• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi fesat dusunuyorum yoksa bu da bildigimiz kaynana mi.

Benim kv adayim da dugunde gordugu bir kizi anlatti cok begenmis. Ben hic boyle dusunmemistim. Bence simdilik altinda niyet aramayin. Tavirlarina davranislarina dikkat edin zaten kendini belli eder. Ama bir tek bu olaysa takilmayin bence onemsiz birsey..

2 seçenek var.Ya seni beğenmiyor veya senin orada olduğunu unutup konuşmaya dalmış.
Sen de muhtemelen senin için böyle sözler söylemediği için kıskanmışsın.

Böyle konuları nedense hep kendi hayatım üzerinden düşünüp yorumluyorum ve sonucunda sinirleniyorum.
Sıfatsız bir gelin "adayı" kalkıp anneme; beğendiği yabancı bir tipi oğluna anlattı diye "beğendiysen kocana al" diyebilecek.
Rahatsız edici bir durum olsa da öyle abartılacak bir durum yok bence. Benim kayınvalidem de söyler, annem de, biz arkadaşlar arasında da konuşuruz hatta eşimle bile şu kızın şurası burası çok güzelmiş deriz. Niyete bağlı böyle şeyler bence.

Bayanlar merhaba. Uc gun once bi olay yasadim hala daha sinirim sogumadi.

Erkek arkadasim evini tasidi annesiyle babasi da bizim oldugumuz sehre ugradilar biz burda okuyoruz.
Neyse ev az cok toparlandi mutfakta oturduk muhabbet ediyoruz kahvalti sonrasi.
Annesi diger oglunu ist.da havaalanina birakmisti yurt disina gidicekler toplu bi sekilde.
Bu toplulugu filan konusuyoruz iste onlar anlatiyo biz benimkiyle dinliyoruz. Kadin dedi ki, ( benimki x olsun) ; "x orda bi kiz vardi o kadar guzeldi ki herkesin agzi acik kaldi herkes onu izledi, boyle bisey yiyodu su bogazindan gecen yuttugu sey gorunuyo oyle sut beyaz, gozler yesil." Boyle dedi ogluna. Az daha devam etse "o kadar guzelse kocana al" diycektim.
Ne kadar sacma ya benim yanimda soyledigi seye bak, hos benim olmadigim ortamda da boyle bisey soylenmez ya niye ballandira ballandira anlatiyosun yani mok mu var ? Yine sinirlendim.

Amacin ne yani dimi insan boyle biseyi hangi amacla anlatir ki bu sekilde?

Ben de erkek arkadasima dedim ki annem bana "omrumundevrimi sunun suyunu gorduk bir yakisikli bir boylu poslu nasil endamli bi cocuk" vs diye bisey soylese ne dusunursun dedim. Cok sacma degil mi Allah askina dedim. "Yani sacma demiyim de dusuncesizce" dedi. Anasini koruycak ya. Sacma iste.

Ne kadar amacsiz sinir bozucu bisey ya icim hala sogumadi cok sinirim bozuldu

Ki ben hic bi zaman "kaynana" karsiti bi insan olmadim hep iyi gozle bakmaya calistim, daha once benzeri bisey olmustu tartisma noktasina gelmistik o olaydan sonra tam hersey guzel gidiyodu simdi bozuldu.

Bu olayi siz yasasaniz ne dusunurdunuz ben hala kendimi sorguluyorum icim mi fesat yanlis mi anladim diye. Niye bana kotu niyetle boyle bisey yapsin diyorum ama baska aciklama da bulamiyorum
bir kere o senin kvaliden değil ki. Siz henüz öğrencisiniz yani sen terimleri yanlış ve abartı kullanmışsın.
Buna karşı da bizim Türk kızlarının her zaman evlenme heveslisi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
ikinci mevzu annen yaşında bir insan aranızda bir bağ yokken çok saygısızca konuşuyorsun arkasından "beğendiysen kocana al" demeyi düşünmen gibi..bunu asla tavsiye etmiyorum sana ayrılman için en geçerli nedenlerden biri haline dönüşebilir.
İkincisi anlamadım ben sen onlarda mı kaldın, onlar gelip erkek arkadaşının evinde kaldı sen de erkek arkadaşının evinde mi kalıyordun kahvaltı ettiniz?
Eğer öyleyse zaten başından kaybetmşsin sen. Hiç bir anne oğluyla aynı evde kalan kızı gelin olarak kabul etmez maalesef. Kaldı ki ayrı bile kaldığını bilse oğlan anaları önce oğlunun okulunu bitirmesini, sonra askerliğini yapmasını ve sonra iş bulmasını ister. Hatta okuldayken kız arkadaş istemez ki derslerden geri kalmasın diye.
Sen kendini hangi noktada hesap sormaya yetkili ve etkili buluyorsun?

