• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi hatalıyım kaynana mı?

canım eşimle dışarı çıkmak isterim, çıkarmaz. Ne zaman çıksak ona buna baktığımı söyleyip yüzünü asıyorsun, artık yoruldum insanlar görünce senin yüzün hep asık, yollarda rezil ediyorsun bizi diyor. Eve gelip telefonda oyun oynar, bilgisayar oynar benle ilgilenmez. Neden böyle dediğimde ne zaman konuşsak illa konu aileme geliyor, tutup birine bir laf ediyorsun ondan sonra kavga ediyoruz diyor. Adam kaçıyor benden son zamanlarda. İçinde bana atamadığın bir sinir var neden bu neyin eksik diyor, hep bir kıskanclık sinir güvenmeme hissi hep aileme bir laf etme peşindesin neden diyor
Kaçmayıp ne yapsın acaba adam sizden? Kıskanc, sürekli konuyu aileye getiren kadından kaçmasın da anne yapsın?

eşimle zaten bir kaç sorunumuz vardı belki buradan patladım. Geçen sene de geldiğinde ben hastaydım, o da hiçbir işe yardım etmedi. Hatta gitmesine yakın eşim ısrar etti annesine, o da biraz daha kaldı. Ben bu yüzden gece onunla konuştum, tekrardan kavga çıkmıştı. Bu sene de ben bir kere sabah evden gittim mesela bir iş için, bunu da kaynanama haber vermedim. Eşim ailemle konuşurken direk bunu demiş, anneme bile haber vermeden evden kendi başına kayboluyor kızınız diye. Aramızdaki bir kaç başka olaydan dolayı bana hep öfke kontrolu sorunu var diyip durmuş

Kadın yılda 1 ay kalıyor sizinle ve her seferinde sorun cikariyorsunuz.
Elle tutulur bir eziyeti de yok belli ki,.olsa buraya döşerdiniz zaten

Bağırdım çünkü whatsapptan ona yazdıklarıma cevap vermedi odaya gelmedi beni sallamadı. Çağırdım duymazdan geldi. Annesiyle ilgili konuda odadayken bana aileme bok atma dedi afedersiniz, ben de ona o boku sana yediririm dedim. O da görürüz o boku kim yiyor, simdi kes sesini uzatma diyip odadan çıktı gitti. Sinirim bu yüzden

😱

Vicdansız olsam evimde hiç istemem baştan kavga çıkarırım . Şöyle de birşey var hanımlar, ben ertesi gün eşyalarımı almaya eve gittim ailemle. Oturup konuştuk herneyse, eşimin annesi biz evden giderken eşime oğlum yardımcı ol valize, taşıyamazlar dedi. Biz ailecek buna çok bozulduk. Sonra ailem eşimle konuşurken eşim onlara başka kaynana olsa direk kapı dışına koyar, annem onu derken siz zaten valizi alacaktınız yorulmayın diye dedi demiş.

E doğru demis. Valize yapisip gelinim gitmesin diye kendini yerden yere mi ataydi?
Aileniz de size gaz vermeye pek merakli
Donun siz yanlarina, herkes rahat etsin.

Canım eşim baştan annesine demedi sebebi kadın araya girince, benim ailem gelince onları da mutfağa götürüp öyle anlattı olanları. Şu basit şey için demediği kalmadı , kızınız çok şımarık , büyüklerine karşı çok terbiyesiz dedi aileme. Kendi annesine de söyledi orada sorun buymuş ama bunu bu kadar uzatıp bana bağırarak beni çağırdı dedi annesine de.

Siz yazdıkça adam daha haklı oluyor.

