Ben mi fesat ve kötü kalpliyim?

Bekar mi
Bu arkadas bilmiyorum🙄😐 ama kocan her ay laptop tablet alsin… seni ilgilendiren bisey yok de😐😂😂 fazla gercek disi yorumlar😂
Hani böyle kendilerinin kiraydı falan ekstra geliri olur, bankada paralar kapıda araba olur, çocuklar özelde okur, hatun istediği kuaföre gider bakımlara falan… o zaman adam kazanıyor canım, ne istedin de olmadı, alıversin abisine denir. Ama şu durumda olmaz

Sizi alakadar eden bir durum olduğunu zannetmiyorum ben. Bu eşinizi ilgilendiren bir durum. Yani siz soruyorsunuz, sorguluyorsunuz ama eşiniz kendi isteğiyle yapıyor bunu.

Birikim yapmak isterse yapar, yapmak istemezse yapmaz. Canı abisine hediye almak istiyor demek ki.
Aile olmak bu degil yalnız. Herkes parasını kendisine harcayıp aile olmayı kavrayamayacaksa evlenmeyip sevgililikten devam edecek. Aile olacaksa da onun parası onun bileceği iş diyip geçilecek bir durum değil.

Konu sahibi sana gelince ben olsam ciddi bir rest çekerdim. Öncelik kök ailenin değil artık çekirdek ailenin. Bize en ucuzu alıp kardesine yagdıran adamı yolardım ben. Parayı kazanan keyfe keder harcayacak ailesini arka plana atacaksa net bir şekilde evlenmeyecek. Cok istiyorsa bosanın sabaha kadar abisine yengesine hediye yagdırsın salak.

Hani böyle kendilerinin kiraydı falan ekstra geliri olur, bankada paralar kapıda araba olur, çocuklar özelde okur, hatun istediği kuaföre gider bakımlara falan… o zaman adam kazanıyor canım, ne istedin de olmadı, alıversin abisine denir. Ama şu durumda olmaz
Iyide ortak mi kazaniyolar ortak harcansin.. vermek iyidir ama kotu durumlari yokmus ayrica abiside yurt disindan donmus tr ye, ki eminim
Bir geliri vardir zaten..kisaca kendini mal
Yerine koyduruyor konu sahibi kocasi

Para karsiligi
Olan hersey para yedirmektir. Tek
Sefer birsey degilmis surekliymis. Ayrica eslerden biri para harcarken digerini nasil ilgilendirmez onu anlamiyorum🙄
Çünkü ilgilendirmez. Şahsen ben kardeşime alacağım hediyenin hesabını, parasını neden eşime danışayım? Çünkü ona ne.
Evimden, çoluğumdan, çocuğumdan, hiçbir şeyimden kısmıyorsam sorumluluklarımı biliyorsam benim aileme alacağım hediye eşimi asla ilgilendirmez. Onunki de beni ilgilendirmez.

Herkes yerini yurdunu, hesabını kitabını sorumluluklarını bildiği sürece kim kime napmıs pek önemli değil.

Fakat bazı şeyler süreklilik haline gelir, birikimleri etkiler evden kısılır eşten kısılır hiçbir şey yapmaz ve göze batar ya o zaman işler değişir. Konu sahibininki de bu kategoriye giriyor. Çünkü diyor ki bana gelince kısıyor, abisine gelince pahalı hediyeler. Eşi bunu evlenmeden öncede yapıyormus ve izah etmiş kendisine. Bunu dinlemeyen ve devam ettiren eş var karşısında. Bu adama konu sahibi mi öğretecek sorumluluklarını merak ediyorum? Yani konu sahibi anasının babasının adam edemediğini mi adam edecek şu zamandan sonra? Her şeyden önce bunların konu sahibinin anlatması değil adamın idrak etmesi gerekiyor. Diğer sayfalarda zaten özellikle sordum kendisine bu durumu eşinizle konuştunuz mu diye. Ve eşide “senin benim yok” demiş. Konu sahibine dokunanda bu. Adam geçiştiriyor her şeyi. Bu durumda ne yapılabilir? Karışmayacak böyle devam ediyor. Halinden memnun. Üstelik yeni evli, zamanı bol böyle devam ederse evliliğinin gözden gecirmesini söyledim zaten.

