Ben kötü bir anneyim ….

Aynı şehirdeyim ama Farklı evde yaşıyorum bi isteğim bile yok ama gözlerine batıyorum varlığım ile .. ben başka ile gitsem ruhları zor duyar ancak akrabalar söylerse .
Kaç yaşında kadınsın.
Çocuk sahibisin.
Meslek sahibisin.
Kim olursa olsun sen ne kadar izin verirsen o kadarını yaparlar.
Onlarin gozunde var olmak için neden cirpiniyorsun.
Önceliğimiz çocuklarımız.
Bazılarının çocuğu kendileri gibi harikalar diyarında yetisiyor olabilir.
ama sen çocuğuna olanların hepsini unutturabilirsin
Terapide aldirirsin
Hatta bilinçaltı temizliği bile yapılıyor.
Sen önce kendine iyi bak ki
Çocuk da iyi olsun
Kendini güvende hissetsin.
Yarın bambaşka bir sen ol lütfen!

Kaç yaşında kadınsın.
Çocuk sahibisin.
Meslek sahibisin.
Kim olursa olsun sen ne kadar izin verirsen o kadarını yaparlar.
Onlarin gozunde var olmak için neden cirpiniyorsun.
Önceliğimiz çocuklarımız.
Bazılarının çocuğu kendileri gibi harikalar diyarında yetisiyor olabilir.
ama sen çocuğuna olanların hepsini unutturabilirsin
Terapide aldirirsin
Hatta bilinçaltı temizliği bile yapılıyor.
Sen önce kendine iyi bak ki
Çocuk da iyi olsun
Kendini güvende hissetsin.
Yarın bambaşka bir sen ol lütfen!
Size söz veriyorum olacağım ..

Kontrolü kaybetmemem gerekirdi .. onlar beni ne kadar zorlarsa zorlasın kızımı dusunmeliydim .. bugün gördüklerini belki hiç unutmayacak …
Olabilir, unutmayabilir.
Hayatı çok güzel olan insanların da aklına kazınan kilit anlar vardır.
Hayatı bu olay üzerine şekillenmeyecek sonuçta değil mi?
Kötü anne değilsiniz, olayın sıcaklığıyla kendinize yükleniyorsunuz sadece.
Olmuş artık, olanı değiştiremezsiniz ama her şeyin telafisi var, bunun da telafisi var.

Aynı şehirdeyim ama Farklı evde yaşıyorum bi isteğim bile yok ama gözlerine batıyorum varlığım ile .. ben başka ile gitsem ruhları zor duyar ancak akrabalar söylerse .
Yahu ayri eviniz varda ne diye kendinizi üzüyorsunuz böyle aileyle kapinizi kapatin tlf sessize alin .net değilsiniz tavriniz net olmali asiniz isiniz ayri mahkum değilsiniz ailenize neye ne demeye cekiyorsuniz .

Ben sana ne yaptım da bana beddua ediyorsun sen dedim patladım. Sen beni kerhaneden mi çıkardın kocaya mu kaçtım ben sana ne yaptım da bana beddua ediyorsun sen dedim .. Allah yine belanı versin dedi bende Allah senin belanı versin dedim
Amin

Ay ben de deprwm oldu mecbur onlara tasindin sandim. Ne bu gereksiz izdirap elem. Kapa kapini, acma telini. Defolsunlar gitsinler

tek başına bir anne tarafından büyütüldüm. anneme şu muamele yapılsa ve elindeki bunca imkana rağmen kendine bunların yapılmasına izin verilse, derdin neydi anne? derdim. bu kadar hakarete aşağılanmaya niye katlanıyorsun diye sorardım.

derdiniz ne? eviniz ayrı, işiniz var, maddi anlamda kızınıza bakabilecek bir babası var daha ne olmasını istiyorsunuz?

kızınızın da bunlara şahit olması tamamen sizin suçunuz. ne olursa olsun ailenizle görüşmeyin oldu bitti. tek çare tek çözüm bu. hala neyin derdindesiniz?

