- 28 Eylül 2018
- 5.967
- 21.504
- 348
BenNiye ayıp olsun?
İstemediğim, talep etmediğim tersine hoşuma gitmeyen bir şey verildiğinde/yapıldığında niye teşekkür edeyim?
İnsan istemediği, hoşlanmadığı bir şeyi usulünce, üslubuyla söyleyebilmeli.
Bu 'ayıp' konusu bizim toplumumuza has ve bence pek çok toplumsal sorunun kökeninde 'ayıp korkusu' var.
Elbette toplumsal bazı normları,
görgü kurallarını yok sayalım demiyorum
ama ayıp olmasın diye herkesin,
her yaptığını hoşgörmek bana doğru gelmiyor.
akıllarınca hediye veriyorlar işte ne var ki bunda, beğenmiyorsa kullanmaz veya başkasına verir. Öbür türlü istemediğini söyleyip tatsızlığa sebep olmaya gerek yok. Karşı tarafın bunu ters anlaması muhtemel. Sonrasında yine konu sahibinin kendi başı ağrıyacak.Niye ayıp olsun?
İstemediğim, talep etmediğim tersine hoşuma gitmeyen bir şey verildiğinde/yapıldığında niye teşekkür edeyim?
İnsan istemediği, hoşlanmadığı bir şeyi usulünce, üslubuyla söyleyebilmeli.
Bu 'ayıp' konusu bizim toplumumuza has ve bence pek çok toplumsal sorunun kökeninde 'ayıp korkusu' var.
Elbette toplumsal bazı normları,
görgü kurallarını yok sayalım demiyorum
ama ayıp olmasın diye herkesin,
her yaptığını hoşgörmek bana doğru gelmiyor.
evet tam olarak sen abartıyorsun.Arkadaşlar ben eşimin memleketide yaşıyorum. Ben ve eşimde memuruz çok şükür durumumuz iyi bunu söylemenin nedeni şu; benim bebeğim var 1yasinda gorumcelerim ellerinde ne kıyafet varsa toplayıp bana yolluyorlar ama kıyafet dediğim zibindan tutunda çoraba kadar... benim ilk çocuğum hevesim var temiz temiz alıp giydirmek istiyorum. Gonderdikleri lekeleri cikmayanda var genişleyip sünmüş olanda var ne ararsanız yani.Bana gonderdikleri kıyafetler 4yasinda bile giyecekleri var ben bunu 3yil nerde saklayacam. Bunları bı ihtiyaç sahibine verilse daha iyi olur.. ben giydirmek istemiyorum ama çocuklar çabuk büyüyor yazık oluyor bilmem ne diye diye evlerinde 2parca küçülen olsa gönderiyorlar. Ben istemiyorum deyince eşime ayıp olur diye beni susturuyor. Ama artık doldum yeminle evden gitsin diye herşeyde bana verilmez ki. Ben alacak durumdayım çok şükür ben istemiyorum bı başkasının verdiğini sabrım kalmadı. Çok güzel temiz eşyaları olur birkaç parça onları verse neyse.calismayan oyuncakları bile yolluyorlar... Bide bu yaptıklarıyla övünüyor kaynanam hiç kıyafet ihtiyacı yok diye ve bebegime şimdiye kadar bı çorap almisligi yok yeminle (alacak durumu var).
Arkadaşlar çok sağolun ama kıyafetleri geri vermemi istemişler işim bittikten sonra yani hayır kurumuna yada birilerine veremiyorum maleseff
Bu çok saçma değil mi ya. Yani çocuklar kusuyor ediyor kıyafetler çok çabuk kirleniyor onların verdiğini evde giydirirsiniz yorumları mantıklı da. Bununla mı uğraşacaksınız yani. Ay hiç de uğraşamam valla. Direk söyleyin bence o zaman. Öf bi de minnet etmenizi bekler şimdi bunlar.Arkadaşlar çok sağolun ama kıyafetleri geri vermemi istemişler işim bittikten sonra yani hayır kurumuna yada birilerine veremiyorum maleseff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?