Aile olmak bu degil yalnız. Herkes parasını kendisine harcayıp aile olmayı kavrayamayacaksa evlenmeyip sevgililikten devam edecek. Aile olacaksa da onun parası onun bileceği iş diyip geçilecek bir durum değil.

Konu sahibi sana gelince ben olsam ciddi bir rest çekerdim. Öncelik kök ailenin değil artık çekirdek ailenin. Bize en ucuzu alıp kardesine yagdıran adamı yolardım ben. Parayı kazanan keyfe keder harcayacak ailesini arka plana atacaksa net bir şekilde evlenmeyecek. Cok istiyorsa bosanın sabaha kadar abisine yengesine hediye yagdırsın salak.
Aile olmak bu değil diyorsunuz. Siz bile uzaklardan böyle diyorsunuz ama konu sahibinin eşi bu şekilde düşünmüyor.

Aile olmak bu değil diyorsunuz. Siz bile uzaklardan böyle diyorsunuz ama konu sahibinin eşi bu şekilde düşünmüyor.
Konu sahibinin eşi dangalak o ayrı, ben sizin ısrarla sizi ilgilendirmez yazmanıza söylemiştim aile olmak böyle değil diye.

Çünkü ilgilendirmez. Şahsen ben kardeşime alacağım hediyenin hesabını, parasını neden eşime danışayım? Çünkü ona ne.
Evimden, çoluğumdan, çocuğumdan, hiçbir şeyimden kısmıyorsam sorumluluklarımı biliyorsam benim aileme alacağım hediye eşimi asla ilgilendirmez. Onunki de beni ilgilendirmez.

Herkes yerini yurdunu, hesabını kitabını sorumluluklarını bildiği sürece kim kime napmıs pek önemli değil.

Fakat bazı şeyler süreklilik haline gelir, birikimleri etkiler evden kısılır eşten kısılır hiçbir şey yapmaz ve göze batar ya o zaman işler değişir. Konu sahibininki de bu kategoriye giriyor. Çünkü diyor ki bana gelince kısıyor, abisine gelince pahalı hediyeler. Eşi bunu evlenmeden öncede yapıyormus ve izah etmiş kendisine. Bunu dinlemeyen ve devam ettiren eş var karşısında. Bu adama konu sahibi mi öğretecek sorumluluklarını merak ediyorum? Yani konu sahibi anasının babasının adam edemediğini mi adam edecek şu zamandan sonra? Her şeyden önce bunların konu sahibinin anlatması değil adamın idrak etmesi gerekiyor. Diğer sayfalarda zaten özellikle sordum kendisine bu durumu eşinizle konuştunuz mu diye. Ve eşide “senin benim yok” demiş. Konu sahibine dokunanda bu. Adam geçiştiriyor her şeyi. Bu durumda ne yapılabilir? Karışmayacak böyle devam ediyor. Halinden memnun. Üstelik yeni evli, zamanı bol böyle devam ederse evliliğinin gözden gecirmesini söyledim zaten.
Iste adam
Milyoner degil..evden karisindan kisacakta alacak
Laptop filan.. 1 olur 2 olur zaten birikim
Yapamiyoruz diyor.. yani
Hic
Mi
Tatile gitmek istemiyo bu insanlar mesela? Hic mi
Kendilerine birsey almak
Istemiyolar. Ben yiyemedim sen ye demek
Oluyo bu.. ki
Konu sahibide diyor abisinin durumu
Kotu degilmis ama surekli
Agliyormus durumum kotu diye

u adama konu sahibi mi öğretecek sorumluluklarını merak ediyorum? Yani konu sahibi anasının babasının adam edemediğini mi adam edecek şu zamandan sonra? Her şeyden önce bunların konu sahibinin anlatması değil adamın idrak etmesi gerekiyor.

