BEN DE MUTLU OLABİLECEK MİYİM?

sumerrose38

HAYAT SANA YENİLMEYECEĞİM!
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2015
61
37
41
arkadaşlar merhaba.ben yeni üye oldum.belki paylaşımlarından biliyorsunuz boşandım.bir çocuğum var 32 yaşındayım.boşanma travmasını bir türlü atlatamıyorum.boşandığıma pişman değilim ama.dul olma psikolojisi çok zor.ne öneririsiniz.ben de mutlu olmak istiyorum. hergün ağlıyorum kendim ve çocuğum için.ne yapacağımı bilmiyorum.lütfen yardım.

Neden farklı baksınlar ki canım.Bu ne utanılacak ne de çekinilecek bir durum değil.Bu algıyı kendinde oluşturma.Sosyalleş,arkadaşlarınla ,çocuğunla daha çok vakit geçir.

Dullara farklı gözle bakmak eskidenmiş. Şimdi ben daha fazla saygı duyuyorum boşanabilen kadınlara. Her seye rağmen(aldatma,dayak,aşağılanma vs) aman dul kalmayayım diye evliliğini sürdüren kadınlardan daha guclusun sen. Bazı seyleri göze alabilmişsin.
Ayrıca dul kelimesinden hiç hoşlanmıyorum ya bekar bir annesin sen.

çok boşluktayım.ne yapacağımı bilmiyorum.lise mezunuyum iş bulamıyorum.çok çevrem yok.

çok boşluktayım.ne yapacağımı bilmiyorum.lise mezunuyum iş bulamıyorum.çok çevrem yok.

Aileniz destek oluyor mu? Bir süre onların evinde kalıp asgari ücretli bir işe girseniz, eski eşiniz de nafakanızı ödese idare edebilirsiniz. Bu arada yapabilirseniz en az 2 yıllık acıktan üni okuyup iş değiştirebilirsiniz. Çok zor evet ama imkansız değil çocugunuzdan güç alın.

ailemin yanında kalıyorum.baba evine dönmek o kadar zor ki.annem hemen yeniden evlenmem gerektiğini söylüyor.konu komşu dan dolayı.kendimi herkese bu hayata yük hissediyorum.

mutluluğu kendinde arayacaksın .işinde, gücünde, çoçuğunda, ......vs attığın her adımda hayata dair herşeyde. ben başka şekilde mutlulk görmedim .

Haklısın. Özellikle bazı cahil Kadınlar, dul olunca sanki kocalarını ellerinden alacaksın gibi bakıyor. Düşünmezler ki bu kadının ne sıkıntısı var ki çocuğu varken boşandı. Millet arkandan konuşacak herkes bjr şey uyduracak. Kendi annen bile her hatanda yüzüne vuracak belki. Ama bunlar onların düşüncesi ve kimsenin düşüncesini engelleyemezsin. O nedenle bunları düşünmeden, bir an önce toparlanıp kendini de çocuğunu da bu olumsuzlukların inadına mutlu etmen lazım. Kendine gelmen lazım. Üç kuruşluk insanlar yüzünden kendini, kendimizi neden mutsuz edelim. Sen ANNESIN! güçlü olacaksin. Yarın bir gün onların başına gelmeyeceği ne malum. Senin hayatını kimse yaşamıyor. Iyisi ile kötüsü ile bu hayatı sen kurup yaşayacaksın. Rabbim hakkında hayirlisini versin.

arkadaşlar merhaba.ben yeni üye oldum.belki paylaşımlarından biliyorsunuz boşandım.bir çocuğum var 32 yaşındayım.boşanma travmasını bir türlü atlatamıyorum.boşandığıma pişman değilim ama.dul olma psikolojisi çok zor.ne öneririsiniz.ben de mutlu olmak istiyorum. hergün ağlıyorum kendim ve çocuğum için.ne yapacağımı bilmiyorum.lütfen yardım.

Dul olmak kötü bir şey değil ki .Neden bunu psikolojik travma yaptınız kendinize .Hayatızda bir erkeğe muhtaç olmadan da ayakta kalabiliriz. Büyük konuşmayı sevmem yine de Allah vermesin.
Dul olma değil de hayatta yenilme yanlış karar verme psikolojisi diyelim. Hayatta herkez kazanmaz en çok kazananlar en büyük kaybedenlerin olur zaten kaybetmeyi göze alamayan kazandığını bilmez.Evli kalıp mutluluk oyunu oynayacağını güçlü olup boşanmışsınız . Hatasız kul olmaz. Keşke dememek için kendinizi toparlayın hayatınızın iplerini elinize alın size muhtaç bir çocugunuz var onun için güçlü olun .Kimsenin yaptıgı kimseye kalmıyor Allahın adaleti büyük. Çocugunuzu en güzel şekilde yetiştirip ülkemze kazandırın

Canin istedi diye bosanmadin herhalde, kotu bi evlilikte olmaktansa yalniz olmak daha iyidir. Daha gencsin dulum ben diyip kendini uzme. Evde oturunca insanin aklina hep kotu dusunceler gelir, isin yoksa bir is bul kendi ayaklarin ustunde dur. Ozguvenin yerine gelsin ozaman oh be bosanmakta varmis diyeceksin

Neden boşandıniz cnm

Buyuk gorumcemle tanistigim da esinden daha yeni ayrilmisti. Oyalanacak bir seyler buldu. Is hayatina atildi. Arkadaslari cok buyuk destekcisi oldu. Eve kapanmadi. Olabildigince sosyaldi. Cok sukur atlatti.

ailemin yanında kalıyorum.baba evine dönmek o kadar zor ki.annem hemen yeniden evlenmem gerektiğini söylüyor.konu komşu dan dolayı.kendimi herkese bu hayata yük hissediyorum.
yük filan hissetme, onlar senin ailen ve sana bakmaları gerek
yakın zamanda bir iş de bulursan sıkıntın kalmaz.
paran ve çevren olur.
bir de kendine kötü bakma boşandın diye, sen böyle yaprsan insanlar da öyle bakar.
kendine güven lütfen

Boşanma aşamasıni aşmissiniz , bunu da halledersiniz mutlaka . Allah yardımcıniz olsun.
insirah ayetini okumanizi şiddetle tavsiye ederim , ferahlarsiniz .

X