• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi beceriksizim yoksa gün mü çok kısa:s

april_sun

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2008
912
53
318
Merhaba,

Ben hep bu köşede yazanları takip ederim, elimden geldiğince önerilerde bulunmaya çalışırım ama kendi sorunumu çözemiyorum bi türlü:50:

Söyle ki; 3 yaşında hiperaktif çok tatlı bi oğlum var, 4 yıllık evliyim. Çalışıyorum.
Sabah kalkıp çocuğu giydir, kahvaltı ettir, okula bırak, işe git, işleri hallet, akşam çocuğu al, eve gel yemek yap, yedir, ıvır zıvır derken çok yoruluyorum, yıpranıyorum:14:
Kendime ayırdığım zamanın sıfır, aylar oldu kitap kapağı kaldırmayalı. Ki ben çok severim okumayı, film izlemeyi. Kuaföre gideyim diyorum hep başka şeyler yüzünden erteliyorum.
Eve temizlikçi alsam ona da güvenemiyorum evi anahtarı teslim edecek kadar. Annemden kardeşimden desen hayır yok, çocuğumu bile birgün baksınlar diye bırakınca laf söyledi babam:14:
Eşim desen evde bir süpürge yapar, sanki bayram temizliği yapmış gibi aylarca ben sana yardım ediyorum olur, sofradan tabağını bile kaldırmaz:50:
Şimdi birde ramazan, bir yandan oruç, gece sahur hazırlığı derken daha da zor geçiyor günler.

Özetle ne yapsam bilmiyorum, aynı durumda olanlar ne yapıyor? Hem evi hem işi hem çocuğunuza nasıl bakıyorsunuz, nolur bir taktik verin ben motoru yakmadan:36:

Allah yardımcın olsun ne diyeyim...eger çalışıyorsan eşin evde yardım etmek zorunda...

aile konusunda olmadı mı olmuyor napıcaksın ...kader...

temizlikçi konusunda yardım almalısın illa ki.
c.tesi çalışmıyorsan o gün çağır başında dur o yapsın.sen ufak tefek işlerini halleder haftalık yemegini yaparsın mesela.
hem çalışıp hemde hareketli bir çoçukla evi adam etmen zor...ayda bir gelecek bir temizlikçi bulman iyi olur.

kuaför gibi ihtiyaclarını lütfen erteleme...her hafta 1 kez git.ver pazar günü eşinin kucagına evinin en yakınına git bir fön çektir.moralin düzelir.kendini iyi hissedersin.kaştı bıyıktı insan kadınlıktan çıkıyor bırakma kendini...1 saat oğluna babası baksın...olmadı o uyuyunca git.

kitap konusu zor ...vakit bulunca dinlen uyu...oğlun büyüyünce daha kolay olacak.

az eşya ile yaşamayı ilke edin bir süreligine ...oğlunun oyuncaklarından tutta ,az giydiginiz eşyalara kadar göz önünden paketleyerek hurçlayarak kaldır fazlalıgı..dagınıklık,çamaşır döngüsü az olunca sende az iş yaparsın.vaktin sana kalır.bu mutfakta bile böyle.kullanmadıgın kap kacagı en fazla açıp kapadıgın gözlere koyma el altından kaldır sana sadece 3/5 parça en kullandıkların kalsın.

ne yaparsan yap süper kadın olmaya çalışma...kendini yıpratırsın...sevgiler

Son düzenleme:
merhaba
Maalesef çalışan kadınların durumu genel olarak sizin anlattığınız gibi, ben doğum yapmadan önce yani bebegİm yokken de sizin anlattığınız gibiydim kendime neredeyse hiç vaktim kalmıyordu birinden vazgeçmek lazım örneğin kuaföre gidersem o hafta ütüm ve temizliğim kalıyordum hafta içi halletmeye çalışıyordum bu defada gece geç saatte yatıyordum ve daha çok yoruluyordum.
Maddi olarak imkanınız varsa yardımcı almanız tek çözüm sanırım. Evli ve çocuklu olunca sorumluluklarımız artıyor, oğlunuz biraz daha büyüyünce kendinize zaman ayırmaya başlayabilirsiniz.