Konum eşim değil . Biz kızımla yaşıyoruz. Üçüncü defa belirtiyorum .
İnsanlar size bilmedikleri için soruyor tekrar tekrar söylemek istemiyorsanız konunuza ilave edin durumunuzu. Kimse sizi tanımak ve özel hayatınızı takip etmek zorunda değil. İnsanlar akıl verecek danıştığınız konuya , gelmiş herkese laf yetiştiriyosunuz. Nereden bilelim siz kimsiniz kocanız var mı yok mu durumunuz ne? Çocuk ağaç kovuğundan çıkmadığına göre babası sorulur tabi.

Anne babanizla iletisimi kesin. Engelleyin gitsin. Size faydalari olmadigi gibi bide basinizi agritiyorlar.
Okullar kapandiktan sonra kizinizi bir sureligine babasina yollayip yasadiginiz sehirde daha iyi bir duzen saglayabilir misiniz? Ev, konteyner ayarlamak, ufak tefek esyalar almak gibi. Hatta yerinizde olsam eski esimden maddi destek taleo ederdim. En azindan cocuguna bi yatak, bi dolap alsin. Ev bulursanız borc olarak bile olsa depozito vs yollasin. Cocuklar kendilerine ait ozel alanin olmasından mutluluk duyar. Sahsen cocugumun babasi cocugumla beraber deprem bölgesinde duzen kuramadiysa maddi destek saglardim.

Travma yaşamaz mı emin misiniz? Bilinçaltı ile ilgili belli bir bilginiz var mı?

Bu ulkenin cogunlugunda maalesef bu tip diyaloglar var. Anneanne-dede soylemese babaanne- hala soyluyor. Kendi ailesi iyiyse teyzenin,kuzenin diyaloglarini duyuyor cocuklar. Benim annem kotu konusuyor deyip her kadin cocugunu babasina verseydi annesiyle yasayan cocuk sayisi ysri yariya duserdi herhalde.Konu sahibinin kocasıda normal bi adam degil ayrica. Gittigi yer burdan daha saglikli bi ortam olmayabilir.
Konu sahibinin yapacağı tek şey anne babasiyla iletisimi kesmek

Merhaba . Gece vakti yine ruhum sancıyor.. bir depremden sonra evimiz yıkıldı dört aydır sağda solda kalıyoruz ben kendimi toparlayamıyorjm .. kendı anne babam sıfır destek hatta ölmediğim için beni suçluyor gibi bişeyler babamın iki lafından biri Allah belanı versin.. her neyse .. bugün artk tahammül edemedim ve Allah senin belanı versin dedim babam olacak pisliğe.. daha benden ne istiyorsun bi arabanın altına atayım kendimi kurtulun dedim .. annem zaten ağzımı açsam suçluyor nefes alsam suçluyum ama bu hep böyleydi .. öğretmenim onlara asla bir yüküm olmadı ama erkek evlatlarına adeta tapıyor ve ben doğunca babam anneme doğura doğura kız s..çtın gibi şeyler söylüyor yani baştan defolusunuz. Her neyse kızım , annemlerle olan tüm kavgayı gördü duydu kendimi atayım öleyim kurtulun dememi duydu .. kendımı çok kötü hissediyorum Allah gerçekten benim belamı versin kuzum için çok üzülüyorum ne şanssız bir çocuk ki annesi ben .. ağlıyorum yine kendımı alamıyorum ne kadar güçsüzüm .. psikolog demeyin denedim ve kızım asla o kadar konuşacak süre vermiyor durmuyor bırakabileceğim de kimse yok .. bende çıkamıyorum .. benim annem kötü bir anneydi maalesef benim kızımın da annesi kötü ….. bugüne kadar üstüne titrediğim çocuk bunları yaşıyor ve ben tükenmiş hissediyorum…
Elinde mesleği olan kendi ayakları üzerinde duran maddi olarak güçlü olan kadinlar neden bu kadar güçsüz ve pasif oluyorlar bunu kabul edemiyorum. Anneniz babanız cahil pislikler neden hala muhatap oluyorsunuz ve neden kızınızı da buna ortak ediyorsunuz. Canları cehenneme diyip takmayacaksiniz size kattıkları birşey yok görüşmeyeceksiniz psikolojinin düzelir ve evladınız için duzelmek zorunda yoksa annenizden ne farkınız kalır