Adam daha yeni evli sayılır ve ilk evliliğiyse sıfır tecrübe. Sizin dediğiniz gibi bunu mu adam edecez deme lüksümüz olsaydı evli çift kalmazdı dünyada.

Benim düsüncem; evlenmeden önce abisini bu sekil alistirdigi icin evlendikten sonra da böyle devam etmesini istiyor. Abisi diger mesajimda da söyledigim gibi bir defasinda „acaba X evlendikten sonra degisecek mi, bize hediyeler almaya devam edecek mi“ demisti
e abisi resmen hediye bekliyor böyle dediğine göre.

“Hediye” diyor konu sahibi. Para yollamak, yedirmek nerede ben görmedim?

Yine söylüyorum konu sahibini ilgilendiren hiçbir şey yok burada. Diğer sayfalarda kendisine sordum. Eşinizle bu durumu konuştunuz mu diye, bekarken güzelce izah ettiğini dile getirmiş. Ve abisine hediye almayı alışkanlık haline getirip abisini alıştırmış. Evlendikten sonra sorumluluklarını bilmeyen, birikimlerini bilmeyen, karısından çoluğundan çocuğundan kısan adama ne anlatabilirsiniz? Konu sahibi evlenmeden önce izah etmiş çünkü. Onu ilgilendirecek bir durum yok.
Kendimden örnekledim. Benle de konu sahibi dalga geçti, irkidişin ikribisi ilmik istirdim. Ben Almanya’dayken kardeşime TR’den yarısı vergi olan, 4 tam maaşına denk gelen, bilgisayar telefon aldırmam. Eşim de parayı ben kazanıyorsam bana karışamaz. NOKTA.

Evet evliyim, bekar değilim. Almanya’da kalifiye olarak çalıştım ve yaşadım. Şartlara hakimim. Kocam da ben de çalışıp kazanıyoruz, ailelerimizin cebine para da koyuyoruz, hediye de alıyoruz. Birimiz bir diğerimize laf etmiyor, edemez de.

Son mesajım, konu sahibi, alıntılamazsanız sevinirim 😒

Iste adam
Milyoner degil..evden karisindan kisacakta alacak
Laptop filan.. 1 olur 2 olur zaten birikim
Yapamiyoruz diyor.. yani
Hic
Mi
Tatile gitmek istemiyo bu insanlar mesela? Hic mi
Kendilerine birsey almak
Istemiyolar. Ben yiyemedim sen ye demek
Oluyo bu.. ki
Konu sahibide diyor abisinin durumu
Kotu degilmis ama surekli
Agliyormus durumum kotu diye
Tamam işte aynı şeyi konuşuyoruz bizde. Sordum kendisine ve diğer üyelere yazdığı cevapları okudum. Adam milyoner değil, laptop maaşının yarısı. Ve tüm bunlara rağmen kısması ayrı mesele. Konu sahibi zaten söylemiş eşine izah etmiş. Bunu anlamayan bir eş var. İkincisi abisine pahalı hediyeler alıp konu sahibine kısan bir eş var.

Şimdi burda konu sahibi ne kadar konuşabilir? Ömrünün sonuna kadar mı? 7 aylık evlilik taze. Yani öncesinde konu sahibini dinlemeyen adam hala devam ediyor. Bende diyorum ki karışma seni ilgilendirmesin. Kendisi çalışmaya başladığında eşinin yaptıklarını sende yap kendine harca ailene harca, eşine kıs napacak diye. Gözüne batarsa adam anlarsa ne ala. Yoksa evliliğini gözden geçir dedim.

