• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben gibi sinirini kontrol edemeyen var mı :((((((((

caylakkiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2014
236
10
38
35
İstanbul
kızlar benım gıbı öfkesını kontrol edemeyen var mı....sinirlendiğimde eşime agzıma geleni söylüyorum sonra bin pişman oluyorum.....sinirlenınce kendımı kaybediyorum aglama krızı gecırıyorum herseyı kırmak istıyorum kendımden geçiyorum resmen... dua edıyorum sabırlı olmak için ama olmuyo sabırlı olamıyorum aynı sıkıntıyı yasayan var mı nasıl çözdünüz

Bende de vardı öfke kontrolsüzlüğü ben kendi kendimi telkin ederek, kendimi tedavi etmeye çalışıyorum ama bu konuda çok uzman terapistler var. Senin kontrolsüzlüğün hangi derecede bilmiyorum ama devamlı kendini telkin edersen baya işe yarıyor..

Sakin olmaya çalış, eşine de hayatı zindan etme kendine de arkadaşım :17:

Sadece eşinize karşı mı böylesiniz, herkese karşı mı böylesiniz?eğer sadce eşinize karşı böyleyseniz iki neden görüyorum. ya çok yıpratıldınız eşiniz tarafından artık kontrol edemiyorsunuz kendinizi, yada yaptığınız yanlış anlamayın lütfen şımarıklıktan, nazın eşe geçmesinden... ama herkese karşı böyle tahammülsüzseniz, o zaman sorun doktorluk..

Son düzenleme:
Bende de vardı öfke kontrolsüzlüğü ben kendi kendimi telkin ederek, kendimi tedavi etmeye çalışıyorum ama bu konuda çok uzman terapistler var. Senin kontrolsüzlüğün hangi derecede bilmiyorum ama devamlı kendini telkin edersen baya işe yarıyor..

Sakin olmaya çalış, eşine de hayatı zindan etme kendine de arkadaşım :17:

tesekkur ederım canım sen uzmn destegı aldın mı yada kendını nasıl telkın edıyosun??????

tesekkur ederım canım sen uzmn destegı aldın mı yada kendını nasıl telkın edıyosun??????

Hayır almadım canım, cunku psikiyatristler biliyorsun direk ilaç yazıp gönderiyorlar. Psikologlar terapi yapıyor ama seansları cok pahalı. Benimki çok ileri derecede olmadığı için destek almayı düşünmedim. Benim genelde öfke kontrolsüzlüğü iş yerinde oluyor devamlı insanlarla irtibatta olduğum için..Ama tabiki eve ve özel hayatıma da yansıyor.

Ben kendimi empati yaparak telkin etmeye çalışıyorum. İç sesini çok ii kullanman gerekecek. Geçti, geçiyor, hadi ama kızım sakin ol, karşı tarafa güçsüz görünme bağırırsan haksız olursun, senin lehine çözümlenecek diye diye :) :30:

Hayır almadım canım, cunku psikiyatristler biliyorsun direk ilaç yazıp gönderiyorlar. Psikologlar terapi yapıyor ama seansları cok pahalı. Benimki çok ileri derecede olmadığı için destek almayı düşünmedim. Benim genelde öfke kontrolsüzlüğü iş yerinde oluyor devamlı insanlarla irtibatta olduğum için..Ama tabiki eve ve özel hayatıma da yansıyor.

Ben kendimi empati yaparak telkin etmeye çalışıyorum. İç sesini çok ii kullanman gerekecek. Geçti, geçiyor, hadi ama kızım sakin ol, karşı tarafa güçsüz görünme bağırırsan haksız olursun, senin lehine çözümlenecek diye diye :) :30:

cok saol tatlım ya öğretmenım okulda bu kdar sınırlı degılım ama bazen okuldada oluyo tabı ama en cok eşime karşı:((((((

kızlar benım gıbı öfkesını kontrol edemeyen var mı....sinirlendiğimde eşime agzıma geleni söylüyorum sonra bin pişman oluyorum.....sinirlenınce kendımı kaybediyorum aglama krızı gecırıyorum herseyı kırmak istıyorum kendımden geçiyorum resmen... dua edıyorum sabırlı olmak için ama olmuyo sabırlı olamıyorum aynı sıkıntıyı yasayan var mı nasıl çözdünüz

Cnm psikolog ve psikiatriye gitmedinmi Öfke kontrolden tedavi olmak icin ???

