ben miyim suclu:(

Kiz kardesiniz evli degil ki sadece beraber yasiyorlarmis
Ayrilmislar bitmis gitmis tamam iste
Babanizin ve sizin konuya mudahil olmaniz hos olmamis, kardesinizin beyni yok mu siddet gore gore hala beraber yasiyor elin herifiyle? Cikip gelsin babasinin evine

dayak,kufur,resmı nıkah yok,sorumsuzluk,barbarlık nıkahsızı boşama komedısı hersey var
bıtek senın sucun yok
ınsallah senın gelecegın parlak olur...

Arkadaslar merhaba nasil yazacagim ne diyecegim bilmiyorum soyle basliyayim benim kizkardesim evli yaklasik 3 ay falan oluyor enistemle 1 haftaiyi iseler diger hafta kotu yine tartismislar kavga falan etmisler ev sahipleri aramis sikayet etmis babamda kizim bi git bak ne oldu sorunlari ne diye neyse bende geldim baktim kiz kardesimi dovmus calisacaksin edeceksin diye bu arada resmi nikahlarini daha yapmadilar iste ben sana bakiyorum borclarim var kredi karti calis sende getir falan diye kavga etmisler bende babami aradim kizkardesimi aramis dovmus falan diye babamda baya bagirdi cagirdi enistemin abisini falan aradi baya kufur falan etmis yani cunku abisi araci olmustu evliliklerine neyse olay buyudu babam kardesini al gel dedi krdesim gelmek istemedi neyse baya saat sonra eniatem geldi esyalarini topluyo ben gidiyorum diyo kizkardesimde birakmiyo tabi namusumu ver o zaman diye tutturmus neyse yine kavga gurultu cikti gitti bitti dedi senin baban bize kufur etti olmaz dedi artik napiyosan yap benden sana koca senden bana kari olmaz bosol bosol bosol dedi gitti ne yapacagim ya ben sebep oldum babami aramakla hatami ettim keske dursaydim olay buralara kadar gelmeyecekti kizkardesiminde hatalari var tabi xok agir konusur cok takintilidir pskolojisi iyice bozuk korkuyorum ne yapacagimi sasirmis haldeyim ne olur bisey diyin vicdanen cok rahatsizim uyuyamiyorum aglamaktan hep benim yuzumden bozuldu simdi nasil duzeltcem:KK43:
Ne biçim bir baba ne biçim bir aile. Nikahsız kızını nasıl sokar bu zamanda bur adamla aynı eve. Baban saygı değer bir tutum sergilememis ki adam sergilesin. Bak bu kadar kolay 3 boş ol haydi evine. Bide küfür ediyor. Ne hakla.

Kardesime sahip cikmasaydik suan yaninda olmazdim babamda al getir demezdi nikh konusunda ise bir problem oldugu icin yapmamislar nufusla ilgili ondan uzun surmus bi konuda haklisiniz bisey diyemem ama ne olur ablacim bana ne yapacagimu soyleyin kafayi yemek uzereyim uyuyamiyorum ne ypayim simdi kizkardesim icin bana bunu soyleyin ne olur
Hiç birşey yapamazsın. Ne acelesi varmış. Neyse sorun halledin nikah kıymadan bu evden çıkamaz benim kızım diyecek ti baban. Yani ne kanuni bir zorunluluğu var nede bur hükümlülüğü.

Zaten artık devlet nikahı olmadan imam nikahı yapmayı da meşru hale getirdiler. Zaten isteyen atını koşturuyor du tüğ diktiler.

Sen ne yapabilirsin ki.

