ben mi yanlış düşünüyorum ?

martenzit

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
880
472
23
31
İyi geceler hanımlar.
Bugün kız kıza otururken bi arkadaşımın arkadaşı da bize dahil oldu.
Sohbet muhabbet derken bu kız konuşmaya başladı.Eski
sevgilisi dönmek istiyormuş falan filan.Sonra bu da eski sevgilisine nasıl kötü davrandığından ama çocuğun kendisinden vazgeçmediğinden bahsetti.
Affedici olmayacaksın,kendini az az göstereceksin vs diye akıl verdi aklınca.
Ben birşey istiyorsam anında yapılacak o.Yoksa yandı sevgilim felan diyerek şişirdi de şişirdi.
Benim arkadaşımsa bi öğrenci hiç birşey isteyemez karşındakinden,kötü davranamaz hiç, sevgilisine yada başkasına hep naziktir yabi beceremez bu işleri dedi ve kız beni bildiğiniz ayıpladı ve ortamdaki diğerleri de onayladılar bu durumu.
Yine aynı kız başladı konuşmaya.
Erkeği biraz surundureceksin.Bi kez kavga ettik aşağıda arabada sabahladı vs. Diyerek devam etti.
Yahu siz söyleyin hangimizin ki doğru ?
Ben o kadar egolu biri değilim ki ve neden karışımdaki insanla akışına bırakmak varken taktiklerle yürüteyim ilişkimi ?
Ama hepsi benim üzüleceğimden bahsediyor
Ben yanlış davrandığımı düşünmüyorum.
Sevgilimle kavga ettikten sonra arabada sabahladı diye haz almam,alamam mesela.
Bunu malzeme yapmam kendime en azından.

Bana bir daha bu yaklaşımda bulunulursa sert çıkıp arkadaşlarımı üzmekten de korkuyorum ama birinin çıkıp böyle olursan üzülürsün diye ahkam kesmesini de istemiyorum.

Sizce ben yanlış mı düşünüyorum ? Böyle olursam üzülür müyüm yoksa ?

İyi geceler hanımlar.
sevgilisi dönmek istiyormuş falan filan.Sonra bu da eski sevgilisine nasıl kötü davrandığından ama çocuğun kendisinden vazgeçmediğinden bahsetti.
Ben birşey istiyorsam anında yapılacak o.Yoksa yandı sevgilim felan diyerek şişirdi de şişirdi.
Benim arkadaşımsa bi öğrenci hiç birşey isteyemez karşındakinden,kötü davranamaz hiç, sevgilisine yada başkasına hep naziktir yabi beceremez bu işleri dedi ve kız beni bildiğiniz ayıpladı ve ortamdaki diğerleri de onayladılar bu durumu.
Erkeği biraz surundureceksin.Bi kez kavga ettik aşağıda arabada sabahladı vs. Diyerek devam etti.
Ben o kadar egolu biri değilim ki ve neden karışımdaki insanla akışına bırakmak varken taktiklerle yürüteyim ilişkimi ?

Bana bir daha bu yaklaşımda bulunulursa sert çıkıp arkadaşlarımı üzmekten de korkuyorum ama birinin çıkıp böyle olursan üzülürsün diye ahkam kesmesini de istemiyorum.

Bence iki tarafin ortasinda davranmak lazim. Eger taviz seviyesini biraz kacirirsan tepene biner. Bu defa verilen tavizler insanin kendisini unutturabiliyor. Ama arkadasinin ki de insanlik disi bence. Biraz empati kurmak lazim. Kendine yapildiginda mutlu olmayacagin bir seyi karsindakine neden yaparsin ki?

Bırak ne düşünüyorsa düşünsün onlar. Belli ki arkadaşların ergenlik psikolojisinden çıkamamış. Sen doğru olanı yapıyorsun. Sen olgun ve mantıklı düşünüyorsun.
Evet en iyisi akışına bırakmak. Ama kimseye taviz verme o ayrı.

Nefret ediyorum şu anlattığın türde ki insanlardan. Gerek yok böyle ucuz tatiller oyunlara.

İyi geceler hanımlar.

Insanların yapıları vardır. Degismez degistirelemez. Bende dedigim dedik bir insanımdır o anlatılan gibi size dogru gelmiyorsa yapmak zorunda degilsiniz tabi ki. Ben boyle mutluyum deyip gecistirseydiniz.. üzülmemek adına insanlar bazen duvar örerler ve siz bunu görmezsiniz bu şekilde davranarak kendini koruduklarini düşünürler en azindan benim için bu böyle

Bırak ne düşünüyorsa düşünsün onlar. Belli ki arkadaşların ergenlik psikolojisinden çıkamamış. Sen doğru olanı yapıyorsun. Sen olgun ve mantıklı düşünüyorsun.
Evet en iyisi akışına bırakmak. Ama kimseye taviz verme o ayrı.

