Ben de Evlenmek,Annelik Duygusunu Yaşamak İstiyorum!!!

konu sahibi aynı yaştayız ben de bekarım sizin gibi.. toplumsal baskıdan bıktım açıkçası etrafımdaki herkes ailemde dahil niye evlenmediğimi sorguluyor...bu durumun birilerinin size talip olup olmamasıyla da ilgisi yok bence..bu sene bana 5 kişi talip oldu ama olmadı yine yalnızım artık düğünlere bile gitmek istemiyorum..darısı başına laflarından sıkıldım biraz.hayırlısı olsun hepimiz için:KK24:

Canım birilerinin duasını almaya çalış. Ben de bekarım; mutlu olmayı, sevip sevilmeyi çok istiyorum. Bu duyguları inan çok özledim. Zaman zaman depresyona giriyorum ama çok şükür Allah var. Dualarım imdadıma yetişiyor. Dini konular bölümünde arkadaşlar birbirimize dua ediyoruz. Gerçekten ruh halim iyi bu aralar , çok şükür. Birilerinin dualarında olduğumu hissediyorum ve kalbim ümit doluyor. Bu kadar aminler boşa değil diyorum. Sen de ümitvar ol,seni anlıyorum ama kendine yapma bunu. Ha bu arada her türlü duayı okuyorum. Duaların Türkçe meallerini düşünerek söylüyorum. motivasyonumu arttırıyor benim.
Rabbim gönlünüzün muradını versin inşallah diyerek bir dua ile noktalıyorum iletimi...

En guzel yillarinizi bekar gecirdiginizemi uzuluyorsunuz..ne guzel bi isiniz var guzelmissinizde..sagliginizda yerinde..

Evlenince hersey toz pembede gitmiyor..ben evliyim sukur huzurum yerinde fakat cevremde neler gorup duyuyorum.

En guzel yillarinizi kv gorumce elti dertleriylede yasayabiirdiniz..
Anneci bir eslede harcayabilirdiniz...
Misal gecen aylarda arkadasim uc yil boyunca ugrasip tedaviyle dogan 3 aylik bebegini kaybetti..
Hani en guzel yaslari....
Dogru zamanda dogru insan ve hayirli evlat dileyin..

Bu tip düşüncelere toplum baskısının ittiğini düşünüyorum ben. Çünkü sürekli her gittiğiniz yerde abuk subuk sorular soruyorlar, laf sokuşturuyorlar, bu tip şeylere hiç takılmayacak insan bile takılıyor. Ben de yavaştan maruz kalmaya başladım abuk subuk söylemlere. Hiç takılacak bir tip değilimdir, ancak benim bile sinirimi yavaştan zıplatmaya başladılar. Sevgilim olmasına rağmen, her gittiğim yerde onun oğlu, bunun oğlu diye gözüme sokmaya çalışıyorlar.

İnsanın derdi ve sorumluluğu az sa yaşamaya değer bu hayat yoksa hep dert sıkıntı tabi bunun değeri evlenince anlaşılıyor,

Yaşım 29 ve artık beni de seven hayirli bir kisiyle yuva kurmak istiyorum.Cok sey istemiyorumki.Arkadaslar cok dualar ettim Rabbimden istedim.Ama yok hatta bi talibim bile yok ne zamandir.Saglik alaninda calisiyorum guzel bir ortamim var.Kendini begenmis sanmayin ama guzel de bi bayanim etrafimdakiler bile sasiyor.Yeri geliyo el ele mutlu cocuklu ciftlere cok ozenip evde her yalniz kaldigimda aglar oldum nolur benle ayni durumda olanlar ne yaptiniz ne okudunuz?

Tek sen değilsin canım.. Günümüz gençlerinin de sorunu bu galiba.. Kimse doğru düzgün biriyle karşılaşamıyor. karşına çıkanlar uygun olmuyor.. Allah ömür verir de yaşarsak 60 yaşında bile o mutlu olunacak günleri bekliycez.. Herkes hanımıyla çocuğuyla tatile gitsin, akşam evde çay içsin, otursun muhabbet etsin.. Biz de kukuma kuşu gibi duralım.. Valla hemen evlenmesinde değilim. Öyle biri çıkmıyor ki.. Bi tanıyım ediyim..

