Ben mi yanlış düşünüyorum aile hayatı hakkında...

Sui7

güzel günler gelsin istiyorum haketmesem de tanrım
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
527
316
Selam arkadaşlar ben uzun süredir bu topiği okuyan birisiyim. Bekarım ama nişanlanmama az kaldı. Belki bekara karı boşamak kolay diyeceksiniz ama ben kadınların ne kadar ezildiğini hor görüldüğünü burda okuduklarımla çok daha fazla anladım.
Eskiden aile yapısı daha iyiydi boşanmalar arttı diyorlar. Eskiden kadınlar mecburdu dayağa küfüre kaynana cadılığına herşeye katlanmak zorundaydı. Bunun neresi iyi. Toplumumuzda boşanan kadına yapılan bu baskı çok sinirimi bozuyor. Ama daha çok sinirimi bozan işi ekonomik özgürlüğü varken boşanmayıp o cinnet hayatını sürdüren kadınlar. Lütfen yapmayın siz değerlisiniz. Laf olur diye katlanmayın, maaş kartlarınızı erkeklerin eline vermeyin. Gezin dolaşın kuaföre gidin kendinizi değerli hissettirecek şeyler yapın. Kızlar hemen evleniyor ilk bulduğuyla. Önce tanıyın ne olur. Olmadığı zaman da Kangrenli kolu kesip atmayı bilin.Allah kimsenin başına vermesin ama olur da başınıza gelirse kadın olduğunuzu, değerli olduğunuzu, boşanmanın ölüm olmadığını bilin. Bu hayata bir defa geldik, canınızın kıymetini bilin biz değerliyiz. Doğurgan olan biziz, dünyaya yeni bir canlı getirecek kadar yetenekli ve güçlü olan biziz.
Hiçbir kadın kendini mağdur etmesin, herkes önce ben diyebilsin. Bunları neden yazdım, çevremde ilk kuzenimle gördüğüm kadınların yediği dayaklar mağdurluklar hakkında susması gerektiği gibi hasta bir düşünceyi kızların beynine işleyen toplum yüzünden.

sen doğru düşünüyorsun,nişanlanıp evleceksin mutluluklar diliyorum.

kimse kötü olmak için evlenmiyor ne umutlarla evleniyor fakat bazen herşey yolunda gitmiyor.

buraya derdini yazanlara bizde onun adına yorumlar yapıyoruz burası sanal ama yinede onun iyiligiiçin paylaşımlar yapıyoruz .burda olduğu gibi reeelde de herkes kendiseçimini kendi hayatını yaşıyor.

başonıyor yada devam ediyor kendi seçimi

seçim kendine ait olunca kimseninde bir şey demeye hakkı olmuyor.

herkes mutlu olsun ne güzel herkes önce kendini düşünsün ama olmuyor araya aile çocuk başka şeyler girince kararlarda farklı oluyor.

sizde evlenip neyin ne olduğunu görüceksiniz şuan ki düşünceleriniz sabit kalıyor sa ne güzel ama değişiyor herşey bunuda bilin

Ben aslında evlilere tavsiye verme amacında değilim. Çevremde yaşıtlarımı görüyorum sevgilisi küfredince erkektir yapar diyen, tokat atılınca bi kerecik oldu canım diyen. İnanın o kadar çok ki kızlar çok küçük yaşdan itibaren bunları normalleştirmeye başlamışlar üzülüyorum gördükçe. Burayı okuyan genç kızlar mutlaka vardır. Onların kafasında hafif de olsa bi ışık yakabilmek için yazdım. Ayrıca kadın kadının kurdudur derler ne kadar doğruymuş. Sanki hakaretler yazmışım gibi hemen eleştirmişsiniz.

Bana göre beğeni almak için açılmış,bilgic bir konu,Kurtmuyum falan onu bilemem tabi.Yeri de BDV değil ayrıca.

Ben aslında evlilere tavsiye verme amacında değilim. Çevremde yaşıtlarımı görüyorum sevgilisi küfredince erkektir yapar diyen, tokat atılınca bi kerecik oldu canım diyen. İnanın o kadar çok ki kızlar çok küçük yaşdan itibaren bunları normalleştirmeye başlamışlar üzülüyorum gördükçe. Burayı okuyan genç kızlar mutlaka vardır. Onların kafasında hafif de olsa bi ışık yakabilmek için yazdım. Ayrıca kadın kadının kurdudur derler ne kadar doğruymuş. Sanki hakaretler yazmışım gibi hemen eleştirmişsiniz.

