Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ohoooo nelerle karşılaşacaksın.Tatlı sert bir dille uyarırsdın.Doktorların dövüldüğü bir ülkedeyiz.Herkese hayırlı geceler kızlar.. Moralim o kadar bozuk ki, aklıma geldikçe gözlerim doluyor..Ben sağlıkçıyım bugün stajımın son gününde acildeydim. Bir hasta geldi 2 yaşında çocuk düşüp kolunu kırmış, ben hastaya doğru gittim müdahale için, nereden kırıldığını çözmeye çalışıyorum o sırada kolumda bir acı hissettim, annesi kolumu sıktı Çekil sen ne anlarsın! diye bağırmaya başladı.
Daha tonlarca kötü laflar
Kolumda izi kaldı o kadar sıktı ki..
Üstümde üniformam ile koskoca acilde rezil etti beni. Herkes bana bakmaya başladı. O kadar utandım ki ..
Neden böyle bu insanlar, Bilmesem neden dokunayım ki.. Bazı insanlar sağlıkçıları kendileri yöneteceğini sanıyor maalesef.. O kadar kırıldı ki kalbim, çok üzüldüm.. Ben final zamanları sabaha kadar çalışıyorum ki aman bir eksik kaçırıp başka şeylere sebep olurum diye ama nafile..
İçimi dökmek istedim, hakkınızı helal edin..
![]()
Aklima gelmeyi birak ben o kadar sok oldum ki hareket edemiyorum. Sagolsun hocam (doktor) geldi canim sen cik odama geliyorum ben diye, yoksa kalirdim orada oyle.
Iste ben de tam bundan bahsediyorum. Doktor muayene edip taniyi koyacak. Size atele alanilirmisiniz diyecek ve siz oyle atelleyeceksiniz. Tani ve tedaviyi siz yapmayacaksiniz. Sanirim bir gorev karmasasi icindesiniz.Ben bir doktor olarak size şunu sorabilirmiyim? Biz stajyerler hatamızda varsa onu görmeden nasıl düzeltebiliriz? Biz okullarda hasta üzerine değil öğretmenlerimizin verdiği bilgilere göre hareket ediyoruz. Ben tutup kola asılmayacaktım bilirsiniz atelleme uygulaması vardır. SAbitlemek amaçlı. Bunu yapan tek doktor dahi görmedim ben ortopedi servisinde. Bunuda doktorlar yapacaksa madem biz neden okuyoruz? Neyse dediğim gibi banada ders oldu..
Ben olayin mudahale kisminda degilim. Tani kismindayim taniyi da doktor koyar. Mudahale kismi tabiki diger saglik personelleri ile birlikte konulur. Ancak tani farkli. Ben 8 yillik uzman doktorum. Ama ona ragmen bransim disindaki herhangi bir konuda konu ne kadar basit olursa olsun veya o konu da ne kadar bilgi sahibi olirsam olayim olaki yeni bir bilgi tedavi sekli cikmistir diye olaya mudahale etmeyi birakin yorum dahi yapmam. Ben boylesi olaylara sadece cahil cesareti diyorum o kadar. Bu hastaya mudahele edip sinir hasari olustursaydi cocugun kendinin ve o an sorumlu olan hekimin hayati kayacakti. Ben sadece bundan bahsediyorum.Bilginizi bir abla doktor gibi değil çok egoist biri gibi aktarmışsınız. Sağlık sektörünün sadece sizden ibaret olmadığını bilerek yorum yapın. Evet en başta sizlersiniz, temel kemik sizsiniz ama her şeye de haliyle insan olarak yetişemiyorsunuz tabii ki de. Hastaya zarar vermeyin diyeceğinize nasıl müdahale edilir zarar verilmez onu öğretin.
Herkese hayırlı geceler kızlar.. Moralim o kadar bozuk ki, aklıma geldikçe gözlerim doluyor..Ben sağlıkçıyım bugün stajımın son gününde acildeydim. Bir hasta geldi 2 yaşında çocuk düşüp kolunu kırmış, ben hastaya doğru gittim müdahale için, nereden kırıldığını çözmeye çalışıyorum o sırada kolumda bir acı hissettim, annesi kolumu sıktı Çekil sen ne anlarsın! diye bağırmaya başladı.
Daha tonlarca kötü laflar
Kolumda izi kaldı o kadar sıktı ki..
Üstümde üniformam ile koskoca acilde rezil etti beni. Herkes bana bakmaya başladı. O kadar utandım ki ..
Neden böyle bu insanlar, Bilmesem neden dokunayım ki.. Bazı insanlar sağlıkçıları kendileri yöneteceğini sanıyor maalesef.. O kadar kırıldı ki kalbim, çok üzüldüm.. Ben final zamanları sabaha kadar çalışıyorum ki aman bir eksik kaçırıp başka şeylere sebep olurum diye ama nafile..
İçimi dökmek istedim, hakkınızı helal edin..
![]()
Bende bir anne evladıyım, benim kolumu sıktı 5 parmak izi var şuan kolumda. Bana güzelce anlatsaydı ben zaten direk doktoru çağırabilirdim.. Ne bileyim belki de anne olmadığım için anlayamıyorum ..
üzgünüm ama ben asistan doktorlardan bile çok tırsıyorum.
neler duyuyoruz.
kadının böyle yapması hoş değil ama anlaşılabilir bişey.
senin cesaretin kırılmamalı ama.
Daha yolun çok başındasın.
darp raporu alsaydın :)
ciddiyim
vakalarla baş edebilirsin ama cehaletle asla. o yüzden cehalete fazla takılma, bırak o yaşandığı köşede kalsın..cehaletin erdem sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz.Burada bir sürü insan doktorun bakmasının daha uygun olacağını söyledi, zaten bende ona kızmıyorumz siz bile bunu bana güzel dille anlatırken onun kolumu sıkıp bir ton ağır laf etmesi benim derdim. Yoksa dediğim gibi daha nice vakalar göreceğim inşallah..
Çok ciddiyim yüzünü bile görmek istemiyorum, şuan final hastasındayım onunla uğraşacak gram vaktim yok. Tek dileğim gerçek hayatta öyle birisi olmaması, o çok koruduğu çocuğununda kolunu kaç kere sıkıyordur Allah bilir. Neyse dediğim gibi umarım çocuğuna bişey olmamıştur. Sağlık olsun..
bilmediğim için soruyorum;sağlıkçı dediğimiz şey nedir? hangi bölüm okunur,ne iş yapar?