Ben Kimseden Emin Olamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi xiomi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

xiomi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2023
931
1.074
43
Merhaba
Bir yıllık bir ilişkim var zaten uzun zamandır evlilik istiyordu.Ben de kalktım annesiyle tanışmaya gittim.Annesi çocuklu bir kadın olduğumdan dolayı beni istemediğini söyledi hatta açık açık benden utandığı için akrabalarına söyleyememişmiş.Orada kalkıp gitmediğime cok pismanım.Ustunden altı ay geçti.Karsi tarafın evlenme baskısından yıldım.En sonunda anneni bir daha görmek istemiyorum çok istiyorsan al çiçeğini çikolatanı kendin gel, dedim.Annem sağken ölmüş gibi davranamam, dedi.Annenle kesinlikle görüşmek sesini dahi duymak istemiyorum dedim.Şu isteme olayları geçsin asla goturmeyecegim seni bayramda bile gitmezsin dedi.Sözler veriyor, yeminler ediyor ama ben hic guvenmiyorum.Annesi hayatım boyunca gördüğüm en terbiyesiz seviyesiz çirkef insan.Biz kendi halimizde mazbut bir aileyiz ailede kimse birbirine sesini yükseltmez öyle aldatmadir, şiddettir, kaynana görümce sorunlarıdır evimizde hiç olmadı şükür.Ben ilk kez böyle şeyleri kendi evliliğimde gördüm. O zaman da ne kadar yanlış bir ailenin çocuğuyla evlendiğimi anlamıştım.Simdi x'in ailesi de öyle kadın yıllarca aldatılmış şiddet görmüş evin huzursuzluğu hiç bitmemiş.Bunları neden sorun ediyorsun derseniz insanın gördüğünü işleme ihtimali çok yüksek.Bir yıldır beni bir gün ilgisiz sevgisiz şüphede bırakmadı hep çok değer gördüm ama bu ihtimal beni yiyip bitiriyor.Gecmiste bir de kumar oynamış üstelik, böyle şeyler bizim icin skandal olan seyler aileme söyleyemedim bile.Bu hafta annemle tanışacaklar sonra aileler tanışacak.Gerci babam kızımdan utanan bir kadınla aynı yerde oturmam dedi ama yan yana gelir mi bilmiyorum.Cok da olsun diye bir iddiam yok hatta ben daha kendi halinde sütten bile saf bir adam istiyordum.Sigarası bile olmasın diyordum da günümüz şartlarını biliyorsunuz hele 30'dan sonra akşam pazarı...Su an tek güvendiğim şey onun ilgisi ve sevgisi onun dışında gerçekten pamuk ipliğine bağlıyım hele annesi ağzını açarsa bu sefer eleimden kimse alamaz.Siz nasıl emin oldunuz eşlerinizden?Sadece sevmesi değişmesi icin yeterli mi?

Emin oldum çünkü düzgün bir insandı. Ailesi, yaşam tarzı, hayata bakışı benimle aynıydı. Geçmişinde kumar, uyuşturucu vs. sorunlu bir durum yoktu. İşinde gücünde aile kurmak isteyen bir adamdı, sevdiğim sevildiğim bir ilişki yaşıyordum. Bunlardan birinde problem olsaydı evlenmezdim.

Hele ki ikinci evlilikse ve ortada bir çocuk varsa hata yapma lüksünüz yok.

Emin oldum çünkü düzgün bir insandı. Ailesi, yaşam tarzı, hayata bakışı benimle aynıydı. Geçmişinde kumar, uyuşturucu vs. sorunlu bir durum yoktu. İşinde gücünde aile kurmak isteyen bir adamdı, sevdiğim sevildiğim bir ilişki yaşıyordum. Bunlardan birinde problem olsaydı evlenmezdim.

Hele ki ikinci evlilikse ve ortada bir çocuk varsa hata yapma lüksünüz yok.
Kaç yaşındaydınız evlendiğinizde

