• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ne iş napacağım, ne yönelmeli miyim?

*SILA*

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
348
2
96
İstanbul
nolur bana biraz yardımcı olun ablalar. ben istanbuldaki bi üniversiteden iibf bölümünden mezun olacağım bu yaz. ama ne yapacağım ne edeceğim hiç bilmiyorum tıkandım kaldım. moralim çok bozuk. ingilizcem de kötü zaten. babam vefat etti 5 ay önce... ondan öncesinde ingilizce çalışıyordum sonra bıraktım o moralle... uyku sorunum oluştu zaten, üzüntü can yanması ile... ama bir şeyler yapmak zorundayım annem için kendim için. mezun olan arkadaşlarım bazıları yüksek lisansa girmiş, bazıları bankada, bazısı memuriyet falan. bana akıl verecek hiç kimse de yok. ne önerirsiniz, banka sınavları mı, kpss mi ne...? o kurumların sınavlarına hazırlanmak için şu an doğru zaman değil benim için galiba, yani türkçe matematik sorsalar neyse de... özel sektörde de ingilizcem yokken beni alırlar mı düzgün bir işe bilmiyorum. off kafam çok karışık moralim çok bozuk benden hiçbir şey olmayacak sanırıım... anneme yansıtmıyorum zaten bir sürü işle uğraşıyor. çok bunaldım ben hiçbir yapamayacağım sanırım, babam mezuniyetimi bile görmeden gitti, annemin de benden beklentisi boşa çıkacak... başkaları ise ne güzel ... ben aptal aciz miyim neyim bir şey başaramıyorum

Kpss de zaten türkçe matematik soruyorlar canım + tarih, coğrafya ve anayasa var. Bende bir iibfli olarak kpss uğraşıyorum.
Zaten sınav seneye o zamana kadar artık dene şansını...

İnan hic bilgi alanim degil ama umarim cok iyi bir ise girersin
Sadece tavsiyem ingilizceyi birakma
Basin sagolsun Allah sabir versin
Lutfen kendini birakma
Herseyin yolunda gider insallah

çok sağolun ben biraz baktım internetten de, en iyisi kpss gibi. şimdi okul bitince öyle bi özelde işe girsem de, kpss2014 için çalışabilirim. matematiğim çok iyi diğerleri de çalışılır öss gibi gk gy kısmı sorun değil de, öbür pazar oturumu fena. oraya kasmak lazım. acaba çalışırken hafta sonları için kursa mı gitsem ki. ama kaldıramam sanırım ya çok mu yorucu olur... bir de annem de bilince beklentiye girer iyice stres olurum, of bilmiyorum napsam. boş boş durmak istemiyorum

Kpss de zaten türkçe matematik soruyorlar canım + tarih, coğrafya ve anayasa var. Bende bir iibfli olarak kpss uğraşıyorum.
Zaten sınav seneye o zamana kadar artık dene şansını...

sen b grubunu istiyorsun sanırım canım? a grubu istesem de o pazar oturumu zor işte hukuk iktisat soruyorlar, bizim iktisat sorularının da maşallahı var.. a grubundaki meslekler için de zaten sonra kurum sınavı+mülakatı var, yazık mülakatta heyecanlanıp da elenenler var... bilmiyorum ki stresli bi süreç

Son düzenleme:
basiniz sagolsun canim ALLAH SABIR VERSIN YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN INSALLAH(AMIN):nazar:
benden birsey olmaz deme istedikten sonra herseyi basarabilirsin :34:

Oncelikle basin saoglsun.

Hic uzulme. Bende mezun olmadan boyle olmustum ki maalesef her okulunu bitirmeye yakin olana napicam telasina dusuyor. etrafimizdaki insanlarda maalesef ki bizi daha cok strese sokuyor, acimasizca eletrio (belkide o donemde alinganligimiz oldugu icin bize oyle geliyor:). ben hepsine kulaklari mi tikamistim sukur ki suan iyi durumdayim. sadece ne yapmak istedigine karar ver yeter.

Mesele kpss istiosan maalsef ki bir yilini ona vericeksin, hayatini ve yapicaklarini bir yil erteleyeceksin ki iyi bir puan alasin atanmayi garantilemek icin. bu sekilde calisip cok iyi puanlar alip ilk alimlarda atanan ve kisa bir sure sonra guzel bir hayata baslayan cok arkadasim var.