gitmedım canım ya.....:((((((((( artık baş edemedıgımın kendıme ve eşime cok zarar verdıgımın farkına vardım:(

Cnm keske gitseydin anliyorum senin elinden gelen birsey degil bu tamamen psikolojik ama tedavisi mumkun oturdugun bolgede ucretsiz seanslar yokmu bence arastir ve yararlan bir once

evt cnm malesef 1 sene önce aynı durumdaydım ama bir patlamaydı benimkisi uzunda sürdü sonra kendimi suçlamaya başladım bu kadar kaba ve çığırtkan olmak bana yakışmıyordu normalde sakin ve sinirleri alınmıştım ama dedim ya galiba çok şey üst üste gelmişti......doktor bir yengem var onu aradım anlattım prozac başladım sakinleştirici 3 ay çok iyi geldi ama ara ara yine onu içmeme rağmen devam ediyordu o sinirli bağrışmalar sonra doktora gittim 4 seans toplamda doktora kalsa daha da gidecektim artık nolursa olsun tüm varlığımıda versem tedavi olmak istiyordum çevremdekiler ve ailem bu durum karşısında şaşkındı o sakin kadın gitmiş yerine canavar gelmiş bu arada bu tutum eşime daha fazla gösterdiğim bir tepkiydi. Neyse çok uzattım bir arkadaşın yorumunda okudum gerçekten kendini telkinle yeniyorsun ve eğer travmatik olaylarla karşılaşmışsan bunlara da alışmanla ilgili.......o zamanlar bende çalışıyordum iş hayatı da olumsuz etkiliyo bu durumu tabi.....kısacası şimdi pamuk gibi oldum çok şükür bir senedir eşimde o nefretle karışık acıma bakışları yerini sevgiye bıraktı çok iyiyz sizede Rabbim hayırlı şifa versin gerçi hastalık olduğuna inanmıyorum ama bu durum sana artık anormal gelmeye başladıysa zaten çözüm süreci de başlıyor........

evt cnm malesef 1 sene önce aynı durumdaydım ama bir patlamaydı benimkisi uzunda sürdü sonra kendimi suçlamaya başladım bu kadar kaba ve çığırtkan olmak bana yakışmıyordu normalde sakin ve sinirleri alınmıştım ama dedim ya galiba çok şey üst üste gelmişti......doktor bir yengem var onu aradım anlattım prozac başladım sakinleştirici 3 ay çok iyi geldi ama ara ara yine onu içmeme rağmen devam ediyordu o sinirli bağrışmalar sonra doktora gittim 4 seans toplamda doktora kalsa daha da gidecektim artık nolursa olsun tüm varlığımıda versem tedavi olmak istiyordum çevremdekiler ve ailem bu durum karşısında şaşkındı o sakin kadın gitmiş yerine canavar gelmiş bu arada bu tutum eşime daha fazla gösterdiğim bir tepkiydoi. Neyse çok uzattım bir arkadaşın yorumunda okudum gerçekten kendini telkinle yeniyorsun ve eğer travmatik olaylarla karşılaşmışsan bunlara da alışmanla ilgili.......o zamanlar bende çalışıyordum iş hayatı da olumsuz etkiliyo bu durumu tabi.....kısacası şimdi pamuk gibi oldum çok şükür bir senedir eşimde o nefretle karışık acıma bakışları yerini sevgiye bıraktı çok iyiyz sizede Rabbim hayırlı şifa versin gerçi hastalık olduğuna inanmıyorum ama bu durum sana artık anormal gelmeye başladıysa zaten çözüm süreci de başlıyor........

canim cok tesekkur.ediyorum bende bu yasadiklarini yasiyorum doktor tavsiyesiylemi
ilac kullandin bi doktor ne dedi bu ofke ile alakaki nasil bi tedavi yontemi izledi...inan
ki bu durumu asmayi cok ama cok istiyorum:((( hem kendimi hemde esimi yipratiyorum asa
mayacam hem boyle devam etcek gibi geliyo esim surekli senden trk istegim yumusak
huylu olman diyo hakli gercekten hak veriyorum cok sakin biriydi ben boyle devam attikce
oda bu sakinligini kaybetmeye basladi:(((