Merhaba
Bir yıllık bir ilişkim var zaten uzun zamandır evlilik istiyordu.Ben de kalktım annesiyle tanışmaya gittim.Annesi çocuklu bir kadın olduğumdan dolayı beni istemediğini söyledi hatta açık açık benden utandığı için akrabalarına söyleyememişmiş.Orada kalkıp gitmediğime cok pismanım.Ustunden altı ay geçti.Karsi tarafın evlenme baskısından yıldım.En sonunda anneni bir daha görmek istemiyorum çok istiyorsan al çiçeğini çikolatanı kendin gel, dedim.Annem sağken ölmüş gibi davranamam, dedi.Annenle kesinlikle görüşmek sesini dahi duymak istemiyorum dedim.Şu isteme olayları geçsin asla goturmeyecegim seni bayramda bile gitmezsin dedi.Sözler veriyor, yeminler ediyor ama ben hic guvenmiyorum.Annesi hayatım boyunca gördüğüm en terbiyesiz seviyesiz çirkef insan.Biz kendi halimizde mazbut bir aileyiz ailede kimse birbirine sesini yükseltmez öyle aldatmadir, şiddettir, kaynana görümce sorunlarıdır evimizde hiç olmadı şükür.Ben ilk kez böyle şeyleri kendi evliliğimde gördüm. O zaman da ne kadar yanlış bir ailenin çocuğuyla evlendiğimi anlamıştım.Simdi x'in ailesi de öyle kadın yıllarca aldatılmış şiddet görmüş evin huzursuzluğu hiç bitmemiş.Bunları neden sorun ediyorsun derseniz insanın gördüğünü işleme ihtimali çok yüksek.Bir yıldır beni bir gün ilgisiz sevgisiz şüphede bırakmadı hep çok değer gördüm ama bu ihtimal beni yiyip bitiriyor.Gecmiste bir de kumar oynamış üstelik, böyle şeyler bizim icin skandal olan seyler aileme söyleyemedim bile.Bu hafta annemle tanışacaklar sonra aileler tanışacak.Gerci babam kızımdan utanan bir kadınla aynı yerde oturmam dedi ama yan yana gelir mi bilmiyorum.Cok da olsun diye bir iddiam yok hatta ben daha kendi halinde sütten bile saf bir adam istiyordum.Sigarası bile olmasın diyordum da günümüz şartlarını biliyorsunuz hele 30'dan sonra akşam pazarı...Su an tek güvendiğim şey onun ilgisi ve sevgisi onun dışında gerçekten pamuk ipliğine bağlıyım hele annesi ağzını açarsa bu sefer eleimden kimse alamaz.Siz nasıl emin oldunuz eşlerinizden?Sadece sevmesi değişmesi icin yeterli mi?
Karşınızdaki eş adayı daha önce evlenmiş mi? Yani annesine kızıyorsunuz ama kadın haklı bence. Kimse bir başkasının çocuğumu sahiplenmez kolay kolay bi zaten evliliğin temel taşıdır kaç tane konu var burada göz gezdirin derim… o çocuk zamanla sevgilinizinde gözüne batacak yazık etmeyin evladınıza derim…

Annesi çocuklu bir kadın olduğumdan dolayı beni istemediğini söyledi hatta açık açık benden utandığı için akrabalarına söyleyememişmiş.
Bu büyük bir saygısızlık. Çocuklu olduğunuz için sizinle böyle konuşmaya hakları yok. Bu kadının sınırı falan yok eğer evlenirseniz mahvolursunuz.
Şu isteme olayları geçsin asla goturmeyecegim seni bayramda bile gitmezsin dedi.Sözler veriyor, yeminler ediyor ama ben hic guvenmiyorum.
Sevgiliniz daha önce evlenmiş mi peki? Onun çocuğu var mı? Bu durumlar öyle konuşulduğu gibi olmuyor. Evlenince eş ailesi de etkiliyor. Bayramda bile gitmezsin cümlesi külliyen yalan. Bu oyuna gelmeyin. Sevgi gözünüzü kör etmesin lütfen.
Gecmiste bir de kumar oynamış üstelik,
Bu hafta annemle tanışacaklar sonra aileler tanışacak.Gerci babam kızımdan utanan bir kadınla aynı yerde oturmam dedi ama yan yana gelir mi bilmiyorum
Babanıza da helal olsun gerçekten takdir ettim bu tavrını. Böyle bir dünür adayı ile kimse yan yana gelmek istemez. Çocuklu olmanızda utanılacak ne var? Çok ayıp ya bu tavırları. Yerinizde olsam tanışma olmasını da istemem direkt ayrılırdım. Sevgiliniz annesine sınır koyabilecek birine benzemiyor. Ayrıca kumar geçmişi de varmış tekrar oynama ihtimali var.

Merhaba
Aynı suda yıkanılmaz,adam sanki köprüyü geçene kadar sizi oyalıyor,o anneye gidilecek o el öpülecek,yeri gelecek ben seni çocuklu kabul ettim sende benim annemi öyle kabul et,git gel sus denilecek.Sevginin herşeyi çözdüğü koca bir yalan,sizin hikayede.......Siz boşanmanın çok belli olduğu bir evliliğe koşuyorsunuz, evladınız varken bu maceraya ne gerek var??? Kaynana sizden utandığını ve evliliği istemediğini söylemiş daha ne duymayı bekliyorsunuz????

Bu büyük bir saygısızlık. Çocuklu olduğunuz için sizinle böyle konuşmaya hakları yok. Bu kadının sınırı falan yok eğer evlenirseniz mahvolursunuz.

