Ben nasıl bir insanım ya :(

alyadua_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
676
29
48
Sakarya
Kızlar benim sorunum hiç birşeyden memnun olamamam ve sürekli bişileri kendime dert edip,hayatı kendime zindam etmem :( Öyle cok büyük sorunlarım yok Allah'a şükür ama ne bilim bi türlü mutlu olamıyorum işte.11 aylık evliyim ve eşimde haliyle bu durumumdan şikayetçi.Halbuki böyle olmamda onunda etkisi var ama bi türlü kabullenmiyor paşa.Hep o haklı,herşeyi o biliyor.Benim her dediğim saçma,her dediğim çok abartılı ona göre..Aileminde dikkatini çekmiş bu durum.Annem ''Biraz gül kızım ya ne bu halin' deyip duruyo :(( Şöyle geniş bir insan olabilsem keşke de herşeyi sorun etmesem kendime,off bıktım kızlar bu halimden..Evliliğimizde tekdüzeleşti bu ara.Bişiler yapıp tekrardan hayatımı ve evliliğimi renklendirmem lazım:26: Ne yapsam ne etsem biraz akıl verin bana tatlışlar:34:

Ne güzel!
Böyle sorunsuz olup da havaya suya takan insanlara o kadar özeniyorum ki bazen..
Demek ki hayatınızda herşey iyi..
Bence bişiy yapmanıza gerek yok,tadını çıkarın bunun..
Allahım dert vermesin inşallah!

Tam bir hipertiroid hastasını tasvir etmişsiniz..
En yakın sağlık ocağına gidip, tiroid hormonlarınıza baktırın.

İnternetten biraz araştırırsanız göreceksiniz.

valla yanlız değilsin sanırım senin gibi çok insan var ama ne güzel ki sen bunun farkında olanlardansın,
ama sana tavsiyem eşinin senin fikirlerini küçümsemesine izin verme, çünkü buna izin verdikçe bi süre sonra buna inanmaya başlarsın

Tam bir hipertiroid hastasını tasvir etmişsiniz..
En yakın sağlık ocağına gidip, tiroid hormonlarınıza baktırın.

İnternetten biraz araştırırsanız göreceksiniz.

evet canım tiroidlerimden tedavi görüyorum ztn.Demek onunda etkisi oluyor psikolojim üzerinde:26:

sana naçizane tavsiyem mutlu olmak için hiç birşeyi hiç kimseyi bekleme...insanı mutlu eden yine kendisidir...kimsenin şartları kendisine göre dört dörtlük değildir ama dışarıdan öyle görünür....içine dön bence sevgili arkadaşım...önce zorla kendini, zorla gülümse "ay negüzeeeell " diye düşün herşeye öyle bak...ve en önemlisi etrafına başkalarının hayatına gözlerini kapat (sakın yanlış anlama aksini yapıyorsun demiyorum genel bir yargı) ve üret...önce ne kadar üretken olduğunu düşün...bir gününün nasıl geçtiğini düşün, neler yaptığını ve bir başkası bu durum içinde olsa ona ne gibi tavsiyelerde bulunurdun bir düşün ve hatta gerekirse yaz not al....

şuna benzer bişey okudum geçenlerde biryerlerde "melekler insanlar kolay bulurlarsa kıynetini bilemezler diye mutluluğu saklamak istemişler....en derin okyanusun dibine, en yüksek dagın doruğuna, en vahşi ormanın derinliklerine...ama tatmin olmamışlar ve en sonunda insanın içine saklamaya karar vermişeler...nasıl olsa orada aramak kimsenin aklına gelmez diye..."ve öyle olmamış mı? mutluluğu içimizde aramak kaçımızın aklına gelir....seni sadece sen mutlu edersin diğerleri fasa fiso....

şöyle düşün eşim istediğin gibi, istediğin şeyleri yapıyor...bir süre sonra bu da sana yetmeyebilir aynı şeyler yine sıkar ve ondan yine birşeyler beklersin...oysda içindeki mutluluk sonsuzdur herseferinde yenilenir.....kendin mutlu ol...

neyse ben konuştum söyledim canım istediğini al içinden...mutluluklar....:21:

valla yanlız değilsin sanırım senin gibi çok insan var ama ne güzel ki sen bunun farkında olanlardansın,
ama sana tavsiyem eşinin senin fikirlerini küçümsemesine izin verme, çünkü buna izin verdikçe bi süre sonra buna inanmaya başlarsın
evet ya evlenmeden önce kendime her konuda çok fazla güvenirdim.şimdi yok kendimi asalak gibi hissediyorum bzn. Eşim her dediğime saçmalama dedikçe artık konusmak dahi istemiyorum.Nasııl olsa saçma diyecek deyip susuyorum kendi kendimi yiyorum.