Bende aynı durumdayım, sinirlendiğim zaman gözüm hiç birşeyi görmüyor. Elime ne geçerse fırlatıyorum, kriz geçirdiğimde oldu. Kendimi bildim bileli böyleyim, el titremesi var sinirsel demişlerdi. Benim anne tarafımda sakin insan yoktur, rahmetli annem dahil teyzelerim de inanılmaz sinirli insanlar..:ssz:

valla cnm bendede öfke kontrolsüzlüğü var. elim ayağım titriyor, kulaklarım uğulduyor, evde volta atıyorum, bende her şeyi kırmak istiyorum bazende ağlama krizi

ama eşime ağzıma geleni söylemem. rahatsız olduğum şeyleri söylerim. sen bana şöyşe yapıosun fln. en sonunda oda çığrından çıkar bu sefer ben tırsarım susarım. sonra sakinleşince o gelir yanıma yalvarır ben bazen barışırım bazen barışmam. ertesi günü sabahtan arar. akşamda ellerinde çiçekler kapımda sırılsıklam misali gelir.

mesela dün elinde çok güzel bir çiçekle geldi :32:

canim cok tesekkur.ediyorum bende bu yasadiklarini yasiyorum doktor tavsiyesiylemi
ilac kullandin bi doktor ne dedi bu ofke ile alakaki nasil bi tedavi yontemi izledi...inan
ki bu durumu asmayi cok ama cok istiyorum:((( hem kendimi hemde esimi yipratiyorum asa
mayacam hem boyle devam etcek gibi geliyo esim surekli senden trk istegim yumusak
huylu olman diyo hakli gercekten hak veriyorum cok sakin biriydi ben boyle devam attikce
oda bu sakinligini kaybetmeye basladi:(((

cnm aslında seansa gittiğim doktor bu ilaca gerek duymadı ama ben gitmeden kullandım 3 ay yengemde doktordu psikolog yani onunla dertleştim ve çözüm bulmak istediğimi söyledim beni çok sakinleştirdi olabilir bu tür patlamalar yaşadığın şeylere tepki bu dedi ve bu ilacı tavsiye etti hiçbir yan etkisi yoktu uyku yada uyuşukluk hali gibi bişey yaşamadım sadece sakindim. ama gerçekten çok büyük sıkıntılar üstüste gelmişti (düşük,kayınvalideyle kavga ,ailemle eşim arasında kalma durumları eşimin annesine olan aşkı vs vs )ara ara yine sinirli davranıyordum.sonra doktora gittim sadece dinledi son iki seans hipnozdu ama ben maddi olarak çok sıkıntılı bir döneme girince bıraktım ama çok rahatlatmıştı tavsiyem iş insanın kendisinde bitiyor birde gerçekten insan alışıyor zaman en iyi ilaç sende iyi olacaksın merak etme bu geçiş dönemi sonra eşinlede herşey yoluna giriyor inan.....

Bende de aynı problem vardı canım. Çok uğraştım yenmek için kendim başaramadım maalsef :17: Bulunduğum ilde psikolog olmadığından Psikiyatristte aldığım soluğu.O zaman eşimle nişanlıydık. Öfkemi kontrol edemiyorum özellikle de nişanlıma karşı dedim. Sinirlenince ne hissediyorsun dedi. Heryer kırmızıya boyanıyor demiştim :52: Gerçekten de öyleydi :41: Haliyle ilaç verdi. 9 ay kullandım. Hala derim iyi geldi tedavi diye. Ama pat diye bıraktım sormadan kilo alıyorum diye :37: Tabii etkisi kötü oluyor hop diye bırakınca. Yine de hala dua ederim. Oğlumu doğurunca tamamen azaldı. Tabii arada tutuyor deli damarım ama eskisi gibi değil :9:

Valla ben oyleydim kendimi duruldum biraz birazda saka ile karisik laf soyluyerek hirsimi aliyordum, ama esim simdi sibirini kontrol edemez hale geldi ve soyledikleri ve yaptiklari yuzunden ciddi ciddi bosanma karari aldim , ben psikologa gittigimde hayal kiriklifini zamanla sinire ceviren bi bunyem oldugunu soylemisti bende zamanla gitrim kizdigim tum insanlari affederek hayatimdan yani aklimdan cikardim, ama insanin esinin ailesi basli basina bi sinir kaynagi benim kayinvalidem kendi mutsuzlugunu yapamadigi seyleri benim mutlulugumu onleyerek yasamaya calisan biri onun yuzu bile aklima geldiginde sinirden kuduruyorum ancak bana yasattiklarindan ilahi adaleti gorursem rahatlarim