Ben bunu sadece KPSS icin soyledim, istersen baska islerde yapabilirsin ozelde, yada notlarin ne durumda bilmiyorum ama burslar var devletin verdigi master icin asistanlik icin, yada yurtdisi master burslari falan yani yapmak istedikleri sirala bir planin olsun gerisi sen cabaladiktan sonra Allah hayirlisiyla ona ulasmani saglar.

Umutsuzluga dusersen bocalarsin ve eminim annen sana planlarinda yardim edicektir :) Allah Yar ve Yardimcin olsun!

bende aynı bölüm mezunuyum.. okul bıttıkten sonra 5 yıl ozel sektor yaklasık 3 yıl bankacılık tecrubemden sonra tek tavsıyem yanı suanki aklım olsa kesinlikle akademik kariyer için ugrasırdım,artık zor geliyor..eğer olmaz ise ona alternatıf olarakta kpss ıle devlet memuru olurdum..

öncelikle başın sağolsun,
bende bu sene gazi iibf den mezun olacağım nasipse.
sana tavsiyem maddi olanaklarına göre değişecek.
eğer senin maddi açıdan acilen iş bulman gerekiyorsa öncelikle banka ve özel sektör için zorla kendini,
bir işe girmenin rahatlığı oluşuncada önümüzdeki sene ister A kadrodan ister B kadrodan(sana hangisi daha makul geliyorsa artık) atanmaya çalış.
şu bi gerçekki özel sektör insanı perişan eder.
banka ondanda beter.
gelgörki sadece kendini tatmin etmek için işe gireceksen yani herhangi bir maddi engelin yoksa,
otur 2014 kpss A ya da B ye adamakıllı çalış derim.
bende bir son sınıf öğrencisi olarak 2.sini yapacağım.
ben 2 aydır dersaneye gidiyorum.sınava kadar bitecek dersane.temellim oluşsun diye iktisat ve muhasebeye yazıldım.
yazında kendim çalışacağım.seneyede sadece dersane olacak.
kendime böyle bir plan oluşturdum.A dan gireceğim ben.
eğer kpss ye hazırlanmaya karar vereceksen(ki bence en mantıklısı bu) bir an önce A dan mı yoksa B den mi gireceğini belirle.
zira alan dersleri gerçekten emek istiyor.
bir an önce bi yerden başla.
mesela ne mi yap,
okullar kapanana kadar yani 1 2 ay gk gy yi bi gözden geçir.
yazın boş kalınca kendine bir program hazırla hatta varsa kütüphanede gerçekleştir bu planını.
sana tavsiyem iktisatı mutlaka bi bitirmeye çalış.
kitap okur gibi maliyeyi bir kere oku kulak doygunluğun olsun.
böylelikle sene içinde dersaneye giderken çok fransız kalmazsın konulara zira konular yetişsin diye hocalar çok seri gidiyor,
temelin yoksa anlamak için ayrı bir efor sarfetmen gerekiyor.en azından bi kulak doygunluğun olsunki sene içinde zorlanma.
bu motivsyonunuda artırır.
sormak istediğin bişey olursa seve seve yardımcı olurum :34:
hayatta başarılar

başın sağolsun canım,
bende aynı bölümden mezunum
benim hedefim memurluktu,dersaneye gittim ve kpss ye çalıştım
çok şükür 3 yıllık memurum.
sende kendine tek hedef belirle ve ona odaklan, eminim başarırsın.

ne mezunusun bunu bir açık açık yazarmısın?

Tatlım, bence öncelikle alternatiflerini bir sırala. Hangi yol senin için daha uygun, hem olabilirlik açısından hem seni tatmin etmesi açısından. İgilizcem iyi değil demişsin. Ama ne kadar iyi değil? Bir de gerçekten bölümün ne? iibf'de her bölüm mezunu diğerinin işini yapar yapmasına ama her bölümün belli kurumlarda belli sektörlerde daha çok avantajı vardır. Örneğin ingilizcemi geliştirebilirim diyorsan, mesela iktisat alanına da hakimsen, a grubunda zor görünen iyi kadrolara -kalkınma, hazine gibi- ulaşman senin içi rakiplerine göre daha kolay olabilir. Veya işletme okumuşsundur alanına hakimsindir muhaseben filan da iyidir, maliye'nin kadrolarına girmek yine görece kolay olur.

