• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi ilişki yaşamayı bilmiyorum?

Kafasikarisik1905

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2021
30
9
36
32
Arkadaşlar merhaba, önceki konumu bilen bilir belki, ciddiye gidecek ilişkim(bütün yerler tutulmuştu tarihler alınmıştı) bazı sebeplerden dolay bitti. Biliyorum daha ciddi dertleri olanlar var, bu da dert mi diyeceksiniz belki. Ama çok inanmış güvenmiş ve sevmiştim ve bunların karşılıklı olduğunu düşünüyordum düşünmem için karşı tarafta çok şey yaptı. Sürekli kendimi suçluyorum belkide ilişkide gerçekten ben hatalıydım ve onu bu raddeye ben getirdim. Belki çok bunalttım belki çok tripli tavırlıydım belki çok cebelleştim. İtaat mi edilmeli, yönetilmeye izin mi verilmeli, fedakarlık beklenmemeli mi, sinirlenince fevri olmamalı mı ben ilişki yaşamayı bilmiyorum sanırım.

Baştan çok taviz vermişsiniz aksine. Kapanmanızı isteyen ailesi var ve hala siz de alttan mı alsam diyorsunuz.
İlişkileri sürdüren iki tarafın da çabasıdır. Tek başınıza iterek zaten yürüyemezsiniz.
Aksine bundan sonrasında kimse için kendinizden taviz vermeyin. Kimse sizin kararlarınıza karışamaz, bu konuda sizi zorlayamaz. Alttan almamalısınız sırf evlenmek için.

Sevgilim ise benim için farketmiyor ama kapanmanıda isterim, kapan ne olcak evlenmek istemiyor musun az fedakarlık yap taşın altına elini koy neden kararların sevginin önüne geçiyor, kötü bir şey istese ilk ben bizimkilerin karşısında olurum ama kötü bir şey istemiyor senden, tek istedikleri bu başka bir şey isteyip karışmazlar, ama kapanamam diyorsan arada ben kalıyorum sen de inatsın annem de inat annem hayatta vazgeçmez gidip derim yine istemiyor kapanmak diye ama istemeye gelmez ben tek mi istemeye geleyim seni o zaman daha fazla zamanını çalmayım bitirelim diyor.

Bunu sen yazmışsın? Ne sevgisi... Klasik kendine açık kadın beğenip anasının gönlünü eylemeye çalışanlardan.

Arkadaşlar merhaba, önceki konumu bilen bilir belki, ciddiye gidecek ilişkim(bütün yerler tutulmuştu tarihler alınmıştı) bazı sebeplerden dolay bitti. Biliyorum daha ciddi dertleri olanlar var, bu da dert mi diyeceksiniz belki. Ama çok inanmış güvenmiş ve sevmiştim ve bunların karşılıklı olduğunu düşünüyordum düşünmem için karşı tarafta çok şey yaptı. Sürekli kendimi suçluyorum belkide ilişkide gerçekten ben hatalıydım ve onu bu raddeye ben getirdim. Belki çok bunalttım belki çok tripli tavırlıydım belki çok cebelleştim. İtaat mi edilmeli, yönetilmeye izin mi verilmeli, fedakarlık beklenmemeli mi, sinirlenince fevri olmamalı mı ben ilişki yaşamayı bilmiyorum sanırım.
Allah sizi kurtarmış resmen siz hala acaba hata ben de mi diyorsunuz
Adamın ne size ne ailenize saygısı var
Ailesinin size de saygısı yok

Geçmiş konularınızda Kapanmadan istemeye gitmem tarzı söylemleri var annesinin

Erkek arkadaşınız nişanda anneniz nprmal davranmaz ise herkes olacaklara katlanacak demiş

Belki unuttunuz hatırlayın istedim

Ve siz hala böyle bir adam ve ailesi için acaba ben mi hatalıyım diyorsunuz.

Bir kadının kapanmasını istemek ya da kapalı bir kadının açılmasını talep etmek aynı şey gözümde. Diğer her şeyi bir kenara koyarım, bir insanın özgürlüğüne müdahale etmeyi, hayat tercihlerine karışmayı ayrı bir kenara koyarım. Giyim kuşam gibi bir kadının çalışmasına karışmak da benzer bir şey örneğin. Hayır, birliktelik böyle olmamalı. Böyle bir tecrübe yaşadın diye ilişkilerin böyle olduğunu, olacağını sanma. Taviz verilecek şey var verilmeyecek şey var. Kendini suçlama.

Bu kişi 2021 de ailesi kapanmamı istiyor diye konu açtığınız kişi mi?
O kişiyse boşuna üzülüyorsunuz.
Son açtığınız konuda farklı birinden bahsediyorsanız onunda evlenesi yokmuş, bahane aramış.
Bir ilişkiyi devam ettirmek için lendi kişiliğinizden vazgeçmemiz gerekmez, olaya yanlış yerden bakıyorsunuz.