Bi filmde izlemiştim şimdi yeri ve zamanı değil ama beni hep gülümseten bir söz. Filmde anneanne 40 yaşındaki torununa diyordu ki" kadın makarna gibidir. Erkek te sosu. Şimdi soslu makarna çok güzeldir bir harikadır. Ama makarna sossuz da yenir."

Üzme kendini 26 yaşındayım bende seninle aynı şeyleri hissediyorum. Ama kısmet işte allah herşeyin hayırlısını versin hepimiz için. Bide şu var yaa çok kötü bir evililik yapsak eşimiz manyak olsa neler izliyoruz haberlerde. Allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Allahım inşallah seninde gönülne göre versin. Dua etmeye devam et.

etrafına biraz duyur veya alen duyursun işte evlenmek istediğini yaşını başını falan. uygun bir kımeet çıkarırlar karşına. çalışan kadın olunca böyle görücü usulü pek insanlar cesaret edemiyor sen istemiyorsundur diye ama sen niyetli oldugunu belli et .

Evli, mutlu, huzurlu yazıyor avatarının altında oysa..

Gerçekten kim mutlu?
Sahi neydi mutluluk?

Nerede gizli?

En içten gülümsemelerin olduğu düğün fotoğraflarında mı kalıyor acaba?
Onlar da sahte mi yoksa?

En mutlu dediğim evliliklerin altından neler çıktı neler duydum..

Mutluluk göz yumduğun, sağır olduğun, unuttuğun kadar var anladım.

Ve kimsenin evliliğine bakıp ahhh ne mutlu bir çift diyemiyorum artık..

Allah hayırlı bir evlilik nasip etsin konu sahibi arkadaşım.

Yoksa bekarken sadece yalnızım diye ağlarsın.
Evliyken nelere nelere ağlarsın..

Aynen öyle evli mutlu huzurlu yazıyor..çünkü arkadaş gibi evliliği bi halt sandım sonuç öyle olmadığını anladım ve uyaranda olmadı..değiştirmedim sadece nerden nereye geldiğimi hatırlatıyor..ne hevesli ne hayal dolu olup ne denli hayal kırıklığına uğradığımı hatırlatıyor.. ;)

evlilik kötü de olsa zor da olsa sonucta evlenince Türk toplumunda kabul görüyorsun, dünyaya geliş amacını tamamlamış oluyorsun bizim milletin mantığına göre. ondan dolayı ne kadar kariyerli zengin güzel olursak olalım evlenmedigimiz sürece evde kalmış gözüyle bakılacak

Evet dini inancina cok bagliyim gece gunduz dua ederim Rabbim hayirsizsa istemiyorum diye hatta eger kaderimde kimse yoksa o zaman umutlarimi al icimden teselli ver derim ama iste eminimki benim yaslarda olan her genc kiz isterki telli duvakli sevdigiyle elele baba evinden ciksin.Maddiyatmis felan hicbirine bugune kadar bakmadim bile.Evlilik hadi daha sonraki is ama benim son 1 yildir tek bir talibim olmadi.Disardan gorenler hep mutlaka gorustugun var diyolar halbuki bir tek isteyen bir talibim bile yok.Hep ezan vakitlerinde el acarim Rabbime ama yok iste.Hevesim oyle coktu ki ama 2 ay sonra yas 30.Kac haftadir taha suresi okurum ama yok yok.Telefon tasimak bile istemiyorum artik cunku merak edenim yokki ailemden baska.Cok bunaldim artik isyan etmedim hic ama iste ceyizime her bakisimda icim eriyor bi yavruyu bile kucagima alamadan hayatimin en guzel yillari geciyor.
Canim aaa etrafinda seni hayirli bitiyle tanistiracsk kimse yok mu? Araya girsin birileri

Allah hakkinda hayirlisini versin. Bu duygularin cok normal, senindeki gonlundeki gibi bir yuvan olur insallah

Takma fazla kafaya, elbet de olur gönlüne göre..
Kendi cevremden bile görüyorum bu tür durumlari. Örnegin: Kuzenim daha gecen ilkbahar da evliligini yapti, o da saglik sektöründe ve 30-35 yas civarinda.

