• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi hatalıyım kaynana mı?

Canimi cok sıkan bi konu olmadıkça, annesini eşime şikayet etmem , yoksa gerçek yüzünü gostereyim derken kötü niyetli taraf ben çıkabilirim diye düşünüyorum . 3 aylik evliyim ki esim annesinin yaptıklarından dolayı üzüldüğü de oluyodu. Fakat kendi görünce sorun yok ama ilk ay ben annesini ona şikayet edince aslan kesilir annesini savunurdu beyefendi. Bende 1, 2 derken artık ilk ay kestim ona anlatmayı ve şu an gayet iyiyim eşim annesinin en ufak hatasında annesini susturur beni savunur. Sonuç olarak hep şikayetçi olana taraf ben değilim hatta annesi bazen beni şikayet eder ama hiç umrumda değil çünkü onun kötü niyetliligi dmi ama:KK66:

Canım yorumların için sağol, biraz da eşimin havalanmasını istemediğim için böyle davrandım. Corona olmasa belki annesi giderdi daha rahat evimize çağırıp konuşurduk. Zaman uzadıkça eşim hiç affetmez diye de korkuyorum açıkçası. Aile konusunda ettiğimiz kavga sonucu da aileme gelip , benim ailem hakkında konuşmasın durduk yere demiş, ki bunu bana da dedi. Aklıma geldikçe konuyu açıyorum eşime, o da yeter artık ne olduysa oldu sanki çok büyük şeyler gibi uzatma unut gitsin diyor. Herkesi en kötü şekilde düşünmenden yoruldum diyor.
alla alla ne demek havalanmasın diye gerçekten düşünce sistemin nasıl çalışıyor anlayamadım ki

Corona olmasa belki annesi giderdi daha rahat evimize çağırıp konuşurduk. Zaman uzadıkça eşim hiç affetmez diye de korkuyorum açıkçası
Kendin gitmişsin adamı neden çağırıyorsun? Bir kere daha gidip dönmüşsün yani geri döneceğini bile bile neden gidiyorsun? Neyin blöfü bu.
Ben ciddisin sanmıştım ama hiçbir duruşun yok ki senin. Boşuna adama da blöf yapma bak yemiyor artık işte.
Bir de korkuyorum affetmezse diyorsun. Sen paşa paşa özür dileyip el etek öpüp döneceksin kocana. Hatta dilemeye başladın eminim.
Bari kocan affetmeyi lutfedince bir daha gitme de hem aileni strese sokma hem de kendi gururundan olma.

Ilk defa net bir gelin icin diyorum ki siz haksızsınız. Olgunlaşmadan evlenmek büyük hata

Merhaba hanımlar

Sırf bu konuyu açabilmek için üye oldum, yıllardır bu sayfaları takip ederim. Eşimle 5 yıldır evliyiz, arada sırada kavgalarla geçen hayatımız var. Kayınpederim rahmetli olduğu için her yıl kaynanam gelir , bir bir buçuk ay kadar bizle kalır.
Sorun şu ki kaynanam eşime bir yemek hazırlamış. Eşimin dikkat etmesi gereken bir kaç sağlık sorunu var, kaynanam da yemeği hazırlarken yemeği hiç yağsız yap demişti , tamam demiştim. Sonra onun yaptığı yemeğe baktım kızlar, içi tamamen yağ dolu bir yemek... Kaynana duymayacak şekilde eşimi mutfağa çağırıp yemeği gösterdim, bir de annen bana yemeği yağsız yap diyor kendi yaptığı yemeğe bak dedim. Eşim o an neden böyle yapıyorsun, senin onla ne derdin var, olabilir filan dedi, o an ben onu odamıza çektim konuşmak için. Konu uzadıkça uzadı, annemle zorun ne, ne dese yanlış anlıyorsun ne yapsa sana ters geliyor dedi eşim. En sonunda iş hakaret boyutuna geldi, odadan çıktı eşim. Ben de onu whatsapp tan geri çağırdım odaya, gelmedi. Beni görmezden gelince bağırdım hemen gel buraya diye , gene duymazlıktan geldi. 2 kez daha ben sesim yüksek onu çağırınca sen kimi çağırıyorsun hayvan mı çağırıyorsun diye bağırdı bana annesi yanında. Sonra ben bağırdım , o bağırdı, bu arada bağırmayayım diye ağzımı tuttu o arada canım yandı. Annesi araya girdi, ben ailemi aradım şu anda kendi evimdeyim. Kendi annem beni eve almaya geldiğinde ne olduğunu sorunca da eşim onları mutfağa götürüp yemeği gösterdi, bu yemeğe laf ediyor diyip olayı anlattı orada ayrıca bir sinir oldum kızlar. Annem buraya kırk yılın başı gelmiş, ne var herşeye takılmasan da güzelce zamanımız geçse diyor, annemden özür dilemeden seni kabul etmem diyor. Uzun oldu farkındayım ama moralim çok bozuk, sizce kim haklı?
Siz haksızsınız yemek bu yağı fazla olmuş olabilir.Kusur bulmak için bakmışsınız.
İş nerelere gelmiş çok gereksiz neden böyle şeylerle huzurunuzu kaçırıyorsunuz.
Özür dileyin arayı düzeltin sırf bu yüzden evden gitmek de ne

