Hanımlar baştan belirteyim dert edilecek bir konu değil ama garipsedigim bir durum var. Evli, cocuklu ve yaşı genç bir akrabam, kırk bile değildi yaşı, kalp krizinden vefat etti iki hafta önce. Ben çok üzüldüm. Eşine, çocuklarına vs. Hep aklimdalar.
Bu akrabanın ablaları telefonumda kayıtlı, doğal olarak WhatsApp durumlarını görebiliyorum. İki hafta önce, dağ gibi abilerini kaybeden ablaları, hiçbir şey olmamış gibi kendi fotolarını, çocuklarını, gittikleri yerleri paylaşıyorlar. En son dün akşam "eltimle kahve keyfi" temalı pastalı borekli bir durum paylaştılar. Açıkçası, neden diye sordum kendi kendime. Neden boyleler bunlar?
Sanane diyeceksiniz belki. Belki içlerinde acılarını yasiyorlardir, illa sizlanmalari mi lazım diyeceksiniz ama içime dokundu bu iki haftada unutma, eğlenmeye başlama halleri. Bilmiyorum, anlamıyorum insanlari. Ablasını Taziye için aradığımda "yaşasaydı zaten felç kalacaktı, beyni hasarlanmis" gibi bir laf etti. "Felç kalabilir, beyni hasarlı da olabilir, yaşamasın mi böyle olanlar, direkt ölsün mü" diyemedim.