merhabalar . Dün kızımla çok güzel vakit geçirdik. Unuttuk herşeyi , defalarca onu çok sevdiğimi söyledim. Babamın orada kendimi arabanın altına atayım kurtulun gibi sözler söyledim hala içimde acısı .. bana bişey olmayacak dedim . Anneannenle bizim ilişkimiz maalesef kötü bir ilişki, anneannen beni bebekken bıraktığı için biz onunla anne kız gibi olamadık, ama her anne kız ilişkisi böyle değildir dedim .. evet dedi biz seninle çok iyi anne kızız.. peki dedim unutabilir misin o kavgaları , o da bana dedi ki , sende benim sana dondurma yemedim diye yalan söylememi unutabilir misin , hatırlamıyorum ki o ne zaman olmuştu dedim .. güldü bana sarıldı.. seni çok seviyorum dedi .. sana bişey olmasın sen benim en iyi annemsin dedi …

artk anne babamın cahil saçma sapan laflarını umursamayacagım.. bizim akrabaya babam , herseyimi oğluma bırakacağım ona zırnık yok falan da demiş … bana anne babalık yapmadılar doğru düzgün, bundan daha kötü ne olabilir ki zaten , mal mülk mü ?
Benim sorunum şu , kendi annemden görmediğim anneliği , çocuğuma yapmaya çalışıyorum. Aşkında gayet te yaptım şimdiye kadar. Ama depremden sonra dediğim gibi toparlayamadım üstüne annemle babamın sözleri bindi sırtıma yük gibi..
bundan sonra da ne derlerse desinler, bana söyleyebilecekleri daha kötü bişey kalmadı beddua ettiler .. kendimi toparlayacağım artık. Cuma günü kızımla başka bir ile gidip biraz hava alacağız , her günümüzün mutlu ve az hasarlı geçmesi için elimden geleni yapacağım..

Elinde mesleği olan kendi ayakları üzerinde duran maddi olarak güçlü olan kadinlar neden bu kadar güçsüz ve pasif oluyorlar bunu kabul edemiyorum. Anneniz babanız cahil pislikler neden hala muhatap oluyorsunuz ve neden kızınızı da buna ortak ediyorsunuz. Canları cehenneme diyip takmayacaksiniz size kattıkları birşey yok görüşmeyeceksiniz psikolojinin düzelir ve evladınız için duzelmek zorunda yoksa annenizden ne farkınız kalır
Evet çok cahiller
Hem cahil üstüne de kötü kalpliler ..
ama son yazdığınız cümle beni vurdu..
kızım için psikolojimi iyi tutmalıyım . Yoksa psikolojisi bozuk annemden ne farkım kalır ..

Evet çok cahiller
Hem cahil üstüne de kötü kalpliler ..
ama son yazdığınız cümle beni vurdu..
kızım için psikolojimi iyi tutmalıyım . Yoksa psikolojisi bozuk annemden ne farkım kalır ..
Bu hayatta maalesef anne baba olarak sizin şansınıza onlar düşmüş, belli bir yaşa gelene kadar çekmek zorundaydiniz ama kızınız mecbur değil, ona bunu yaşatmak zorunda değilsiniz, çocuk siz onlardan kopamadiginiz için onlara ve onlarin yaptiklarina maruz kalıyor, anne olarak kızınızı sizin korumaniz gerekiyor ve kızınız için uzaklaşmanın lazım, ne güzel kızınızla başınızı koyacağınız bir eviniz var, işiniz var Türkiye şartlarında bunlar çok büyük şans, kendinize acimayi bırakmalısınız geçmişi o şekilde kabul edip geleceğe kızınıza odaklanmalisiniz
Sizin gibi büyüyen insanlar aileden kopamıyor kaç yaşına gelirse gelsin sevgi kırıntısı bekliyor ama göremeyeceksiniz çünkü onlar kötü sizi manipüle edicekler her zaman ve bu şekilde devam ederseniz ilerde sizin başınıza kalırlar.
Ben bu konularda sert biriyimdir anne baba demez tüm ilişkimi keserdim onların ve çevreniz ne dedikleri umrumda olmazdi.

