocuğumu ne sana ne kocana verdim.rahat bırakın kızımı yoksa ben devreye giricem artık demiş. bidaha onuda arayamadı o yüzden babama karşı çok mahcuplarmış. hem babamdan hem benden güya özür dilemek istiyolarmış. hiç inanasım gelmiyo bakalım ya hayırlısı artık

öyle deme kız ne babalar var kocanın ya da koca tarafından birinin en küçük burun kıvırmasına bile kızına şiddet uygulamaya kalkıyo.. kayınvaliden de belki senin baban da bu tiptedir de sana çıkışır diye düşünüp bi şansını denemiştir.
yaşadıkların zormuş gerçekten ama hayat boyu da kin tutarak yaşamak en çok insanın kendisine zarar verir ya..

r bende hep karşılaştırırım annem olsa ne derdi bak ne yaptı falan gibi ama eş çok önemli bazı erkekler aşırı anne bağımlısı oluyor böyle durumlarda erkek annesiyle görüşecek gelin uzak duracak bence benimkilerde neler yaptılar ama hatırlamamak en iyisi eşimin annesi başımın üstünde yeri var diyorum

kinlenmemek için ne yapayım yakın zamanda hala oğlum evlendi gelin çok yerden bitme bişiy halamı depresyona soktu gelinin annesı ve gelin kuzenimi dolduruyor o s... gelip annesine baskı yapıyor mesela diyormuşki halam dizi izliyor oğlu kayınvalidem bilgisayar başında sen bu yalanları izliyosun çünkü sen cahilsin sen anlamazsın diyomuş maaşını alıyormuş fazlasını götürüp kayınvalideye veriyormuş o biriktiriyo diyomuş sonra o birikenlerle kız tarafı almış gibi bunları kandırıyormuş bunları görünce diyorumki bizde geliniz oda gelin oda kendini haklı görüyor bizde acaba kim haklı sonuçta halamın lafı ağzındadır ama art niyetli değildir kadın bunalımda ilaç kullanıyo

tabi herkeste olur bence. bende de oluyo. çünkü annemiz bizi yetiştirmiş büyütmüş başımıza açtığımız her işte her zorda kalışımızda yanımızdaymış. bize bu kadar iyi niyetli yaklaşan bir insanın kötü niyetle bişey söyleyebileceğine inanmıyoruz. aynı şey annelerimiz için de geçerli. onlar da bizim kötü niyetle bişey söyleyebileceğimize inanmıyolar. ama belki aynı şeyi damatları yapsa onlar da kırılır. yani arada koşulsuz kabul var. tartışsak bile hemen hiçbi şey olmamış gibi davranabiliyoruz. ama kaynanayla böyle mi? hele de öncesinde yaptığı şeyler yeterince sinirimize dokunduysa... onunla aramızda koşulsuz kabul yok. yani sev beni seveyim seni ilişkisi var. böyle olması da son derece normal bence:) bi de şu var tabi. bugün tatsız bişey yaşasak annemiz bize yine kucak açar. ama ne yazık ki kaynanamız önce bizi eleştirir, burnumuzdan getirir sonra vicdana gelirse bağrına basar:)))) ki genelde de gelmez vicdana

Son düzenleme:
insan unutamıyor çünkü kimse gelip özür dliyemiyor, hakkının helal et kızım biz hata ettik seni üzdük demiyor. ben de nişanlıyken çok çok sviyordum, 1 hafta aramasam ya alındı mı acaba diye hemen arayıp sorardım.sıcak davranmaya çalışırdım. ama öyle şeyler yaşattılar ki bana, affedemiyorum. annemle bir olması mümkün değil o yüzden.bana bir kere bile kızım demedi. hep adımla hitap eder. insan da mesafeli olmak zorunda hissediyor tabi. sonra da arkamızdan laf ediyorlarmış gelin soğuk duruyor mesafeli diye. ne yapsak yaranamıyoruz ki.:126:

al bendende o kadar..

ne kadar dertliymişsiniz kayınvalidelerden yana böyle :)
Allah kolaylık versin inş..
peki kendinizi hiç annenize torpil geçmiş gibi hissettiğiniz olmuyo mu?
hep mi kayınvalide haksız canım dediğiniz bi an falan :) bana oluyo mesela, onu demek istiyorum işte. anneme torpil geçmişim daha anlayışlı davranmışım gibi geldiğinden niyeyse utanıyorum :)
galiba bu kendini fazla kasmak oluyor değil mi, çok da ince düşünmemek lazım..

babanin ellerinden öpüyorum.. ailenin yaninda olmasi ne kadar güzel bisey... akilsizlar iste biz ogullarini sikayet etsek atiyolar mi???

tabi canım evlat neticede bu arada son bir gelişme bu akşam özür dilemeye geliyolarmış babamda hazır burdayken. çok gerginim :)))

öyle deme kız ne babalar var kocanın ya da koca tarafından birinin en küçük burun kıvırmasına bile kızına şiddet uygulamaya kalkıyo.. kayınvaliden de belki senin baban da bu tiptedir de sana çıkışır diye düşünüp bi şansını denemiştir.
yaşadıkların zormuş gerçekten ama hayat boyu da kin tutarak yaşamak en çok insanın kendisine zarar verir ya..

tatlım babamın tavrı başından belli yeni tanımıyorlar zaten babamı, şansını deneyecek bi ihtimali bile yoktu. kin tutup tutmamak malesef insanın elinde olmuyor haklısın benim sinirlerim bozuluyo en çok.

Son düzenleme:
tamam da, ne kaynanan senin annen, ne de sen onun kızısın. arada mesafe olmalı, herkes yerini bilmeli. annen sana rastgele konuşur alınmazsın, çünkü annendir. ama kaynanan senin annen değil, sana kendi annenin dedikleri şeyleri diyemez. alınırsan haklısın tabi. herkes yerini bilecek. aynı şekilde sen de öyle. annene "ayy dobişko olmuşsun zayıflasanaaa" dersin, güler. ama kaynanaya aynı laf denmez mesela.

ne kadar dertliymişsiniz kayınvalidelerden yana böyle :)
Allah kolaylık versin inş..
peki kendinizi hiç annenize torpil geçmiş gibi hissettiğiniz olmuyo mu?
hep mi kayınvalide haksız canım dediğiniz bi an falan :) bana oluyo mesela, onu demek istiyorum işte. anneme torpil geçmişim daha anlayışlı davranmışım gibi geldiğinden niyeyse utanıyorum :)
galiba bu kendini fazla kasmak oluyor değil mi, çok da ince düşünmemek lazım..

anneye geçilen torpil değil ki. kadın bizi doğurmuş, emzirmiş, en kötü zamanımızda yanımızda olmuş, beslemiş, büyütmüş. kafamızı kırsa bişey demeye hakkımız yok. kaynana kimki kardeşim? kocanın annesi. kocan bilsin kıymetini, sen niye dert ediyosun.

kaynanam melek gibi bi kadındır
annem öyle değil ama, beni çok kırar ve çok üzer

kaynanamıda cok severim ama, çifte standart olayı tabiki var, o benim annem değilki sonuçta...
kaynanam beni hiç üzmez ve çok sever, ama ben onun gözünde kızıyla bir miyim ki o benim annemle bir olsun?

Back
X