Ben mi fesat ve kötü kalpliyim?

Ama evlilik bu degil senin maasim benim maasim olayi dogru degil cunku evlilikte..
Eşi de demiş 😂 senin benim yok diye. Kızada dokunmuş madem senin benim yok benden neden kısıyo abisine pahalı hediye alıyo diyo konu sahibi. Konu sahibi konuştum diyor kavga ettik diyor eee bu adam devam ediyorsa nereye kadar? En sonunda yine konuştuğunda yine diyemez mi “sanane sen çekil” minvalinde.

O yüzden konu sahibini ilgilendiren hiçbir durum yok şu durumda. Adamın canı böyle davranmak istiyor ve halinden memnun. Konu sahibiyle uyuşmuyorlar. Çıkıp madem böyle devam ediyosun diyip maasınla mutluluklar diyip bu evlilik bitecek.

Burda kök ailesi ve eşi arasında denge kuramayan erkek konularını her gün okuyoruz. Haydi herkes boşanmaya o zaman… adam sorumluluk sahibi olabilir ama yeni düzenine alışamamış olabilir, bilmiyor olabilir bazı şeyleri , düşünemiyor olabilir. Sorumluluk başka bir şey
Herkes boşansın kesinlikle. Kimse anasının babasının adam edemediğine, avutamadığına, yetişteremediğine dil dökmemeli bence. Düzen demek baska, sorumluluk başka. Sorumluluklarını bilipte yeni düzenine alışamamış diye bir şey olamaz. Sorumluluklarını bilen adam farklı bir düzenin içine girse bile sorumluluklarını tamamlar kısmaz. Evliliğe adım atılıyorsa çok şeyi göze alıp atılıyor zaten, bir şeyleri bilerek atılıyor.

Yok kocam gercekten öyle biri degil, zaten öyle biri olsaydi onunla neden evleneyim ki? Bu hediye konusunu da ben evlenmeden önce biliyordum fakat esimin diger özelliklerine hic bir laf edemem, övmek de istemem, onun icin bazi seylerin evlenmeden üstünde durmadim tartisma cikarmadim. Bu konuyu ailemle de konustum, evliligin oturmasi biraz zaman alir dediler, esim galiba evlilik hayatina alisamadi henüz
bazı erkekler böyle kafasına vura vura öğreniyor ya da öğrenmiyor kadın çile çekmeye alışıyor ve gittiği yere kadar yuvarlanıp gidiyorlar, adamın içinden gelmeli kendisi düşünmeli ben evlendim karım var bakalım onun istekleri var mı o ne düşünüyor demeli, adam olan önce bunu yapar... elinde kalır parası içinden geliyorsa küçük hediyeler alır... diyelim ki ailenin babası görevi verilmiş ona kendi ailesine de bakacak, öyleyse yine önce kendi evi ve karısı ,harcama planını ona göre yapar kimseyi eksik etmeden gönül kırmadan yetişmeye çalışır sizde zaten o çabasını görür ses etmezsiniz

burada resmen eşinizi kullanan kardeşi var ve maalesef her ailede var bir sömürücü mutlaka, eşinizde buna alışmış ve sömürülmeye hazır bekliyor , böyle adamların 2 kaşığı varsa birini kıracaksın. takside falan girin ev araba borca girin en azından malınız olur. oradan arta kalan olursa ailesine ne alıyorsa alır

çalışsanızda çalışmasanızda herşey yarı yarıya ortaksınız. bugün siz çalışmıyorsunuz yarın eşiniz kaza geçirir evde oturur çalışan siz olursunuz, koca eline bakıyorsun gir çalış kocanın parası falan diyenlere bakmayın :) medeni hukukda bile ince ince ayrıntılarla kadınların hakları savunuluyor ,eşinizin yaptığı evlilik birliğine ters, siz zaten ailesine hiçbirşey almasın demiyorsunuz ki herşeyin yeri zamanı sırası ve oluru var. abartmaması gerek diyorsunuz gayet haklı ve makul davranıyorsunuz

hatta çok altdan alıyorsunuz

eşimin tüm para yönetimi bende adama sadece harçlık veriyorum. erkeklerin çoğu para idaresini beceremiyor. eşime kalsa öyle bir harcar ki yiyecek ekmek bulamayız. bazen duruma el koymak gerekir

siz derdinizi eşinizin anlayacağı dilde ailesini işin içine sokmadan konuşun önce ;)

Eşi de demiş 😂 senin benim yok diye. Kızada dokunmuş madem senin benim yok benden neden kısıyo abisine pahalı hediye alıyo diyo konu sahibi. Konu sahibi konuştum diyor kavga ettik diyor eee bu adam devam ediyorsa nereye kadar? En sonunda yine konuştuğunda yine diyemez mi “sanane sen çekil” minvalinde.