sana naçizane tavsiyem mutlu olmak için hiç birşeyi hiç kimseyi bekleme...insanı mutlu eden yine kendisidir...kimsenin şartları kendisine göre dört dörtlük değildir ama dışarıdan öyle görünür....içine dön bence sevgili arkadaşım...önce zorla kendini, zorla gülümse "ay negüzeeeell " diye düşün herşeye öyle bak...ve en önemlisi etrafına başkalarının hayatına gözlerini kapat (sakın yanlış anlama aksini yapıyorsun demiyorum genel bir yargı) ve üret...önce ne kadar üretken olduğunu düşün...bir gününün nasıl geçtiğini düşün, neler yaptığını ve bir başkası bu durum içinde olsa ona ne gibi tavsiyelerde bulunurdun bir düşün ve hatta gerekirse yaz not al....

şuna benzer bişey okudum geçenlerde biryerlerde "melekler insanlar kolay bulurlarsa kıynetini bilemezler diye mutluluğu saklamak istemişler....en derin okyanusun dibine, en yüksek dagın doruğuna, en vahşi ormanın derinliklerine...ama tatmin olmamışlar ve en sonunda insanın içine saklamaya karar vermişeler...nasıl olsa orada aramak kimsenin aklına gelmez diye..."ve öyle olmamış mı? mutluluğu içimizde aramak kaçımızın aklına gelir....seni sadece sen mutlu edersin diğerleri fasa fiso....

şöyle düşün eşim istediğin gibi, istediğin şeyleri yapıyor...bir süre sonra bu da sana yetmeyebilir aynı şeyler yine sıkar ve ondan yine birşeyler beklersin...oysda içindeki mutluluk sonsuzdur herseferinde yenilenir.....kendin mutlu ol...

neyse ben konuştum söyledim canım istediğini al içinden...mutluluklar....:21:

Teşekkür ederim arkadaşım,tavsiyelerini uygulamaya geçircem inşş. bugünden itibaren.Bir de öyle deneyim bakalım:71:

evet canım tiroidlerimden tedavi görüyorum ztn.Demek onunda etkisi oluyor psikolojim üzerinde:26:

Başka ne sebep arıyorsun ki..:58:

Tiroid hastalıkları ciddi bir şekilde depresif ruh hali veriyor, sürekli mutsuzsun, hep kusur arıyorsun.. İşin fenası bir müddet sonra karakterin haline geliyor bu durum..

Hormonların gene sapıtmıştır muhtemelen, tekrar tahlil yaptır ve doktor onayı olmadan ilaç dozunu değiştirme, ilacını bırakma.

Başka ne sebep arıyorsun ki..:58:

Tiroid hastalıkları ciddi bir şekilde depresif ruh hali veriyor, sürekli mutsuzsun, hep kusur arıyorsun.. İşin fenası bir müddet sonra karakterin haline geliyor bu durum..

Hormonların gene sapıtmıştır muhtemelen, tekrar tahlil yaptır ve doktor onayı olmadan ilaç dozunu değiştirme, ilacını bırakma.
içimi okudun resmen canım.Ne bileyim hiç aklıma gelmemişti hastalağımın beni bu kdr etkileyebileceği.O yüzden ihtimal vermemiştim hiç.

ay sakın yanlış anlama beni özür dilerek söylüyorum :54: ama çevremde bu anlattığın tarzda kişiler oldumu hemen kaçıyorum ruhumu daraltıyorlar gerçekten de hem kendini sıkıyor hem etrafınfakileri inanılmaz sıkıyor bunaltıyor.
bunları söylüyorum çünkü kendinze dışarıdan bir göz olarak bakmanızı istedim. sanırım tiroidlerde etkiliyormuş ozaman belkide bi doktora danışmanızda fayda vardır sonuçta farkında olmanız da gerçekten çok güzel birşey . neden mutlu olmalıyım sorusunu yazın bir kağıda ve altına maddeler halinde cevaplayın ve karşısına neden mutsuz olduğunu yaz bakalım hangisi daha ağır basacak ve aslında mutsuzluğuna yazdığın cevapları örten mutlulukla ilgili cevapların varmı? muhakkak olacaktır öyle olmasaydı buraya bu konuyu bile açmazdın :)

mutlu güzel günlere :61:

nedense okurkenn..aklımdan geçenler de şu oluyorr...vahhh vahhh eee doğruu nasıl olması bekleniyordu kii..Etrafımıza baktığımızdaaa etraf mutlu insan yerinee mutsuz..sorunlu..umitleri giderk yitirmiş ..vb insan görmektenn oda ''yok canım ben mutlu olmuş olamam kesin benimde bir sorunum vardr ''diye düşünmeden alamıyorsunuz kendinizi heralde:)))