Arkadaslar merhaba nasil yazacagim ne diyecegim bilmiyorum soyle basliyayim benim kizkardesim evli yaklasik 3 ay falan oluyor enistemle 1 haftaiyi iseler diger hafta kotu yine tartismislar kavga falan etmisler ev sahipleri aramis sikayet etmis babamda kizim bi git bak ne oldu sorunlari ne diye neyse bende geldim baktim kiz kardesimi dovmus calisacaksin edeceksin diye bu arada resmi nikahlarini daha yapmadilar iste ben sana bakiyorum borclarim var kredi karti calis sende getir falan diye kavga etmisler bende babami aradim kizkardesimi aramis dovmus falan diye babamda baya bagirdi cagirdi enistemin abisini falan aradi baya kufur falan etmis yani cunku abisi araci olmustu evliliklerine neyse olay buyudu babam kardesini al gel dedi krdesim gelmek istemedi neyse baya saat sonra eniatem geldi esyalarini topluyo ben gidiyorum diyo kizkardesimde birakmiyo tabi namusumu ver o zaman diye tutturmus neyse yine kavga gurultu cikti gitti bitti dedi senin baban bize kufur etti olmaz dedi artik napiyosan yap benden sana koca senden bana kari olmaz bosol bosol bosol dedi gitti ne yapacagim ya ben sebep oldum babami aramakla hatami ettim keske dursaydim olay buralara kadar gelmeyecekti kizkardesiminde hatalari var tabi xok agir konusur cok takintilidir pskolojisi iyice bozuk korkuyorum ne yapacagimi sasirmis haldeyim ne olur bisey diyin vicdanen cok rahatsizim uyuyamiyorum aglamaktan hep benim yuzumden bozuldu simdi nasil duzeltcem:KK43:
Yaaa işte öyle evlenmeye böyle boşanma.
Geçmiş olsun, kurallara göre kız kardeşiniz başka biriyle evlenmeden eski kocasına dönemez. Hadi bakalım, madem dini nikah işinizi görüyor neden kız kardeşiniz namusumu ver diye bağırıyor.

Neyse siz ve babanız doğru olanı yapmışsınız. Kız kardeşiniz ve kocasi, onlar hatalı davrananlar. Yani onların hatası bırakın onlar uğraşsın artık. Alın kardeşinizi eve gelin.

Resmi Nikah konusunda problem ne olabilir? Yas geliyor aklima ...beklenilseydi keske magdur oldu simdi....kardesinizi goz gore gore yakmissiniz enistede dediginiz kisi tam s....z mis

Herneyse kardesinize soyleyin konusun toparlansin yapacak birsey yok yoluna baksin baskasiyla evlenir oyle.bir adam icin mi depresyona girecek?

Ya da adam zaten başkasıyla evli.

Yapacak hiç bir şey yok çünkü resmiyette bir evlilik yok. Ablan kendini toparlamaya baksın bu işin dönüşü olmaz olsa da hiç iyi olmaz.

ne nikahmış yahu nikah yapsa dayak yemeyecekmiydi yani? e iyiki yapmamış diyemez tabiki kimse ama buradaki sorun nikahsız olmak değilki nikahıda olsa adam boşanırdı nedir yani. boşanmıcam işte boşanmıcam diye resmi nikahı boşanamamak için gurursuzca kullansan ne olacak. bu kız zaten kötü bir evlilik yaşıyoır belliki 3 ay nedir daha ki dayak olsun hakaret olsun. hayır nikah yapmıyor diye kavga ettilerse eyvallah. ama burda konu sahibinin kendi bakış açısıyla derdine çözüm ya da bir yorum gerekmez mi bazen bu forumu okurken kafayı yiyorum amma meraklı insanlar var olayın ucunu bucağını çekmeye!
siz de konu sahibi üzülmeyin en doğrusunu yapmışsınız. bakın kadınlar aileye hiç ama hiçbirşeyi yansıtmadan evliliklerini gül gibi geçinip gidiyoruza getiriyor sonra ailem damadı şöyle sever böyle sever çok üzülürler çok yaşırırlar! ya tamam öyle çocuk gibi hersey söylenmez ama dayak yediğinde yansıtmamak ne demek. iyi yapmışsınız. ablanızı ikna edin eve götürün zamana bırakın en güzeli çünkü 3 ayda ne olursa olsun o dayağı yediyse bir daha ve daha fazlasıyla yer. boşuna ablam şöyle kışkırttı bilmem ne dedi diye de olayı yumuşatmayın enişteniz baktı ablanız susmuyor terbiyesizlik yapıyor hiç birşey yapamazsa çeker kapıyı çıkar gider karşılık vermez dövmez bu bu kadar zor değil.