aaaa sende şimdi ne alaka ne eleştirmesi yaptık yorumdan öte ne yazdık ki

kadın kadının kurdu olabilir de bunun konuyla ne alakası var

siz alınganmısınız nedir.?

kimse kötü olmak için evlenmiyor ne umutlarla evleniyor fakat bazen herşey yolunda gitmiyor.

buraya derdini yazanlara bizde onun adına yorumlar yapıyoruz burası sanal ama yinede onun iyiligiiçin paylaşımlar yapıyoruz .burda olduğu gibi reeelde de herkes kendiseçimini kendi hayatını yaşıyor.

herkes mutlu olsun ne güzel herkes önce kendini düşünsün ama olmuyor araya aile çocuk başka şeyler girince kararlarda farklı oluyor.

sizde evlenip neyin ne olduğunu görüceksiniz şuan ki düşünceleriniz sabit kalıyor sa ne güzel ama değişiyor herşey bunuda bilin
Çok şükür iyi bi ailede yetişmiş saygının sevgiden de önemli olduğunu bilen birisi var hayatımda. Bol keseden atmıyorum, yine de diyorum hayat bu ama en azından gözüm açık.

Size değil üstteki yorumlaaydı söylediğim yanlış anladınız

Bana göre beğeni almak için açılmış,bilgic bir konu,Kurtmuyum falan onu bilemem tabi.Yeri de BDV değil ayrıca.
Sürekli forumda değilim o yüzden yeri yanlış olabilir ama beğeni alma amacım kesinlikle yok. Burayı yaşıtlarım ve daha küçüklerin de takip ettiğini bildiğim için yazdım. Belki bir kişi görür de güç bulur diye

Çok şükür iyi bi ailede yetişmiş saygının sevgiden de önemli olduğunu bilen birisi var hayatımda. Bol keseden atmıyorum, yine de diyorum hayat bu ama en azından gözüm açık.

benden sana tavsiye yaşın kaçtır bilmiyorum

herşeyden bu kadar emin olma bu kadar büyük konuşma burda yazılan dertler yada çevrende gördüğün evliliklerin hepsi eşlerinden emin oldukları için evlendiler

birlikte oldular çocuk yaptılar kimse kötü olmak için evlenmedi ama olan oldu ve aldatma yada şiddet yaşadılar evlilkler ya bitti ya o sıkıntıyla devam ediyor.

kimse çile çekmek boşanmak için evlenmez ve buna katlanmaz,

eger sen bir şey yaşıyacaksan gözünün açık olması eşinin dizinin dibinde olması çare degil güzelim sen o aldatma yada kötü şeyi yaşıyacaksan bir şekilde yaşarsın

o zamanda gözün açık değil ağzın açık kalırsın

benden sana demesi

Biliyorum bunları 24 yaşındayım küçük değilim kendinden bile emin olmaman gerektiğini de biliyorum ama benim 3 kuzenim yürümeyeceğini bile bile aradaki farklara rağmen evlendi ve boşanmaya çalışıyorlar. En yakın arkadaşım da çok farklı aile yapısında biriyle gözü kapalı nişanlandı şimdi nişanı nasıl atsam derdinde yani herkes de öyle bilinçli bi şekilde evliliğe gitmiyor bu ülkede.

Beğeni almak için nedek konu açsın ki? Bu sitede beğenilse ne olur beğenilmese ne olur?
Buraya konu açmak için illa aldatılması, dayak yemesi, nişanlısının sorun çıkartması kayınvalidesinin istememesi görümcesinni cadılık yapmasımı gerekiyor?

Allah allah ya kızcağız kendince bdv den çıkarımlar yapmış bunları tartışmaya açmış kendince tavsiyeler vermiş, verdiğiniz cevaplara bak. Herhalde böyle ters ters cevaplar verenler, konu sahibi arkadaşın bahsettiği sözlü şiddete, dayağa ya da aldatmaya maruz kalıpta eşini boşayacak cesareti olmayan kadınlar. Ya da maaş kartını sorgusuz sualsiz eşine teslim edip sonra da pişman olup geriye almaya gücü olmayanlar. Buradan bunu anlıyorum ben.

