• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi hatalıyım kaynana mı?

Tabi ki haksızsınız. Empati kurun azıcık. Eşim beni yanina mutfağa çağırsa annemin yaptığı yemeyi alaycı bir şekilde eleştirse, noluyo ya olurum. Annesinin yanında eşinize ne hakla "sana buraya gel dedim" diye biliyorsunuz? Bu tamamen ikisine de karşı büyük saygısızlık. Sonrasında esiniz size sizin ona geldiginiz gibi gelmis olan bu. Misillime yapmış, hataya hatayla karşılık vermiş. Aranızda sevgi var midır bilemem ama saygı yok, orası kesin.

Başka bir kaç sorun daha var canım, biraz öfke kontrolu gibi o yuzden de gidilmesini istiyorlar. Eşim koydugum o fotodan sonra ben ayaklarına gitmem, gittiği gibi kendi gelsin geri demiş. Sonra ailesi geldi ailemle konuşmaya vs, orada demişler illa aile terapisine gidilmesi lazım diye.
aynen öyle size git diyen olmamış sizde aileniz ile geri dönün hataları konuşun. Aile terapisi cidden mantıklı ama sizin bireysel terapide almanız lazım. Ve eşiniz hadi kızgınlık ile bir çocukluk yapmış ama o bir tane yapmış sizde o çocukluğa başka bir çocukça hareket ile karşılık vermişsiniz. Birde asla eşimle tartışınca aklıma sosyal medya gelmez benim ya sizin nasıl geliyor şaşıyorum bazen

gerçekten samimi soruyorum yaşınız kaç? Birçok hareketiniz bana küçük olduğunuzu düşündürüyor. Özür dilemekle kimse alçalmaz. Tam tersi yücelirsiniz bence. Eşinizin ailesine sürekli laf ettiği için eşinizin evde sizle sohbet etmediğinizi söylüyorsunuz ya bu yüzden özür bekliyor konu artık yemek konusu değil zaten siz sürekli onun ailesini eleştirdiğiniz için yemek son nokta olmuş. Ayrıca kayınvalide evinde misafirken böyle bir tartışma çıktıysa kim olsa dur gitme demez. Çünkü bariz haksızsınız. Haksızken aile çağırıp valiz toplamışsınız bir de dur gitme bekliyorsunuz? size git diyen olmamış git diyen olmadığı için kal diyen de olmaz

yaşım 30 canım, daha önce de bir kaç olayımız oldu. Ailemin yanına bir kez daha gittim, doğum günümde hediye almamıştı vaktinde kaç kere uyardığım halde. Bu yüzden kavga çıktı, gecenin yarısı evden gitmek istiyorum diye izin vermedi kollarımdan tuttu, kollarım simsiyah oldu tuttuğu yerler.Sabahı aileme gittim 1 hafta kaldım almaya bile gelmedi kızlar. Ailem çağırdı araya girdi de öyle geldi adam. Ailem çağırmasa geleceği yok. Hem özel günlere önem verme, hem kollarımdan tut fiziksel şiddet uygula hem de gelip ailemin yanından alma...

çok saçma yese de ölmez herhalde. gereksiz bir muhabbet olmuş ve evet bağırmanız da bence aşırı anlamsız.

yaşım 30 canım, daha önce de bir kaç olayımız oldu. Ailemin yanına bir kez daha gittim, doğum günümde hediye almamıştı vaktinde kaç kere uyardığım halde. Bu yüzden kavga çıktı, gecenin yarısı evden gitmek istiyorum diye izin vermedi kollarımdan tuttu, kollarım simsiyah oldu tuttuğu yerler.Sabahı aileme gittim 1 hafta kaldım almaya bile gelmedi kızlar. Ailem çağırdı araya girdi de öyle geldi adam. Ailem çağırmasa geleceği yok. Hem özel günlere önem verme, hem kollarımdan tut fiziksel şiddet uygula hem de gelip ailemin yanından alma...
ahaha valla şaka bu

Evet şiddet konusunda eşin hatalı ama sende hatalısın doğum gününde hediye almamasından kavga da çıkarmak abes yani biraz bence. Bide biri benim aldığım hediyeyi beğenmese bakınız eşim bende artık ona soruyorum yada konuşmalarından cımbızladığım şeyleri alıyorum ona hediye diye. bide evlilik sonrası bütçeler ortak olunca bana hediye almak çok da cazip gelmiyor yani ne bileyim. Ha sürpriz tabiki güzel doğum günümde hediye alınmasa bozulmam hele kavga asla çıkarmam sen kavga çıkardım diyorsun. Bak eşin şiddet konusunda haksız. Aile terapisti okey gerçekten ama sen sürekli kendini haklı görmen ve egon yüzünden kişisel terapi almalısın. Ben haklıyım diyorsun ailemde haklı dedi kayınvalidemden özür dilemem. Özür dilemek erdemdir yahu. İnsan alçalmaz. Herkes kendi kişiliğini yansıtır yaptığı hareketler ile. Yani her dışarı çıktığınızda adamı ona buna baktın diye suçlamak sence doğru mu? Tut ki adamın gözü dışarda gerçekten çapkın bir adam diyelim boşa o zaman. Neden dırdırdır beynini yercesine konuşuyorsun ki. Doğru tektir. Bunlardan rahatsızsan ayrılırsın. Yok ayrılmayacaksan her sebepten kavga çıkarılmaz ki

Bu gözler neler okuyor be:KK14:Erkekler annelerini savunurlar ha demeseymişsiniz keşke.:duduk:

Arkadaşım bu kadar sık evden gidilir mi ya. Hem de olmadık sebepler. Corbaymis hediyeymis. Ailen de uyar akıllı herhalde. Sonra eşini cagiriyorsunuz bari gurur yapın da yaptığınız boşa gitmesin hem git hem de gel de .