Çok sevindim. Kızınızla güzel vakit geçirdiğiniz için.
Babanızın akrabaya söylediğine çok üzüldüm.
Ancak alt soydan mal kacirilamiyor.
Çatır çatır hakkınızı alırsınız.

Çok sevindim. Kızınızla güzel vakit geçirdiğiniz için.
Babanızın akrabaya söylediğine çok üzüldüm.
Ancak alt soydan mal kacirilamiyor.
Çatır çatır hakkınızı alırsınız.
Bende daha mutluyum , bu şekilde .
Mal kaçırma konusunda bi yolunu bulur babam . Avukat var akrabası . Ona akıl danışır . Ayrıca gizlice satıp elden kardeşime verse ne yapabilirim ki , hiçbişey . Ama ben bu dünyada en büyük zenginliğin sevgi olduğunu öğrendim . O yüzden ne yaparsa yapsın. Zaten hakkımı yerlerse , babam da kardeşim de başlarına gelmeyen kalmaz

Bu hayatta maalesef anne baba olarak sizin şansınıza onlar düşmüş, belli bir yaşa gelene kadar çekmek zorundaydiniz ama kızınız mecbur değil, ona bunu yaşatmak zorunda değilsiniz, çocuk siz onlardan kopamadiginiz için onlara ve onlarin yaptiklarina maruz kalıyor, anne olarak kızınızı sizin korumaniz gerekiyor ve kızınız için uzaklaşmanın lazım, ne güzel kızınızla başınızı koyacağınız bir eviniz var, işiniz var Türkiye şartlarında bunlar çok büyük şans, kendinize acimayi bırakmalısınız geçmişi o şekilde kabul edip geleceğe kızınıza odaklanmalisiniz
Sizin gibi büyüyen insanlar aileden kopamıyor kaç yaşına gelirse gelsin sevgi kırıntısı bekliyor ama göremeyeceksiniz çünkü onlar kötü sizi manipüle edicekler her zaman ve bu şekilde devam ederseniz ilerde sizin başınıza kalırlar.
Ben bu konularda sert biriyimdir anne baba demez tüm ilişkimi keserdim onların ve çevreniz ne dedikleri umrumda olmazdi.
Yine nokta atışı tespit .. yıllardır yapmadıkları demedikleri kalmadı , ilişkimi aylarca küs olsam da devam ettirdim sonra yine barıştım bi sözlerine kandım.. hiçbişey değişmedi ama , tahmin ettiğiniz gibi .. şöyle bir kafa yapıları var , nasıl desem erkek çocuğa değer veriyorlar ona ve eşine karşı olan davranışlarına dikkat ediyorlar ama kız çocuğu değersiz , ona nasıl davranırsan davran . Eşşek gibi bakmak zorunda , bizimle konuşmak zorunda , eğer iletişimi keserse hooop yapıştır nankör adi evlat .. bu şekilde .. babamın bana Allah belanı versin demesini kabullenemedim zaten deprem olmuş evim başıma yıkılmış ortada küçük kızımla kalmışım , bi kuru canımız kaldı , onu bile çok görüyor .. oğluna gelince dünyayı ayağına seren , kızına gelince , doğduğu gün anneme havlama köpek sı..ça sı..ça kız köpek doğurdun diyen bir adam , babam .. ne yaparsan yap , kız isen değersiz her bedduaya layıksın hatta keşke olmasan yani erkek doğmadın için ..
böyle maalesef kafa yapısı .. bundan sonrası , iletişimi kesmek bizim için en doğrusu olacak ama bu defa da nankör evlat olacağız.. hem ben , hem kızım