Nikah neden önemli kadının haklarını koruyabilmek için önemli. Burada gördüğün gibi hiç bir hak hukuk yok şu anda. Nikah olsaydı biz yine al kardeşini once gotur bir hastaneye rapor al sonra açın boşanma davası diyecektik.

Kadına hem hakaret var, hem dayak var sahitlerde var açarım davasını aradı iyi kötü bir şekilde hakkını.

Tabikideak atmasi hos degil amumaada kendini getiren kizkardeism kopek falan demis ailesine kufur falan etmis zoruna gitmis adamin babam yarin kizkardesini al eve getir dedi oda evimi birakip gelmem diyo cunku sucunu biliyo bende yangina korukle gidince olay biraya kadar geldi iste artk biseyleri sorgulamanin anlami yok ne yapmaliyim pnu soyleyin bana ne olur :KK43:
eşine köpek dedi diye illaki dövmesi gerekmiyor.her insan hata yapar.bence siz kötü birşey yapmamışsınız.sakıncası yoksa kardeşiniz kaç yaşında

sız nasıl bır aılesınız ben bunu sorguluyorum, dını nıkah yapılmıs ortada resmı nıkah yok kızkardesım 3 aydır evlı dıyorsunuz bunun nesi evlilik?
bu bırlıkte yasamanın kılıf uydurulmus hali....
bende esımle bırlıkte yasadım uzun yıllar sonra evlendık ama hıc oyle dını nıkah mevzularına gırmedık ıkımızınde tabuları yoktu, aıleler de bızım kararlarımıza saygı duyuyorlardı, ayrıldıgımız anlarda oldu ama ver namusunu al namusumu gıbı sozler hıc gecmedı aramızda, dını nıkahıda resmı nıkahımız kıyıldıktan sonra usuleten yaptırdık buyuklerın gonlu olsun dıye yani yoksa benım gozumde bır hukmu yok....
zaten sız kardesınızın bu sekılde yasamasına bastan goz yummusunuz , madem namus bu kadar onemlı once resmı nıkahlarını kıydıracaktınız, sıddet mevzusuna gelırsek bır kere doven yıne dover bunun arkası kesılmez ama bellıkı kardesınız de buna goz yummayı tercıh eden, kendını ezdıren ve bu gucu es musvdettesının elıne veren bırı bu da kendı ayakları ustunde duramamasından kaynaklanan bır durum...
sız babanızı aramak yerıne kardesınızle neyın dogru neyın yanlıs oldugunuz konusup kendı aralarında cozmelerını saglasaydınız, ısın ıcıne aıle kufur vs gırmese ıdı bu kadar buyumezdı olaylar ama bu iş baştan yanlış o nedenle uzulmeyın, zararın neresınden donerse kardesınız kardır... kendınıde uzmesın gerekırse bır psıkologa gıtsın yardım alsın, gerı donuste yapacaksa ılla kocamda kocam dıyorsa once resmı nıkah yapsın..!!!!

sonra da resmi nikah olmalı deyince ben suçlu oluyorum. güvenmeyin şu adamlara artık. konu sahibi sen de üzülme senin bi suçun yok

İmam nikahlari var resmi nikahlarini yapacaklardi tartismaktan artk onuda unutmuslar ben napayim ne edeyim simdi bizim kesim biraz cahil nasil anlatacagimi nasil yonlendirecegimi sasirdim artikbu is duzelir mi bilmem ama kizkardesime cok uzuluyorum tamam oda hatali ama bilmiyorum ya aglamaktan helak oldum napacagim ben yaa neee:KK43:

Kizkardesinize bencede üzülün. Ama ayrıldığı için değil. Şiddet gördüğü için, evli olmadıgı halde kendini 'evli' zannettiği için
Bu bir tercihtir. İnsanlar birlikte yaşayabilir. Ama evli denmez onlara.
Sonra çocuk oyuncağı gibi 3 boş ol der, hiç bir hak iddia edemeden kadın ortada kalir.