Böyle konuları nedense hep kendi hayatım üzerinden düşünüp yorumluyorum ve sonucunda sinirleniyorum.
Sıfatsız bir gelin "adayı" kalkıp anneme; beğendiği yabancı bir tipi oğluna anlattı diye "beğendiysen kocana al" diyebilecek.
Rahatsız edici bir durum olsa da öyle abartılacak bir durum yok bence. Benim kayınvalidem de söyler, annem de, biz arkadaşlar arasında da konuşuruz hatta eşimle bile şu kızın şurası burası çok güzelmiş deriz. Niyete bağlı böyle şeyler bence.
Koalinacim senin yorumlarina hep katilirdim ama bu defa:stop::stop:
Elbetre biz de begendigimiz birini konusuyoruz hemcinslerimizle. Hatta bende esimle dizi izlerken "suna bak ne kadar guzel degil mi?" diyorum. Bizim dememizde bir sakijcasi yok. Ama kayinvalide ya da kayinvslide adayi oglunun hayatinda bir kadin varsa boyle seyleri konusmamali artik. Gelin adayina saygisindan. Hem kendi kayinvslideme hemde burda bahsedilenlere bskinca " Allahim oglumun hayatindaki insana saygi duymayan kaynana olmaktsn sana siginirim." diyorum. Boyle olmaktansa erkek evlat sahibi olmamayi yeglerim. Rabbim ne verirse hayirlisini versin.

Daha sevgilisiniz kocana al deseydin bak o sana ne diyodu.
Kasit var mi yok mu bilemem bazi insanlar sirf konusmak icin konusur illa sana ayarlayalim oglum diye degil yani. Dusuncesiz ve can sıkıci olmus.

Ama senin de asagi kalir bi'yanin yok gibi her seyde boyle sikayet edersen sevgilin yanindan ucar annesine dogru.
Politik ol biraz.

Benim annem uc yillik iliskim varken de en yakin erkek arkadasim icin "su cocuk daha yakisikli masallah" falan derdi. Sen yokken onlar neler konusuyolardir ohoo annesi yani seni mi takacak.

Son düzenleme:
Nişanlısı/eşi olmadığınızdan ne dese sizi ırgalamaz.Ayrıca kaynana gibi şeyler için erken.Demek ki annesi de inanmıyor ilişkinizin yürümeyeceğine.bu kadar içli dışlı olacağınıza ağırlığınızı koysanız daha iyiydi.Ailesi varken onlarla olmasanız daha güzeldi.Sonuçta annedir ve bazı şeyleri görür.Sizin annenizde gelse görecek bazı şeyleri.Bence yargılamayın sadece ilişkinizi dengeli yaşayın.

Ben sizi hatali buldum.

Bu kadin kayinvalideniz degil, cunku bu adamla nikahli/nisanli degilsiniz. Aranizda bir resmiyet olmayan adamin ailesiyle ne isiniz var, neden annesiyle yuz goz oldunuz ? Biraz kendi degerinizi bilin lutfen. Ilerde cidden gelin adayi olursaniz , o zaman ailesi sizi davet etsin tanimak icin. Aranizda ciddiyet olmadan karsi tarafin ailesiyle gorusmenin hicbir anlami yok.

