• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben de rahat olmak istiyorum

menetrier

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
378
1.014
313
26
direk konuya giricem. Benim sorunum insanların ne düşündüklerini çok umursuyo olmam. Bıktım artık bu huyumdan. Şunu yapsam ayıp olur mu, rahatsız olmuş mudur dediğimden alınmış mıdır vs vs. örnek vermek gerekirse otobüste koltuğu arkaya itemiyorum azıcık da olsa. Sorup sakıcası olur mu diye bile sormuyorum çünkü belki bana ayıp olur diye olmaz dicek ama rahatsız olacak. Birinden asla borç alamıyorum vermek istemiyordur diye. Ya da birine hesap ödetemiyorum. Tvde biri rezil olunca çok kötü oluyorum onun adına çok ğzülüyorum. Milletin çok rahat bir şekilde borç alması ya da ne biliyim toplum içinde rahat olmaları bana çok garip geliyo aynı zamanda biraz da özeniyorum. Çok saçma bi sorun gibi dursa da artık hiçbi şeye sesini çıkarmayan başkaları rahatsız olacak diye hiçbir şey yapmayan bi insana dönüştüm. Acaba yetiştirilme tarzımdan mı kaynaklanıyor acaba diye de çok düşündüm. Çünkü annem bizi hep elleme ayıp olur dokunma tarzında büyüttü. 6 yaşındayken bile arkadaşlarının oyuncağını asla istemeyen arkadaşları ne derse yapan, hakkını arayamayan, biri azarlayınca ceval vermek yerine hüngür hüngür ağlayan bir çocuktum. Neyse uzun oldu ama çok sıkıldım bu halimden. Bana bi öneri verin lütfen

Önce kendine saygı. Bu demek başkasına saygısızlık demek değil. Bir de uslüp önemli. Ben rahatım üslubum ama üslubum ters. Yen'i tanımaya başlayan biri sevmez ama çok iyi tanıyan insanlar bayılır bu huyuma. Çok da severlermiş. Dedikoduları Yen'i aldım da :))

Kiyamam sana yaa...
Biraz sosyallesirsen,toplum icine daha fazla karisabilirsen,bu sorunu zamanla halledebilirsin

direk konuya giricem. Benim sorunum insanların ne düşündüklerini çok umursuyo olmam. Bıktım artık bu huyumdan. Şunu yapsam ayıp olur mu, rahatsız olmuş mudur dediğimden alınmış mıdır vs vs. örnek vermek gerekirse otobüste koltuğu arkaya itemiyorum azıcık da olsa. Sorup sakıcası olur mu diye bile sormuyorum çünkü belki bana ayıp olur diye olmaz dicek ama rahatsız olacak. Birinden asla borç alamıyorum vermek istemiyordur diye. Ya da birine hesap ödetemiyorum. Tvde biri rezil olunca çok kötü oluyorum onun adına çok ğzülüyorum. Milletin çok rahat bir şekilde borç alması ya da ne biliyim toplum içinde rahat olmaları bana çok garip geliyo aynı zamanda biraz da özeniyorum. Çok saçma bi sorun gibi dursa da artık hiçbi şeye sesini çıkarmayan başkaları rahatsız olacak diye hiçbir şey yapmayan bi insana dönüştüm. Acaba yetiştirilme tarzımdan mı kaynaklanıyor acaba diye de çok düşündüm. Çünkü annem bizi hep elleme ayıp olur dokunma tarzında büyüttü. 6 yaşındayken bile arkadaşlarının oyuncağını asla istemeyen arkadaşları ne derse yapan, hakkını arayamayan, biri azarlayınca ceval vermek yerine hüngür hüngür ağlayan bir çocuktum. Neyse uzun oldu ama çok sıkıldım bu halimden. Bana bi öneri verin lütfen
Yüksek empati gücün var.Gercek iyi kalplilerdensin.Bunlar bir sorun değil harika bir insan olduğunu gösteren şeyler.Olmasi gerekensin yani.ama o kadar çok bencil var ki sana kendini olmaması gerekmissin gibi hissettiriyorlar.Kendin nasilsan karşındakini de öyle görüyorsun.annen de güzel yetiştirmiş.zamanla zaten biraz haketmeyene hakettiği gibi davranmayı öğrenirsin ama inan bu bile seni rahatsız edecek.Cunku biz de ailecek senin gibiyiz :D

