Ben miyim haksız olan

zerenteacher

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
1.382
4.759
333
İzmir
çok yakın ve sevdiğim bir kız arkadaşım var , genelde beraber takılırız ve tatile falan beraber gideriz , geçen seneden beri İspanya muhabbeti var orda arkadaşı yaşıyor oraya gitmek istiyor , bir yandan da bana yazın bi yerlere gidelim gene dedi..

En son görüşmemizde İspanya’ya bu yaz gitmekten vazgeçtiğini söyledi belki seneye gidebileceğini , bu yaz bi yerlere beraber gidelim dedi, sen bak uçaklara otellere dedi , iyi dedim bir kaç gün araştırma falan filan yaptım söyledim böyle böyle diye , iyi tamam dedi..
Aradan iki ay falan geçti , geçen akşam konuşuyoruz napıyosun dedim , vize başvurusu yapıyorum dedi, nasıl yani hani gitmiyodun beraber gidecektik dedim , çıkmaz inşallah vizen dedim güldüm , ya haklısın ama niye çıkmaz diyorsun , kızdım sana dedi ve kapadı telefonu , bir haftadır hiç bir iletişimizi yok, benim için de değerli biridir , gerçekten kim haksız merak ettim ..

Arkadaşınız söz vermiş ve kafasına göre de sözünden dönmüş. Haksız olan arkadaşınız bence. Ama şu da var ne kadar haksız olsa da yapmış olduğu başvurusunun olumsuz sonuçlandırılması sizin komiğinize gittiği için size kızmış olabilir.

Keşke öyle söylemeseydiniz. Bana söylense ben de sinirlenirim sanırım.
Her ne kadar şakayla karışık söyleseniz de arkadaşınız bunu gerçekleştirmek istiyor ki vize işine kalkışıyor.

çok yakın ve sevdiğim bir kız arkadaşım var , genelde beraber takılırız ve tatile falan beraber gideriz , geçen seneden beri İspanya muhabbeti var orda arkadaşı yaşıyor oraya gitmek istiyor , bir yandan da bana yazın bi yerlere gidelim gene dedi..

En son görüşmemizde İspanya’ya bu yaz gitmekten vazgeçtiğini söyledi belki seneye gidebileceğini , bu yaz bi yerlere beraber gidelim dedi, sen bak uçaklara otellere dedi , iyi dedim bir kaç gün araştırma falan filan yaptım söyledim böyle böyle diye , iyi tamam dedi..
Aradan iki ay falan geçti , geçen akşam konuşuyoruz napıyosun dedim , vize başvurusu yapıyorum dedi, nasıl yani hani gitmiyodun beraber gidecektik dedim , çıkmaz inşallah vizen dedim güldüm , ya haklısın ama niye çıkmaz diyorsun , kızdım sana dedi ve kapadı telefonu , bir haftadır hiç bir iletişimizi yok, benim için de değerli biridir , gerçekten kim haksız merak ettim ..
Haksız olan karşı taraf,eğer tek başına yurtdışına gidecekse size haber vermeliydi ben vize başvurusu yapıyorum haberin olsun demeliydi iş bitip halledildikten sonramı size haber verecekti,sizde belki o gelmezse ona göre bir plan yapardınız,vizeniz çıkmaz demişsiniz ve gülmüşsünüz burada şaka yaptığınızı anlaması gerekirdi.

Ikinizde hatalisiniz.hatta haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.arayin ona ne kadar uzuldugunuzu,gerçekten böyle bir dileginiz(beddua)olmadığını soyleyin

Sozunden donerek ilk hatayi oyapmis. Bir de zeytinyagi gibi bir sozunuzle uste cikmaya calisyor:KK14:

Arkadaşınız söz vermiş ve kafasına göre de sözünden dönmüş. Haksız olan arkadaşınız bence. Ama şu da var ne kadar haksız olsa da yapmış olduğu başvurusunun olumsuz sonuçlandırılması sizin komiğinize gittiği için size kızmış olabilir.
Daha sonuçlanmadı ki , olumsuz olduğu için gülmedim yani

O arayana kadar aramayı düşünmüyorum , gülerek söylediğimi ve şaka olduğunu söyledim zaten , çok kırıldığımı da belirttim , çünkü net olarak gitmeyeceğini söyledi , bana plan yaptırdı ve bana söylemeden vize başvurunda bulundu

Aslında haklıymışsin. Ama "inşallah vizen çıkmaz" diyerek haksız duruma düşmüşsun.

Ben de cok yapardım bunu. Artık daha dikkatliyim :)

Haklı olduğun her konuda dikkatli ol. Hakliligini yitirme. İnsanlar senin sinirlenip edeceğin bir lafa takılır ve ana konudan uzaklasilir. Senin ettiğin bir talihsiz laf gündem olur.

Ana konu ne: sana ispanyaya gitmeyecegim beraber plan yapalim diyip, sana sormadan ve soylemeden fikir degistirmesi. Yani resmen ekmesi.

"Yaa askolsun ama. Sözünü tutmuyorsun ve bir haber bile vermiyorsun..ben de tatilimi ona göre ayarlamistim" desen kız mahcup olacak.

Sen de onun telafi etme çabasını izleyeceksin.

Bence suçunu bastırmaya çalışıyor. Yoksa sen kusecektin o senin gönlünü almaya çalışicakti. Birisi sorarsa tabiki derim ben rezervasyon ayarlarken o da beni bırakıp başka yere gidecekmiş dersin. Birde kendi kabahatini örtmeye çalışıyor

O hatalı kesinlikle. Beraber anlaşmışsınız ama o gidip kafasına göre sizinle bile paylaşmadan iş çevirmiş. Fakat siz de inşallah çıkmaz dememeliydiniz.

Back
X