- 16 Şubat 2011
- 5.286
- 2.585
- 248
- Konu Sahibi Anneyim Ben
- #141
biz de göçmeniz ve bizde katiyen gidilmez ve ilkkez duyuyorum annen gibiyiz dendiğini
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kesinlikle katılıyorum.ya her şey abdestten mi geçiyor? Dine çekmek istemiyorum ama baştan sona hepsi hurafe.
Yola gelirken bir yerden bir şey araklasa ama regl olmasa makbul mü?
Yolda gelirken birinin hakkını yese?
Birine iftira atsa ara bozmak için?
Hiç olmadı yalan konuşsa?
Büyü yaptırmış olsa yol üstünde?
Daha binlerce yazabilirim.
Hepsi makbul ama abdestli olmamak mı makbul değil? Bir kere kadının doğasında var ve Allah’tan gelen bir şey. Kadın pis veya mundar değildir ki regl olduğu zaman.
Merhaba kızlar günlerdir aklima takilan birsey var ve sizlerden fikir almak istedim. Adetli iken 40'ı çikmamis bebegi görmeye gelmek ne derece dogru yada yanlış? Ben iç anadolu kiziyim göçmenlerde gelinim.Bizim oralarda birakin adetli iken normalde bile 40' çikmamis bebek görülmeye gidilmez. Fakat esimin tarafinda boyle birsey yok. Suan 12 gunluk lohusayim ziyaretime gelenler oluyor. Birkac kisinin bebegimin kulagina fisildadigini fark ettim anlam veremedim. Kayinvalideme sordugumda onlar adetli ve bebegin kulagina annen gibiyiz diyorlar dedi. Sozde o zaman birsey olmazmis. Bu durum bnm cok canimi sıkmaya bsladi. Kalkip eve her gelenin ic camasirini kontrol edemem ya... Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
Tabi ki hurafeden ibaret.Merhaba kızlar günlerdir aklima takilan birsey var ve sizlerden fikir almak istedim. Adetli iken 40'ı çikmamis bebegi görmeye gelmek ne derece dogru yada yanlış? Ben iç anadolu kiziyim göçmenlerde gelinim.Bizim oralarda birakin adetli iken normalde bile 40' çikmamis bebek görülmeye gidilmez. Fakat esimin tarafinda boyle birsey yok. Suan 12 gunluk lohusayim ziyaretime gelenler oluyor. Birkac kisinin bebegimin kulagina fisildadigini fark ettim anlam veremedim. Kayinvalideme sordugumda onlar adetli ve bebegin kulagina annen gibiyiz diyorlar dedi. Sozde o zaman birsey olmazmis. Bu durum bnm cok canimi sıkmaya bsladi. Kalkip eve her gelenin ic camasirini kontrol edemem ya... Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
Bu adetli kadınlar ne çekti yahuu.
Acaba yeni bir hurafe atsak ortaya.Mesela adetli kadın işe gelirse o gün işler ters gider filan diye.Belki adet zamanı bize izin verirler de sancımı güzel güzel yata yata çekerim.
Ayy çok sevdim bu hurafeyi.Herkese yayayım.:)
yazdığınız tam da kırmızıyla işaretlediğim anlama geliyor. bu geleneklerin sebebi bu görüştür.
adetli kadının yaptığı yemek yenmez, adetli kadının elinden su içilmez, adetli kadının bebeği görmesi kötüdür.
adetli kadın çocuğunuzu görünce ne olacak sanıyorsunuz? şu an bir çocuğunuzun olmasının sebebi adet gören bir kadın olmanız bilmem farkında mısınız. siz ve sizin gibi düşünenler adet görmeyi "hastalık" "pislik" olarak görse de tam tersine SAĞLIK belirtisidir.
şu harefelere kafa yorulduğu kadar ilime irfana yorulsaydı, şimdi nerelerdeydik memleket olarak.
şahsen çok küçük bebek görmeye gitmem, ben de annemden öyle gördüm mesela. bebektir bu hasta olur, hemencik mikrop kapar anne zaten lohusa başında bir sürü sıkıntı, o bebeğe alışacak, bebek ona.evet 40'ı çıksın mevzusunda, bebeğin henüz bağışıklığı gelişmediği dış dünyaya henüz alışmadığı gerekçesiyle dışarı çıkarmayın, gelen gidenin mikrobik bi hastalığı olmasın derler. diye duydum en azından![]()
Siyahlı yazılan yere kahkaha attım sandelyeden düşüyodum...
Ne bunlar ya ne acayip değişik gelenekler böyle bunlar böyle...
Hiç böyle adetler duymadım, bebeğin 40 ı beklenir bizde annenin ve bebeğin durumu müsait olunca gidilir.
Adetli olup olmama ile ilgili bir durum ilk kez duydum. Tamemen batıl inanç. Hatta yahudilikten bile geçmiş olabilir çünkü yahudilerde var böyle inançlar adetli kadının pişirdiğini yememek onunla oturmamak vs.
Bu kadar minik bir bebekle ve annesi ile çok yakın temas adetli olunsun olunmasın farketmez doğru değil ama.