O yüzden konu sahibini ilgilendiren hiçbir durum yok şu durumda. Adamın canı böyle davranmak istiyor ve halinden memnun. Konu sahibiyle uyuşmuyorlar. Çıkıp madem böyle devam ediyosun diyip maasınla mutluluklar diyip bu evlilik bitecek.
Senin benim
Yok, abinin onun bunun yok degil😂 evlilik bu degil yani..bekarmissin okuduguma gore.. seyi kesilenin halini seyi kesilen anlar diyeyim ben sen anla😐😂😂

ben şeye de katılmıyorum orada herşey ucuz burada pahalı oradan ucuz diye alsın ne var ki denmesine ...
ne münasebet ya ? e o kadar ucuz madem parasını göndersinler istedikleri ne varsa zaten çok ucuz ya ? konu sahibide alır yollar
ucuz da olsa para paradır. konu sahibi bundan kurtulmak için pahalı ülkeye mi taşınsın ? sürekli sürekli sürekli hatırı sayılır hediye adı altında karşı tarafa yatırım yapmanın evin rızkını o tarafa aktarmanın hiç mantıklı açıklaması yok.

Bunu bekarken yapabilir ama simdi evli ve ailesi var, kusura bakmayin da o zaman evlenmeyecekti.
Ben bu kısma katılmıyorum. Önceki anlattıklarınıza göre haklı bulduğum kısımlar oldu ama, evlendikten sonra çekirdek ailesi dışındaki insanlara para harcayamaz diye bir şey olamaz.

Ha şu konuda haklısınız, siz geçiminizi zor sağlıyorsanız, size gelince para muhabbeti yapıyorsa, sizi mağdur ediyorsa, ona rağmen bütçesini aşan hediye/yardımlarda bulunuyorsa, evet, bu olmaz.

Ama siz de şöyle düşünebilirsiniz, kendi kişisel ihtiyaç ve keyfi harcamalarınız için iş bulup çalışırsanız, eşiniz dahil kimseye eyvallahınız olmadan rahatça para ayırabilirsiniz. Bunu kendi hayat kalitenizi artırmak için yapın.

Ha eğer erkek evi geçindirmek zorunda, benlik bir iş değil, bana ne gibi bir düşünceniz varsa, saygı duyarım, bazı insanlar böyle düşünüyor çünkü. Ama benim tasvip ettiğim veya anlayabileceğim bir şey olmadığı için, yorum yapmam doğru olmaz 😊

** ekleme yapıyorum, şunu sonradan gördüm. Çifte standart uygulayamaz. Size yapma diyip kendisi yapamaz. Öyle bir dünya yok.
Görsel ⬇️ ( ben ondan izinsiz aileme maddi destekte bulunsam kızar ama o bana gelince kafasına göre davranıyor kısmı için diyorum )

Eklentiler

• 30FFEB4A-F6D3-4B9C-88E2-20C36B74E70E.webp
    30FFEB4A-F6D3-4B9C-88E2-20C36B74E70E.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Bu konu başka bir tartışma konusuna dönüşmüş .Konu sahibi sonuna kadar haklı .Evli bir insan maddi ve manevi olarak başka birine bağlı olduğunu bilmeli,başkasına hesap vermek istemeyen evlenmemeli .Zengin de olsa,geçiniyor da olsa ,çocuklarından da kismasa yine de pahalı hediyeler alınırken fikir alışverişi yapılmalı ,eşin de rızası olmalı bence .Gidersin bir çanta ,ayakkabı alırsın ,yeğenine bir mont alırsın .Tabiki bunlar da söylemeden alınabilir .Ama bir bilgisayar,cep telefonu ,beyaz eşya gibi şeyler pahalı .Bütçenin büyük bir kısmını ayırmak gerekiyor .Bunlarda eşin haberi ve izni olmalı .Aksini iddia edenlerin de aynı şey başlarına birkaç defa gelse çildiracagindan hiç suphem yok.