Calısmak zorunda degılsen ısı bırak bnce ...Ama ılla calısıcam dıyorsan :zamanın sınırlı bırkere .nekadar programlarsan programla yınede yorulucaksın cnm ..Allah kolaylık versın

bence eşine blöf yap ben işten ayrılıcam herşeye yetişemiyorum sende hiç evde yardımcı olmuyorsun de belki bu şekilde tamam yardımcı olmaya çalışcam der.demezsede maddi sıkıntınız yoksa işten ya ayrıl ya da izin iste kafanı topla.hiç biri olmuyorsa Allah yardımcın olsun ama temizliği sen yapma bari kadın al bari o yükten kurtul

haftada kaç gün izniniz var? yengem şöyle yapıyordu, 2 çocuğu vardı ve ufaklardı ,akşam 7 gibi işten geldiğinde birgün sonrasının yemeğini yapıp dolaba atıyordu, bazen mantı falan yapıp buzluğada koyardı:) yemekten sonra etrafı bi süpürüyodu ,birgün sonrasının yemeği hep dolapta hazır oluyordu,hafta sonu 2 gün tatildi , c.tesi günü erkenden kalkıp evini dip köşe temizliyor, çamaşırı yıkıyordu . hafta başı ilk 3 günlük bbozulmayacak şeyler yapıp buzluğa atıyordu .c.tesinin akşamı ütüsünüde bitiriyordu, pazar günü biraz daha geç kalkıyordu,çocuklarla oyun oynuyor öğlen kuaföre kişisel bakımına gidiyordu , gelince çocuklar öğle uykusuna geçiyor o da o sırada kitap okuyordu akşama doğru çocuklar eşi ve o hava almaya çıkıyor beraber zaman geçiriyorlardı sinema vs .. şimdi emekli oldu , çalıştığı dönemden kalma bir alışkanlık hala erkenden kalkar işlerini bitirir sabah 9 da evine gidin mis gibidir ve yemeğide hazırdır:) disiplinli olmak lazım:46:
ps: bir arkadaş fazlalıkları kaldırın demiş çok haklı aynı şeyi yengemde yapmıştı:)

Son düzenleme:
sizin aınıza çok üzüldüm kardeşim.kadınlar böyle çok yıpranıyor tamam belki toplumda kendini özgüvenini hissediyor ama ewde iyi bir anne iyi bir eş olduğunu hissedemiyor.size tavsiyem dondurucuyu her fırsatta kullanın :51: yemek yapın atın sonra çıkartın iftardan soonra ertesi günün yemeğini yapın cocuğunuz çok yaramazmış ne denir ki allah yardımcınız olsun

Merhaba,

Ben hep bu köşede yazanları takip ederim, elimden geldiğince önerilerde bulunmaya çalışırım ama kendi sorunumu çözemiyorum bi türlü:50:

Söyle ki; 3 yaşında hiperaktif çok tatlı bi oğlum var, 4 yıllık evliyim. Çalışıyorum.
Sabah kalkıp çocuğu giydir, kahvaltı ettir, okula bırak, işe git, işleri hallet, akşam çocuğu al, eve gel yemek yap, yedir, ıvır zıvır derken çok yoruluyorum, yıpranıyorum:14:
Kendime ayırdığım zamanın sıfır, aylar oldu kitap kapağı kaldırmayalı. Ki ben çok severim okumayı, film izlemeyi. Kuaföre gideyim diyorum hep başka şeyler yüzünden erteliyorum.
Eve temizlikçi alsam ona da güvenemiyorum evi anahtarı teslim edecek kadar. Annemden kardeşimden desen hayır yok, çocuğumu bile birgün baksınlar diye bırakınca laf söyledi babam:14:
Eşim desen evde bir süpürge yapar, sanki bayram temizliği yapmış gibi aylarca ben sana yardım ediyorum olur, sofradan tabağını bile kaldırmaz:50:
Şimdi birde ramazan, bir yandan oruç, gece sahur hazırlığı derken daha da zor geçiyor günler.

Özetle ne yapsam bilmiyorum, aynı durumda olanlar ne yapıyor? Hem evi hem işi hem çocuğunuza nasıl bakıyorsunuz, nolur bir taktik verin ben motoru yakmadan:36:

Altın çözüm yazının içerisinde. Evine kadın alacaksın ve güveneceksin. Referanslı, güvenilir biri ile anlaşacaksın. Bunun başka yolu yok. 2 çocukla gece gündüz yıpranan ben haftada iki gün eve gelen yardımcım sayesinde gününü gün eder oldum, eve geldiğimde yemek yiyip çocuklarla oynamaktan başka bir şey inan yapmıyorum. uzun zamandır ütü yapmadım, çamaşır katlamadım, cam silmedim, balkon yıkamadım, ev süpürmedim.. şaka gibi gelecek ama bunun inan başka yolu yok.

Çalışıyorsun, imkanın var.. alacaksın eve yardımcı bitecek gidecek. Boşuna dert etme kendini de yıpratma derim.

Back
X