Yani kendini önce bir tart, hangi alanlarda daha iyisin? Hangi alanlara çalıştığında daha kolay yol alacağını düşünüyorsun. Şimdilik iyi yerler için zamana ihtiyacım var ama param yok diyorsan bankaları dene örneğin. Bankaların gişe pozisyonları filan çok fazla sirkülasyon olduğundan yeni mezunun kolay gireceği yerlerdir. Tabi çok sıkıntılı bir iş. Hele ki bir yandan kpss çok zorlayıcı olur. Ama işte durumunu tartıp en mantıklı yol haritanı çizmen lazım.

nolur bana biraz yardımcı olun ablalar. ben istanbuldaki bi üniversiteden iibf bölümünden mezun olacağım bu yaz. ama ne yapacağım ne edeceğim hiç bilmiyorum tıkandım kaldım. moralim çok bozuk. ingilizcem de kötü zaten. babam vefat etti 5 ay önce... ondan öncesinde ingilizce çalışıyordum sonra bıraktım o moralle... uyku sorunum oluştu zaten, üzüntü can yanması ile... ama bir şeyler yapmak zorundayım annem için kendim için. mezun olan arkadaşlarım bazıları yüksek lisansa girmiş, bazıları bankada, bazısı memuriyet falan. bana akıl verecek hiç kimse de yok. ne önerirsiniz, banka sınavları mı, kpss mi ne...? o kurumların sınavlarına hazırlanmak için şu an doğru zaman değil benim için galiba, yani türkçe matematik sorsalar neyse de... özel sektörde de ingilizcem yokken beni alırlar mı düzgün bir işe bilmiyorum. off kafam çok karışık moralim çok bozuk benden hiçbir şey olmayacak sanırıım... anneme yansıtmıyorum zaten bir sürü işle uğraşıyor. çok bunaldım ben hiçbir yapamayacağım sanırım, babam mezuniyetimi bile görmeden gitti, annemin de benden beklentisi boşa çıkacak... başkaları ise ne güzel ... ben aptal aciz miyim neyim bir şey başaramıyorum

İibf in bence özelde şansı çok düşük. Ya muhasebe gibi bölümlere bakarsınız bence hiç hak ettiğiniz yer değil ya da buna benzer şeyler. KPSS şimdi iib ler çok güzel fırsatalar veriyor. hem kariyer hem maddi anlamda. Ayrıca çok fazla alım yapıyor. ben bile diyorum bazen iibf den bir şey okusaydım da kpss ile iyi bir yere gelseydim. Klimalı odalar, güzel çalışma şartları. Devlete yönel derim.

sen b grubunu istiyorsun sanırım canım? a grubu istesem de o pazar oturumu zor işte hukuk iktisat soruyorlar, bizim iktisat sorularının da maşallahı var.. a grubundaki meslekler için de zaten sonra kurum sınavı+mülakatı var, yazık mülakatta heyecanlanıp da elenenler var... bilmiyorum ki stresli bi süreç

evet b grubu istiyorum alan hem zor hem uzun bi süreç kurum sınavları, mülakat falan...

Son düzenleme:
hangi iş kolu olursa olsun eğer yabancı dilin varsa tercih sebebi olursun.. ne derece önemli olduğunu iş ilanlarına bakınca zaten görüyorsun.." en az lise mezunu çok iyi derecede ingilizce bilen" gibi sanki 3 yaşından beri Türkiye'de yabancı dil dersi alınıyormuş gibi saçpa sapan ilanlarda var.. 1 değil 2 dil gerekiyor artık.. içinde bulunduğun evreyi çok iyi anlıyorum ama öğrenmenin peşini bırakma.. neredeyse 32 yaşındayım.. 2. dil olarak ispanyolcaya başladım.. haa ispanyolca gerektiren bir iş mi yapıyorum? hayır.. Ama iş görüşmelerinde " öğrenme azmim" sebebiyle olumlu tepkiler aldım.. birde eğer seçebilme şansın varsa lütfen sevdiğin bir işi yap.. bırak okulu bölümü.. 17 yaşında hayatının kararını vermeye zorluyorlar insanı.. meslek seçiyorsun.. insanların %90ı küfür ederek gidiyor işe.. ( dil öğrenmeye gittiğimde babam kemoterapi görüyordu.. döndükten 2 ay sonra kaybettik onu.. vazgeçiyordum neredeyse gitmekten.. ve melek babam dediki .. ama bugun ama yarın ben olmayacağım.. tek başına kalacaksın ve o zamanda ayaklarının sağlam bir yere basması gerekiyor.. 2 yıl her telefon çaldığında Allahım kötü habermi diye bir duyguyla hem eşekler gibi çalıştım hem okula gittim.. cenazeye bile yetişemeyebilirdim.. birde burdan bak canım.. salma kendini!! dik dur! sen mutlu ol.. kimseyi mutlu etmeye çalışma..

Back
X