Sevgiliniz daha önce evlenmiş mi peki? Onun çocuğu var mı? Bu durumlar öyle konuşulduğu gibi olmuyor. Evlenince eş ailesi de etkiliyor. Bayramda bile gitmezsin cümlesi külliyen yalan. Bu oyuna gelmeyin. Sevgi gözünüzü kör etmesin lütfen.

Babanıza da helal olsun gerçekten takdir ettim bu tavrını. Böyle bir dünür adayı ile kimse yan yana gelmek istemez. Çocuklu olmanızda utanılacak ne var? Çok ayıp ya bu tavırları. Yerinizde olsam tanışma olmasını da istemem direkt ayrılırdım. Sevgiliniz annesine sınır koyabilecek birine benzemiyor. Ayrıca kumar geçmişi de varmış tekrar oynama ihtimali var.
O hiç evlenmemiş bence sebebi de anası.Diyorum ya benim de gönlüm yok pek.Bırakmıyor ama ağlıyor kapıma geliyor sözler, yeminler...Ayrıca ailem seni cocuklusun diye istemiyorlar onların oğlunun neyi varmış dedi.Evim arabam birikmişim var.Annem anladı kaç yıllık memur bir sey alamamışsa onda içki kumar hovardalık bir sey vardır, dedi.

Aynı suda yıkanılmaz,adam sanki köprüyü geçene kadar sizi oyalıyor,o anneye gidilecek o el öpülecek,yeri gelecek ben seni çocuklu kabul ettim sende benim annemi öyle kabul et,git gel sus denilecek.Sevginin herşeyi çözdüğü koca bir yalan,sizin hikayede.......Siz boşanmanın çok belli olduğu bir evliliğe koşuyorsunuz, evladınız varken bu maceraya ne gerek var??? Kaynana sizden utandığını ve evliliği istemediğini söylemiş daha ne duymayı bekliyorsunuz????
Doğru söylüyorsunuz nasıl bitecek bilmiyorum

Kaynana sizden utaniyor cocuklusunuz diye, siz adamin kumar geçmisinden utaniyorsunuz (gecmistir umarim) Ustune sizin babaniz kaynanayla bir araya gelmem diyor daha simdiden gerginlikler filan. Siz adamin anneyi siliyorsunuz daha baştan yani böyle başlayan bir evliligin duzgun devam etme olasiligi yok bence.

Sen oruç tutuyorsan Allah'ı peygaberi biliyorsundur x sana geliyor kalıyor hicbir sey yapmasa elini tutsa bile çok günah sen cahil degilsin bunları biliyorsun dedi.Ben zamanında babası dövmesin diye çok siper oldum keşke yapmasaydim simdi adam olurlardı dedi(seni getiremezdi demek istiyor)Sonra ablalarına abilerine söyleyemiyormus şimdi bekar oğlu nasıl boşanmış bir kadını alacakmıs.Bunu dediği sülalesi de kocasının arkadaşıyla yatan şiddetin olduğu evliyken her boku yiyen insanlar.Bunlar beni yargılayacakmış🤣Ben de bence insanların ne dediği bu kadr da önemsemeyin dedin.Sen de annesin evladın için en iyisini istersin dedi.En son çıkarken de belki arkadaş oluruz öyle görürüşürüz dedi(oğlumun peşini bırak diyor yani ahahah)

Siz hala bu adamla mı berabersiniz? Annesi sizi yerin dibine sokarken sevgiliniz mık dememiş annesini susturmamıştı. Yazık değil mi size çocuğunuza ailenize?

Bu kişiyle alakalı açtığınız kaçıncı konu bu.
Babanızın size verdiği değeri siz ne kendinize nede çocuğunuza vermiyorsunuz.
Kendinize nasıl hakaret ettirebiliyorsunuz ? Bu kadar mı değersizsiniz ?
Evlendikten sonra görüşmeyeceğinize inanmak istiyor olabilirsiniz ama işin gerçeği o değil. Tıpış tıpış gidip el öpeceksiniz. Kendinize saygınız yok çünkü.
Sütten ağzınız yanmış yoğurdu üfleyerek yemeniz lazımken sütle yoğurdu karıştırıp kaynaya kaynaya içmek için kendinizi heder ediyorsunuz.
Yaşayın görün madem. Bu hikayede üzüldüğüm tek kişi çocuğunuz. Kendini sevgilisinin annesinin hakaretinden koruyamayan annesi, çocuğunu nasıl koruyacak merak ediyorum.