İlk yorumumu sadece konuyu okuyarak yazmıştım. Bütün yorumları okudum şimdi, keşke okumasaydım. 15 sayfada herkes hatalısın yazmış siz hala kendinizi sorgulamıyorsunuz.

Kendinizi savunmak için yazdığınız her cümle sizi daha çok batırmış. Bence evinize dönmeyin de adam kurtulsun. Gerçekten 5 sene sizi nasıl çekmiş hayret ettim.

Hareketleriniz o kadar çocukça ki yaşı ufak, erken evlenmiştir zamanla olgunlaşır diye düşünmüştüm ama 30 yaşındaymışsınız gerçekten pes.

Bence sorunun asıl kaynağı sizin kendi ailenizde. Sizi o kadar şımarık yetiştirmişler ki kendinizi kusursuz zannediyorsunuz. Hala size dönüp sen hatalı değilsin dediklerine göre kızları ne yaparsa yapsın toz kondurmayan insanlar. O yüzden sizin böyle olmanıza şaşırmamak lazım ama eğer evliliğinize devam etmek istiyorsanız değişmek, olgunlaşmak zorundasınız. Kocanız aksi halde sizi bugün boşamazsa 3 ay sonra olmadı 3 yıl sonra boşar ama elbet boşar. Bu şekilde ömür geçmez çünkü.

Başlıkta ben mi hatalıyım kaynana mı şeklinde ama anlamadım ne yapmış bu kaynana? Kadının tek hatası yemeğe fazla yağ koymak.

canım eşimle dışarı çıkmak isterim, çıkarmaz. Ne zaman çıksak ona buna baktığımı söyleyip yüzünü asıyorsun, artık yoruldum insanlar görünce senin yüzün hep asık, yollarda rezil ediyorsun bizi diyor. Eve gelip telefonda oyun oynar, bilgisayar oynar benle ilgilenmez. Neden böyle dediğimde ne zaman konuşsak illa konu aileme geliyor, tutup birine bir laf ediyorsun ondan sonra kavga ediyoruz diyor. Adam kaçıyor benden son zamanlarda. İçinde bana atamadığın bir sinir var neden bu neyin eksik diyor, hep bir kıskanclık sinir güvenmeme hissi hep aileme bir laf etme peşindesin neden diyor
Ee tmmda adam haksız değil gibi .niye boylesiniz tabirleriniz çok çocukça kendinize gelin birazcık hayatınızı bakış acınızı derinlestirin zenginleştirin birazcık ne gereksiz konular bunlar böyle

Aslında niyetim kötü değildi, hani bak ben nasıl hazırlıyorum sana sen benim için kıymetlisin demek istemiştim ona. Odaya çektiğim zaman konular uzayınca anneme suç atma artık tarzı biraz daha argolu konuştu, ben de ona argolu cevap verdim. Odadan gidince orada çok sinirlendim. Ailemle konuştu eşim, başka kimse olsa annesine böyle dandik bir konudan laf edilmesine katlanmaz diyormuş.

Sizin için kıymetli ama annesi için kıymetli değil yani öyle mi?
Ne yapacaktı siz öyle gösterince, "anam bile düşünmüyor beni, bana senden başkasından hayır yok yarim" deyip boynunuza mı atlayacaktı?
Ben eşinizin yerinde olsam yalvar yakar özür dilemeden evin kapısından geçirmem sizi.

Bukadar haksiz bir gelin nadir gorunur :) cok nazlisiniz size 1.5 ay kalmaya gelen kadini idare edemiyosunuz hemde yagliysa yagli yani sikayet etmek nedir kiskandinizmi ne yaptiniz anlamadim esiniz hakli kolay affetmesin sizi

Kaynana ile kendince bir yarisa girip ustune esini hakem yapmissin cocuk gibi. Haksizsin. Odaya bagirarak cagirmalar falan. Kadina "anne bana yagsiz yap diyordun ama bu yemek ne boyle?" gibi bir sey soyleyip konuyu kapatabilirdin.
Kaynanadan ozur dileme ama evden gitmen senin hatan. Pireyi deve yapmissin

Siz gereksiz bı hareket yapmışsınız ama eşiniz de olayı harladikca harlamis. Sen benim annemden ne istiyorsun demek yerine boşver idare et napalim da diyebilirdi.