Yanlis anlama lütfen ama bu konuda haksiz olan sensin.
Eger esine bu kadar deger veriyorsan ve saglik problemini umursuyorsan, sen keske baska bi yemek yapsaydin ona."Annecim senin yaptigin birazcik fazla yagli olmus, onu biz yiyelim oglunuza da cok güzel az yagli makarna yapalim" diyebilirdiniz mesela. Sonucta annesi, oglunun saglikli beslenmesini o da ister.
O an belki unutmustur, her zaman nasil yapiyorsa öyle yapmistir.
Benimde kv mesela tansiyon hastasi ve az tuzlu yiyor ama malesef bende 1-2 kere herzaman yaptigim gibi yaptim, aliskanlik nasil olsa ama kv birsey demedi ve baska seylerden daha fazla yedi. ben tabiki cok üzüldüm ve özür diledim.
Ayrica esiniz cocuk degil, sizde öyle. Yani whatsapp den odaya cagirmalar ergen isi, bana göre. Eger bana öyle yapilsa, "Gel buraya" demeler whatsapp den yazmalar bende boynumu egip gitmezdim. Hele benim esim asla gelmezdi. Emir verir gibi olmus. Yetiskin insanlariz sonucta. Aksam odamiza gecip konusuruz.
Esiniz arayip özür dileyin bence. KV durumu izah edin. o gün baska birseye üzüldügünüzü ve o an bosluga denk geldiginizi söyleyebilirsiniz. Sonra bi kahve yapar hep beraber icersiniz.
Inanin kaybeden siz olmazsiniz. Tam tersi. Esiniz sizinle gurur duyacatir ve yaptigi o harekti (agiz kapama) icin kendiliginden özür dileyecektir. Bu olay böylelikle kapanir herkes icin.
Hem sizin aileniz öyle tavsiye vermis olabilir ama su an önemli olan "sizin aileniz". Sizde bi yuva kurdunuz artik. Sahip cikin lütfen.
Umarim sizi incitecek birsey dememisimdir. Bu benim bakis acim

eşinize şikayet edene kadar "anne bakar mısın yemek yagsız olmayacak mıydı " diye tatlı dille sorabilirsiniz su zamanlarda herkzin canı sıkkın birde bu saçma seylerle eşinizinde kendinizinde moralini bozmussunuz

Hanımlar biraz moral bulayım demiştim ama olmadı. Kendisi kovmadı, ben ailemi çağırdım ağzımı kapatınca. Tüm komşulara bizi rezil mi edicen dandik sebeple tabi ağzını kaparım diyor. Ha şunu da demiş aileme, başkası olsa bu hareketinden sonra aramasını beklemez direk kovardı diye, o ağırıma gidiyor. Aile terapisi düşünüyoruz, hatta onun da ailesi bizimkilerle konuşmaya geldiğinde bunu şart koşmuş. Bir terapiye gitsinler, bu sorun ancak o şekilde çözülür demişler
Ama haklı valla başkası olsa kovardı hiç ağırınıza gitmesin. Aile terapisinden önce sizi kişisel terapi öneririm. Eşinizde hata yapmış ama siz onu çıldırttıktan sonra. Ayrıca kadın olmamız her durumda bir kadını halı bulacağımız anlamına da gelmez

canım eşimle dışarı çıkmak isterim, çıkarmaz. Ne zaman çıksak ona buna baktığımı söyleyip yüzünü asıyorsun, artık yoruldum insanlar görünce senin yüzün hep asık, yollarda rezil ediyorsun bizi diyor. Eve gelip telefonda oyun oynar, bilgisayar oynar benle ilgilenmez. Neden böyle dediğimde ne zaman konuşsak illa konu aileme geliyor, tutup birine bir laf ediyorsun ondan sonra kavga ediyoruz diyor. Adam kaçıyor benden son zamanlarda. İçinde bana atamadığın bir sinir var neden bu neyin eksik diyor, hep bir kıskanclık sinir güvenmeme hissi hep aileme bir laf etme peşindesin neden diyor

aklı varsa krizi fırsata çevirir.
çekilecek dert değilsiniz.

Hanımlar biraz moral bulayım demiştim ama olmadı. Kendisi kovmadı, ben ailemi çağırdım ağzımı kapatınca. Tüm komşulara bizi rezil mi edicen dandik sebeple tabi ağzını kaparım diyor. Ha şunu da demiş aileme, başkası olsa bu hareketinden sonra aramasını beklemez direk kovardı diye, o ağırıma gidiyor. Aile terapisi düşünüyoruz, hatta onun da ailesi bizimkilerle konuşmaya geldiğinde bunu şart koşmuş. Bir terapiye gitsinler, bu sorun ancak o şekilde çözülür demişler

Allah bir deliye, aklı başında çevre düşürmüş diye düşündüm.
Yalnız çevrenize çok üzüldüm.
Zira ölüsü olan 3 gün delisi olan her gün ağlar.