Arkadaslar ben bekarken zaten rahatsiz oldugumu belirttim ama asla abine hediye alma etme demedim, diyemedim. Bekarken geliri ayni ama giderler ayni mi sizce? Evlendikten sonra hersey degisiyor
benim eşimde bekarken yeğenine kuzenlerine çook hediye alıyordu benim yeğenime bile almıştı
ama evlenince öncelikleri değişti tabii ,sorumluluk arttı eskiden bekardı isterse tüm maaşını bir gecede yer ama şimdi gün hesabı yapıyoruz çünkü evliyiz ...

bekarken bende çok acayip para harcardım inanılmaz hediyeler aldım ,şimdi kendime bile harcarken 3 kere düşünüyorum çünkü evliyim ve öncelikler var...

hangimiz bekarlığımızdaki gibi yaşıyoruz evlenince ister istemez bazı şeyler mecburen değişiyor ...
bekarken eve istediğim saatde girer çıkardım şimdi öyle değil evde beni bekleyen var bir düzen var çocuğum var kafama göre takılamıyorum

sevgilim birine hediye aldı diye evlenemeyecekmiyim ? böyle şey tabiiki olamaz, erkeğin evliliğe bakış açısı önemli ,bazı erkekler evde yemek hazırlayan temizlik yapan kadınlık yapan olsun benide idare etsin diyerek evleniyor bence kocanız onlardan biri :KK43:

Benim de bir laptopa ihtiyacım var, eşiniz beni de görür mü :(
Şaka şaka, kızmayın :)
Bu konulara çok aşina olmasam da milyoner değilseniz sürekli sürekli hediye almanın doğru olduğunu düşünmüyorum. İçinden gelerek alıyordur, kur farkından dolayı arada bir insanları mutlu etmesi hoş bir şey ama anladığım kadarıyla kendi yağınızda kavrulan, orta direk bir ailesiniz. Birikim de yapamıyormuşsunuz. Çalışacaksanız çalışın tabii ki ama siz ev hanımı da olsanız eve giren parada ikinizin de hakkı var. O yüzden bu konuyu konuşmalı veya birikim yapmak için ikna etmelisiniz gibi geldi. Yani bence hediye almak normal ama sürekli sürekli bütçeyi sarsacak şekilde almak doğru değil gibi. Yine de dediğim gibi aşina değilim ama bu konulara, fikrimi yazdım sadece.

Kendimden örnekledim. Benle de konu sahibi dalga geçti, irkidişin ikribisi ilmik istirdim. Ben Almanya’dayken kardeşime TR’den yarısı vergi olan, 4 tam maaşına denk gelen, bilgisayar telefon aldırmam. Eşim de parayı ben kazanıyorsam bana karışamaz. NOKTA.

Evet evliyim, bekar değilim. Almanya’da kalifiye olarak çalıştım ve yaşadım. Şartlara hakimim. Kocam da ben de çalışıp kazanıyoruz, ailelerimizin cebine para da koyuyoruz, hediye de alıyoruz. Birimiz bir diğerimize laf etmiyor, edemez de.

Son mesajım, konu sahibi, alıntılamazsanız sevinirim 😒
Ayyyy çıkalım bu konudan çıkalım. Asla anlatamayız asla.

Adam daha yeni evli sayılır ve ilk evliliğiyse sıfır tecrübe. Sizin dediğiniz gibi bunu mu adam edecez deme lüksümüz olsaydı evli çift kalmazdı dünyada.
Sorumluluk sahibi olmanın evlilikle bekarlılıkla hiç alakası yok hiç. Düşünceli, sorumluluklarını bilen bir adam zaten evlenmeden öncede evlendikten sonrada aynı devam eder.

benim eşimde bekarken yeğenine kuzenlerine çook hediye alıyordu benim yeğenime bile almıştı
ama evlenince öncelikleri değişti tabii ,sorumluluk arttı eskiden bekardı isterse tüm maaşını bir gecede yer ama şimdi gün hesabı yapıyoruz çünkü evliyiz ...

bekarken bende çok acayip para harcardım inanılmaz hediyeler aldım ,şimdi kendime bile harcarken 3 kere düşünüyorum çünkü evliyim ve öncelikler var...

