• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben kendi kendime cok konusuyor ve gülüyorum!

Zara78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2010
407
1
118
merhaba arkadaslar basliktada belirttigim gibi ben kendim yanlizken cok konusup bir olay olmus gibi anlatir gülerim kendi kendime..ve kendi kendime konustugumuda o an seslice söylerim ay ben nasil kendi basima konusuyorum nedenki derim mesela...bu halime birde gülerim ve tekrar baslarim konusmaya birseyler düsünürüm sesli söylerim..bir olan olayi tekrar yasamis gibi anlatirim benim dediklerimi karsi tarafin dediklerini tekrarlarim..ya bu tek bendemi var yoksa cogu kiside varmi ?? bir ara birine sormustum bende öyleyim, aslinda kendi kendine konusmak cok iyi demisti kadin ..ama ev olsun yolda olsun heryerde yani..evde neyseki kimse yok ama disarda sokakta yürürken konusur gülerim bir an..buda benden bugünlük :) bakalim varmi ben gibi biri daha ..sevgilr

Zara, bu dediklerinizi istemsiz mi yapıyorsunuz ? Birde karşı tarafın dediklerini tekrarlarken o kişi gibi mi düşünüyorsunuz kendinizi ? Ses tonunuzu, anlatım tarzınızı değiştiriyor musunuz o an ?

benim en buyuk ablam senin gibi kendi kendine konusur guler oynardi..normalde saglikli bir kizdi hani kucukken yasadigi bir tranvami sebeb oldu diye dusunurduk..saatlerce kendi kendine guler konusur sanki karsisinda biri varmis gibi hareket ederidi...evlendi bosandi hala bu huyundan vazgecmemisti..hatta bi ara acaba delirdimi diye dusunuyorduk neyse ..annem dayanamadi bu duruma kiziyordu cunku piskologa goturdu...sonra piskologla konusunca duzeldi..piskolog kendisine bak demis sen kendi kendine konusabilirsin hayal gucun genis olabilir ama yasadigimz toplum senin bu davranisina anlam vermez ve baski uygular eger istiyorsan kimsenin seni goremeyecegi yerlerde kendi kendine konus ama kimse olmasin kendini rahat hissettigin her yerde bunu yapabilirsin..tabi psikolog annemle konustu sonra birak konussun gormemmezlikten gel bir zaman sonra vazgercer...neyse ustune gitmedi annemde simdi cok nadir kafasina bisey takilirsa her normal insan gibi bende sesli dusundugum olur yapiyor ama bu huyundan vazgecti..

Ben kendi kendime çok konuşur,güler,kızarım.
Uzun yıllar boyunca yalnız yaşamama bağlıyorum bunu.
İşyerimde çok kalabalık ortamım var,yanımdaki arkadaşım farkediyor bazen. Arada takılıyor ama bir rahatsızlığı yok gibi.

Zara, bu dediklerinizi istemsiz mi yapıyorsunuz ? Birde karşı tarafın dediklerini tekrarlarken o kişi gibi mi düşünüyorsunuz kendinizi ? Ses tonunuzu, anlatım tarzınızı değiştiriyor musunuz o an ?

evet isteyerek yapmiyorum istemeden oluyor..tartistigim günleri mesela kayinbabamla tartistik onlari tekrarliyorum onun dediklerini diyorum benim cevaplari tekrarliyorum..tek bu konuda degil yani bir olayi bile tekrardan yasiyorum anlatiyorum ablamin dediklerini uyumsuz olaylari ne bileyim esimle olan konusma ..illaki tartisma kötü seyler degil komik yasadigim olayi , yanlizken yapiyorum kimse yok..ara ara cocuklarim evdeykende konusuyorum oglum geliyor kimle konustun anne der kendi kendime derim bende...rahatsiz veya ne bileyim bir sorunum yok cokk kötü olayda yasamadim 13 senelik evliyim..bekarken yoktu ama b durum 3 5 senedir var..evde hadi neysede ama disarda bile sessizce konusurum ..bimiyorum y ne olacak..kimseyi rahatsiz etmem yani kimsede farketmemistir ailemde olsun cevremde olsun..genelde yanlizken evde kahve sigara icerken mutfakta aklima bir olay geiyor onu tekrarliyorum..

