Ben evlenince annem yalnız kalcak :(

Ess06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
4
0
30
Merhaba arkadaslar, bu yaz dugunum olcak babam yok kardeşlerim evli, bu yaz dugunum olcak ve annem tek başına kalcak. Kimsenin yanına gitmek istemiyor, sağlık durumu iyi ama benim için hiç rahat değil. İçimde korku var. Nisanlimdan çok memnunum o konuda hiç bir sikintim yok evlilik korkusu dene bilir mi bilmiyorum. Kendimi çok suçlu hissediyorum. Hatta gunaha giriyomusum gibi geliyor. Belki yaninda birisi olasaydi devamli kalcak boyle hissetmezdim. Ne yapabilirim çok huzursuzum ?

Sağlık durumu iyi ise yalnız kalmasının ne gibi sakıncası var?

Yalnız kalmaktan kasıt nedir bu arada? Kendini yalnız mı hissedecek? Hiç mi arkadaşı, akrabası yok? Hiç mi hobisi yok? Hiç mi kendi başına kalmaktan zevk almaz?

Evlenip FİZİKSEL olarak ayrılınca bir daha hiç arayıp sormayacak mısınız? Ziyaret etmeyecek misiniz?

Neden böyle bi düşünceye kapildiniz
Annenizin sağlığı sıhhati yerindeyse yanlız yaşasın gidersin gorursun

Iyi ozaman evden ayrılmayın annenizle yaşayın nisanlinizida ikna edin beraber yaşayın

Merhaba arkadaslar, bu yaz dugunum olcak babam yok kardeşlerim evli, bu yaz dugunum olcak ve annem tek başına kalcak. Kimsenin yanına gitmek istemiyor, sağlık durumu iyi ama benim için hiç rahat değil. İçimde korku var. Nisanlimdan çok memnunum o konuda hiç bir sikintim yok evlilik korkusu dene bilir mi bilmiyorum. Kendimi çok suçlu hissediyorum. Hatta gunaha giriyomusum gibi geliyor. Belki yaninda birisi olasaydi devamli kalcak boyle hissetmezdim. Ne yapabilirim çok huzursuzum ?

neden öyle düşünüyorsunuz sağlık durumuda iyi ...çevresi vardır eşi dostu akrabası,bunun yanında siz ziyaretlerine gidersiniz arada yatılı alırsınız diğer kardeşlerinizde aynını yapar olur biter inşallah.. telaş yapmayın:) sadece son olarak evde siz kaldığınız için bu düşüncelere kapılmışsınız ama hayatın gerçeği bu sonunda hepimiz yalnız kalacağız yeterki kendisi iyi olsun sağlıklı olsun onun bilincinde olmanız bile yeter .

Düğüne az vakit kala mı aklınıza geldi?

Yani neden endişe ediyorsunuz ki? Çocukları evlenip yanlız kalan binlerce anne var elinizden ne gelir ki? Benim anneannem yaşlı bir kadındı ve yıllarca köy yerinde tek yaşadı, gel bize bizle yaşa dedi evlatları ki hepsi ondan çok uzak şehirdeydiler asla dedi kadın orada huzurluydu. Hepten yaşlanınca mecburen gitti evlatlarına kadın evinden uzakta elden ayaktan düştü ve vefat etti. Benim k.v'de de yanlız mesela. Biz başka şehire gitmek durumunda kaldık gel yanımıza bizle kal diye yalvardık yok ben evimde mutluyum dedi. Sen bakma onlara onlar kendi evlerinde daha huzurlu oluyorlar. Hem arada sende kalır bikaç gün, kardeşinde kalır. Arada siz gidersiniz. Hoş ölmediniz ya Allah korusun, ölümden başka herşeyin çözümü var.

Annene yakın bir yerde otursaydın keşke.
Ömür boyu birlikte yaşayamazsınız sonuçta

annenize yakınmı oturacaksınız

evi annenize yakım tutun. eliniz hep üzerinde olur. ararsınız hergün. özledikçe o size gelir siz ona gidersiniz. gelir sizde bir kaç gün kalır. diğer kardeşlerinizde kalır. gezer gönlünce. suçlu hissetmeyin o siz mutlu oldukça mutlu olur.

Annen fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklı bir insansa zaten kendi hayatını güzelce devam ettirir. Hatta senin sorumluluğun olmayınca kendi için yaşamaya başlar.

Evlenip kendi yuvanı kurman neden günah olsun? Hayatlarımız bir noktada anne babalarımızın hayatlarından ayrılıp onların hayatlarıyla yan yana devam eder. Doğru olanı da budur. Sen yine de elini annenin üzerinden çekmezsin. Ama dikkat et kocanla ortak hayatın olumsuz etkilenmesin.