malesef aynı şeyden dertliyiz.
bende çabuk sinirlenip öfkeleniyorum ve kendimi pekde telkin edemiyorum.bende insanlarla sürekli iç içe olan bir işteyim ve güler yüzlü olmam için yılda bir kaç kez uyrarılıyorum da ama olmayınca olmuyor güler yüzlü nasıl olunur ki insanlar bir kere sana anlayışla yaklaşmıyor saygı çerçevesi içerisinde olmayınca ben daha çok öfleneniyorum ve malesef öfkem ve sinirim de hemen geçmiyor. sizin gibi artık bende eşim ve kızızma da yansıtıyorum bu durumu. sonra üzülüyorum ama yapamıyorum olmuyor. nasıl olacak bilmiyorum. seanslar pahalı zaten bulunduğum ilde yok adam gibi doktor yok gelip 2 ayda gidiyorlar.nasıl geçecek ne yapacağım bilmiyorum. dışardanda sert duruyormuşum bunu işe girince burdaki kişiler söyledi ve 8 yıldırda söylüyor zor bir durum şuan en büyük sıkıntım bu benim.

peki sizin siniriniz hemen m geçiyor yoksa tüm gün o saatten sonra sizin için bittimi

Son düzenleme:
malesef aynı şeyden dertliyiz.
bende çabuk sinirlenip öfkeleniyorum ve kendimi pekde telkin edemiyorum.bende insanlarla sürekli iç içe olan bir işteyim ve güler yüzlü olmam için yılda bir kaç kez uyrarılıyorum da ama olmayınca olmuyor güler yüzlü nasıl olunur ki insanlar bir kere sana anlayışla yaklaşmıyor saygı çerçevesi içerisinde olmayınca ben daha çok öfleneniyorum ve malesef öfkem ve sinirim de hemen geçmiyor. sizin gibi artık bende eşim ve kızızma da yansıtıyorum bu durumu. sonra üzülüyorum ama yapamıyorum olmuyor. nasıl olacak bilmiyorum. seanslar pahalı zaten bulunduğum ilde yok adam gibi doktor yok gelip 2 ayda gidiyorlar.nasıl geçecek ne yapacağım bilmiyorum. dışardanda sert duruyormuşum bunu işe girince burdaki kişiler söyledi ve 8 yıldırda söylüyor zor bir durum şuan en büyük sıkıntım bu benim.

peki sizin siniriniz hemen m geçiyor yoksa tüm gün o saatten sonra sizin için bittimi

aynen banada öyle söylüyorlar sert gözüküyosun diye ama işte baska patlamalar oluyor bazen öyle sınırlenıyorum kı o durum gecıp duzelse bile 2 3 saat kendime gelemiyorum yaaaaaa okulda sınırlensem de kendımı gelemıyorum ama esımle olan tartışmalarda çok daha zor atlatıyorum hiç memnun degılım bu durumdan hiç hemde:((((((((((((.............:50:

aynen banada öyle söylüyorlar sert gözüküyosun diye ama işte baska patlamalar oluyor bazen öyle sınırlenıyorum kı o durum gecıp duzelse bile 2 3 saat kendime gelemiyorum yaaaaaa okulda sınırlensem de kendımı gelemıyorum ama esımle olan tartışmalarda çok daha zor atlatıyorum hiç memnun degılım bu durumdan hiç hemde:((((((((((((.............:50:

aynen bende memnun değilim ama kişiliğimi ve duruşumu nasıl değiştireceğim hiç bilmiyorum ki. artık içim den saymaya başlıyorum sakin ol diye diye bir hal oldum.peki düzeliyormuyum elbette hayır. şu 15 gündür en mutsuz anım artık tutum iş yerinde ağladım yani koskoca işte bir ben mi varım diye gittim sordum . söylenen aynı kişiselleştirmeyim ama sizden biraz güler yüz. ben sert durduğumun farkında bile değildim kimseciklerde söylememişlerdi.

ben çok üzülüyorum bu tarz eleştirilere. nasıl düzeleceğim bilmiyorum.cevapları merakla bekliyorm :(:50:

Zamanla, ağzına geleni sayabildiğin bir insana karşı saygın kalmaz.

Çok yanlış. Eşin bir yere kadar idare eder belki ama sonunda oda patlayacaktır. Psikolog, terapi, psikiyatr deneyebilirsin.

Back
X