• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mahvoldum

çok geçmiş olsun canım. dirsek kırığını geçmiş yıllarda bir öğrencim yaşamıştı üstelik yaşıda bi hayli vardı ki maşallah ne şekil bozukluğu kaldı nede başka bir sorun içinizi ferah tutun ayrıca bir arkadaşında dediği gibi daha yaşı çok küçük düzelme ihtimali çok daha yüksek doğal olarak. kekemeliğine gelince büyük ihtimal korkudan çünkü yeni başladı demişsin. üzerine mümkün olduğunca varmıyınki atlatır Allah'ın izniyle. fakat böyle durumlarda aşırı ilgide çocuklarda bu gibi sebepler doğurabilir ve kalıcı olabilirmiş bunuda bilmenizde fayda var.yani herşey normalmiş gibi davranamaya çalışmak en güzeli.

Geçmiş olsun kekemelik konusunda birden düşmüş ya acaba korkudan olabilir mi? Şoktan dolayı falan...Kolu için de iyice emin olmak için bir doktora daha gösterin derim....

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben durumu pek anlayamadım. 2 yaşında bir çocuğun kemikleri çok çabuk kaynar, iyileşme ihtimali bizlerden çok çok daha fazladır. Doktorların "ilerde şekil bozukluğu olabilir" demeleri bana hiç tatmin edici gelmedi. Tamam olabilir, böyle bir tehlike vardır ama o ihtimali minimuma indirmek için şimdi ya da zamanla neler yapılabilir, bunları da söylediler mi? Sadece alçıya alıp, her şeyi zamana bırakacak değiller ya, elbette yapılabilecek bir şeyler vardır.

Benim de kuzenim 5 yaşındayken bir kaza geçirmiş, günlerce tek kelime bile konuşamamıştı. Sonra kendi kendine geçti. Kızınızın kekelemesi de bence tamamen korkudan. Kolay değil ki o kadar küçücükken, böyle bir şokla, acıyla tanışmak. Umarım en kısa sürede iyileşir. Kekeleme sorunu kısa sürede geçmezse bir psikologa götürmelisiniz kesinlikle.

Son düzenleme:
kekemelik konusunu ihmal etmeyin acile bir doktora gosterin kizinizi...kalici olmasin...
kolunda insallah kalici birsey olmaz canim, ama bebek bu duse kalka buyuyecek canim uzme kendini bence cabucak iyilesiverir

çocuklar maşallah kendilerini çok hızlı yeniliyorlar. ben de 2 yaşındayken kafamı çarpmışım düştüğümde mermer yüzeye bi süre görememişim ailem zeka geriliği olacak kör kalıcak diye epeyce korkmuş ki ikisi de doktor. cahilce bi korku değil ciddiymiş durumum. ama şu anda ne körüm ne de zeka geriliğim var okuduk bitti mühendis oldum. bazen insanların bi takım hareketlerini anlayamıorum zoruma gidiyor belki o kısım etkilenmiştir o çarpmadan :)

yani inşallah iyileşicek. doktorlar durumu tüm açısıyla anlatır gerçekleri kesin verir ki karşı taraf her koşula alışkın olsun diye. aman kırılır üzülürler diye gerçekleri saklamaz ufak bi ihtimal dahi olsa açıklarlar. ben bebeğinizin iyileşeceğine eminim. psikolojisinin düzelmesine yardımcı olun, inşallah güzel olacak. bi tek fotoğraflarda kalıcak anı olarak. benim o zamanki fotoğraflarım var kafam vücudumun 3 katı ama olayı hatırlamıyorum bile. bebeğiniz büyüdüğünde de bakıcaksınız bak annem nasıl bi yaramazdın ödümüzü kopartırdın hep (annemin hep söylediği şeydir bu) diyip anıcaksınız geçicek..

öncelikle geçmiş olsun. inş hemen iyileşir. ben de kekemelikle ilgili bişey soyleyecem. 2-3 yaşlarındayken normal bir şekilde konuşurmuşm, fakat yaşadığım bikaç olaydan sonra kekelemeye başladım. durumum çok kotuydu konuşamıyordum. psikolojik tedavi de gördm hem de almanyada, doktorlar kendilğinden düzelir 20 yaşından sonra normal konuşur dediler. şuan 20 yaşındaym ve evet düzelme var, hatta eskisine göre çok çok iym. ama bu zamana kadar çektiklerimi bi ben bi benim gibiler bi de Allah bilir. çok zor bir durum. konuşmaya başladığım an herkes bana farklı bakıyordu, tartışma olduğunda kendimi savunamıyrdum, derslere katılamıyordm, hoca soru sorduğunda cevabı bildiğim halde konuşamıyordm, arkadaşalrımla sohbet edemiyordum...
şimdi ama iym kekemeliğim %85 geçti.
sana tavsiyem ilerlemedn çocuğunu tedavi ettir. 20 yaşına gelmesini sakın bekleme. gerçekten çok zor bir durum:25:

Merhaba arkadaşlar,
11 Şubatta bizimde oğlumuzun dirseği kırıldı.Suprakondiler Humerus denilen kemik kırığı ile ilgili çok ayrıntılı yazımızı bloğumuzdan paylaştık. Forum kuralları gereği bilemiyorum link olarak paylaşabiliyoruzmu,çok uzun bir yazı oldu.

Çok kısaca dirsek kırığını ameliyat ile çözüm buldular. 2 yaşındaki oğlumuz ilk ciddi muzurluğunu böyle yapmış oldu. Bu konuda sorun yaşayanlar veya doktor yönlendirmesi isteyen olursa özel mesaj ile cevaplayabilirim.

Bloğumuz;
http://adcckr.blogspot.com.tr/2014/02/dirsek-krg-suprakondiler-humerus.html

Back
X