Merhaba . Gece vakti yine ruhum sancıyor.. bir depremden sonra evimiz yıkıldı dört aydır sağda solda kalıyoruz ben kendimi toparlayamıyorjm .. kendı anne babam sıfır destek hatta ölmediğim için beni suçluyor gibi bişeyler babamın iki lafından biri Allah belanı versin.. her neyse .. bugün artk tahammül edemedim ve Allah senin belanı versin dedim babam olacak pisliğe.. daha benden ne istiyorsun bi arabanın altına atayım kendimi kurtulun dedim .. annem zaten ağzımı açsam suçluyor nefes alsam suçluyum ama bu hep böyleydi .. öğretmenim onlara asla bir yüküm olmadı ama erkek evlatlarına adeta tapıyor ve ben doğunca babam anneme doğura doğura kız s..çtın gibi şeyler söylüyor yani baştan defolusunuz. Her neyse kızım , annemlerle olan tüm kavgayı gördü duydu kendimi atayım öleyim kurtulun dememi duydu .. kendımı çok kötü hissediyorum Allah gerçekten benim belamı versin kuzum için çok üzülüyorum ne şanssız bir çocuk ki annesi ben .. ağlıyorum yine kendımı alamıyorum ne kadar güçsüzüm .. psikolog demeyin denedim ve kızım asla o kadar konuşacak süre vermiyor durmuyor bırakabileceğim de kimse yok .. bende çıkamıyorum .. benim annem kötü bir anneydi maalesef benim kızımın da annesi kötü ….. bugüne kadar üstüne titrediğim çocuk bunları yaşıyor ve ben tükenmiş hissediyorum…
Çocuğunuz kaç yaşında hocam? Yani bir kreş bi anaokulu imkanı da mı yok? Psikoloğa gitseniz zaten ailenizden jet hızıyla uzaklaşmanız gerektiğini kavrardınız süreç içersinde. Sizi oraya bağlayan mecbur kılan ne? Siz anneniz gibi değilsiniz elbette; o bir kültürün (olmaz olası) ürünü, kurbanı ama siz kendi iradenizi elinize alabilirsiniz. Lütfen imkanım yok demeyin, işiniz gücünüz varmış işte.

Yine nokta atışı tespit .. yıllardır yapmadıkları demedikleri kalmadı , ilişkimi aylarca küs olsam da devam ettirdim sonra yine barıştım bi sözlerine kandım.. hiçbişey değişmedi ama , tahmin ettiğiniz gibi .. şöyle bir kafa yapıları var , nasıl desem erkek çocuğa değer veriyorlar ona ve eşine karşı olan davranışlarına dikkat ediyorlar ama kız çocuğu değersiz , ona nasıl davranırsan davran . Eşşek gibi bakmak zorunda , bizimle konuşmak zorunda , eğer iletişimi keserse hooop yapıştır nankör adi evlat .. bu şekilde .. babamın bana Allah belanı versin demesini kabullenemedim zaten deprem olmuş evim başıma yıkılmış ortada küçük kızımla kalmışım , bi kuru canımız kaldı , onu bile çok görüyor .. oğluna gelince dünyayı ayağına seren , kızına gelince , doğduğu gün anneme havlama köpek sı..ça sı..ça kız köpek doğurdun diyen bir adam , babam .. ne yaparsan yap , kız isen değersiz her bedduaya layıksın hatta keşke olmasan yani erkek doğmadın için ..
böyle maalesef kafa yapısı .. bundan sonrası , iletişimi kesmek bizim için en doğrusu olacak ama bu defa da nankör evlat olacağız.. hem ben , hem kızım
Ne derlerse desinler çok mu önemli benim için tabiki hayır, faydası olmayanın gölgesi de olmasın. Dediğim gibi bundan sonra kızınız için yaşayacaksınız zaten anne baba ayrı onun zorluğunu yaşıyor birde sizin ailenizin psikolojik yükünü çocuğa yüklemeyin, ilerde size hesap sorar beni neden korumadin diye, hiçbir çocuk güçsüz ve pasif anne istemez

Back
X