Çorba olayında da iyi fisfiklemek istemissin ama tutmamış. Benim kaynana bana içinde kurt olan çorba getirdi demek sizin evde böyle olsaydı hastanelik ya da karakolluk olacaktiniz. Çorbayı döktüm ve eşim neden doktun derse diye gösterdim başka da bir şey demedim. O da dok dedi.. baak annen kurtlu çorba getirmiş fisfisfis deseydim nolurdu acaba🤭 olabilir böyle şeyler.

Adamın huyu belli suyu belli. Neden böyle adama trip atıyorsunuz ki?

Evet şiddet konusunda eşin hatalı ama sende hatalısın doğum gününde hediye almamasından kavga da çıkarmak abes yani biraz bence. Bide biri benim aldığım hediyeyi beğenmese bakınız eşim bende artık ona soruyorum yada konuşmalarından cımbızladığım şeyleri alıyorum ona hediye diye. bide evlilik sonrası bütçeler ortak olunca bana hediye almak çok da cazip gelmiyor yani ne bileyim. Ha sürpriz tabiki güzel doğum günümde hediye alınmasa bozulmam hele kavga asla çıkarmam sen kavga çıkardım diyorsun. Bak eşin şiddet konusunda haksız. Aile terapisti okey gerçekten ama sen sürekli kendini haklı görmen ve egon yüzünden kişisel terapi almalısın. Ben haklıyım diyorsun ailemde haklı dedi kayınvalidemden özür dilemem. Özür dilemek erdemdir yahu. İnsan alçalmaz. Herkes kendi kişiliğini yansıtır yaptığı hareketler ile. Yani her dışarı çıktığınızda adamı ona buna baktın diye suçlamak sence doğru mu? Tut ki adamın gözü dışarda gerçekten çapkın bir adam diyelim boşa o zaman. Neden dırdırdır beynini yercesine konuşuyorsun ki. Doğru tektir. Bunlardan rahatsızsan ayrılırsın. Yok ayrılmayacaksan her sebepten kavga çıkarılmaz ki

Canım yorumların için sağol, biraz da eşimin havalanmasını istemediğim için böyle davrandım. Corona olmasa belki annesi giderdi daha rahat evimize çağırıp konuşurduk. Zaman uzadıkça eşim hiç affetmez diye de korkuyorum açıkçası. Aile konusunda ettiğimiz kavga sonucu da aileme gelip , benim ailem hakkında konuşmasın durduk yere demiş, ki bunu bana da dedi. Aklıma geldikçe konuyu açıyorum eşime, o da yeter artık ne olduysa oldu sanki çok büyük şeyler gibi uzatma unut gitsin diyor. Herkesi en kötü şekilde düşünmenden yoruldum diyor.

Eşine göstereceğine en baştan kayınvalidene evinde pişen yemek için hesap sorma, hesap verme saçmalığından vazgeçmeliydiniz. O ne öyle benim evimde pişen yemek ne ilgilendirir annesini. Bir kez dersin olmadı yağlı yapma diye. Hoş evlenene kadar az çok bilir insan ne yiyor ne yemiyor karşıdaki.

Yemek için de eşinize şikayet etmek yerine gidip kvye deseydiniz yemeği daha az yağlı yap diye. Kendiniz yapın olmadı misafir kadına iş yaptırmayın. Eşiniz şikayet etmenizden rahatsız olmuş ki haklı. Ben de olsam aynı tepkiyi verirdim ve görürdüm de.

Olayı büyütüp annenizi çağırmanız filan da ayrı saçmalıklar. Hiç olgun değilsiniz. Kvyi istemiyorsanız doğruca deyin gelmesib diye. Çünkü bu davranış kadını istemediğiniz ama dışa vuramadığınız izlenimi uyandırıyor.

Kvdeden de yemeği yağlı yaptığı için değil de dedikodusunu yaptığınız için özür dileyebilirsiniz. Kadın pişman olmuştur geldiğine geleceğine.

Siz bir de kendinizi haklı mı görüyorsunuz? Çocuk gibi eşinizi çağırıp annesini mi şikayet ettiniz gerçekten? Ne demesini bekliyordunuz eşinizin evet annem çok yağlı yapmış diye gitsin annesine mi kızsın? Kesinlikle haksızsınız olayı büyüten de başlatan da abartan da sizsiniz. Eşiniz haklı sadece kayınvalideden değil eşinizden de özür dilemelisiniz. Yok dilemem diyorsanız dahası hala hatanızı fark etmediyseniz anne evinde kalmanız daha iyi olur. Ben eşinizin yerinde olsam bu mesele için ailesini arayıp evi terk eden karımı geri çağırmam.

Yazdığınız tüm örneklerden anladığım şu ki..Gerçekten her şeye kötü yönünden bakıyorsunuz! Hayat böyle geçmez. Eşinizle sorunlarınızı çözemeseniz de bireysel olarak terapi alın lütfen. Buna ihtiyacınız var.Geçmiş olsun.

Back
X