• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Delirdim Galiba

Internetteki örnek daire kıvamındaki evler yüzünden oluyor bu bence. Dönem dönem bana da oluyor her şey gözüme batıyor böyle her şey nizami olsun istiyorum ama sonuçta bir yaşam var evde o gördüğünüz evler hep fotoğraflarda.

Düzen konusu için evet aylık kadın yardımcı olabilir bazı temizlikçiler gerçekten çok iyi oluyor o konuda. Bir süre sonra zaten oturur bence bu kadar kafaya takmayın size öyle geliyordur zaten çok dikkat ettiğiniz için. Çalışıp yorulan bir kadınsınız robot değilsiniz ki bu kadar mükemmeliyetçi olmayın
Mükemmeliyetten ziyade yapmadıklarım canımı sıkıyor mesela camlar neredeyse 2 ay oldu silinmedi bu süreçte deli gibi yağmur yağdı hep çamur oldu camlar ama öyle duruyor. Mutfak mesela eşimle s.gara kullandığımız için orada içiyoruz sadece ve duvarları falan sapsarı oluyor bugün silsem yarın yine öyle sağolsun her yere siniyor ama ben tabii ki sabah akşam duvar silemem yani yok öyle bir şey gibi gibi hem takıyorum hem erteliyorum gibi bir durum bugün petekleri temizledim mesela utanmasam gidip öpeceğim petekleri mis gibiler çünkü. Parça parça yapıyorum da böyle olunca da bir yeri yapana kadar diğeri kirleniyor. Aaaamaaan

Ben basak burcuyum hem de calismiyorum. Hic oyle sandiginiz gibi degil evim.
Ben de sizin gibi takiyordum. Sosyal medyaya bakinca da oyle oluyor ,o yuzden x kullaniyorum🤭
Denedim ,oyle ev icin hergun saatlerimi temizlige vermem lazim.

Ben ne yapiyorum. Ay da bir cam gibi buyuk temizliklik. Haftada bir dip kose temizlik.
Gunluk te ,dikeyle sag sol , bulasik yemek vs senin yaptigin gibi.

Yani dip koselerde ince is cok, her gun yapsam. Ama zaman cok hizli geciyor , vaktimi buna harcayamam. Bir gun pril piril yapsam 1 hafta sürmüyor o temizlilik.Mesela camlari hergun silemem yani. Birisiyle tanismistim. Cam silmekten artik hic bez sikamaz hale geldim didyordu,yasi da genc ustelik.

Karisikliga gelince yine herkesin oyle . Filmlere bak ivir zivir dolu. Hatta esime diyorum ki bu mutfak nasil temizleniyor🤭

Bu dert sadece senin derdin degil, hepimizin ama biz takmamaya calisiyoruz😂

Imkanin oldugunda haftada bir ,ayda bir yardimci al

Ben basak burcuyum hem de calismiyorum. Hic oyle sandiginiz gibi degil evim.
Ben de sizin gibi takiyordum. Sosyal medyaya bakinca da oyle oluyor ,o yuzden x kullaniyorum🤭
Denedim ,oyle ev icin hergun saatlerimi temizlige vermem lazim.

Ben ne yapiyorum. Ay da bir cam gibi buyuk temizliklik. Haftada bir dip kose temizlik.
Gunluk te ,dikeyle sag sol , bulasik yemek vs senin yaptigin gibi.

Yani dip koselerde ince is cok, her gun yapsam. Ama zaman cok hizli geciyor , vaktimi buna harcayamam. Bir gun pril piril yapsam 1 hafta sürmüyor o temizlilik.Mesela camlari hergun silemem yani. Birisiyle tanismistim. Cam silmekten artik hic bez sikamaz hale geldim didyordu,yasi da genc ustelik.

Karisikliga gelince yine herkesin oyle . Filmlere bak ivir zivir dolu. Hatta esime diyorum ki bu mutfak nasil temizleniyor🤭

