Ben de Neden Her şey Ters ??

eliz16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2012
122
1
26
Bursa
Bu sene ygs Sınavına gireceğim kendime hiç güvenim yok Dediğim tek şey 2 yıllık geçiş hakkımı kullanmak istiyorum . Ki onda bile tereddütteyim. Ne yapmam gerek nasıl çalışmam gerek içimden çalışmak dahi gelmiyor kii. Tam oturuyorum matematik çalışayım az diyorum hemen canım sıkılıyor anlamadığım için bırakıyorum. Sayısalım berbat ama muhasebe bölümü öğrencisiyim. Her zaman sağlıkçı veya anaokulu , Engelliler öğretmeni , psikolog olmak istedim . Hala da istiyorum ama yok olmuyor lise de muhasebe okuyorum üniversitede istediğim bölümlerin puanı çok yüksek ve benm o puanları tutturmam imkansız. Muhasebe sevmiyorum istemiyorum . İstediğim bir meslek yapmak daha mantıklı fakat bir olanağı yok bu işin. Ve Asker bekliyorum onun bi ayrı psikolejisi var . Sevgilime nasıl davranacığımı sasırıyorum zatenn cocuk kafayı yemek üzere. Yani açıkcası birşey düzgün gitmiyor. Ne yapmam gerek Ne gibi kararlar almalıyım.. ?? Yardımınıza ihtiyacım varr ...

Ygs de sözelden alan bölümler var okul öncesi öğretmenliği gibi.
Türkçe ve sosyali yaparsan güzel bir bölüme gidebilirsin.
Şurada sıkıntı çekeceğin kaç ay ki canım benim ? Sık dişini.
Masaya oturduğunda sıkıldığında hemen kalkma zorla kendiliğinden adapte olduğunu göreceksin.
Bak ben lisans son sınıftayım ama mesleğimden memnun değilim. Tekrar gireceğim
Kararlarında sabit ve ısrarcı ol
Başarı sana ancak bu şekilde gelir.

kendini 10 sene sonraya götür ve arkana dönüp bak. zamanında bi kaç ay çalışıp sevdiğin bölümü okumayı mı tercih edersin iyi ki diyerek, yoksa keşke demek mi ?

Son düzenleme:

Öyle Öyle tabi de azcık bile güvenim yokki kendime bir gramcık bilem yoookkk.. Toparlanamıyorum bir türlü çok sallıyorum . Tutturamıyacağım diye diyee boşluyorumm

kendini 10 sene sonraya götür ve arkana dönüp bak. zamanında bi kaç çalışıp sevdiğin bölümü okumayı mı tercih edersin iyi ki diyerek, yoksa keşke demek mi ?

İyi ki demem gerek fakat dediğim gibi hiç güvenim yok cesaret yok bende herşeyde çok cesaretliyim. ama ygs konusunda hiiiiiiççç ....

neden başaramayacağını düşünüyorsun ki?her şey inanmakla başlar.kendine güven ve çalış.başaranlar nasıl başarıyor de.onların senden bir fazlası yok bunu düşün.konsantre olmaya çalış.elinden geleni yap.sonuç olumsuz dahi olsa en azından elimden geleni yaptım demek için yap ki pişman olma.çalışırsan eminim başarırsın.lise döneminde birinin düşünmesi gereken en önemli şey eğitimidir.sevgilini düşünmemeye çalış.biliyorum kolay değildir ama geleceğin için bütün konsantreni derslerine vermelisin.hayat boyu o mesleği yapıcaksın sonuçta.meslek seçimi önemli.neden sevdiğin işi yapmıyasın ki?Sınavda da başarılar:)

Ben seneye öğretmen olacağım inşallah . Sana yardımcı olmaya çalışayım branşım Matematik olduğu için Matematikten başlayalım .

Şimdi ilk iş ygs konularını bir kağıda yazıyoruz . Sayılar konusundan test çözerek azar azar başlıyoruz . Çözemediğimiz soruları işaretliyor okulda hocalarımıza , ilgili arkadaşlarımıza soruyor , eve gelip hepsini tekrar ediyoruz. Her konu için aynı şekilde yapıyor ve açıklarımızı kapatıyoruz . Aslında en azndn Matematik , Geometri için özel ders imkanın olsaydı çok iyi olur .

Diğer dersleri de Türkçe ve Sosyalden konu ezberliyoruz . onlardan da her gün 1oo'er soru çözüyoruz .

Motivasyon geliştirici kitaplar oku canım . Sen liseyi bitirecek potansiyeldesin . Burada ben başta olmak üzere tüm ablaların güveniyor sana .

Çalışmak kurtaracak seni bir ucundan başla bakalım . Dershanelerin sınavlarına gir . Küçük bir ücretle sınavlarına kabul ederler . Maltepe , Fem gibi yayınların denemelerini çöz . mesela şubat'ın sonunda Töder var ona gir mutlaka . Her gün kaç soru çözdün ne durumdasın burda da paylaş bizlerler .

Burdaki çoğu ablan ve bende tabiki aynı yollardan geçtik :) Başarılar diliyorum canım

Ay hamile falan olur bu saatte insanları ne hale getirdim vallahi kapım açık buyrun gelin 2 kavanozu vereyim yahu

İyi geldii bu daa :))) Çok teşekkür ediyorum :)))))

Ay hamile falan olur bu saatte insanları ne hale getirdim vallahi kapım açık buyrun gelin 2 kavanozu vereyim yahu

hamile degilim tatliya çok duskun de degilim ama bazen oyle canim çekiyorki "yemezsem olurum" moduna giriyorum resmen ekmege surup birde yanina kahve ohh çok mutlu hissedicem birazdan kendimi

ooooo Yarın başlıyorummm :) ve burda paylaşıyorumm çok çok teşekkür ediyorum herşey için sağol ablacııımmm :))))) Alttan sorumlu olduğum ders var işte matematik ve geometri hala veremedim çok korkuyorum biraz da o engel oluyor bana okulların açıldığı hafta gireceğim sınavlara dua edin lütfenn (

Sevgiliyi mevgiliyi boşver bu arada:)
Bir özel hoca ayarla bence ailenle konuş da . Ben burdan netlerini takip edicem haberin olsun :)
Dualarım , iyi dileklerim seninle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…