• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi hatalıyım kaynana mı?

Merhaba hanımlar

Sırf bu konuyu açabilmek için üye oldum, yıllardır bu sayfaları takip ederim. Eşimle 5 yıldır evliyiz, arada sırada kavgalarla geçen hayatımız var. Kayınpederim rahmetli olduğu için her yıl kaynanam gelir , bir bir buçuk ay kadar bizle kalır.
Sorun şu ki kaynanam eşime bir yemek hazırlamış. Eşimin dikkat etmesi gereken bir kaç sağlık sorunu var, kaynanam da yemeği hazırlarken yemeği hiç yağsız yap demişti , tamam demiştim. Sonra onun yaptığı yemeğe baktım kızlar, içi tamamen yağ dolu bir yemek... Kaynana duymayacak şekilde eşimi mutfağa çağırıp yemeği gösterdim, bir de annen bana yemeği yağsız yap diyor kendi yaptığı yemeğe bak dedim. Eşim o an neden böyle yapıyorsun, senin onla ne derdin var, olabilir filan dedi, o an ben onu odamıza çektim konuşmak için. Konu uzadıkça uzadı, annemle zorun ne, ne dese yanlış anlıyorsun ne yapsa sana ters geliyor dedi eşim. En sonunda iş hakaret boyutuna geldi, odadan çıktı eşim. Ben de onu whatsapp tan geri çağırdım odaya, gelmedi. Beni görmezden gelince bağırdım hemen gel buraya diye , gene duymazlıktan geldi. 2 kez daha ben sesim yüksek onu çağırınca sen kimi çağırıyorsun hayvan mı çağırıyorsun diye bağırdı bana annesi yanında. Sonra ben bağırdım , o bağırdı, bu arada bağırmayayım diye ağzımı tuttu o arada canım yandı. Annesi araya girdi, ben ailemi aradım şu anda kendi evimdeyim. Kendi annem beni eve almaya geldiğinde ne olduğunu sorunca da eşim onları mutfağa götürüp yemeği gösterdi, bu yemeğe laf ediyor diyip olayı anlattı orada ayrıca bir sinir oldum kızlar. Annem buraya kırk yılın başı gelmiş, ne var herşeye takılmasan da güzelce zamanımız geçse diyor, annemden özür dilemeden seni kabul etmem diyor. Uzun oldu farkındayım ama moralim çok bozuk, sizce kim haklı?
Konuyu okudum cevaplarda yazdıklarını da. Tamam evet erkek ya annesine toz kondurmak istememiş olabilir, o an bibirinizle zıt gitmiş olabilirsiniz. Ama ne yapmış olursan ol yani işin içinde ihanet yok bişey yok o yüzden "kendini haklı görüyorsa eve almam" deme hakkı yok o adamın. Aile olmak eş olmak ne kavrayamamış, sana özür dile anamdan edebiyatı da yapacak. Ya tamam özür de ağzı kirletmez ama eve almam ne demek? Kimi almıyorsun evde beslediğin balık sanki bu. Orda da dursa olur diyecek kadar. Aranızda güçlü bir bağ olması gerekirdi. Bundan sonra da o eve dönersen şartları kabul edip yemekleri yağlı yap gözünü sevem 🙏😁 yağır yağır olsun. Kafam dalmış dersin otur ye keyfine bak. Anası da geldiği zaman mutfak senin anne rahat rahat yap yemeği de geç içeri ayağını uzat elmanı hart hurt ye. Ben öyle yapıyorum 😄

Tabiki de çok haksizsin. Kadın yemeği yağlı yapmak dışında bir suçu yok hani fesat bişey söyledi fln sandım öyle bişey yok tam tersi sen baya fesatlanip eşini annesine doldurmaya calismissin elinde patlamış bide yatak odasına çağırmak hemen gel diye bağırmak fln. Kadını huzursuz etmişsin . Aileni niye karıştırdın ki ?eşin bosasa yeri