Bu dert sadece senin derdin degil, hepimizin ama biz takmamaya calisiyoruz😂

Imkanin oldugunda haftada bir ,ayda bir yardimci al
Ahahah bende denedim bir ara gerçekten istediğim düzende evi götürmeyi akşam yatağın yolunu bulamadan uyuyakalıyordum dışarı çıkmak falan zaten hayal gibiydi çünkü işten eve gelip direkt iş yapmaya başlamam gerekiyor o düzeni korumak için eşimle bile oturup iki sohbet edemez haldeydim. Tek avantajı bunu yaparken kilo vermiştim fark etmeden nasıl yorduysam artık kendimi 😂 Sonra bir ara canıma tak etti herhalde salıverdim ama sadece iş yapma anlamında saldım hala aklımın köşesinde kaldılar. Birde bana bir şey kirlendiyse böyle tabak çanak gibi kolay temizlenen şeyler değil ama bahsettiğim böyle temizliği zor bir şey kirlendiyse ve o artık içime sinecek şekilde temizlenmeyecek ise bana göre o artık çöp oluyor. Sürekli atıyorum bir şeyleri sırf bu yüzden. Ay bunun normal olması herkesin yorumları o kadar iyi geldi ki gerçekten anlatamam çünkü kendimi suçlayıp durmaktan aşırı yoruldum

Mükemmeliyetten ziyade yapmadıklarım canımı sıkıyor mesela camlar neredeyse 2 ay oldu silinmedi bu süreçte deli gibi yağmur yağdı hep çamur oldu camlar ama öyle duruyor. Mutfak mesela eşimle s.gara kullandığımız için orada içiyoruz sadece ve duvarları falan sapsarı oluyor bugün silsem yarın yine öyle sağolsun her yere siniyor ama ben tabii ki sabah akşam duvar silemem yani yok öyle bir şey gibi gibi hem takıyorum hem erteliyorum gibi bir durum bugün petekleri temizledim mesela utanmasam gidip öpeceğim petekleri mis gibiler çünkü. Parça parça yapıyorum da böyle olunca da bir yeri yapana kadar diğeri kirleniyor. Aaaamaaan

Sosyal medya ayarlarınızı bozmuş sizin :)) ev kirlenir, dağılır çünkü içinde yaşanır
Yazdıklarınızı okudum gayette yapıyorsunuz işlerinizi camlar iki değil beş ay silinmese ne olur toz, pislik yağıyor dışarıda zaten, size küçük bir tüyo vereyim o konuda camı silemiyorsam perdesini yıkar takarım, içeriden nemli bir bezle tozunu alırım o kadar :)
Mutfağa gelince her akşam bir yer kuralım vardı çalışırken, yemekten sonra mutfak toplanırken kaşıklık çekmecesini temizlerim mesela ya da bir bakliyat rafı ya da iki dolap kapağı silinir o kadar derin işe girişmeden, haftada bir tezgah boşalır silinir ve aspiratör temizlenir, böylece bir döngü oluşur, her yer elden geçer. Çamaşırdan sonra toplananları bekletmeyin, el ütüsü mis gibi katlayın düzeltin, kaldırın, normal ütü gerekenleri anında ütüleyin kalksınlar ortadan. Zaman zaman sizin gibi düşündüğüm olmuştur milletin evi cetvel gibi ben dağınığım, temizlik yeterli değil diye sonra yaş ilerledikçe amaaannn diyorum ölüp toprağın börtü böceğin içinde yatağız bu kadar abartmaya gerek yok, evde rahatlık lazım, iş temizlik güzel ama her akşam bir saat bile olsa kendinize ve eşinize zaman ayırın, 30 yıl hiç aralıksız çalıştım ben inanın sonu yok çırpınmanın biraz rahatınıza bakın, hayattan keyif alın