Nefret ediyorum şu anlattığın türde ki insanlardan. Gerek yok böyle ucuz tatiller oyunlara.

Oyun oldugunu düsünmüyorum açıkcası...

Oyun oldugunu düsünmüyorum açıkcası...

Size göre değil baba göre oyun. Vana göre taktik. Taktik oyunda olur. Erkeği süründürüceksin, az az göstereceksin, vs vs çok basit şeyler. Ben sevdiğim adamla kavga ettikten sonra kapıda, bacak, denizde ,ayda sabahlaması beni rahatlatmaz. Egomu şişirmez. Karşında ki kişi senin oyuncağın değil. Oyun oynamaya kalkarken bir bakarsan oyuna malzeme olmuşsun.

Size göre değil baba göre oyun. Vana göre taktik. Taktik oyunda olur. Erkeği süründürüceksin, az az göstereceksin, vs vs çok basit şeyler. Ben sevdiğim adamla kavga ettikten sonra kapıda, bacak, denizde ,ayda sabahlaması beni rahatlatmaz. Egomu şişirmez. Karşında ki kişi senin oyuncağın değil. Oyun oynamaya kalkarken bir bakarsan oyuna malzeme olmuşsun.

Zaten bana gore dedim. Ben de boyleyim yillardir. Ama yukarda yazdigim gibi duvardir bunlar esimi tabiki serbest birakirim ama hata yaptiysa kolay affetmem canim yandiysa onunda canini yakarim ayrica esimi cokta severim bu benim karakterim mesela.. yanlis anlamayin ama herkesin dogrusu kendinedir.. bu tur olan insanlar gecmistw cok darbe yemis olduklari icin bu sekilde davranarak kendilerini korumaya calisiyorlar..

Böyle seyler taktikle olmaz hissetme meselesi. Bende size akıl veren arkadaş gibi yaşıyorum ilişkimi.Ama taktik olduğu için değil.Öyle hissettiğim için.Mesela, ben gerçekten çok sinirliyim saldırgan değilim ama sinirim sebebiyle çabuk silerim. Sildiğim zamanda kendini affettirmeye çalışsada karşımdaki hırsımdan ona kötü davranabiliyorum.Bu yüzden kesinlikle ayrılmak istemeyen adam evin önünde arabada sabahlıyor (yaşanmış olay) . Onun arabada sabahlamasından keyif almadım. Ama hiç oradan gitmeyip yattığı için çabasından dolayı konuşma fırsatı tanıdım sonrasındada barıştık.Benimde eskiden istediğim şeyin anında yapılması gibi beklentilerim vardı.Olmadığı zaman ister istemez suratım düşerdi. Ama artık öyle takıntılarım yok bunuda yandı o yanar bilmemne diye anlatmam.Ayrıca kimseyede böyle tavsiyeler vermem çünkü çabuk sinirlenmek kin tutmak ve bunların ardından sevgiliye yada eski sevgiliye fazla sert davranmak ilişkiyi gayette yıpratan şeyler.Normal bi adamda zaten 1 kere peşinden koşar 2 kere koşar sonrasında gına geldiği için hızı yavaşlar. O yüzden böyle cahil cühela insanlara hiç bakmayın kızıp alınmayında. Eğer size ilişkinizin kötü gideceği hakkında bişeyler söylerse, düşündüğünün aksine uzun süredir gayet mutluyuz bence sen iyiliğinin kıymetini bilen biriyle tanışmamışsın henüz derdim. Kesinlikle derdim. Ne saçmalıklar.

Taktiklerle yol alırsa bir insan eninde sonunda o taktikler bir yerde patlar.
Sevdiği adamı süründüren bir zihniyeti de sağlıklı, akıllı ve insancıl bulmuyorum ben.
Seviyorsan karşındaki insanın bir damla üzüntüsüne sen de üzülürsün, sevmiyorsan daha ayrı yanında olman bile manasız.
Ha sana kötü bir şeyi mi oldu, seni çok mu kırdı? Süründürmek yerine direk ayrılıp yoluna bakmak daha zekice ve daha onurlu geliyor bana.

kesinlikle sen doğrusunu yapıyorsun..onlarınkide nasıl sevgiliyse, sevgiyse artık...

Valla bu sadece sevgili konusunda böyle değil,dost ,arkadaşlık her konuda böyle.Kendinden tavizi çok verirsen,hoşgörülü ,güler yüzlü olursan,yardım etmeye çalışırsan gerçekten sevilmiyorsun.Tabi karşındaki kişiye bağlı bu.Herkes aynı değil ama çok az kaldı bu insanlardan .Ama kime sert davranırsan,kendinden ödün vermezsen işte o zaman nedense saygı görürsün.Sanki yardım etmek suçmuş gibi,veya birini sevmek.

Kendi karakterin neyse öyle davran, yoksa eninde sonunda patlak verir. Ben hep doğal olmaktan yanayım, öyle insan daha rahat oluyor. Yani sen haklısın

Back
X