Utanmadan hala anlatıyorsunuz, anlattıkça ise batıyorsunuz haberiniz yok.

Ya ben seni cidden yakın gördüm kendime işim de var ama sunu yazıp gideyim. Seni çok şımarık yetiştirmisler ve cidden saygısız davranmışsın. Bak çok ciddi söylüyorum dört dörtlük bir eşin var, sabırlı, olgun, sorunları çözmeye yönelik hareket eden birisi. Adama hayatı cidden zindan etmişsin. Adamı suçladıgın konular: dışarı çıkarmaması, evde senle ilgilenmemesi, sana bağırması vs. Bunların hepsi senin yaptıklarının sonucu. Gerçekten öfke dolusun, kıskançlık yapıyorsun, adam senle iki kelime muhabbet etmek istiyor, eğlenmek istiyor. Ama sürekli sorun çıkarıyorsun, sürekli hesap vermek zorunda kalıyor adam sürekli kendini kanıtlamak zorunda. Haklı olarak senden uzaklaşıyor. Silkelen kendine gel. Eşinden özür dile, kendini frenlemeye çalıs gerekirse de psikolojik destek al. Sence bir problemin olmayabilir ama ilişki kurma biçiminde çok ciddi problemler var anlattıgın kadarıyla.

Adam kacıyor ama haksız da degıl bak sebeplerini saymıs hep.
Sebepsiz canım istemiyor dememıs.
Ne zaman ne yapsak zehir ediyorsun demıs.
Simdı herseyı zehir eden sen mı suclu, hersey zehir olacak diye seninle takılmayan adam mı.

Bence hatalisiniz kardeşinin açığını bulmuş hemen anneye gösteren çocuk gibi davranmasıniz ispiyoncu gibi olmuşsunuz esinizde biraz sert tepki vermiş

Sağolun gene de yorumlarınız için, ya bu adamın da bana sinirli olduğu konular var. SEvgiliyken hediye almıştı başlarda, beğenmemiştim hediyesini. Artık o yüzden pek umursamaz, hatta son günlerde beni götürür bir yerlere ne istiyorsan sen bak der. Sonra beraber eve yiyecek için alışverişe gideriz, hadi çıkalım artık diyip darlar. Sebebini sorunca gene bana şuna baktın dedin, bir kere olsun insana güvenmiyorsun senle hiçbirşeyin zevki yok der. Ekonomik durumumuz fena değil, sorun o kısımda da yok.

Merhaba hanımlar

Sırf bu konuyu açabilmek için üye oldum, yıllardır bu sayfaları takip ederim. Eşimle 5 yıldır evliyiz, arada sırada kavgalarla geçen hayatımız var. Kayınpederim rahmetli olduğu için her yıl kaynanam gelir , bir bir buçuk ay kadar bizle kalır.
Sorun şu ki kaynanam eşime bir yemek hazırlamış. Eşimin dikkat etmesi gereken bir kaç sağlık sorunu var, kaynanam da yemeği hazırlarken yemeği hiç yağsız yap demişti , tamam demiştim. Sonra onun yaptığı yemeğe baktım kızlar, içi tamamen yağ dolu bir yemek... Kaynana duymayacak şekilde eşimi mutfağa çağırıp yemeği gösterdim, bir de annen bana yemeği yağsız yap diyor kendi yaptığı yemeğe bak dedim. Eşim o an neden böyle yapıyorsun, senin onla ne derdin var, olabilir filan dedi, o an ben onu odamıza çektim konuşmak için. Konu uzadıkça uzadı, annemle zorun ne, ne dese yanlış anlıyorsun ne yapsa sana ters geliyor dedi eşim. En sonunda iş hakaret boyutuna geldi, odadan çıktı eşim. Ben de onu whatsapp tan geri çağırdım odaya, gelmedi. Beni görmezden gelince bağırdım hemen gel buraya diye , gene duymazlıktan geldi. 2 kez daha ben sesim yüksek onu çağırınca sen kimi çağırıyorsun hayvan mı çağırıyorsun diye bağırdı bana annesi yanında. Sonra ben bağırdım , o bağırdı, bu arada bağırmayayım diye ağzımı tuttu o arada canım yandı. Annesi araya girdi, ben ailemi aradım şu anda kendi evimdeyim. Kendi annem beni eve almaya geldiğinde ne olduğunu sorunca da eşim onları mutfağa götürüp yemeği gösterdi, bu yemeğe laf ediyor diyip olayı anlattı orada ayrıca bir sinir oldum kızlar. Annem buraya kırk yılın başı gelmiş, ne var herşeye takılmasan da güzelce zamanımız geçse diyor, annemden özür dilemeden seni kabul etmem diyor. Uzun oldu farkındayım ama moralim çok bozuk, sizce kim haklı?
Dert arıyorsunuz ne gerek vardı uzattınız ? Rahatladınız mı sonunda ? Siz haksızsınız kaynanalık bir durum yok