Sosyal medya ayarlarınızı bozmuş sizin :)) ev kirlenir, dağılır çünkü içinde yaşanır
Yazdıklarınızı okudum gayette yapıyorsunuz işlerinizi camlar iki değil beş ay silinmese ne olur toz, pislik yağıyor dışarıda zaten, size küçük bir tüyo vereyim o konuda camı silemiyorsam perdesini yıkar takarım, içeriden nemli bir bezle tozunu alırım o kadar :)
Mutfağa gelince her akşam bir yer kuralım vardı çalışırken, yemekten sonra mutfak toplanırken kaşıklık çekmecesini temizlerim mesela ya da bir bakliyat rafı ya da iki dolap kapağı silinir o kadar derin işe girişmeden, haftada bir tezgah boşalır silinir ve aspiratör temizlenir, böylece bir döngü oluşur, her yer elden geçer. Çamaşırdan sonra toplananları bekletmeyin, el ütüsü mis gibi katlayın düzeltin, kaldırın, normal ütü gerekenleri anında ütüleyin kalksınlar ortadan. Zaman zaman sizin gibi düşündüğüm olmuştur milletin evi cetvel gibi ben dağınığım, temizlik yeterli değil diye sonra yaş ilerledikçe amaaannn diyorum ölüp toprağın börtü böceğin içinde yatağız bu kadar abartmaya gerek yok, evde rahatlık lazım, iş temizlik güzel ama her akşam bir saat bile olsa kendinize ve eşinize zaman ayırın, 30 yıl hiç aralıksız çalıştım ben inanın sonu yok çırpınmanın biraz rahatınıza bakın, hayattan keyif alın
İnanın şu an tam olarak kendime eşime zaman ayırma kısmına geldim çünkü bir dönem çok hırpaladım kendimi evi temiz tutacağım diye. İşleri salmasına saldım da aklımdan atamadım bir türlü hayır bir yandan korkuyorum da bunu iyice takıntı edip okb düzeyine gelirsem diye. Ama vallahi içimden de yapmak gelmiyor zaten haftanın 6 günü geceli gündüzlü çalışıyorum haliyle eşimi gördüğüm zaman da kısıtlı ya da arkadaşlarımla denk getirip buluşabileceğim zaman. Şimdi tam vakit geçirip keyif alacağım zaman da ev işi yapmak beni de çok yıpratıyor E yoruluyorum da. Neden o zaman böyle deli gibi çalışıyorum diye düşünüyorum. Sadece yılda yapacağım 2 hafta tatil için çalışıyorsam zaten benimde vay halime..

İnanın şu an tam olarak kendime eşime zaman ayırma kısmına geldim çünkü bir dönem çok hırpaladım kendimi evi temiz tutacağım diye. İşleri salmasına saldım da aklımdan atamadım bir türlü hayır bir yandan korkuyorum da bunu iyice takıntı edip okb düzeyine gelirsem diye. Ama vallahi içimden de yapmak gelmiyor zaten haftanın 6 günü geceli gündüzlü çalışıyorum haliyle eşimi gördüğüm zaman da kısıtlı ya da arkadaşlarımla denk getirip buluşabileceğim zaman. Şimdi tam vakit geçirip keyif alacağım zaman da ev işi yapmak beni de çok yıpratıyor E yoruluyorum da. Neden o zaman böyle deli gibi çalışıyorum diye düşünüyorum. Sadece yılda yapacağım 2 hafta tatil için çalışıyorsam zaten benimde vay halime..

Yıllarca böyle çalıştım, her şeye yetişmek için paralandık eşimle şimdi 49 yaşındayım, emekliyim ve pişmanım keşke yapmasaydım, her zaman çok severek çalıştım işim çok stresli olmasına rağmen ama ev işi için harcadığım vakitlere üzülüyorum. Şimdi evdeyim ortalama bir standart oluşturdum, evim cetvel gibi değil, ayda bir yardımcı bir hanım geliyor, her şeyi sadeleştirdim, eşyalarım az ve sade, her şey kolay yıkanır modda, halıları bile makina da yıkanabilenlerle değiştirdim. Üreten insan olmak adına evimin bir odasını dikiş atölyesi yaptım mefruşat dikip ufak tefek satıyorum, kitap okuyorum, kedime ve eşime daha çok vakit ayırıyorum, her gün evle ilgilenme sürem maksimum iki saati aşmıyor artık ama bunları ben geç yaptım siz yapmayın, gençken tadını çıkarın yaşamanın yaş aldıkça her türlü aktiviteden keyif alamıyorsun gençken kıymetini bilin hele temizlik için hiiiçç değmez, yaşamaya bakın , bu enerjiyi eşinize yöneltin birlikte güzel anılar biriktirin :KK200:

İnanın şu an tam olarak kendime eşime zaman ayırma kısmına geldim çünkü bir dönem çok hırpaladım kendimi evi temiz tutacağım diye. İşleri salmasına saldım da aklımdan atamadım bir türlü hayır bir yandan korkuyorum da bunu iyice takıntı edip okb düzeyine gelirsem diye. Ama vallahi içimden de yapmak gelmiyor zaten haftanın 6 günü geceli gündüzlü çalışıyorum haliyle eşimi gördüğüm zaman da kısıtlı ya da arkadaşlarımla denk getirip buluşabileceğim zaman. Şimdi tam vakit geçirip keyif alacağım zaman da ev işi yapmak beni de çok yıpratıyor E yoruluyorum da. Neden o zaman böyle deli gibi çalışıyorum diye düşünüyorum. Sadece yılda yapacağım 2 hafta tatil için çalışıyorsam zaten benimde vay halime.
Yıllarca böyle çalıştım, her şeye yetişmek için paralandık eşimle şimdi 49 yaşındayım, emekliyim ve pişmanım keşke yapmasaydım, her zaman çok severek çalıştım işim çok stresli olmasına rağmen ama ev işi için harcadığım vakitlere üzülüyorum. Şimdi evdeyim ortalama bir standart oluşturdum, evim cetvel gibi değil, ayda bir yardımcı bir hanım geliyor, her şeyi sadeleştirdim, eşyalarım az ve sade, her şey kolay yıkanır modda, halıları bile makina da yıkanabilenlerle değiştirdim. Üreten insan olmak adına evimin bir odasını dikiş atölyesi yaptım mefruşat dikip ufak tefek satıyorum, kitap okuyorum, kedime ve eşime daha çok vakit ayırıyorum, her gün evle ilgilenme sürem maksimum iki saati aşmıyor artık ama bunları ben geç yaptım siz yapmayın, gençken tadını çıkarın yaşamanın yaş aldıkça her türlü aktiviteden keyif alamıyorsun gençken kıymetini bilin hele temizlik için hiiiçç değmez, yaşamaya bakın , bu enerjiyi eşinize yöneltin birlikte güzel anılar biriktirin :KK200:
Ne kadar tatlısınız.. Çok teşekkür ederim öyle iyi geliyor ki sizden böyle geri dönüşler almak bana nedense etrafındakiler bunları söyleyince ay ben üzülmeyeyim diye böyle diyolar siye düşünüyorum istemsiz.

Umarım sizinde huzurunuz, mutluluğunuz hep daim olur. Yıllarca çalışıp emek verip yorulduktan sonra dahi hala üretken olmanız takdire şayan ellerinize sağlık ❤️❤️❤️

Çok doğru deli gibi izliyoruz öyle ne alaka ahaha ama insanın gözü de takılıyor sonra üst üste çıkmaya başlıyor videolar garip bir kısır döngü. Haftada 1 gün iznim var bir kere denemek için abla çağırdım canım çıktı canım bütün hafta kendime gelemedim yorgunluktan abla işleri pek bana göre değilmiş ben ondan çok yoruluyorum vallahi.
Ya abla gelecekse önceden tüm evin dağınıklığını toplamak gerekiyor. Onu da tabii ki biz yapıyoruz. Eee toplu evi temizlemekte de ne var. Biri evimi toplasa ben zaten temizlerim. Sorun düzenli olarak toparlanmaması

Bana anlatıyorlar bazen evin ahşap kapısımı söküp banyoda yıkar geri de yerine takarlarmış ama şimdi yaşlılarmış.... "Size madalya taktılar biz geri mi kaldık kendimi paralayamam iş için" dedim . Kaldı ki ben çalışıyorum...
Olduğu kadar yapıyorum artık. Ama şunu fark ettim ki evin yeni ve büyük olması çok etkiliyor

İşimi bırakmak gibi bir düşüncem yok şu an için zaten bıraksam geri dönemeyeceğim bir sektördeyim. Of siz camlara yine haftalık diyorsunuz ben aydan aya bile silmediğim oluyor ne yalan söyleyeyim.. Dediğiniz gibi mutfak ve çamaşır odasını düzene loysam belki ev o kadar da gözüme batmaz. Ama mesela bugün evi su bastı kova kova suyla sildim her yeri ama yok mesela şu an ev içime sinemiyor sanki leş gibi oldu hep her yer. Ne bileyim ya boş vaktim çok ondan bunları kafaya takıyorum desem o da yok. Sıkıştım kaldım
Cam icin ilbay bezleri alin. Önce 1 dk baska bir bezle camin kirini alin, sonrada ilbay bezini suyla islatin, ilaca milacada gerek yok. Cami 1 dakikada silin, kurutma ovalama yok. Kendiliginden kuruyunca leke birakmiyor. Bir cam 2-3 dakikanizi alir. Cerceve filanda bir kac ayda bir yapin gitsin.
Ben cam silmede sifirim, hic bir zaman lekesiz cam silemedim 😂 komsum o bezden getirdi bana, dedi kendini niye hirpaliyorsun cam icin. Artik ayna, cam silme dakikalik is 😁

Back
X