Evlendikten sonra ben ayrı hesap olmasını istemem bu şekilde düşünürsek ortak karar olmadan hediye borç bu gibi şeylerin olmasına da karşıyım birlikte karar verilirse neden olmasın birde alınan kişide buna değer kıymet bilen biriyse sorun olmaz ama ne kadın ne erkek kendi başına buyruk hareket etmemeli ki konu sahibi sizde bu yüzden rahatsızsınız ve haklısınız

Sizi alakadar eden bir durum olduğunu zannetmiyorum ben. Bu eşinizi ilgilendiren bir durum. Yani siz soruyorsunuz, sorguluyorsunuz ama eşiniz kendi isteğiyle yapıyor bunu.

Birikim yapmak isterse yapar, yapmak istemezse yapmaz. Canı abisine hediye almak istiyor demek ki.
Iyi de bunlar sevgili veya nişanlı degil evliler hayat paylasiyorlar eve giren para havuzdadır ortak harcanır. Ortada ihtiyac mecburi bi durum yoksa esine danismali dogru olan hareket budur .Laptop aliyor sakiz değil ha 😂😂

Siz de ailenize alın bir laptop bakalım anlayışlı bir eş görebilecek miyiz karşınızda. Siz çalışmıyorsunuz diye söz hakkınız yok mu? Eşinizin sorumlu olduğu bir de çekirdek aileniz var.

Siz de ailenize alın bir laptop bakalım anlayışlı bir eş görebilecek miyiz karşınızda. Siz çalışmıyorsunuz diye söz hakkınız yok mu? Eşinizin sorumlu olduğu bir de çekirdek aileniz var.
Burda yazan bazisina gore boyle.. calismadigina gore soz hakki yok, calissa kadin kendi parasini naprsa yapsindi😂😐 evlilik evlilik degil sanki birbirini kaziklamaya calisan 2 ortak

Bence fesat değilsiniz. İnsan eşinin harcamalarına karışabilir. Çalışmıyorsa da karışabilir. Sonuçta hayatı paylaşıyorsunuz. Neyi tolere edip etmeyeceğiniz bellidir zaten. Alınan şeyler ihtiyaç mı istek mi bu önemli. Kaldıki kendisine almıyor ve aldığı kişinin durumu kötü değil. İnsan ister istemez sinirlenir. Üstüne size karşı da cimri davranıyorsa bunun adı düpedüz dışarı başlılık oluyor.

Ne münasebet ihtiyaçları yok iki kişi çalışıyorlar tabi ki alması mantıksız. Size ne diyenleri de anlamıyorum. Adam dışarıda çalışıyor olabilir evde olan kadın da evi çekip çeviriyor. Tabi ki aile bütçesi, harcamalar için fikri alınmalı. Evlilikte ayrı gayrı olmaz. Benim eşim de hiç parasını kenarda tutamaz ben müdahale etmesem kuruşuna kadar bitirir. Sizin rızanızı alması gerekir eşinizin bunu açıkça konuşun rızanız olmadığını söyleyin.

Eşinizin kendi emeğiyle kazandığıyla kardeşine hediye alması sizi rahatsız ediyorsa bu normal değil.
Siz de çalışıp kendi kardeşinize veya annenize birşeyler aldığınızda eşiniz de bunu dert ederse burda bunun konusunu açarsınız

Benim annem babam bu zamana kadar her akrabanın düğününe ziyaretine bebeğine altınlar götürdü. Biz aynısını göremedik onlardan, yok altını unuttuk bilmem ne dediler. Kardeş de olsa maddiyat insan ilişkilerini bozar. Eşimin amcaları babası herkes birbiriyle küs, neden, mirastan sen şunu aldın sen o evi aldın, benim payım azdı. Hediyeyse hediye, ziyarete gittiğinde makul bir şeyler alırsın tamam. Onların bilgisayarı eşinize mi kaldı. Ben şu hayatta en çok kendi yuvama değer veririm. Eşimden de aynısını beklerim. Yorumları okuyunca tekrar yorum yazma gereği duydum. Eşi savunan arkadaşlar eşiniz böyle bir şey yapsa da kendi parasıdır yapar der misiniz 😂😂😂😂 hiç sanmıyorum, bana hiç mantıklı gelmiyor.

Back
X