Erkeklerin cevapları
Annem sana ne yaptı
Annemle ne sorun var
Kadının ağzı var dili yok
Bi kaynanalığını mi gördün
Kötü niyetlisin
Annemi aşağılıyorsun
Bana annenim dedikodusunu yapma
Özetle erkeklere annelerini şikayet etmeyin ya da yermeyin yüzde 98 suçlu çıkarsınız

Küçük evcilik oynayan şımarık kızlar gibi davranmışsın. O annesi eşinin. Vazgeçemeyeceği tek varlık belkide. Eşini seviyorsan annesinin yanında ona imalar yapma. Olgunlaş bence.

Bu ev benim ama kaynanageldiyse bende onu oğlunun gözünden dusureyim de evden def edeyim veya bir daha gelmemesi için yol açayım, hiç olmazsa güçlünün kim olduğunu gösteririm kaynanaya demissiniz ama fena patlamissiniz.
Kocaniza da çileden çıkartmış ama mat olmuşsunuz.
Benim eşim annem için bana böyle davransa görür dünyanın kaç bucak olduğunu.

Siz haksizsiniz tabii
Esiniz koskoca adam,onu cagirip ananin yaptigi yemege bak diye gostermek ne sacma. Esek degilse onune konan yemegi sagligi acisindan yiyip yemeyecegine karar verecektir herhalde,biraksaydiniz da kendisi karar verseydi gorseydi.
cidden bazi gelinlere de yaranilmiyor,yemek yapmis koymus kadin. Olmadi soyle kaynanamiz

Siz gereksiz bı hareket yapmışsınız ama eşiniz de olayı harladikca harlamis. Sen benim annemden ne istiyorsun demek yerine boşver idare et napalim da diyebilirdi.

Eşi neden olayı harlasin. Adam alttan aldıkça odalara çekilmeler WhatsApp tan emirler vermeler, bağırıp çabuk gel demelerin hepsini konu sahibi yapmış.
Helal olsun adama. İnşallah hep dimdik ayakta duru böyle.

Yemeği sizin anneniz yapsa yine aynı şekilde davranacak miydiniz?hayır. Kotu niyetli davranmışsınız ve karşılığını almışsınız.

Sizin eşinize "yaptığı yemeğe bak" demenizdeki amaç eşinizi düşünmeniz değil kayınvalidenizin yapmanızı önerdiği şeyin moralinizi bozması. Olabilir, insanlar her zaman sakin kalamayabilir. Eşinizin bu kadar sinirlenmesine anlam veremedim açıkçası. Sesleniyorsunuz ki konuşulup çözülsün ama pek oralı değil. Burda kayınvalidenizin bir hatası yok yani göremedim. Sormanız gereken soru ben mi haklıyım eşim mi ? İkinizin de hataları var iki yetişkin insan gibi konuşup çözün durumu.

Başlıkta ben mi hatalıyım kaynana mı şeklinde ama anlamadım ne yapmış bu kaynana? Kadının tek hatası yemeğe fazla yağ koymak.

Cidden ilginç. "Ben mi hatalıyım eşim mi hatalı" dese anlayacağım ama kayınvalide ne alaka?
Kendisine hak veren olmamış diye eşini az biraz suçluyor şimdi ama ben eminim, yarın barışsalar olayı herkese "kayınvalidem yuvamı yıkmaya çalıştı" diye anlatır.
Yemeğin yağını fazla kaçırıp yuva yıkmak :KK53:

Aslında niyetim kötü değildi, hani bak ben nasıl hazırlıyorum sana sen benim için kıymetlisin demek istemiştim ona. Odaya çektiğim zaman konular uzayınca anneme suç atma artık tarzı biraz daha argolu konuştu, ben de ona argolu cevap verdim. Odadan gidince orada çok sinirlendim. Ailemle konuştu eşim, başka kimse olsa annesine böyle dandik bir konudan laf edilmesine katlanmaz diyormuş.
Bende bazen yemeğin yağını kaçırıveririm. Napayım koca tencereyi biraz yağlı oldu diye atayım mı. Öyle böyle yeniyor işte. Kayınvaliden de benim gibi kazara yağlı yapmıştır. Şikayet edecek bir durum yokmuş ortada

Back
X