Ben mi abartıyorum

kelemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
1.142
1
66
Antalya
arkadaşlar uzun zamandır yazdıklarınızı takip ediyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş. samimiyetinize dayanarak sizden bi konuda akıl almak istiyorum.
bir yıllık evliyim ve eşimle bi çok konuda uyum sorunu yaşıyorum.ben mi fazla beklenti içindeyim yoksa o mu çok umursamaaz anlamadım.
eşim çok rahat bi insan. kirada oturuyoruz hiç bi birikimimiz yok. düğünden sona altınlarla bi araba aldık ama arabanın bana hiç bi yararı yok. genelde eşim kullenıyo. beni elıp gezdirse içim yanmayacak ama işte çalışıyoruz öyle gezmeye de pek vaktim olmuyo. araaba benim gözümde sadece masraf. ikimizde çalışmamıza rağmen toplam aldığımız maaş 1500ü bile bulmuyo. ben en azından bi evimiz olsun diye evlendim evleneneli kendime özel hiiiç bişey almadım. ama yine elimde 5 kuruş yok. çünkü kirayı bn ödüyoum faturalar ev ihtiyaçları derken eşim hem kendi hem benim maaşı hallediyo. bakıyorum görünürde pek bişey yok. eşimin telefon faturası kredi kartı araba masrafları derken maaşı kendine yatmiyo.. nasıl bi adam anlamadım gitti. benim harcayıp onun biraz tutumlu olması gerekmezmi ? adam maaşını aldığının 10. günü parası kalmıyo.kredi kartına yatırdığını ordan kullanacağımızı söylüyo ama ay sonnda bakmışım benim cebimdekiinide bitimiş.neyse bugün canımı sıkan asıl konu gitmi kendine 600tl lik telefon almış nerdeyse bi maaşı ben kendimi okadar kasarken onun bu kadar rahat davranması çok canımı sıktı. bigün olsun beni alıp bi akşamdaaaa evde uğraşma dışarda yiyelim demez, bigün olsun beni şaşırtacak bişy alıp gelmez eve.. özel günlerde bi hediye alırsa alır. ama normalde ben aklına bile gelmiyoum, hep kendini düşünüyo :50: benim üstüme aldığı ikinci tlefon byfendinin. faturaları kirayı ben ödrim tabi kasmasın o kenidini :47: çok mu abartıyorum bu durmda bana yardımcı olrmusunuz napabilirim... eşimi kırmak istemiyorum ama ben çok kırılıyorum :19::59:

Canım aslında abartmıyorsun ama aldığınız maaaşta ancak bir evi geçindirecek kadar.eşinde senin maaş olunca rahatlamış ve yaymış yani kusura bakma..
Benim eşimde mesela allh var iyi kazanır ama oda birikim yapamaz..bende şöyle yapıyorum maaşıma hiç dokunmuyorum hiç bankadan çekmiyorum bütün harcamaları ,ödemeleri ona yaptırıyorum .kredi kartı kullanmıyorum .kullanırsamda ek kart kullanıyorum o ödüyor yani .günlere falan giriyorum...
Sende bence faturaları ona ödettir.. maaşının bir kısmını ona farkettirmeden ayır..

bu durumu açık açık eşinizle konuştunuzmu hiç..
sanki o sizin yerinize geçmiş, sizde onun :44:
genelde tam tersi olur benim bildiğim :)

Eşin bu rahatlığa alışırsa işin zor, yarın çocuğunuz da olur, onun masrafı da sana kalır.
Senin üstüne nasıl telefon alabiliyor onu anlamadım, senin onayın olmadan yapamaz ki bunu?