Aynı bensin. 7 yaşıma kadar başkalarının evinde kaldık ortaklaşa ve annem hep "Aman milletin evindeyiz kızım elleme. Sen oynama bırak onlar oynasın aman laf etmesinler sen az ye" vs tembihlerdi.
Şimdi aç bile olsam ikram edilenden almaya çekiniyorum aç gözlüye bak hemen nasılda attı ağzına demesinler diye.
Başkaları benimle ilgili kötü düşünmesin diye uğraşıyorum hep seni çok çooook iyi anlıyorum arkadaşım :KK52:

Psikolojik olarak destek almalisin. Ailen ev duzeniniz anne baba cocukluk evreleri bunlar insan gelisiminde buyuk rol oynuyor. Ice kapanmanizin nedeni evinizde ki huzursuzluk panik stres vs. davranislari icine sokan bir aile duzeninizin olmasi olabilir. Var mi aileyle akrabalarla kopukluk?

Aynı bensin. 7 yaşıma kadar başkalarının evinde kaldık ortaklaşa ve annem hep "Aman milletin evindeyiz kızım elleme. Sen oynama bırak onlar oynasın aman laf etmesinler sen az ye" vs tembihlerdi.
Şimdi aç bile olsam ikram edilenden almaya çekiniyorum aç gözlüye bak hemen nasılda attı ağzına demesinler diye.
Başkaları benimle ilgili kötü düşünmesin diye uğraşıyorum hep seni çok çooook iyi anlıyorum arkadaşım :KK52:
Iste hep hayatimizi asiri kisitlayan ebeveynlerimiz yuzunden hayatimiz karariyor psikolojimiz bozuluyor. Ortalikta manik-depresif geziyoruz.

Iste hep hayatimizi asiri kisitlayan ebeveynlerimiz yuzunden hayatimiz karariyor psikolojimiz bozuluyor. Ortalikta manik-depresif geziyoruz.

Napalım zararsız olduğumuz için sevinelim bence. Aşırı duyarlı olmak aşırı duyarsız olmaktan iyidir. Eğer bunun adı duyarlılıksa...

Pısırık olduk çıktık anasını satiim.:rapci:
O yuzden mutlaka hayatinda yeni adimlar atmalisin. Sana destek olacak seni rahatlatacak ozguvenini yerine getirecek hep arkanda duracak insanlarla bag kur. Ve kimseden asla cekinme kimse 4×4luk degil. Ve sen arti bi ozellige sahipsin. Hassassin naifsin dusuncelisin. Bende evlenmeden once boyleydim. Esim normal bir insan gibi davranmami sagladi. Bana cok destek oldu sahip cikti. Allah ondan razi olsun. Allah insallah gonlune niyetine gore birini verirde sende rahatlarsin.

Bak metal muzikde insani fena gaza getirir.:rapci:
(Hep bu emojiyi kullanmak istedim)

İstersen sana kendi bencilliğimden biraz verebilirim:) briaz kendini sev kendine değer ver bazen bencilce kararlar ver. Mesela koltuğu arkaya it ki belin ağrımasın yani önce kendi belini düşün. Ama genel olarak bu durum kişilikle ilgili üzerine çabalasanda çok büyük bir değişim olur mu bilemiyorum.

Art niyetli insanlar için bulunmaz yem olabilirsin dikkatli ol kim ne kadar neyi hak ediyorsa okadarını verin kendinede haksızlık etme koltuğunuda çekinmeden orta ayar et rahatça yolculuğunu yap bu seninde hakkın

Back
X