Ey huysuz ve aksi kadin kaynanam gel de gelin gör :KK51:
Hey yavrum hey:KK76:
Az yemedim cig nohutlarini, yagli yemeklerini.
Az susmadim ignelemelerine pöf :işsiz:
Geldim gidiyorum soyle gelin olamadim :KK14:

Merhaba hanımlar

Sırf bu konuyu açabilmek için üye oldum, yıllardır bu sayfaları takip ederim. Eşimle 5 yıldır evliyiz, arada sırada kavgalarla geçen hayatımız var. Kayınpederim rahmetli olduğu için her yıl kaynanam gelir , bir bir buçuk ay kadar bizle kalır.
Sorun şu ki kaynanam eşime bir yemek hazırlamış. Eşimin dikkat etmesi gereken bir kaç sağlık sorunu var, kaynanam da yemeği hazırlarken yemeği hiç yağsız yap demişti , tamam demiştim. Sonra onun yaptığı yemeğe baktım kızlar, içi tamamen yağ dolu bir yemek... Kaynana duymayacak şekilde eşimi mutfağa çağırıp yemeği gösterdim, bir de annen bana yemeği yağsız yap diyor kendi yaptığı yemeğe bak dedim. Eşim o an neden böyle yapıyorsun, senin onla ne derdin var, olabilir filan dedi, o an ben onu odamıza çektim konuşmak için. Konu uzadıkça uzadı, annemle zorun ne, ne dese yanlış anlıyorsun ne yapsa sana ters geliyor dedi eşim. En sonunda iş hakaret boyutuna geldi, odadan çıktı eşim. Ben de onu whatsapp tan geri çağırdım odaya, gelmedi. Beni görmezden gelince bağırdım hemen gel buraya diye , gene duymazlıktan geldi. 2 kez daha ben sesim yüksek onu çağırınca sen kimi çağırıyorsun hayvan mı çağırıyorsun diye bağırdı bana annesi yanında. Sonra ben bağırdım , o bağırdı, bu arada bağırmayayım diye ağzımı tuttu o arada canım yandı. Annesi araya girdi, ben ailemi aradım şu anda kendi evimdeyim. Kendi annem beni eve almaya geldiğinde ne olduğunu sorunca da eşim onları mutfağa götürüp yemeği gösterdi, bu yemeğe laf ediyor diyip olayı anlattı orada ayrıca bir sinir oldum kızlar. Annem buraya kırk yılın başı gelmiş, ne var herşeye takılmasan da güzelce zamanımız geçse diyor, annemden özür dilemeden seni kabul etmem diyor. Uzun oldu farkındayım ama moralim çok bozuk, sizce kim haklı?
Tabiki siz haksiniz neden bukadar abartiniz ki birak olglu yesin gormuyecekmi zaten kim yapti çok yagli dersede dersiniz annem biraz yagini fazla kacirmiş diye siz direk adami tahrik etmissiniz yani ayrica bagirarak msj atarak kafa tutmuşsunuz hic bayana yakisacak harektler degil bence eger boyle seylere takilacak bir insansaniz lutfen ozur filan dileyip gitmeyin cunku bundan daha kotu zitlaşmalariniz olur. Ayrica simdi siz esini dusunen eş degil kaynanayla sidik yaristiran gelin durumuna dustunuz zaten kisa sureligine gelmiş kaynanayi istemeyen bahane ureten gelin durumuna sokmuşunuz kendinizi.

Hanımlar eşimle buluştuk konuştuk. Kendisinden özür dilesem bile kayınvalideden özür dilemeyeceğimi söyledim, o da doktora da gitmezsin sen şimdi o zaman dedi, o an evet gitmeyeceğim dedim. Yani sen kendini hatasız ya da bu konuyu çok ufak birşey olarak görüyorsun değil mi dedi, ben de o kadar da büyütülecek birşey yok dedim. O zaman neden bana kaç defa bağırarak odaya çağırdın dedi, hınçlıydım dedim. Hınç yapacak kadar neye sinirlendin ki, demek ki senin için o yemek olayı önemliydi bak dedi. O an birşey diyemedim. Kalktı gitti evden , ailem dur mur dedi ama tutamadı...