ben bunun yalnızlıktan yada insanın kendisini yalnız hissetmekten kaynaklandığını düşünüyorum.

yalnızken sesli düşünme olarak kendi kendime konuşurum
sinirliysem söylenme tarzında kendi kendime konuşurum

sana gelince sen tartışmalardan baya etkileniyorsun anlaşılan, sorun o esnada çözülmediğinden sonra tekrar gözden geçirip çözmeye mi çalışıyorsun bilemiyorum da kendi kendine komik şeyleri anlatıp gülmen biraz düşündürdü şizofrenik bir durumun yoktur umarım...

bana kızmayında bana çok komik geldi

senın kadar fazla değil ama bendede var bıraz yaanı bana kocam diyor mesela : yaralı böcek hadi kalk. dedi diyelım işe giderken yolda gülüyorum yaralı böcek diye kendı kendıme sayıklıyorum ama gülüyorum da hatta bazen ınsalar yolda kendısıne guldugumu zannedıyorlar oysa ben aylar önce yada yıllar önce olan komik olayları hatırlayıp kahkahalara boguluyorum yada kafamda bırsey kuruyorum komik ona gülüyorum ama cok konusmam sanırım oda gulmeyı sevdıgım ıcındir :)

Her insan kendiyle konuşur sesli veya sessiz
çünkü kalbimiz ayrı söyler beynimiz ayrı...
Bende kendimle çok konuşurum çok üzgün olduğumda geceleri hem ağlar hem kendimi teselli eder veya fitillerim:)
Soru sorup cevaplarım da ama bunu bir karaktere sokmam biriyle konuşur gibi değilde kendimle konuştuğumu bilirim.
Ama bu yalnızlıktan kaynaklanıyordur.
Ve sizin ki biraz fazla geldi bana

Bende çok konuşurum, gülerim, ağlarım da...
Ben bunu kendi kendine konuşana deli derler olarak görmüyorum, kendimle konuşmak olarak adlediyorum yani duygularını iç sesini sesli bir şekilde paylaşmak, zaten ha sesli ha sessiz herkes yapar bunu...

Yalnızken konuşulur da başkaları varken, herhangi bir ortamda da bunu yapıyor olmanız hiç normal değil.
Ne kadar sessizce konuşuyorum deseniz de normal bir durum değil.
Gerçi siz yalnızken de abartıyormuşsunuz mevzuyu yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla.
Mutlaka bir psikoloğa görünün. :50:

yazilanlari okudumda bir cogunuz yanlizligimdan dolayi bunu yapabilecegimi sunmus , düsündümde yanliz degilim aslinda herzaman icin birileri vardir konusabilecegim ..ailem kardeslerim hep yakin otururlar bana...sizofrende degilim..hasta rahatsiz depresyonda falanda degilim yani kendimi öyle hissetmiyorum...kimseyide rahatsiz etmem yani birilerinin yaninda yapmam bunu ..aklima gelmez yani yapmak...yanlizken oluyor ..olan olayi tekrarlamam,.neyse yinede yanliz tek ben degilmisim böyle ..onu merak etmistim sirf ...yazmak isteyen varsa ine tabiki düsüncsini paylasabilir..detayci bir kisiyimdir yani birseyi anlatirken cok güzel anlatirim hic karsi tarafa soru sordurmam..anlatma kabiliyetim iyidir ..bir kitap okrum ve o kitabi aynen yine anlatirim ..belki bundanmi kaynaklaniyor..hatta bir arkadas yazmiski bazi olaylari cözüme ulastiramadigin icin konusuyosundur demis..belkide dogru..cözümlenmeyip haksizliga ugradigimi düsündügüm zamanlardir konustugum olaylar...buda yine karsi taraftan kaynaklanan birsey..hemen ksip atmasi tamam tamam sen haklisin demesindn kaynaklanabilir..böyle iste arkadaslar ..iyi geeler simdilik