Sana bu konuda kesinlikle katılıyorum. Herkes istediği yorumu yapar fikrini söyler bunun için illa evlenmiş olman gerekmiyor. Birşeyler yaşaman gerekmez. O zaman konularıda yaşıyorsak yazalım öyle mi aldatılan kadınların konusuna aldatılan kadınlar yazsın, dayak yiyenlerin konusuna dayak yiyenler bu mu yani? Kız fikrini söylemiş yaşamdan yorum yapmayın neden yapmasın?
Evet artık insanlar gözünü açtı (çoğunlukla) artık herşey gelişti. Kimse kendini ezdirmiyor ve çok güzel yapıyor. Eskiden kadınlar dayak yese bile susuyordu artık geneli böyle değil. Bende çok sinirleniyorum burada etrafımda zayıf kadınlar görünce. Bak eczanemizde bir abla var eşini boşamış 2 kızı var hiç bişeyleri yokmuş. Para biriktirmiş gizli gizli 2 çekyat, bir tüp bir kaç battaniye ile çıkmış boşanmış. Şimdi herşeyi var.
Okumamış ilkokul mezunu. Ama çok güçlü. Kızını kursalara yönlendirdim ben, şimdi çok güzel bir yerde çalışıyor. Diğeri okuyor. O kadına ayranım ben. Kadın dediğin güçlü olacak. 45 yaşından sonra kadın kendine gelmiş. Keşke her kadın böyle güçlü olsa.

Sana bu konuda kesinlikle katılıyorum. Herkes istediği yorumu yapar fikrini söyler bunun için illa evlenmiş olman gerekmiyor. Birşeyler yaşaman gerekmez. O zaman konularıda yaşıyorsak yazalım öyle mi aldatılan kadınların konusuna aldatılan kadınlar yazsın, dayak yiyenlerin konusuna dayak yiyenler bu mu yani? Kız fikrini söylemiş yaşamdan yorum yapmayın neden yapmasın?
Evet artık insanlar gözünü açtı (çoğunlukla) artık herşey gelişti. Kimse kendini ezdirmiyor ve çok güzel yapıyor. Eskiden kadınlar dayak yese bile susuyordu artık geneli böyle değil. Bende çok sinirleniyorum burada etrafımda zayıf kadınlar görünce. Bak eczanemizde bir abla var eşini boşamış 2 kızı var hiç bişeyleri yokmuş. Para biriktirmiş gizli gizli 2 çekyat, bir tüp bir kaç battaniye ile çıkmış boşanmış. Şimdi herşeyi var.
Okumamış ilkokul mezunu. Ama çok güçlü. Kızını kursalara yönlendirdim ben, şimdi çok güzel bir yerde çalışıyor. Diğeri okuyor. O kadına ayranım ben. Kadın dediğin güçlü olacak. 45 yaşından sonra kadın kendine gelmiş. Keşke her kadın böyle güçlü olsa.
Eczacı mısınız

Söylediğin herşeye kesinlikle katılıyorum. Ben bu sitede bunları söylemekten bıktım. Ben sen bu kadar mı değersizsin cümlesini yazmaktan sıkıldım. İnsanlar gözünü açtı artık, annemin patronunun kayınvalidesini eşi aldatıyormuş, kadın artık boşanmak üzere. Bütün delilleri toplamış vs. tazminat istiyormuş yüklü miktarda. Eşi ona demiş ki sana bu akılları kim verdi, gelinin mi söyledi, kadınlar kulübünden mi öğrendin. :) İnsanlar bilinçli artık. Ama bazıları toplum baskısından, ya da güçlü hissetmediği için yapamıyor malesef. Oysa güçsüz olması gerek kişi diğer taraf kadınsız onlar bir hiç. Sende evliliğinde umarım mutlu olursun.

Söylediğin herşeye kesinlikle katılıyorum. Ben bu sitede bunları söylemekten bıktım. Ben sen bu kadar mı değersizsin cümlesini yazmaktan sıkıldım. İnsanlar gözünü açtı artık, annemin patronunun kayınvalidesini eşi aldatıyormuş, kadın artık boşanmak üzere. Bütün delilleri toplamış vs. tazminat istiyormuş yüklü miktarda. Eşi ona demiş ki sana bu akılları kim verdi, gelinin mi söyledi, kadınlar kulübünden mi öğrendin. :) İnsanlar bilinçli artık. Ama bazıları toplum baskısından, ya da güçlü hissetmediği için yapamıyor malesef. Oysa güçsüz olması gerek kişi diğer taraf kadınsız onlar bir hiç. Sende evliliğinde umarım mutlu olursun.
Katılıyorum erkekler kadın olmadan ne kadar şeyin altından kalkabilir ki. Bazı erkekler var gıptayla bakıyorum yemeği ev işini herşeyi bilen titiz düzenli adamlar ama çoğu böyle değil. Babam ev almamak için direnirken bile annem ikna etmiş, babam araba için kredi çekmekten korkarken annem cesaretlendirmiş ve evimiz arabamız var şükür yoksa 3 çocukla zor yaparlardı bunları ileri yaşlarda. Yani erkekler bize muhtaç aslında maddi manevi.

X