Ben annem den 2 sokak öteye taşındım.. Babam sabah gidip akşam geliyordu.. Apartmanımız aile apartmanı..
2 dayım ve anneannem yaşarız.. Sabah kahvaltılarımız aksam yemeklerimiz bazen bir olur..
Ablam benden 2 sene önce evlendi 2 sokak öteye de o taşındı.. Erkek kardeşim şehir dışında üniversite de okuyor arada gelirdi..Ben bile bu kadar şey varken üzüldüm ağladım.. Annemi neden tek bırakıyorum. Erken den evleniyorum. Derdim neydi benim falan dedim. Biraz evlilik psikolojisi oluyor tatlım.. Zamanla sende alışırsın..

Biz annem ile her gün telefon da konuşuruz bazen akşamları yemeğe gideriz.
Benimle aynı zaman da evlenen arkadaşım var 15 gün de bir annesini arar 2 ay da bir de yanına da ziyarete gider..
Bu bence biraz da bizim merhametimizden kaynaklıyor.
Zamanla düzene alışırsın evlenince.. :) Üzme desem de üzülmeye devam edersin. Ağla gitsin evlenince ağlamazsın. :)

o evlilik piskolojisi
benimde kiz kardesim evlenecek az kaldi, hazirlik yapiyoruz
arada aklima geliyor, ben biriyle tanissam evlenme karari alsam nasil birakip giderim diye annemi ve babami
ve üstüne benim bide kardesim var ayni evde düsün yani :KK48:

annen cok uzakta olmayacaksa sorun olmaz, uzaga gelin gidiyorsan zorluk cekebilirsin

Ben de evlendim annem yalniz kaldi kardesim yok tek cocugu benim babam da yok akrabalari da sehir disinda annemin
Her cumartesi standart gorusme gunumuz:KK66: tum ihtiyaclarini a dan z ye alir giderim sabahin korunden butun gunumuzu birlikte geciririz :KK66: avm gezeriz dedikodu yapariz
Bunun disinda her gun mutlaka yarim saat bir saat telefonda konusuruz :KK66: bazen aksamlari esimle beraber ugrariz yanina bazen kapidan merhaba demek icin bile anneme gittigimi bilirim
Evinde tek basina rahat mutlu ve huzurlu
Gel bizle yasa desem asla kabul etmez koskocaman evi var ve icinde mutlu

Ben annem den 2 sokak öteye taşındım.. Babam sabah gidip akşam geliyordu.. Apartmanımız aile apartmanı..
2 dayım ve anneannem yaşarız.. Sabah kahvaltılarımız aksam yemeklerimiz bazen bir olur..
Ablam benden 2 sene önce evlendi 2 sokak öteye de o taşındı.. Erkek kardeşim şehir dışında üniversite de okuyor arada gelirdi..Ben bile bu kadar şey varken üzüldüm ağladım.. Annemi neden tek bırakıyorum. Erken den evleniyorum. Derdim neydi benim falan dedim. Biraz evlilik psikolojisi oluyor tatlım.. Zamanla sende alışırsın..

Biz annem ile her gün telefon da konuşuruz bazen akşamları yemeğe gideriz.
Benimle aynı zaman da evlenen arkadaşım var 15 gün de bir annesini arar 2 ay da bir de yanına da ziyarete gider..
Bu bence biraz da bizim merhametimizden kaynaklıyor.
Zamanla düzene alışırsın evlenince.. :) Üzme desem de üzülmeye devam edersin. Ağla gitsin evlenince ağlamazsın. :)

Hepinize çok tesekkur ederim bu durum babasız büyüdü diye yüzüme bakıp ağlayanların etkisi altında kalmamla oldu galiba bide dediginiz gibi evlilik psikolojisi olmali. Bu durumda olan tek ben olmadığını anlayınca biraz daha rahatladim

Hepinize çok tesekkur ederim bu durum babasız büyüdü diye yüzüme bakıp ağlayanların etkisi altında kalmamla oldu galiba bide dediginiz gibi evlilik psikolojisi olmali. Bu durumda olan tek ben olmadığını anlayınca biraz daha rahatladim

dugun yakın gıbı heralde :) uzak yeremi gelin gidiyorsunuz kardesleriniz aynı sehırdeyse yanı sehır dısında evlı degılse sorun olmaz

Eviniz yakın olsun, her fırsatta gidip görürsünüz annenizi.. Elden başka bir şey gelmez gibi... Hoş bende bırakmakta zorlanırdım bayağı gibi geliyor ama yapabileceğinizin en iyisi bu şu anda... :110:

X