herşey değil belki ama bu mesele gerçekten bir eşle konuşulup dert anlatılabilecek bir durum..ilk önce maddi gücünüz elverdiğinde kendinize bakım yapmakla başlayın ..öylee cok cok abartmaya ihtiyacınız yok..ufak tefekk kendinizi iyi hissettirecek şeyler..kendinizee günlük giyebilecek şık bir iç çamaşırı alın evde bile olsanız yada işte bile olsanız onu giyin..ilk önce kendinizee küçükk jestler yaparsanızz bir iki gün içinde gözünüzdeki ışıltıdan tesirini göreceksiniz..sonra güzel bir zamanını yakaladığınızda...içimden konuşmak geliyor ama her cumlemde saçmalama lafını duymaktan helak oldugum için hiç konuşmamayı tercih ediyorum diyin..senin hersöylediğin mantıklı gelmiyor elbetteki bana ama ben bu şekilde kırıp seni üzmeyi tercih etmiyorum..bana olan tutumlarında biraz iyileştirme yaparsan ..benimde yüzümün güleceğini ve bu durumun idda ediyorumki senin daha çok işine geleceğini bilmesin..gibi cümleler kurun...AMa has ve konsante bir nokta var ki unutulmamalı böyle durumlarda ne söylediğinizden çok hangi zamanda söylediğiniz çok önemli..iyi bir zaman kollayın..konuşun..onun konuştuklarının size nasıl iyi geleceğini göreceksiniz!

içimi okudun resmen canım.Ne bileyim hiç aklıma gelmemişti hastalağımın beni bu kdr etkileyebileceği.O yüzden ihtimal vermemiştim hiç.

Bu ruh halin eşini de bunaltıyordur canım, emin ol.. Bir an önce kurtulman gerek..
Hormonlarını düzeltmeden hamile kalma sakın, bebeği de etkiliyor.

ay sakın yanlış anlama beni özür dilerek söylüyorum :54: ama çevremde bu anlattığın tarzda kişiler oldumu hemen kaçıyorum ruhumu daraltıyorlar gerçekten de hem kendini sıkıyor hem etrafınfakileri inanılmaz sıkıyor bunaltıyor.
bunları söylüyorum çünkü kendinze dışarıdan bir göz olarak bakmanızı istedim. sanırım tiroidlerde etkiliyormuş ozaman belkide bi doktora danışmanızda fayda vardır sonuçta farkında olmanız da gerçekten çok güzel birşey . neden mutlu olmalıyım sorusunu yazın bir kağıda ve altına maddeler halinde cevaplayın ve karşısına neden mutsuz olduğunu yaz bakalım hangisi daha ağır basacak ve aslında mutsuzluğuna yazdığın cevapları örten mutlulukla ilgili cevapların varmı? muhakkak olacaktır öyle olmasaydı buraya bu konuyu bile açmazdın :)

mutlu güzel günlere :61:

Hiç alınmam canım dediğini çünkü bnd öyleydim.Bu tarz insanlar bnide sıkardı ama gel gör ki kendim öyle oldum:52: Önerileriniz için teşekkür ederim :)

evet ya evlenmeden önce kendime her konuda çok fazla güvenirdim.şimdi yok kendimi asalak gibi hissediyorum bzn. Eşim her dediğime saçmalama dedikçe artık konusmak dahi istemiyorum.Nasııl olsa saçma diyecek deyip susuyorum kendi kendimi yiyorum.

ne demek istediğini çok iyi anlıyorum ama bunu değiştirmek de senin elinde onun" saçmalama" dediğini dumazdan gel...inatçı ol değişme o da senin kendine güvenini görsün...zamanla olacak şeyler bunlar ama sen çabuk pes etmezsen....kendine güvendiğin müddetçe doğru bildiğinden şaşma...hayat böyle...kimi bunu daha çabuk başarır karşısındaki insan sayesinde kimi ise biraz uğraşmak zorunda...hemen pes edersen hiç bişey değişmez...(tecrübe ile sabittir:)) başta biraz yoruyor belki ama sonuçları için değer

Son düzenleme:
ne demek istediğini çok iyi anlıyorum ama bunu değiştirmek de senin elinde onun" saçmalama" dediğini dumazdan gel...inatçı ol değişme o da senin kendine güvenini görsün...zamanla olacak şeyler bunlar ama sen çabuk pes etmezsen....kendine güvendiğin müddetçe doğru bildiğinden şaşma...hayat böyle...kimi bunu daha çabuk başarır karşısındaki insan sayesinde kimi ise biraz uğraşmak zorunda...hemen pes edersen hiç bişey değişmez...(tecrübe ile sabittir:)) başta biraz yoruyor belki ama sonuçları için değer

Haklısın canım,biraz mücadele edelim bakalım.PES ETMEK YOKKK:79:

Back
X