• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi anormalim:(

ben bu kadar kati bakmiyorum olaya. karsilikli hosgoru olarak bakiyorum. her gun 5 dakika hal hatir sormaktan kimse bir sey kaybetmez bence. hesap vermek zorunda degilsin ama arada bir kapilarini calip cay icmekte fayda var. cunku ayni apartmanmis...

ya kızlar canım yine sıkıldı
benim alt katım kayınvalidemler ve ben 4 aylık evliyim
biraz önce görümcemi çaya çağırdım.seni sevdiğim için söylemek istiyorum dedi ve başladı anlatmaya
kayınvalidem kayınpederim benim hergün aşağı inmemi bekliyolarmış,neden gelmiyo diolarmış.dün misafirim vardı kek yapmıştım.görümcem de vardı.giderken kek vermek aklıma gelmedi.neden kek göndermemişim,gelin neden onları düşünmüyormuş.ben bi yere giderken neden şuraya gidiyorum demiomusum,neden kafama göre takılıomusum.hesap vermek gibi değilde anne ben şuraya gidiyorum bi şey lazımmı falan gibi.
bi yere gidip gelince şöyle yaptık böyle yaptık die neden laf edivermiyormuşum yanlarına uğrayıp.
ya içimden gelmio arkadaşlar..benim kendi annemgil olsa aşağıda hergün gitmem ki!ve zaten hergün bişeyler alıyoruz veriyoruz bi şekilde görüyorum onları..
eşimlede evlendik evleneli hep kavga edioruz bu konu yüzünden.sanırım onada sölüolar biz napıyoruz da gelin gelmio falan die.
bilmiyorum,dediğim gibi böyle şeyler de duydukça hiç içimden gelmez oldu.sonuçta eşimle kavga etmemize sebep oluyorlar ne gerek var.ben görüştüğümüzde hal hatırda ediyorum hizmetimide ediyorum.
moralim bozuldu,bana bi fikir verin benim nasıl yaklaşmam lazım eşimin ailesine.

İstedikler, kötü bir şey değil ki biraz daha ince düşünceli olabilirsin. Benim kardeşim gelse evde özel bir şey varsa veya annemlerin sevdiği ben gönderirim veya görümcem gelse de ki evleri uzak. Uzak da olsa yakın da olsa bence bir yere giderken ara günlük hal hatır sor. Seni kızları gibi görmek isteyebilirler. Bunlar inceliktir, kibarlıktır. Senden bir şey kaybettirmez.

Ben de annem ve kayınvalideme çok çok yakın mesafede tam aralarında oturuyorum. Bizimkiler her kapımızın önünden geçişte cam tıklatıyorlar. Her dakika gelmek istiyorlar. Bir gün gitmesek, oğluna küstüğünü belirtiyor falan. Babası geçerken cama tıklatıyo annen biraz halsiz, rahatsız gibilerinden bildiriyor. Daha hazırlanıp çıkmamıza fırsat kalmadan anne geliyor ve hastayım gelmiyorsunuz diye söyleniyor.

Geçen gün arka odada işim vardı, e doğal olarak salonun ışığını kapatıp geçtim. Salonun ışığını yaktığım gibi geldi, annendeydin galiba diyo. Hayır evdeydim arka tarafta işim vardı diyorum. Tekrar annendeydin galiba diyo. Hadi diyelim ki annemdeyim, senden neden saklayayım. Yasak mı anneme gitmem yani. :S

Öyle işte...

ya hastaysada hasta sizi görünce iyleşiyor mu?hergün gitmeseniz arasanız falan olmuyormu?

aslında hergün eşim gtse bişey demem ama bnde yoruluyorum artık.. eşimde bizi görünce mtlu oluo dio ama ben de yoruluyorum en azından sadece eşim gtse ben de bi gn gider bi gün gtmezdm :/

Ben de annem ve kayınvalideme çok çok yakın mesafede tam aralarında oturuyorum. Bizimkiler her kapımızın önünden geçişte cam tıklatıyorlar. Her dakika gelmek istiyorlar. Bir gün gitmesek, oğluna küstüğünü belirtiyor falan. Babası geçerken cama tıklatıyo annen biraz halsiz, rahatsız gibilerinden bildiriyor. Daha hazırlanıp çıkmamıza fırsat kalmadan anne geliyor ve hastayım gelmiyorsunuz diye söyleniyor.

Geçen gün arka odada işim vardı, e doğal olarak salonun ışığını kapatıp geçtim. Salonun ışığını yaktığım gibi geldi, annendeydin galiba diyo. Hayır evdeydim arka tarafta işim vardı diyorum. Tekrar annendeydin galiba diyo. Hadi diyelim ki annemdeyim, senden neden saklayayım. Yasak mı anneme gitmem yani. :S

Öyle işte...

Senin işinde zor be canım bu yaşlılar çocuk gibi mi oluyor nedir anlayamıyorum....