Aranizda evlilik teklifi, yuzuk vs bir resmiyet olmadan annesiyle ne yapacaksiniz zaten? Siz bu cocugun sevgilisisiniz, yarin obur gun ayrilabilirsiniz de evlenebilirseniz de, yani sizin o ailede herhangi bir yeriniz, bir sifatiniz yok. Sifatiniz olmadigi yerde bulunmaniz zaten bastan yanlis, sevgilinizin annesine git kocana al gibi bir cumle sarf etmeyi dusunmeniz daha da yanlis. Kadin sizi sevmemis olabilir, aklindan geceni soylemekte ozgur cunku tekrar ediyorum, siz o aileden degilsiniz, el kizisiniz, istedigini soyler, sizi onemsemesi icin bir sebep yok.

Bu anneyle iletisiminizi derhal kesin, cocuga da annesi hakkinda tek kelime etmeyin.

Kadın açık açık seni beğenmemiş cnm... hayırlı olsun nurtopu gibi bi kv n olmuşşş

Koalinacim senin yorumlarina hep katilirdim ama bu defa:stop::stop:
Elbetre biz de begendigimiz birini konusuyoruz hemcinslerimizle. Hatta bende esimle dizi izlerken "suna bak ne kadar guzel degil mi?" diyorum. Bizim dememizde bir sakijcasi yok. Ama kayinvalide ya da kayinvslide adayi oglunun hayatinda bir kadin varsa boyle seyleri konusmamali artik. Gelin adayina saygisindan. Hem kendi kayinvslideme hemde burda bahsedilenlere bskinca " Allahim oglumun hayatindaki insana saygi duymayan kaynana olmaktsn sana siginirim." diyorum. Boyle olmaktansa erkek evlat sahibi olmamayi yeglerim. Rabbim ne verirse hayirlisini versin.

Ama şu an bilemiyoruz ki saygı duyup duymadığını?
Muhtemelen çok uçuk bir tipten bahsediyor kayınvalide.
Laf olsun diye konuşmuş olabilir. Yahut cidden inanılmaz beyaz tenli ve güzel bir kadın görmüş paylaşmış. Her güzel kadını anlatırken zihnimizde karşıdakine yakıştırma durumu olmayabilir.

He diyelim ki saygı duymadı, fesatlığından yaptı yine de "beğendiysen kocana al" lafı bu yaştaki bir kadına söylenecek laf değil. Artı bu konumdaki birinin söyleyeceği laf değil. Arkadaşına, şuna buna bir ihtimal söylenir yahut çok ciddi şeyler olur emin olunur o zaman yine bir ihtimal ama ben hoş bulmadım.

Ayrıca benim kayınvalidem de bu derece abartı övmez ama beğendiği insanları söyler. Bilmem kimin kızı çok hoş, bayıldım vs der. Adım gibi eminim ki aklında herhangi bir ima yok, sadece beğendi.

kayınvalide aday adayınız, biraz patavatsızmış doğru.kötü niyetle de söylemiş olabilir.ama şu gelin adaylarının,çok beğendiysen kocana al veya oğlunu çok seviyorsa,beraber yaşasın,kendine alsın gibi yorumlarına çok kızıyorum.bana oldukça seviyesiz geliyor bu tür laflar.sizde genç bir insan olarak,bu tarz sevimsiz yakıştırmalar bulunmaktan kaçının,karşınızdaki kişi yaptığı terbiyesizlikle kalsın bence...

He diyelim ki saygı duymadı, fesatlığından yaptı yine de "beğendiysen kocana al" lafı bu yaştaki bir kadına söylenecek laf değil. Artı bu konumdaki birinin söyleyeceği laf değil. Arkadaşına, şuna buna bir ihtimal söylenir yahut çok ciddi şeyler olur emin olunur o zaman yine bir ihtimal ama ben hoş bulmadım.

Ben %200 mkatiliyorum bu yoruma.

Bu laf kesinlikle bu yasta bir kadina soylenecek bir laf degil, yasli kadin ne soylemis olursa olsun kesinlikle soylenmemeli. Ikinci olarak dedigin gibi, evli olsalar bile soylenecek laf degil, kaldi ki degiller, konu sahibesi zaten boyle bir sey soyleyecek konumda degil.

Belkide gercekten kiz okadar guzeldi , oylesine anlati.....

Sana alalim dememiski , sende kocana al diyesin...

Belkide gercekten fesat art niyetli bilemeyiz....

Back
X