• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Mi Abartıyorum?

albatroza

kendi yolunda
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2022
7.026
13.418
198
Merhaba hanımlar. Ben mi abartıyorum, haklı mıyım, haksız mıyım? Haksızsam bakış açımı değiştirecek şeyler söyleyin lütfen.
Bizim bazı akrabalar var, akşam 8-9 gibi arayıp, 'müsaitsen sana geleceğiz' derler. O saatler bizim evin tam kaos olduğu saatler. Eşim işten yeni gelmiş, onun sofrası koyulmuş, bulaşığı ortada olur. Biri 3 yaşında, biri 9 aylık çocuğum var. Onları doyurup, uyku moduna geçirme vakti gelir. Ben zaten ev kıyafetimle, tamamen ev kafasında olurum. Ani bir şekilde, çatkapı arayan kişileri çoğu zaman kabul etmek istemem. Gündüzden haber etseler, en azından evi falan toplar, ikramlık hazırlarım.
Bugün de akşam 9da kayınvalidem aradı. Bizim yaşadığımız ilçeye gelmişler, 2 gündür eltimde kalıyorlarmış. Beraber bize geleceklermiş. 2 gündür beraber yiyorlar, bizi davet eden yok, sonra da akşam çatkapı bize geliyorlar. Bizim çocuklar hasta, ev halimiz perperişan.
Bilmiyorum ben mi abartıyorum ama ben kimseyi arayıp, 'şimdi sana geliyorum' diyemem de demem de. Çok yakın arkadaşıma bile önceden haber ederim. Kimsenin günü gününe uymaz ki. Belki eşimle tartıştım, moralim bozuk, belki çocuklar yordu, sadece uzanmak istiyorum..
Eğer haksızsam, beni rahatlatacak, bakış açımı değiştirecek şeyler söyleyin lütfen hanımlar. Misafir ağırlama, ama özelinde bu ani durumlar beni çok geriyor 🙄

Çocukların uyku düzeni var kapıya geleni almam o saatte. Anam babam bile olsa sessizce oturturum ve hemen yollarım (habersiz Cat kapı gelmezler o ayrı). Çocukların düzeni > geri kalan her şey. Bencil insanlarla araniza mesafe koyun. Koca ne diyor bu işe? Çocuklar kaçta yatıyor?

Ani arayanı da almam müsait değilim derim.

Çocukların uyku düzeni var kapıya geleni almam o saatte. Anam babam bile olsa sessizce oturturum ve hemen yollarım (habersiz Cat kapı gelmezler o ayrı). Çocukların düzeni > geri kalan her şey. Bencil insanlarla araniza mesafe koyun. Koca ne diyor bu işe? Çocuklar kaçta yatıyor?
Kocam da benim gibi düşünüyor, çünkü işten geç gelir ve dinlenmek ister.
Çocuklarımın oturmuş bir uyku düzeni yok ama yine de o saatlerde emzirme uyutma çabalarım olur. Bazen abarttığımı düşünüyorum, kötü hissediyorum🤷‍♀️

Catkapi kimseye gidilmez artık, eskidendi catkapi gitmeler. Artık kimse istemiyor o şekilde gelinmesini.

Ama konuyu şimdi sizi doldurmuş olmak da istemem. Çünkü görüyorum ki haksız olmak istiyorsunuz alevlenmemek için.

Kv sehirdisindan geldi ve 2 gündür size haber vermeyip eltinizde mi kaliyordu

Benim karşı komşum dahil olmak üzere evime habersiz kimse gelmemistir ben de kimsenin evine habersiz gitmem.
Çok yakinlarima birkac kez doğum günlerinde yaptığım sürpriz dışında.
Ben de sevmiyorum kimseye pat diye gitmeyi. Anormal olan ben değilim değil mi🤷‍♀️

Eşinizle neden tartışınız?
Kayınvalinize durumu olduğu gibi söyleyip kabul etmeseydiniz.
O saatte bir bebek iki küçük çocuklu ailenin evine kalabalık sayılacak bir şekilde gidilmez. Gündüzden haber vermek zor olmasa gerek.
Burada üzerine düşünülecek bir şey de yok.