Derdiniz ayrılık olduğu için onun için kendimce tavsiye vereyim,
Oncelikle kendinizi suçlamayın
Anne-babanız anlayıslı insanlarsa kız kardeşinizi karşılarına alıp konuşsunlar, 'sen bizim canımızsin, senin ziyan olmana izin veremeyiz, biz senin yanindayiz' desinler.
Siz de kardeşinize karşı suçlu gibi davranmayın. Daha iyi bir hayatı hakettiğini bu zamanların geçeceğini söyleyin.
Kimse aşkından ölmez. Unutur zamanla

adam dövmüş daha ne yapacaksınız. babanızı taktir ettim kızının arkasında durmuş.

Resmi nikah olmadan 3 ay güya dini nikahla olunması babanız nasıl ses cıkartmıyor
Git calış para getir diyen kocanın Allah aşkına 3 ay bile olunmasi mucize
Iyi olmuş resmi nikahta yokmus kolundan tutun getirin kardesinizi

Hakaret eden ablasi degil babalari,dovdugu icin haketti gibi bisey yazmamis ablaminda bu evlilikte hatalari oldu yazmis.saat grc olunca yanlis anlamissiniz galiba :) bende oralari atladimmi diye dönüp bi daha okudum :)
Yok ilk sayfada demiş ablam köpek dedi diye. İkinci ya da 3.mesajda

Tabikide dayak atmasi hos degil ama bu konumaada kendini getiren kizkardeism kopek falan demis ailesine kufur falan etmis zoruna gitmis adamin babam yarin kizkardesini al eve getir dedi oda evimi birakip gelmem diyo cunku sucunu biliyo bende yangina korukle gidince olay biraya kadar geldi iste artk biseyleri sorgulamanin anlami yok ne yapmaliyim pnu soyleyin bana ne olur :KK43:

Yani senin direk babanı arayıp kardeşimi dövmüş demen olgun bi davranış olmamış. Şiddete şiddetle karşılık vermissiniz resmen küfürler havada uçmuş. Kardeşin dayakci kocasının yanında dursaydi demiyorum tabi ama olay bu kadar büyümeden sakin sakin konuşup bitirilmeliydi

Tabikide dayak atmasi hos degil ama bu konumaada kendini getiren kizkardeism kopek falan demis ailesine kufur falan etmis zoruna gitmis adamin babam yarin kizkardesini al eve getir dedi oda evimi birakip gelmem diyo cunku sucunu biliyo bende yangina korukle gidince olay biraya kadar geldi iste artk biseyleri sorgulamanin anlami yok ne yapmaliyim pnu soyleyin bana ne olur :KK43:
sadece"hoş değil" mi!!!!!!!!! inanamıyorum bazı kadınların şiddet konularını bu kadar küçük görmesine..
iyi ki nikahları yokmuş yoksa kardeşin boşanmazdı ömür boyu dayağını yer,tonla da çocuk yapardı muhtemelen.
kardeşimi korudum diye iyi hissetmen gerekirken yuva bozdum nasıl düzelteyim diyorsun hayretler içindeyim.

şimdi ne mi ypmalısınız: kardeşinize destek olun,şiddetin normal olmaıdğını anlatın,iyi olacağını söyleyin,o adamı da bir daha yanına yaklaştırmayın.

Arayı düzeltmeye kalkmayın bence.boşol demiş ya dini nikahta gitti hem gitmesi de iyi olmuş.ablanız çalışacaksa sizin yanınızda çalışsın.yada bir müddet bekleyin eski koca dehşetleri kol geziyor.gözünüzü açık tutun tehdit falan ederse polise haber verin.
Dendi mi görmedim ama kaç yaşında ablanız?

"Ben söylemeseydim olay buralara kadar gelmeyecekti "mi ? Siz kardeşinizi o adamın yanında nasıl bırakacaktınız asıl vicdaniniz buna nasıl izin verecekti ? Bence olay bu kurtulduğuna sevinmeniz gerek..

Back
X