Hanımlar eşimle buluştuk konuştuk. Kendisinden özür dilesem bile kayınvalideden özür dilemeyeceğimi söyledim, o da doktora da gitmezsin sen şimdi o zaman dedi, o an evet gitmeyeceğim dedim. Yani sen kendini hatasız ya da bu konuyu çok ufak birşey olarak görüyorsun değil mi dedi, ben de o kadar da büyütülecek birşey yok dedim. O zaman neden bana kaç defa bağırarak odaya çağırdın dedi, hınçlıydım dedim. Hınç yapacak kadar neye sinirlendin ki, demek ki senin için o yemek olayı önemliydi bak dedi. O an birşey diyemedim. Kalktı gitti evden , ailem dur mur dedi ama tutamadı...

Siz başınıza ne geliyorsa hak ediyorsunuz. Umarım eşiniz en kısa zamanda boşanır sizden. Beş sene nasıl size tahammül edebilmiş en çok ona şaşırdım.

Baştan sona haksizsiniz. Belli ki sevmiyorsunuz kayinvalidenizi ama bu şekilde davranılmasını da hak etmemiş kadın. Umarım gerçekten pişman olmuşsunuz ve kendi hatanizdan ders çıkarmışsınizdir.

Erkekler böyle durumlarda annelerini savunurlar.
Aynen kıyamazlar yürekleri cızlar 😁 ki düşündüm de eşim bana aynısını yapsa annemin yemeğine bişeyler dese o kadar olay çıkarmasam da anneme karşı merhametim artardı ve eşime gıcık olurdum. Niyetini iyi bulmazdım...

Ayy her şeyde empati yapsak dünya ne güzel bir yer olcak :))
birde kaynananın yerine koyunca kendini?? evladının evine gidiyorsun bir yemek yapıyorsun.evladının yuvası neredeyse yıkılma noktasında.bizde anneyiz ya bu nedir.bence evlenmek için bile ruh sağlığı belgesi lazım teferruatlı ama

Aynen kıyamazlar yürekleri cızlar 😁 ki düşündüm de eşim bana aynısını yapsa annemin yemeğine bişeyler dese o kadar olay çıkarmasam da anneme karşı merhametim artardı ve eşime gıcık olurdum. Niyetini iyi bulmazdım...
O yüzden ben annesi gittikten sonra anlatırım eşime. Böyle yaptığım için benim iyi niyetime inandı. Benim annesiyle herhangi bir sorunum olmadığını ama annesinin bu davranışlarından rahatsız olduğumu anladı. 🤷‍♀️
Kaldı ki konu sahibi ufak bir kıvılcımdan yangın çıkarmış.

Çok hatalısınız bence.. Eşiniz çocuk değil ki o şekilde eşinizi kenara çekip yemeği gösteriyorsunuz..

Valla birisi anneme laf diyecek ağzını yüzünü benzetirim. Seni büyüten yetiştiren insanlar , sonradan geldin biri laf desin . Herkes herkesin ailesine saygılı olacak

Xjöskdhshd yeminle baya güldüm ha.

Merhaba hanımlar

hatalı olan sensin.Dur şöyle düşünelim,annen gelmiş ve size yaptığı yemek biraz yaplıyolmuş,eşin gelip şu yemeğe bak diyerek burun kıvırır gibi ego yapıp kendi anneni bi anda düşük bir durumda görmüşsün.Ne tepki verirdin ? senin onla derdin ne diye sorardın elbetteki kocana.Bide eşin zaten annesi evdeyken tartışma olmasın diye klnuşmayı kesmiş,sende o an üstünü kapatıp daha sonra konuşabilirdiniz konuyu.Önce mutfakda sonra odada sonra wp de çağırıp çağırıp durmuşsun.Bırak boşver o an ne diye bu inat ? sonrada annesi önünde sesini yükselterek çağırmışsın eşini bana göre bu aşağılayıcı bir haraket.Kaynanammı suçl diye sormuşsun ama kaynananın eşinle olan olayla alakası bile yok bence.Tamamiyle senin eşine karşı inatlaşıp ego yapman

Back
X