Şey arkadaşlar kapanmadan dolayı değil biten ilişkim o çooook eski bir ilişkimdi. Sonrasın ben çok güzel olduğunu düşündüğüm bi ilişki yaşamaya başladım. Doğuda çalışıyorum tanıştığım kişi de burada ama o çakılı kadroydu. Ailem bana çok uzakta onun da memleketi bulunduğumuz yer değil ailesi başka yerde. Annem ilkten çok uzakta çakılı olcaz diye karşı çıktı sonra ikna ettim. Bu sene evlencektik ama nişandan önce yaşanılan şeyleri ikimiz de yönetemedik zaten kendisi de diyor senin yüzünden bu raddeye geldik annen yüzünden diye son yaşanılan şeylerde yorulduğunu bunaldığını ben o ilişkim için biraz bu psikolojiye büründüm. Yaşanılan şeyleri tekrardan yazmak istemedim çünkü açılmış bi konu var. Belki sıkıntı olur diye.

Bu kişi 2021 de ailesi kapanmamı istiyor diye konu açtığınız kişi mi?
O kişiyse boşuna üzülüyorsunuz.
Son açtığınız konuda farklı birinden bahsediyorsanız onunda evlenesi yokmuş, bahane aramış.
Bir ilişkiyi devam ettirmek için lendi kişiliğinizden vazgeçmemiz gerekmez, olaya yanlış yerden bakıyorsunuz.
Aynen son açtığım farklı kişi

Şey arkadaşlar kapanmadan dolayı değil biten ilişkim o çooook eski bir ilişkimdi. Sonrasın ben çok güzel olduğunu düşündüğüm bi ilişki yaşamaya başladım. Doğuda çalışıyorum tanıştığım kişi de burada ama o çakılı kadroydu. Ailem bana çok uzakta onun da memleketi bulunduğumuz yer değil ailesi başka yerde. Annem ilkten çok uzakta çakılı olcaz diye karşı çıktı sonra ikna ettim. Bu sene evlencektik ama nişandan önce yaşanılan şeyleri ikimiz de yönetemedik zaten kendisi de diyor senin yüzünden bu raddeye geldik annen yüzünden diye son yaşanılan şeylerde yorulduğunu bunaldığını ben o ilişkim için biraz bu psikolojiye büründüm. Yaşanılan şeyleri tekrardan yazmak istemedim çünkü açılmış bi konu var. Belki sıkıntı olur diye.
Hmmm. Şunu hiçbir zaman unutma. Bir ilişkide yaşanan hiçbir şey tek taraflı değildir. Yine de üzülme çünkü karşında yaşananlar için seni suçlayan biri var. Bu hep böyle devam ederdi. İlişkide karşılıklı iletişimle sorunlar halledilir, birlikte çözüm bulunur. Haklı ya da haksız aranmaz.

Aynen son açtığım farklı kişi
Evlilik zamanında erkeğin üzerine süreci yönetme konusunda daha fazla iş düşüyor bence. Ailenizin bazı endişeleri varmış mesafe açısından. Bundan kaynaklanan olumsuzlukları aşmaya çalışmak yerine işi yokuşa süren kişiyle evlilikte farklı sıkıntılar yaşayabilirdiniz.

Benim babamda eşimle evlenmemi istememişti başta farklı sebeplerden, isteyince öyle güzel alttan alıp, süreci güzel yönetiyorlar ki. Kimse çok güzel giden bir ilişkiyi annenin endişeleri yüzünden bitirmez kolay kolay, konunuzda annenizin yaptığı bir şey yok zaten. Sevgilinizin uğraşası, çabalıyası yokmuş sizin için.

Son düzenleme:
Evlilik sürecinde erkeğin üzerine süreci yönetme konusunda daha fazla iş düşüyor bence. Ailenizin bazı endişeleri varmış mesafe açısından. Bundan kaynaklanan olumsuzlukları aşmaya çalışmak yerine işi yokuşa süren kişiyle evlilikte farklı sıkıntılar yaşayabilirdiniz.