Sağolun gene de yorumlarınız için, ya bu adamın da bana sinirli olduğu konular var. SEvgiliyken hediye almıştı başlarda, beğenmemiştim hediyesini. Artık o yüzden pek umursamaz, hatta son günlerde beni götürür bir yerlere ne istiyorsan sen bak der. Sonra beraber eve yiyecek için alışverişe gideriz, hadi çıkalım artık diyip darlar. Sebebini sorunca gene bana şuna baktın dedin, bir kere olsun insana güvenmiyorsun senle hiçbirşeyin zevki yok der. Ekonomik durumumuz fena değil, sorun o kısımda da yok.

Bak işte yine haklı adam. Sen iyisi mi şu virüs olaylarından sonra bir doktora görün de çöz şu işi tatlım

Sorun sende bacım sende!
Sorunu uzaklarda aramayı bırak :)
Ayy şaka gibi vatandaşsın heee.
1 nisan şakası mısın?

Farkında mısın bilmiyorum sıkıntılı sensin. Hediye almıs BEGENMEMISSIN adam hediye almayı bırakmks.
Yemege cıkıyorsunuz erkenden kalkmak istiyor neden diye sorduğunuzda ONA BUNA BAKTIN DIYIP DURUYOSUN diyor. Adamı cıdden ona buna baktın dıyıp habıre darlıyor musun?
Sikinti sende.

Ailem sen haklısın , bu sebepten ne olacak diyorlar. Altı ustu bir yemegi gostermişsin sorun yok bunda diyorlar. Ailem böyle dedikçe ne kaynanadan ne eşimden özür dileyesim geliyor. Bu şekilde zaten corona da varken uzun süre ailemin yanında kalasım var. Eşimi de tanıyorum, daha önce de ailesiyle ilgili konuşunca kavga çıkarmıştı. O da geri adım atmayacaktır.
Yine de sen de uzatmışsın o da. Ama zaten kaynanadan daha önceki olaylarınzdan da rahatsız oluyormuşsun.
Bana kocam ya anamdan özür diler öyle gelirsin ya da gelme dese , asla kuyruğu kıstırıp gitmezdim.
Eşin sana küfrediyor, daha önce de etmiş, senle barışmak için annesinden özür dile istiyor. Ailen de arkandayken bence evliliğini gözden geçir.

Eşin alınganlık yapmış, ama üzülmeyin ben de haklı olduğum halde haksız ilan edildim, bunu erkeklerin çoğu yapıyor evlilikte konu anne olunca birde yanlarında olunca huy değiştirip annelerinin yanlarında oluyorlar haklıkmış haksızmış konu olmuyor dahi, anneleri yanında olunca iki gözün varsa bir gözünü kapatacaksın, sende ısrarla üstüne gidince adamda şalterler atmış annesi yanında olunca güç almış şimdilik özürdileyin olayı fazla büyütmeye değmez yarın anneniz 1 ay kalınca oda şikayet etmeye başlayınca sizde annenizi savunursunuz bu işler böyle maalesef😤

Back
X