Aile yapilarini en iyi sen bilirsin.
Simdi burdan bakinca gunde bes dk oturmaktan hal hatur sormaktan birsey olmaz diyebiliriz ama..
Onlar da bu adimi bekliyorsa, kizim hadi bi de yemek yap, e hadi ayse teyzen de gelecekti sen de kal, yan komsuya caya gidilecek gibi emri vakiler baslarsa..
Senden sohbet arasinda o gunku planini ogrenip ne zaman gittin ne zaman geldin, o kadar gezdin yemegini ne ara yaptin gibi lacka muhabbetler gelisirse..
O zaman bir konu daha acarsin boyle boyle bizimkiler cok ustume geliyor diye :)
Biz de bu konunu coktan unutmus olup e biraz mesafe koy caniim deriz : )
Yaziya dokunce iyice trajikomik oldu : D
Yani demem o ki.. Tamamen karsi tarafin niyetiyle alakali bir tavir sergilmekte fayda var :)

Bence kesinlikle taviz verme derim.. Gittiğin yeri bir söylersin iki söylersin üçüncüde söylemezsen kötü olursun. Bırak baştan bilsinler ki gelin hanım başına buyruk yaşamayı seviyor. Her gün olmasa da arada bi in görünüver ama bunu rutinleştirme dediğim gibi rutini bir kez bozulduğunda olay olur. :KK14:

yakında oturunca böyle oluyo malesef ama siz eşinize hesap vermek zorundasınız bence.

Kızıyorum, kızıyorum... Yine de seviyorum... Biraz evvel işyerime ziyarete geldiler... :)

ya her zaman görüşmeye gerek yok fazla muhabbet tez ayrılık getriir yanii özlemek lazım biraz yaaa....

bende sewerim kv kp ama fazla görüşmekte istemiyorum... eşim gitsin ama bn hergn gtmekten bunalıyorum...

ya her zaman görüşmeye gerek yok fazla muhabbet tez ayrılık getriir yanii özlemek lazım biraz yaaa....

bende sewerim kv kp ama fazla görüşmekte istemiyorum... eşim gitsin ama bn hergn gtmekten bunalıyorum...
bende aynı fikirdeyim,hergün görüşmemek demek sevmiyo demek değildir..dediğiniz gibi hergün gidip de ne paylaşabilirsin ki..

Bence ne kadar uzak durursaniz o kadar iyi. Gorumcede kendi gelip anlatmamis bunlari kuvvetle ihtimal kayinvslideniz haberimiz yokmus gibi soyle demistir. Danisikli dovus. Bi kez elini verdinmi kolunu kaptirirsin. Bu defa da hemen ugrayip gidiyo, neden biraz daha kslmiyo, daha sonra e aksam yemegine de kalmiyo yemek yapmaya yardim etmiyo, ev isine yardim etmiyo, sabahlari kahvaltiya neden gelmiyo, fln fln. Artarak devam edecek istekleri.

Aile yapilarini en iyi sen bilirsin.
Simdi burdan bakinca gunde bes dk oturmaktan hal hatur sormaktan birsey olmaz diyebiliriz ama..
Onlar da bu adimi bekliyorsa, kizim hadi bi de yemek yap, e hadi ayse teyzen de gelecekti sen de kal, yan komsuya caya gidilecek gibi emri vakiler baslarsa..
Senden sohbet arasinda o gunku planini ogrenip ne zaman gittin ne zaman geldin, o kadar gezdin yemegini ne ara yaptin gibi lacka muhabbetler gelisirse..
O zaman bir konu daha acarsin boyle boyle bizimkiler cok ustume geliyor diye :)
Biz de bu konunu coktan unutmus olup e biraz mesafe koy caniim deriz : )
Yaziya dokunce iyice trajikomik oldu : D
Yani demem o ki.. Tamamen karsi tarafin niyetiyle alakali bir tavir sergilmekte fayda var :)
canım dediğin gibi ben de ondan korkuyorumki zaten,5dk dan ne olur diyen var evet ama yok komşular gelinin niye gelmiyor diolar ben mahçup oluyorum ara sıra berabere gitsek vb.konu komşuya ne ise,kocaman kocaman kadınlar.
ilk başlarda arıyordu komşu gelecek seni merak edio diye.şimdi suratsızım pek yanaşmıyorum ya çağırmaz oldu çok şükür:)işin komik tarafı beni merak eden gelecez diyen o komşu ne hikmetse gelicez deyip gelmedi o gün:)
amaan ne bilim,kötülükle bişey elde edilmez.ama iyi olunacaksa da akıllı iyi olmak lazım :D

Akşamlarını eşini al yarım saat oturun çay için , markete giderken birşey lazım mı anne deyiverin , gün içerisinde yanına gidip bir kaç zaman oturun hergün bir saatinizi onlara ayırın kötü birşey istemiyorlar ki sadece onlarıda hayatınızın bir kenarına alın istiyor..Ha hesap vermek zorunda değilsin çıkıyorum işim var dersin gidersin..Yolun başındayken bunu yap kahve içersiniz vs işim var dersin tekrar çıkarsın evine.

kayınvalidenler mi iş yerine geldiler:)