Benim babamda eşimle evlenmemi istememişti başta farklı sebeplerden, isteyince öyle güzel alttan alıp, süreci güzel yönetiyorlar ki. Kimse çok güzel giden bir ilişkiyi annenin endişeleri yüzünden bitirmez kolay kolay, konunuzda annenizin yaptığı bir şey yok zaten. Sevgilinizin uğraşası, çabalıyası yokmuş sizin için.
Sağ olun yorumunuz için. Bilmiyorum neden bu suçluluk pişmanlık gibi bu düşüncelerden çıkamıyorum. Sürekli kendimi suçluyorum şöyle demeseydim böyle yapmasaydım belki farklı olurdu diye. Sonra dönüyorum sen ilişki yaşanabilecek çekilebilecek bir insan değilsin diyorum. Bu yaşadığım normal mi

Bu tarz durumlarda suçlu taraf, suçsuz taraf olduğunu düşünmüyorum.nice aksi, sorunlu kişi evlenip barklanıyor.bu hesaplara girilen ilişki olmayacak demektir.gönül işinde taktik, hata işlemez bana sorarsan.kismet vardır kısmet olmayan vardır.eee içinden öyle gelmiş demek ki.çok yüce bir sevgin olsaydı adama bir baktığında bütün zorlukları unuturdun zaten.dediğim gibi gönül işinde öyle olmasaydı, böyle olsaydı tarzı hesaplar yersiz geliyor bana.herşey olması gerektiği gibi oluyor.

Sağ olun yorumunuz için. Bilmiyorum neden bu suçluluk pişmanlık gibi bu düşüncelerden çıkamıyorum. Sürekli kendimi suçluyorum şöyle demeseydim böyle yapmasaydım belki farklı olurdu diye. Sonra dönüyorum sen ilişki yaşanabilecek çekilebilecek bir insan değilsin diyorum. Bu yaşadığım normal mi
Manipüle edildiğinden olabilir. İnsan sıcağı sıcağına anlamıyor.

Oohoo kimleri kimleri çekiyor isteyen.etrafında da görüyorsunuz zaten.bu kısmet olmamış.

Bu tarz durumlarda suçlu taraf, suçsuz taraf olduğunu düşünmüyorum.nice aksi, sorunlu kişi evlenip barklanıyor.bu hesaplara girilen ilişki olmayacak demektir.gönül işinde taktik, hata işlemez bana sorarsan.kismet vardır kısmet olmayan vardır.eee içinden öyle gelmiş demek ki.çok yüce bir sevgin olsaydı adama bir baktığında bütün zorlukları unuturdun zaten.dediğim gibi gönül işinde öyle olmasaydı, böyle olsaydı tarzı hesaplar yersiz geliyor bana.herşey olması gerektiği gibi oluyor.
Yanlış anlaşıldım sanırım. Ben zaten adama bi baktığımda tüm zorlukları unutmayı tercih eden taraftım. Doğuda ailemden uzakta bi şehirde çakılı kalmayı olsun o yanımda olsun yeter bundan sonra nereye gidebilirsekte kabulüm o olsun yeter dediğim, ailem ikna olsun diye ailemle konuşmadım veya kavga ettiğim zamanlar oldu o olsun yeter dediğim, kendimi çok haklı gördüğüm konularda da tartışma çıksada sonrasında onun da baktığı yerden bakabilip ayağına gitmişliğim aramışlığım özrümü dilemişliğim zamanlarda oldu, nişanda ayrılırız sonucuna katlanırız demesine rağmen bu laftan sonra ben de fevri davrandım diye düşünüp o sessiz kalsada arayıp 6 saat düzgünce onun düşündüğü gibi şeyler olmayacağına konuşarak ikna etmeye çalışan da bendim.

Yanlış anlaşıldım sanırım. Ben zaten adama bi baktığımda tüm zorlukları unutmayı tercih eden taraftım. Doğuda ailemden uzakta bi şehirde çakılı kalmayı olsun o yanımda olsun yeter bundan sonra nereye gidebilirsekte kabulüm o olsun yeter dediğim, ailem ikna olsun diye ailemle konuşmadım veya kavga ettiğim zamanlar oldu o olsun yeter dediğim, kendimi çok haklı gördüğüm konularda da tartışma çıksada sonrasında onun da baktığı yerden bakabilip ayağına gitmişliğim aramışlığım özrümü dilemişliğim zamanlarda oldu, nişanda ayrılırız sonucuna katlanırız demesine rağmen bu laftan sonra ben de fevri davrandım diye düşünüp o sessiz kalsada arayıp 6 saat düzgünce onun düşündüğü gibi şeyler olmayacağına konuşarak ikna etmeye çalışan da bendim.
Ohooo daha ne kendinle ilgili düşünüyorsun o zaman? Bir ayaklarına kapanmadığın kalmiş.biri bana ayrılık lafı etse hayatta bu şekilde yapıcı olamam.

Eee kolay değil.bunca yıllık sevgililik, sonra da ciddi yola girilmiş.elbet yoğun duygular hissedeceksiniz.aman canıma değsin iyi yapmışım diyemez zaten şu aşamada kimse.olay daha çok sıcak.

Back
X