Kocam da benim gibi düşünüyor, çünkü işten geç gelir ve dinlenmek ister.
Çocuklarımın oturmuş bir uyku düzeni yok ama yine de o saatlerde emzirme uyutma çabalarım olur. Bazen abarttığımı düşünüyorum, kötü hissediyorum🤷‍♀️
Önce evinize uyku düzeni oturtun bence. 8-9dan sonra el ayak kesilmeli. Telefonlara da bakmayın. Mesaj atana çocuklar uyudu biz de yatıyoruz ya da müsait değiliz artık ne cevap vermek istiyorsanız onu yazın. Yok ben geleni çevirmem derseniz ikram agirlama vs yapmayın elleri g.tlerinde oturup giderler. Olay sizde bitiyor sınırı siz cizeceksiniz.

Kendini neden bu kadar sorguladigina anlam veremedim açıkçası eşin de senin gibi düşünüyorsa.

Yanlış değil dee, milleti değiştiremeyecegine göre cevabın net olsun, müsait değilim de, hadi KV.den ayda yılda bir geliyorsa idare edilir de başka kim olursa olsun müsait değiliz sonra gelin de, hastayız de geçiştir
Kayınvalidemle yakın ilçelerdeyiz ama çok gelmezler. Bazen kabul etmediğim kişiler oluyor, bu sefer de sabaha kadad pişman oluyorum

Catkapi kimseye gidilmez artık, eskidendi catkapi gitmeler. Artık kimse istemiyor o şekilde gelinmesini.

Ama konuyu şimdi sizi doldurmuş olmak da istemem. Çünkü görüyorum ki haksız olmak istiyorsunuz alevlenmemek için.

Kv sehirdisindan geldi ve 2 gündür size haber vermeyip eltinizde mi kaliyordu
Yok şehir dışı değil. Aynı şehir, yakın ilçeler. Evet yeni haberimiz oldu. 🙄

Eşinizle neden tartışınız?
Kayınvalinize durumu olduğu gibi söyleyip kabul etmeseydiniz.
O saatte bir bebek iki küçük çocuklu ailenin evine kalabalık sayılacak bir şekilde gidilmez. Gündüzden haber vermek zor olmasa gerek.
Burada üzerine düşünülecek bir şey de yok.
Yok eşimle tartışmadık. Onu örnek verdim. Yani kimsenin günü gününe uymaz, her an kabul edemem manasında😊

Önce evinize uyku düzeni oturtun bence. 8-9dan sonra el ayak kesilmeli. Telefonlara da bakmayın. Mesaj atana çocuklar uyudu biz de yatıyoruz ya da müsait değiliz artık ne cevap vermek istiyorsanız onu yazın. Yok ben geleni çevirmem derseniz ikram agirlama vs yapmayın elleri g.tlerinde oturup giderler. Olay sizde bitiyor sınırı siz cizeceksiniz.

Kendini neden bu kadar sorguladigina anlam veremedim açıkçası eşin de senin gibi düşünüyorsa.
Reddetmiş olunca kötü hissediyorum. Ama böyle yaptıklarında da canım sıkılıyor. Öyle arada derede kaldım

Yani kayınvalide ile sorun yoksa , çok sık gelmiyorlarsa torunlarını görmek istemeleri normal ama tabi ki haber verilmeli uygun saatlerde gelinmeli

Ama sanırım siz KV sevmiyorsunuz ufak bir serzenişte de bulunmuşsunuz
Diğer çat kapı gelen akrabalara da ya açık açık konuşun yada ima da bulunun

Haklısınız da haklı olmanız rahatsızlık duyduğunuz sorunu çözmez, mesela kv veya her kimse akşam size geleceğiz dediğinde hayır müsait değiliz başka zaman inşallah diyemiyorsanız, onlar da aynı nezaketsizliği devam ettirmekte bir sakınca görmezler.
Kabul ettiğim gün oluyor, kabul etmediğim gün oluyor. Bir dönem direkt zile basıyorlardı. Onlara göre bu çok normal. Şimdi ona tepki koydum, bıraktılar Allahtan

Back
X