Evet :)

aslında hergün eşim gtse bişey demem ama bnde yoruluyorum artık.. eşimde bizi görünce mtlu oluo dio ama ben de yoruluyorum en azından sadece eşim gtse ben de bi gn gider bi gün gtmezdm :/

Özlemeye fırsat yok ki, bak biraz evvel görüştüm :) :)

Gelip gitmeleri değil de (zaten eşim fazla olmaya başlayınca söylüyor kendilerine), yemek konusu beni daha çok bayıyor :)
Sanki yemek yapamıyo gibi hissediyorum kendimi :S

soyle dusun...kendi annen baban otursaydi onlara nasil davranirdin??? tabiiki aynisi olmaz..ama ben kek yapsam gercekten annemlere yollardim...

haa unutmus olabilirsin..ama mesela ne zaman boyle kek borek yapsam yollarim ben annemlere…ayni sekilde karsilikta bulurum tabii…

maalesef ama maalesef kv-kp oluncada bazilari cok fazla beklenti icine giriyorlar..kendi kizlarindan bile beklemediklerini elin kizindan bekliyorlar. bunu yanlis buluyorum tabiiki…mesela bazi kv ler once benim evin islerini yapsin sonra kendininkini diye bakiyorlar gelinlere..cok sacma..eli ayagi tutuyorsa boyle bir beklenti sacma…

ama evin bir kizi olarak..gelip gitmeni bekliyorlardir…bunda garipsenecek bir durum yok…lakin bu yuzden esinin kavga cikarmasi ya da kek yollamadin diye bunu dile getirmeleri cok cirkin..icinden geliyorsa zaten yaparsin –ki icten gelmeli..yoksa bi rise yaramaz……yiyecekleri iki dilim kekin bile hesabini yapiyorlar seninkiler anlasilan…insane dusunebilir ama bunu bu sekilde dile getirmek yanlis…

birlikte oturmanin baska bir tarafi canim…ya bu deveyi gudecen ya da bu diyardan gidecen…

Kavgayla dovusle asamazsin bu sorunu ben sana soyleyeyim.tecrubeyle sabit.bende 4 ay ayni binada oturdum kv ile.ilk 1 ay sizlandim sonra dedim ki sen kabul ettin geldin oturdun biliyodun boyle olacagini.bile isteye yapip kimseyi germenin bi manasi yok.hep esimin huyuna gittim alttan alttan isledim.4.ay kavgasiz gurultusuz esim kendi istegiyle tasidi evi.insanlar burda bi taraflarini yirtiyolar ayni bina ya da evde sorun yasanir,yapmayin,etmeyin diye.ille de evlenmek icin bunlari kabul ediyosak ahlanip vahlanmicaz.bu boyle.

ya kızlar canım yine sıkıldı
benim alt katım kayınvalidemler ve ben 4 aylık evliyim
biraz önce görümcemi çaya çağırdım.seni sevdiğim için söylemek istiyorum dedi ve başladı anlatmaya
kayınvalidem kayınpederim benim hergün aşağı inmemi bekliyolarmış,neden gelmiyo diolarmış.dün misafirim vardı kek yapmıştım.görümcem de vardı.giderken kek vermek aklıma gelmedi.neden kek göndermemişim,gelin neden onları düşünmüyormuş.ben bi yere giderken neden şuraya gidiyorum demiomusum,neden kafama göre takılıomusum.hesap vermek gibi değilde anne ben şuraya gidiyorum bi şey lazımmı falan gibi.
bi yere gidip gelince şöyle yaptık böyle yaptık die neden laf edivermiyormuşum yanlarına uğrayıp.
ya içimden gelmio arkadaşlar..benim kendi annemgil olsa aşağıda hergün gitmem ki!ve zaten hergün bişeyler alıyoruz veriyoruz bi şekilde görüyorum onları..
eşimlede evlendik evleneli hep kavga edioruz bu konu yüzünden.sanırım onada sölüolar biz napıyoruz da gelin gelmio falan die.
bilmiyorum,dediğim gibi böyle şeyler de duydukça hiç içimden gelmez oldu.sonuçta eşimle kavga etmemize sebep oluyorlar ne gerek var.ben görüştüğümüzde hal hatırda ediyorum hizmetimide ediyorum.
moralim bozuldu,bana bi fikir verin benim nasıl yaklaşmam lazım eşimin ailesine.
bendede aynı durum var maalesef ama benimkiler doğulular ben kürtçe bilmiyorum ve onlar sürekli kürtçe konuşuyolar ilk günler çok zoruma gidiyodu sonra kendime uğraşlar bulmaya başladım kursa gttim yürüyüşe gttim arada sırada rahatsızım dedim ama yinede beklediler hamile kaldığımda bile uyuyorum dedğimde bu kadar uyunurmu falan bide ben ailemle kalmadığım için evlenene kadar çok zorlandım

İşiniz zor valla yakın oturunca hep bişeyler bekliyolar malesef, aslında kötü değilseler eğer arada bi çaya falan gitseniz eşinizle yarım saat hem eşinle tartışmazsın hem onların gönlü olur

Back
X