Kizim nerdeyse iki yasina girecek hala uykusuzum.Gece agladiginda uyaninca bir daha uykuya dalmak bazen saatlerimi aliyor. Ben de yari depresyon halinde dolaniyorum, herkesin yasadigi seyler normal gecicek.Bebeğim 1 yaşında, gece 2-3 kez uyanır. Uyku eğitimi verdim ama atak dönemlerinde coşuyor. Uyandığında Emer ve geri uyur. Sabahları 6-6 buçuk arası uyanır. Ve ben artık, oğlum gece uyandığında onu uyutuyor ama kendim geri uyuyamıyorum. Saat 23:39 dan beri uyanığım. Sürekli düşünce halindeyim. Lohusa depresyonuna 1 yıl sonunda giriyorum sanırım. Ölsem de uyusam diye düşünüyorum artık. Anneler sizde de oldu mu bu durum?
Bebekten önce anne adaylarına bir kılavuz hazırlayasın geliyor :)
‘2 bazen 3 yıl uyku yok, ona göre’ ilk madde sanırım.
Evet çoğunluk böyle. Bazı şanslı anneler var, çocuğu uyuyor gece boyu falan onlarla muhatap olmuyorum, sonra çocuğa ‘hadi oğlum falancanın oğlu hep uyuyormuş’ falan demeye başlıyorum :))
O falanca ben oluyorum galiba. Gerçi benim kızım var.
Evet utanarak söylüyorum ki ben şanslı insanlardanım. Kızım akşam yatar sabah kalkar, neredeyse 6-7 aylıktan itibaren bu böyle. Tabi ki dönemsel coşmalar, çıldırmacalar, gecenin bi körü uyanıp uyumamalar falan oldu. Ben de o dönemler uçurumun kenarında gezdim. Uykusuzluk bana hiç yakışmadı. Allah dağına göre kar verdiği için bana bu çocuğu göndermiş diye düşünüyorum. Siz dayanıklı kadınlarsınız vesselam, şapka çıkartıyorum :)
Aynen katiliyorum :)) 8 aylik bebegim var.Uykusuzluktan basim agriyor artik.Bebekten önce anne adaylarına bir kılavuz hazırlayasın geliyor :)
Evet çoğunluk böyle. Bazı şanslı anneler var, çocuğu uyuyor gece boyu falan onlarla muhatap olmuyorum, sonra çocuğa ‘hadi oğlum falancanın oğlu hep uyuyormuş’ falan demeye başlıyorum :))
Benimkiler 2-3kez uyansalardı şükür edecektim. Hele küçük en az on kez deyim. Şimdi o da büyüdü artık uykulara doyamıyorum. O kadar uyumamışım hele ki küçükte üç yıl. Darısı başınıza diyelim. Ben de o çocuğu uyuyanlar konuşurken kendimi kapatıyordum dünyaya. Bir de çocukla işini yapamayanlari anlayamiyorum ayolcular vardi.Bebekten önce anne adaylarına bir kılavuz hazırlayasın geliyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?