çok can sıkıcı gerçekten.. senin gibi bir eşi olduğu için çok şanslı.. konuşa konuşa anlat.. biraz birikiminiz olsun, bi ev borcuna girin. borç olunca mecbur ödenir, diye düşünüyorum

eşiniz hatalı... zor durumda olduğunuzu bilmiyor sanki.

maaşlarınızı aldığınızda el koysanız vermez mi ;)
ben sevgilimin maaşına öyle yapıyordum da..
çünkü dediğiniz gibi 10. günde para kalmıyor. parayı yönetemiyor adam.

bu durumu açık açık eşinizle konuştunuzmu hiç..
sanki o sizin yerinize geçmiş, sizde onun :44:
genelde tam tersi olur benim bildiğim :)

evet aynen ölee canım tam tersi olması gerekirken bizde bölee çok canımı sıkıyo bu durum. konuştum biraz ama o hep aynı. ona göre o kendine de hiç bişey yapmıyomuş :19:

Eşin bu rahatlığa alışırsa işin zor, yarın çocuğunuz da olur, onun masrafı da sana kalır.
Senin üstüne nasıl telefon alabiliyor onu anlamadım, senin onayın olmadan yapamaz ki bunu?

aynen öyle tatlım zaten sırf bu yüzden bebeği erteliyo. çünkü biliyo ben çalışmadan bebekle yaşamamız imkansız :50:
benim üstüme derken ben daha evleneli hiç telefon almadım 3 yıllık telefonumla idare ediyorum ama o 1 yılda 2. telefonu aldı onu demek istdim...

çok can sıkıcı gerçekten.. senin gibi bir eşi olduğu için çok şanslı.. konuşa konuşa anlat.. biraz birikiminiz olsun, bi ev borcuna girin. borç olunca mecbur ödenir, diye düşünüyorum

ama hiç birikimsiz borcada girilmezki. bu şekilde birikimde imkansız :50:

eşiniz hatalı... zor durumda olduğunuzu bilmiyor sanki.

maaşlarınızı aldığınızda el koysanız vermez mi ;)
ben sevgilimin maaşına öyle yapıyordum da..
çünkü dediğiniz gibi 10. günde para kalmıyor. parayı yönetemiyor adam.

bi erkeğin maaaşına el konurmu kuzum ya..kabul etmez bunu, sıkar onu baya bi bunun yüzünden aramız soğusun istemem.. bu onu incitir.:26:
parayı yönetmeyi bi şekilde öğrenmesi gerek :20:

bence eşinle otur konuş ev ikinizin evi değil mi sen kendini kasarken,yorarken,bişeyler yapmaya çalışırken onun böyle davranması çok yanlış bence

abartmıyorsun ama fazla rahata alısmıs bende öle mesela ıkımızın maaşı 1750 ve ben hıc kırmam dedğim insanı basta kırmasaydım kıymasaydım cok canım yanardı internet faturasını heray ona ödettim elektırıgı arada bı jest olsun dıe ben ödedim her ay 500 tl koymaya calıstım cok sıkıssak ordan alırım dıe hastalık falan olur ALLAH muhafaza ama basta kırmazsan kıymazsan onlar bal gibide kıyar valla fazla fedakar olma o konuda erkek mılletı parayla şımarır ödettır paramı alamadm de ama ödettır alıssın bı zahmet

abartmıyorsun ama fazla rahata alısmıs bende öle mesela ıkımızın maaşı 1750 ve ben hıc kırmam dedğim insanı basta kırmasaydım kıymasaydım cok canım yanardı internet faturasını heray ona ödettim elektırıgı arada bı jest olsun dıe ben ödedim her ay 500 tl koymaya calıstım cok sıkıssak ordan alırım dıe hastalık falan olur ALLAH muhafaza ama basta kırmazsan kıymazsan onlar bal gibide kıyar valla fazla fedakar olma o konuda erkek mılletı parayla şımarır ödettır paramı alamadm de ama ödettır alıssın bı zahmet

haklısın cnm bi şekilde alışmaaası lazım :26:

bi erkeğin maaaşına el konurmu kuzum ya..kabul etmez bunu, sıkar onu baya bi bunun yüzünden aramız soğusun istemem.. bu onu incitir.:26:
parayı yönetmeyi bi şekilde öğrenmesi gerek :20:

Siz böyle düşündükçe iki yakanız bir araya gelmez.Eve bakmak erkeğin görevi,parayı idare etmeyi bilmiyorsa kadın devreye girer.Benim babamın hiçbir kötü alışkanlığı masrafı yok ama adam para harcamayı bilmiyor 1 liraya alacağı elmayı 5 liraya alır Pazara çıksa 50 lira harcar alınanlara bir bakarsan pişirecek birşey yok

Ama annem bütüm idareyi yıllar önce ele almış.Adam aylığı aldığı gibi anneme verir.Harçlık ister gibi bittikçe gelir alır.Bunda incinecek birşey yok
Sizin eşiniz alışmış sizin sırtınıza yığılmaya bu durum ilerde ciddi problemler yaratır benden söylemesi.Onun parasını kontrol edin demiyorum ama bari kendi paranızı idare edin.

Siz böyle düşündükçe iki yakanız bir araya gelmez.Eve bakmak erkeğin görevi,parayı idare etmeyi bilmiyorsa kadın devreye girer.Benim babamın hiçbir kötü alışkanlığı masrafı yok ama adam para harcamayı bilmiyor 1 liraya alacağı elmayı 5 liraya alır Pazara çıksa 50 lira harcar alınanlara bir bakarsan pişirecek birşey yok

Ama annem bütüm idareyi yıllar önce ele almış.Adam aylığı aldığı gibi anneme verir.Harçlık ister gibi bittikçe gelir alır.Bunda incinecek birşey yok
Sizin eşiniz alışmış sizin sırtınıza yığılmaya bu durum ilerde ciddi problemler yaratır benden söylemesi.Onun parasını kontrol edin demiyorum ama bari kendi paranızı idare edin.

:59: ben kendide öğrensin istiyorum yaa.. insan bu ne biçim erkek diyo zoruna gidiyo bi saatten sonra :50:

abartmıyorsun canım çok haklısın :31:
bence ev kirası faturaları eşine ödet cebinde fazla para bırakma sen kendi maaşınla da evin gıda gibi diğer ihtiyaçlarını karşıla.bir miktarda her ay at bir kenara:34:
birde güzelce eşinle konuş senden habersiz büyük harcama yapmamasını söyle.evlilik ortak hareket etmektir canım şu durumunuzda 600 tl ye tel alınmaz bunu sana söylemeden yapması da çok yanlış:20
maşınız çok fazla değil belki ama sizi rahatça geçindirebilir eşin para idaresini pek bilmiyor bunu da sen ona öğret.önce tatlı dille olmadı sert çık :23:

:59: ben kendide öğrensin istiyorum yaa.. insan bu ne biçim erkek diyo zoruna gidiyo bi saatten sonra :50:

O zaman böyle devam et
Böyle bir durumda olsam benim zoruma giden şu olurdu.Benimle param için rahatı için mi birlikte diye sorardım kendime.

Ben beni seven erkeğin beni düşünmesini ve benim için sorumluluk almasını isterim.Eve ben bakacak herşeyi ben düşüneceksem ne anlamı kaldı o evliliğin....

yaşı çok mu genç eşinizin? daha evvelden ev geçimine katkısı olmamış mı ,ailesiyle yaşarken falan?

