• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben kendimi sevmiyorum ya

Insanın kendisini sevmesi için illa çok iyi ingilizce bilip izlediği filmi anlatabilmesi gerekmiyor bence . kendinizi alcakgonullulukle eleştirip buraya yazmanız bile kendinizi sevmeniz için bir neden bence
Ya değil kesinlikle ama insan sevdiği şeyler konuşurken, paylaşırken mutlu olmalı değil mi? E ben en çok zaman geçirdiğim şeyleri bile anlatamıyorken insanlarla ne paylaşacağım? Özgüven için bence bunlar şart. Yani en azından bir şeyleri başarmış olmak olurdu...

Diğer konularda bir öneride bulunamayacağım ama İngilizce hakkında şunu söyleyeyim. İngilizce öğretmeniyim. Kurallara fazlasıyla hakimim; yazma, okuma, anlama konusunda sıkıntım yok. Yıllardır ilköğretimde çalışa çalışa konuşma yeteneğimin köreldiğini zaten biliyordum. Geçtiğimiz 1 hafta boyunca ilk kez yurt dışına çıktım. Anadili İngilizce olamayan bir ülkedeydim. Derdimi anlatırken hep düşündüğümü ve mükemmel cümleler kurmaya çalıştığımı farkettim, bu da konuşmamı çok yavaşlatıyor gerçekten.. Bir şeyi iyi bilmek aslında bazen de onu yapmak için en büyük engel olabiliyor. Bu arada eşim de 7-8 ülke gezmiş, İngilizce'de kurduğu cümleler yarım yamalak, telaffuzu pek de iyi olmayan biri ama aşırı derecede konuşma ve derdini anlatma yeteneği var adamın.. Ben konuşunca hatta "Sen neden bu kadar düzgün cümleler kurmaya çalışıyorsun, ortaya söylesene hatalı da olsa" diyor. Adamlar onu daha iyi anlıyorlar yahu :KK70: Pratik şart yani anlayacağın..
Çok haklısınız benim de öyle bir tanıdığım var ingiltere'de yaşayan. Kadın sıfır gramer bilgisiyle iş kurdu deli gibi para kazanıyor. Biraz özgüven biraz pratik her şeyi çözüyor. Ben de seneye düşünüyorum yaz tatilini yurtdışında geçirmek(gerçi her yaz seneye gidiyorum diyorum da üşeniyorum uğraşmaya ya neyse...)

Tartışmalarda haklı olmaya çalışırsan kaybeden sen olursun.
Tartışmayı kazanmanın tek yolu haklı olduğunu bilmektir :)
Ya aslında haklı olduğumu biliyorum ama ne yapıyorlar ediyorlar lafımı ağzıma tıkıyorlar. En basitinden siyaset mesela. Artık konusu açıldığı yerde ağzımı açmıyorum

Ya aslında haklı olduğumu biliyorum ama ne yapıyorlar ediyorlar lafımı ağzıma tıkıyorlar. En basitinden siyaset mesela. Artık konusu açıldığı yerde ağzımı açmıyorum

Siyaset ve din konularında artık kimseyle tartışmıyorum.
O kadar rahatım ki.
Benimki bana onunki ona diye düşünüyorum.
Düşüncelerinden hoşlanmadığım insanlarla arkadaşlık kurmuyorum, öyle ortamlardan ayrılıyorum.
Size de tavsiye ederim.

Siyaset ve din konularında artık kimseyle tartışmıyorum.
O kadar rahatım ki.
Benimki bana onunki ona diye düşünüyorum.
Düşüncelerinden hoşlanmadığım insanlarla arkadaşlık kurmuyorum, öyle ortamlardan ayrılıyorum.
Size de tavsiye ederim.
Ah işte benim en büyük zayıflığım bu, bütün çevrem, arkadaşlarım dahil neredeyse hepsiyle zıt görüşlere sahibim. Çekiyor muyum bu tarz insanları bilmiyorum ama illaki konusu açılıyor. Ne yapıyım bütün hepsini uzaklaştıramam ya, kimsem kalmaz o zaman da:110:

Ah işte benim en büyük zayıflığım bu, bütün çevrem, arkadaşlarım dahil neredeyse hepsiyle zıt görüşlere sahibim. Çekiyor muyum bu tarz insanları bilmiyorum ama illaki konusu açılıyor. Ne yapıyım bütün hepsini uzaklaştıramam ya, kimsem kalmaz o zaman da:110:

Aynen kalmasın. Benim etrafımda yok ve çok mutluyum. Tahammül edemiyorum. Benden önemli değil :)

Back
X