Evlilik illa tam belirli zamanda olmasi gerekmez. Elbet biri gider 18 yasinda evlenir, öbürü ise 40 yasinda. Önemli olan, bunun zorluklarla degil, hos ve tesadüflerle olusmasi. Görücü usulude olabilir elbet, tabi bu kisinin kendi tercihi.

Ben mesela, bakim sektöründe calisiyorum. 12 gün araliksiz calisip 2 günüm bos oluyor. Tesadüfen, hatta evliligi düsünmeme ragmen sevdigim ile tanistim.. hic beklenmedik bir anda.
Benim de ondan evvel, "ah evlenip de ne yapayim" dememe ragmen senin gibi bu düsüncelere kapildim, kendimi odaya kapadim.. ne icin? Degmez ve piskolojine de yapma bunu. Hayatin tadina bak, ve bak gör, Hayat sana ne tesadüfler serecek önüne..

Canm tum yorumlari okuyamadim ama sana en yakin ornek kendimi veriyim.... 31 yasindayim gecen seneye kadar yasadiklarini birebir yasadim.. pazar gunleri dusari cikmaktan nefret ediyodum.. herkes esiyle cocuguyla ben ailemle.. bide o degil yasitlarimda evli arasan hep isleri olur esler gorumceleri vs dertleri bitmz.. ama tam dedimki bitti yaa.. ben bu dogru adami bulamiycam yeter bitsin buraya kadar...?!! Iste ondan sinra nisanlim cikti karsima.. bastan buda olmiycak dedim bu yasa kadar hangisiyle olduki... ama tanidikca sevdim isindim hatta belki asigim bile diyebilirim.. sana diyecegim sabret!! Biliyorum demesi kolay senin duygularini o kadar iyi anliyorumki.. hatta burda dua kismi var hayirli es icin dua diye.. ben onunda faydasi oldugunu dusunugorum.. kulun kula ettigi dua daha hayirlidir derler.. ama sabeet rabbim ole bi anda ole birini cikaricakki karsina agzin dilin baglanicak ve bi bakmisin 3aya dugunun var benim gibi... umudunu yitirme.. allah bir an once gonlunun muradini versin insallah...

Vallahi kaderde ne varsa o maalesef.

İş sebebiyle tanıştığım çok çok güzel bir hatun var 36 yaşında evlenmeyi çok şstemesine rağmen bekar.

Kaderden öte köy yok.

Evlilikten çok korkuyorum ama böyle olacağım diye de korkuyorum. Konu sahibini yermisler ama valla zaman zaman ben de depresyona girmiyor değilim. Hiç evlenemeyecekmisim gibi hissediyorum artık .

Evlilikten çok korkuyorum ama böyle olacağım diye de korkuyorum. Konu sahibini yermisler ama valla zaman zaman ben de depresyona girmiyor değilim. Hiç evlenemeyecekmisim gibi hissediyorum artık .

Valla ben de hissediyorum aynen.

Çoook uzak bir olasılık gibi geliyor bana artık.

Valla ben de hissediyorum aynen.

Çoook uzak bir olasılık gibi geliyor bana artık.

Tüm arkadaşlarım yasitlarim Küçüklerim hepsi evlendi. O yüzden de kötü hissediyorum kendimi. Aslında korkuyorum da evlilikten, bazen aman boşver diyorum. Ama çoğu zaman üzülüyorum neyim eksik triplerine bile girmeye başladım. Şöyle sevdiğim biriyle olsa ama hiç çıkmayacak hatta bekar olcem gibi :D

Back
X