evet isteyerek yapmiyorum istemeden oluyor..tartistigim günleri mesela kayinbabamla tartistik onlari tekrarliyorum onun dediklerini diyorum benim cevaplari tekrarliyorum..tek bu konuda degil yani bir olayi bile tekrardan yasiyorum anlatiyorum ablamin dediklerini uyumsuz olaylari ne bileyim esimle olan konusma ..illaki tartisma kötü seyler degil komik yasadigim olayi , yanlizken yapiyorum kimse yok..ara ara cocuklarim evdeykende konusuyorum oglum geliyor kimle konustun anne der kendi kendime derim bende...rahatsiz veya ne bileyim bir sorunum yok cokk kötü olayda yasamadim 13 senelik evliyim..bekarken yoktu ama b durum 3 5 senedir var..evde hadi neysede ama disarda bile sessizce konusurum ..bimiyorum y ne olacak..kimseyi rahatsiz etmem yani kimsede farketmemistir ailemde olsun cevremde olsun..genelde yanlizken evde kahve sigara icerken mutfakta aklima bir olay geiyor onu tekrarliyorum..

Birikimlerden, konuşamamaktan bazende bir olayı daha iyi idrak etmek için ya da gözden geçirmek için beyin yaşatıyor bazen bunları.

İlk anlatımınız biraz riskli gelmişti ama bu daha iyi :) Normal geldi yani.

Çok kafana takmana gerek yok bence yok çok takıyorm diyorsan sende bir doktora git ama çoğu insanın böyle huyları vardır .

Çok kafana takmana gerek yok bence yok çok takıyorm diyorsan sende bir doktora git ama çoğu insanın böyle huyları vardır .

kafama taktigim icin bu konuyu ben acmadim zaten..sirf merak ettim benim gibileride varmi diye..demek varmis iyi kötü..yani hasta veya bir doktora görünecek sekilde degilim..düsünüyorumda 3 4 gündür yapmiyorum :)) ev kalabalikti giden gelken oldu mesela..demek yanlizken yapiyorum oda bi nevi skintidandir.yazilariniz icin yinede cok tsk ederim ..:72::kkk:

Ben de senin gibiyim canım, seni çok iyi anlıyorum. Odam da yanlız kaldığımda yaparım özellikle aynada mimiklerime bakarım. Mesela önceden birisiyle tartıştıysam yanlız kaldığımda hemen konuşmalarımı hatırlar kendi kendime ahhh neden böyle söylemedim derim kendime kızarım, ya da arkadaşlarıma önceden güzel bi şaka yaptıysam ya da onları söylediğim bi cümleyle güldürdüysem akşam evde gelir kendime anlatır gülerim :D deli miyim neyim yaa :30: özellikle de ayna karşısında yapıyorum bunları..

canım kafan doludur senin !! yani mesela tartıştığında karşında ki insana istediğin gibi net cevap verememişsindir onu kafanda kurup tekararlıyorsundur bende böyleyim çünkü aynı dediğin gibi karsı tarafında dediğini sölerim kendi deiklerimide yada baska baska cevaplar söylerim kızarım gülerim aynı yani yanlız deilsin canım bu konuda

oda bişimi babam gayet sesli kavga eder küfür eder acayip yani tabi komikte :1: oda yanlızken yapıyo :)) huy işte abimdede var ırsi oluyo bence ailende vardır diye düşünüyorum

ben kendimi deli olarak görüyorum çoğu zaman ama ben bile kendi kendime muhabbet etmem.

aslında bu davranışın sana bir zararı yoktur hatta terapi gibidir. ama sokakta falan engellemeye çalış bu davranışını bence. çünkü düşünüyorum da sevdiğim birinin kendi kendine konuşması beni çok üzerdi. seni sevenler de endişelenebilir.

Back
X