26 yaşında.. ama bu güne kadar ne kazandıysa yemiş hep. zaten kazancıda az. :59: bi erkek olarak hiç bi hırsı yok adamın, gençliğinde kazanamadığını ilerde nasıl kazanacakki.. :50:
keşke azıcık bnden ilham alsa.. iyice psikolojim bozuldu. ben bekarken hem her istediğimi alıyordum hemde para bile artırıyodum :19:

arkadaşlar uzun zamandır yazdıklarınızı takip ediyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş. samimiyetinize dayanarak sizden bi konuda akıl almak istiyorum.
bir yıllık evliyim ve eşimle bi çok konuda uyum sorunu yaşıyorum.ben mi fazla beklenti içindeyim yoksa o mu çok umursamaaz anlamadım.
eşim çok rahat bi insan. kirada oturuyoruz hiç bi birikimimiz yok. düğünden sona altınlarla bi araba aldık ama arabanın bana hiç bi yararı yok. genelde eşim kullenıyo. beni elıp gezdirse içim yanmayacak ama işte çalışıyoruz öyle gezmeye de pek vaktim olmuyo. araaba benim gözümde sadece masraf. ikimizde çalışmamıza rağmen toplam aldığımız maaş 1500ü bile bulmuyo. ben en azından bi evimiz olsun diye evlendim evleneneli kendime özel hiiiç bişey almadım. ama yine elimde 5 kuruş yok. çünkü kirayı bn ödüyoum faturalar ev ihtiyaçları derken eşim hem kendi hem benim maaşı hallediyo. bakıyorum görünürde pek bişey yok. eşimin telefon faturası kredi kartı araba masrafları derken maaşı kendine yatmiyo.. nasıl bi adam anlamadım gitti. benim harcayıp onun biraz tutumlu olması gerekmezmi ? adam maaşını aldığının 10. günü parası kalmıyo.kredi kartına yatırdığını ordan kullanacağımızı söylüyo ama ay sonnda bakmışım benim cebimdekiinide bitimiş.neyse bugün canımı sıkan asıl konu gitmi kendine 600tl lik telefon almış nerdeyse bi maaşı ben kendimi okadar kasarken onun bu kadar rahat davranması çok canımı sıktı. bigün olsun beni alıp bi akşamdaaaa evde uğraşma dışarda yiyelim demez, bigün olsun beni şaşırtacak bişy alıp gelmez eve.. özel günlerde bi hediye alırsa alır. ama normalde ben aklına bile gelmiyoum, hep kendini düşünüyo :50: benim üstüme aldığı ikinci tlefon byfendinin. faturaları kirayı ben ödrim tabi kasmasın o kenidini :47: çok mu abartıyorum bu durmda bana yardımcı olrmusunuz napabilirim... eşimi kırmak istemiyorum ama ben çok kırılıyorum :19::59:

cnm bncede abartmıosun.... Ama konusmadanda hıc bır sey yoluna gırmes sakın ınatlasma yoluyla yaklasma al karsına konus bıde yenı evlısın bastan konusmazsdan hep ole gıder bnde yenı evlıyım 8 ayın ıcındeyız bızde bı cok konuyu konusamıoruz belkıde ama bn bunu yenı oldugumuz ıcın dıe dusunuorum. Nekadar uzun cıkarsan cık aynı eve gırınce bı cok sey degısıo insan bekar ahyatındakı rahatlığı evlenıncede istıo özellıkle erkekler bastan konus ve halletmeye calıs yoksa bu sekılde devm ederse olan sana olur cunku anladıgım kadrıyla baya sınırlenmıssın saglıgındn olursn Allah korusun..

aynen benim anneannem dedem
annem babam
ben sevgilim

3 kuşaktır erkeğin kazandığı paralar bizde :1:

vermez diyosanız, ay başında bir gelir gider listesi yapın.
ortak harcamaları çıkarın, kalan parayı kenara atın.....

O zaman böyle devam et
Böyle bir durumda olsam benim zoruma giden şu olurdu.Benimle param için rahatı için mi birlikte diye sorardım kendime.

Ben beni seven erkeğin beni düşünmesini ve benim için sorumluluk almasını isterim.Eve ben bakacak herşeyi ben düşüneceksem ne anlamı kaldı o evliliğin....

beni üzende bu düşüncelere kapılmış olmam zaten :19:
ama napcam bilmiorum :43:

Back
X