• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Gerçekten Bir Aptalım

Yani deste deste parayı gramlara vermek psikolojik olarak anormal bir olay mı geliyor ben de çözemedim. Bu kadar yükselmişken elli gram direkt alsam çok mu saçma olacak o kadar düşükken almadım
Hemen al dün almadım diye bir şey yok. Tüm paranla altın al. Alamıyorsan annene ver o alsın. Altın gep kazandırdı.

Konu sahibi aldınız mı altın?

Uf ya ne sacma kafa hala bekliyosunuz alin atin altin ehsabina boyle hic yatirimdan alamayan altin alacak yani onu bile yapamiyosunuz ayrica gidin kendinize en son model telefonu alin yada terapi alin

Al direkt bence sen parana kıyamıyorsun.

Ben altın alıp kasaya koyuyorum çeyrek bile olsa. Yoksa harcayasım geliyor.

Bugün de aldım çok yükseldi dediler bekletsem tırtıklarım kesin daha da zarara girerim. Direkt aldım.
Kasa banka kasası mı

Mesele tl harici bir şeyi biriktirmek önce biriktireyim demek zaten ontolojik hata.

Bu fiyattan girilmez dedikleri her fiyattan altın aldım ben. Ben fiziki gram tercih ediyorum onu da kiralık kasaya koyuyorum.

Ayrıca borçtan korkmayın diyeceğim ama yatırım mantığınızla korkacak gibisiniz. Şöyle korkmayın borç kaynak demektir, onunla makyaj malzemesi kıyafet almayıp yatırım yaptıysanız korkacak bir şey yok. Ben bu ay sıfır faizli ya da 0,99. Faizli bütün bulduğum kredilere saldırdım. Altın ve vadeli mevduata/fona böldüm. O paraya en azından %40 faiz alabilirdiniz neden bomboş tuttunuz dini sebepler mi? Ben 1 tl bile tutmuyorum vadesiz tl olarak.
Kasa banka kasası mı

Yıllardır çalışıyorum. Ama hiçbir zaman yatırım işini beceremedim. Param durduğu yerde sürekli eridi. Bu yıl mart ayı gibi iki yüz bin gibi bir nakit biriktirmiştim. O aralar altın aniden dört bin beş yüz civarına fırladı. Sürekli açıklamalar izledim, bu fiyatlara altın alınmaz düşecek diye. Zaten hep böyle bir ne iş becereceğini bilmezlik var üzerimde bu başka bir tanımla aptallık olabilir. Hani maaşını alınca bir kısmını bir yere yatıran biri olamadım. O para elimde kaldı nakit biriktirmeye devam ettim. Beş bin oldu şişme rakam düşecek dedim zaten yazın işle ilgili sorunlar yaşadım çok kötüydüm altın vs takip edemedim bugün altı bini geçti. Ve benim elimde sadece nakit para var şu an. Altın alırken hep tereddütlü biri olmuşumdur yani bankada makas fazla evde çalınır deprem olur vs. Ama param iki katına çıkabilecekken şimdi durduğu yerde kendi kendine eridi. Annem diyor ki çalışırken canın çıkıyor niye böyle yapıyorsun ama bilmiyorum. Zaten iş yerindeki erkeklerin sürekli uğraştığı farklı yatırım işlerinden anlamıyorum elime yüzüme bulaşır diye korkuyorum. Tek bildiğim baya bir süre nakit biriktirip sonra altın almak. Bu defa onu da beceremedim. Gerçekten kendimi salak gibi hissediyorum. Birikim olsun diye ekstra olan çoğu şeyden vazgeçiyorum para biriktiriyorum ama sonra onu değerlendiremiyorum. Adam akıllı yatırım yapsaydım şimdi araba almış olurdum ev kredisine falan girerdim. Bugün altın uçuyor. Gerçekten bu aptallığıma ne yapmalıyım
Altının düşeceğini kimden duydunuz anlamadım bütün piyasa uzmanları altının yıl boyu yükseleceğini söylüyorlardı senenin başından beri aynen de söyledikleri gibi yükseldi altını geçtim gümüş bile rekor üstüne rekor kırıyor yani ben de elime geçen parayı üç beş demeden altına yatırdım, hiç kimseden de şişme fiyat düşecek diye birşey duymadım siz nereden duydunuz düşeceğini gerçekten anlamadım kimi dinlediniz?

Yıllardır çalışıyorum. Ama hiçbir zaman yatırım işini beceremedim. Param durduğu yerde sürekli eridi. Bu yıl mart ayı gibi iki yüz bin gibi bir nakit biriktirmiştim. O aralar altın aniden dört bin beş yüz civarına fırladı. Sürekli açıklamalar izledim, bu fiyatlara altın alınmaz düşecek diye. Zaten hep böyle bir ne iş becereceğini bilmezlik var üzerimde bu başka bir tanımla aptallık olabilir. Hani maaşını alınca bir kısmını bir yere yatıran biri olamadım. O para elimde kaldı nakit biriktirmeye devam ettim. Beş bin oldu şişme rakam düşecek dedim zaten yazın işle ilgili sorunlar yaşadım çok kötüydüm altın vs takip edemedim bugün altı bini geçti. Ve benim elimde sadece nakit para var şu an. Altın alırken hep tereddütlü biri olmuşumdur yani bankada makas fazla evde çalınır deprem olur vs. Ama param iki katına çıkabilecekken şimdi durduğu yerde kendi kendine eridi. Annem diyor ki çalışırken canın çıkıyor niye böyle yapıyorsun ama bilmiyorum. Zaten iş yerindeki erkeklerin sürekli uğraştığı farklı yatırım işlerinden anlamıyorum elime yüzüme bulaşır diye korkuyorum. Tek bildiğim baya bir süre nakit biriktirip sonra altın almak. Bu defa onu da beceremedim. Gerçekten kendimi salak gibi hissediyorum. Birikim olsun diye ekstra olan çoğu şeyden vazgeçiyorum para biriktiriyorum ama sonra onu değerlendiremiyorum. Adam akıllı yatırım yapsaydım şimdi araba almış olurdum ev kredisine falan girerdim. Bugün altın uçuyor. Gerçekten bu aptallığıma ne yapmalıyım
Ben bile üni okuyan halimle elimde ay sonunda ne kadar kalırsa kalsın altına yatırıyorum. Nakit niye biriktiriyorsunuz anlamadım.

Her ay az çok demeden elinize geçen parayı altına yatırın bundan sonra. Elinizdeki birikmişi de daha çok bekletmeden aynı şekilde altına yatırın. Makas farkı komisyon farkı diye diye kendinizi bu güne kadar zarara sokmuşsunuz bundan sonra gözünüzü açın bari. Zararın neresinden dönseniz kâr.

Back
X