hangimiz bekarlığımızdaki gibi yaşıyoruz evlenince ister istemez bazı şeyler mecburen değişiyor ...
bekarken eve istediğim saatde girer çıkardım şimdi öyle değil evde beni bekleyen var bir düzen var çocuğum var kafama göre takılamıyorum

sevgilim birine hediye aldı diye evlenemeyecekmiyim ? böyle şey tabiiki olamaz, erkeğin evliliğe bakış açısı önemli ,bazı erkekler evde yemek hazırlayan temizlik yapan kadınlık yapan olsun benide idare etsin diyerek evleniyor bence kocanız onlardan biri :KK43:

Yok kocam gercekten öyle biri degil, zaten öyle biri olsaydi onunla neden evleneyim ki? Bu hediye konusunu da ben evlenmeden önce biliyordum fakat esimin diger özelliklerine hic bir laf edemem, övmek de istemem, onun icin bazi seylerin evlenmeden üstünde durmadim tartisma cikarmadim. Bu konuyu ailemle de konustum, evliligin oturmasi biraz zaman alir dediler, esim galiba evlilik hayatina alisamadi henüz

Tamam işte aynı şeyi konuşuyoruz bizde. Sordum kendisine ve diğer üyelere yazdığı cevapları okudum. Adam milyoner değil, laptop maaşının yarısı. Ve tüm bunlara rağmen kısması ayrı mesele. Konu sahibi zaten söylemiş eşine izah etmiş. Bunu anlamayan bir eş var. İkincisi abisine pahalı hediyeler alıp konu sahibine kısan bir eş var.

Şimdi burda konu sahibi ne kadar konuşabilir? Ömrünün sonuna kadar mı? 7 aylık evlilik taze. Yani öncesinde konu sahibini dinlemeyen adam hala devam ediyor. Bende diyorum ki karışma seni ilgilendirmesin. Kendisi çalışmaya başladığında eşinin yaptıklarını sende yap kendine harca ailene harca, eşine kıs napacak diye. Gözüne batarsa adam anlarsa ne ala. Yoksa evliliğini gözden geçir dedim.
Ama evlilik bu degil senin maasim benim maasim olayi dogru degil cunku evlilikte.. diyelim bi gun calisamadin ee o zaman esin tum
Maasini goturup kardesine yedirsin sorun yok yani😐🙄

Ayrica benim sana yazmam seni ilgilendirmez dedigin icin.. cunku evlilikte beni ilgilendirmeyecekse kocama maasiyla mutluluklar😐😂

Benim düsüncem; evlenmeden önce abisini bu sekil alistirdigi icin evlendikten sonra da böyle devam etmesini istiyor. Abisi diger mesajimda da söyledigim gibi bir defasinda „acaba X evlendikten sonra degisecek mi, bize hediyeler almaya devam edecek mi“ demisti

Eşinizi kendini zorla eşşek etmiş, abisi de sırtına binmeye alışınca inmek istemiyor olay bu. Eşiniz aptal maalesef, 2000 kazanıp götürüp 500-600ü hediyeye hiç ediyorsa, sonra da en ucuz markete gidelim diyorsa dah açok çile çekersiniz. İlk mesajımda yazdım keşke baştan evlenmeseydiniz, eşiniz akıllanmaz.

Sorumluluk sahibi olmanın evlilikle bekarlılıkla hiç alakası yok hiç. Düşünceli, sorumluluklarını bilen bir adam zaten evlenmeden öncede evlendikten sonrada aynı devam eder.
Burda kök ailesi ve eşi arasında denge kuramayan erkek konularını her gün okuyoruz. Haydi herkes boşanmaya o zaman… adam sorumluluk sahibi olabilir ama yeni düzenine alışamamış olabilir, bilmiyor olabilir bazı şeyleri , düşünemiyor olabilir. Sorumluluk başka bir şey

Back
X