Kaynana sizden utaniyor cocuklusunuz diye, siz adamin kumar geçmisinden utaniyorsunuz (gecmistir umarim) Ustune sizin babaniz kaynanayla bir araya gelmem diyor daha simdiden gerginlikler filan. Siz adamin anneyi siliyorsunuz daha baştan yani böyle başlayan bir evliligin duzgun devam etme olasiligi yok bence.
Anlatamıyorum kendisine ben de bu kanıdayım

Merhaba
Ben mesela "günümüzün şartları akşam pazarı" diye evlenmedim, öncelikle bu bakış açısı yanlış. Gerekirse kimse olmadan da, evlenmeden de yaşar insan. Evet biriyle evlendin mi ailesi de yanında paket geliyor bu kültürümüzde. Dolayısıyla ailesine de hatta arkadaşlarına da dikkat etmek gerekiyor. Kumar benim kırmızı çizgimdir. Erkek arkadaşınızı siz tanıyacaksınız, yoksa bizim buradan söyleceklerimizin hiçbiri tam doğru isabetli bir şey olmaz gibime geliyor. Emin olmadan evlenen de var ama emin olup evlenen de sonra yanlış bir evlilik yaptığını anlayıp boşanabiliyor.

Anlatamıyorum kendisine ben de bu kanıdayım

Cocuklu kadinlarin peşine bu kadar takilan tipler genelde yasi genc deneyimsiz tipler oluyor.
Bilmiyorum sizinki nasil olgun erkeklerde azcik mantik işliyor. Bu kadar olumsuzlukla ona güvenip cikmayin bi yola bi kac yila hevesi gecince o işler oyle olmayabilir. Benim gorduklerim oyle yani

O hiç evlenmemiş bence sebebi de anası.Diyorum ya benim de gönlüm yok pek.Bırakmıyor ama ağlıyor kapıma geliyor sözler, yeminler...Ayrıca ailem seni cocuklusun diye istemiyorlar onların oğlunun neyi varmış dedi.Evim arabam birikmişim var.Annem anladı kaç yıllık memur bir sey alamamışsa onda içki kumar hovardalık bir sey vardır, dedi.
Kapınıza gelmesine, verdiği sözlere yeminlere, ağlamasına aldanmayın. Anne ve babanız çok haklı. Bir ömür mutsuz olmak istemiyorsanız açık açık konuşun ve ayrılın.

Kumar tedavisi en zor bagimliliklardan. Hatta imkansıza yakın diye biliyorum. Sütten bile saf adam ararken bu kadar büyük biseyi görmezden gelemezsin. Annesi durumunu hiç saymıyorum bile. Ömür boyu imtihan içine bile bile sokma kendini derim. Bugün verilen sözler, güzel laflar gözünü boyamasın çünkü yarın hepsi bir bir unutulacak. Emin olabilirsin. İnsan doğası diye bisey var.

Siz nasıl emin oldunuz eşinizden diye sormuşsun. Tabii ki kimse 100% emin olamaz. Ama bazı şeyleri göz ardı etmek de bu şansı iyice düşüyor. Benim eşimle ilgili herkes çok iyi konuşurdu, hatta çalıştığı yerdeki patronu bile 'kızım olsa ona verirdim' dediydi 😅. Ben bunu o zaman eşime söylediğimde 'Sen insanların ne dediğini boşver, onlar beni dışardan gördükleri kadarı ile tanıyorlar. Sen kendi gözlemlerine göre karar ver.' demişti 😁 Böyle herseye direk söz veriyorum, tabii ki yaparım, Hersey senin istediğin gibi olcak diyen adamlara hiç güvenmiyorum. Çünkü gerçekçi değil.

Bu arada kötü alışkanlıklar öyle kolay bırakılmıyor. Kumarı geçtim, benim için sigara bile kırmızı çizgi idi. Bi gün evlendikten sonra eşimin halası dedi ki 'çok şanslısın x sigara icmiyo'. Dedim 'şansla alakası yok. Sigara içse evlenmezdim'. 😅Teyze şok oldu. Ama benim için bunlar önemli. Aşk varya, bak 2 yıl bilemedin 5 yıl. Sonra huzur yoksa zor. Ben şimdi eşime her sene bir öncekinden daha çok aşık oluyorum. Çünkü istediğim gibi birini seçtim, aşkım gözümü kör etmedi, yanlış yönlerini görmezden gelmedim. Senin şimdi çocuğun da var. Sadece eşini değil, onun büyüyeceği ortami da seciyosun. Aşk, ilgi, iki çiçek bi hediye vs buna yetmez.

Bu ilişki için neden çabalıyorsunuz.karsi taraf vazgeçmiyor demek ne demek.sizin tercih hakkınız yok mu .sevseniz bile olmaz .tek kelimeyle bitirin uzatmadan engelleyen devam ederse şikayetçi olan ama dik durun ayrılın acaba diye acık kapı bırakmayın .çocugunuz var önceliğiniz kendınızden bile evladınız.sizden olmaz uzatmadan bitirin yol verin.net konusun engelleyin.

Back
X