Ben ne yapacağım şimdi...?

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.523
11.410
498
Evet su sıralar hem mutluyum hemde kafam oldukça karısık,kızlar yaklaşık 2 hafta önce istanbulda iyi bir koleje yerleştim.Tesadüf oldu yani aklımda yoktu,yol üstü sorayım dedim ihtiyaçları varmış aldılar beni ertesi günki görüşmede,buraya kadar sorun yok.Eğitime soktular bizi,titiz bi okul,imkanları maaşı çok iyi.Ben daha önce 2 yıl ücretli öğretmenlik yaptım orda göremediğim saygıyı önemi burda görüyorum.Fakat bu yıl gecemi gündüzüme katıp kpssye çalışmıştım.İyi bi puan gelmeyınce umudu kesmiştim fakat sürpriz bir şekilde taban pan aldıgım puanın aşağısına çekilde.Tercih verdim bende 26 yılda işaretledim,yani atanma ihtimalim çok yüksek.

Şimdi pazartesi günü sonuçlar açıklanıyo ve ertesi günü atandığımız yere gidip kayıt yaptırmamız gerek.Yüksek ihtimal doğu veya iç anadolu olcak yani uzak:(
Şimdi p.tesi onca eğitimden sonra uyum sağladıktan sonra okul başlıyor herşey tam.Herkes memnun.
Ben atanırsam eğer kolej benim çıkışımı veirirmi?Verseler bile çok ayı etmicekmiyim?
Oları yedekte bırakmışım gibi oldu ve kötü konuşacaklar arkamdan:50:
Bazende kötü bi yere atannırsam eğer gitmesemmi diyorum.Bunları düşünmekten midem kasıldı artık..
yardımcı olurmusunuz bana:50::50:

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden ayıp olsun,kim devlette çalışmak istemezki sonuçta
Hemen çıkamayabilirsin,en az 15 gün önceden haber vermek gerekiyo diye biliyorum

Son düzenleme:
Şahsi fikrim; inşallah atanırsın ve gidersin.
İnan devlet kapısı gibisi yok.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah!

arkadaşım senin kolej deneyimin pek olmadığı için o insanların sana başlangıç içi iyi davrandıklarını bilmiyorsun. yıllarca özelde öğretmenlik yaptım ve pek çok şeye tanık oldum. devlete geçerken patronum nerdeyse iki katı maaş önermesine rağmen arkama bile bakmadan ayrıldım ordan. sakın vicdan azabı çekme. en iyi kolej bile devletten daha iyi olamaz. ayrıca ne ilginçtir ki yoldan geçerken seni işe almış. hiç profesyonelce değil. profesyonel kolejler referans ile öğretmen alır. inş atanırsın canım.

arkadaşım senin kolej deneyimin pek olmadığı için o insanların sana başlangıç içi iyi davrandıklarını bilmiyorsun. yıllarca özelde öğretmenlik yaptım ve pek çok şeye tanık oldum. devlete geçerken patronum nerdeyse iki katı maaş önermesine rağmen arkama bile bakmadan ayrıldım ordan. sakın vicdan azabı çekme. en iyi kolej bile devletten daha iyi olamaz. ayrıca ne ilginçtir ki yoldan geçerken seni işe almış. hiç profesyonelce değil. profesyonel kolejler referans ile öğretmen alır. inş atanırsın canım.

canım hayırlsı ne ise o olsun inş.türkiyede sayılı ressamların asistanlıgını yaptım,resim sergilerim vs var.tabi cv mi aldılar,referanslarımla görüştüler.

Evet su sıralar hem mutluyum hemde kafam oldukça karısık,kızlar yaklaşık 2 hafta önce istanbulda iyi bir koleje yerleştim.Tesadüf oldu yani aklımda yoktu,yol üstü sorayım dedim ihtiyaçları varmış aldılar beni ertesi günki görüşmede,buraya kadar sorun yok.Eğitime soktular bizi,titiz bi okul,imkanları maaşı çok iyi.Ben daha önce 2 yıl ücretli öğretmenlik yaptım orda göremediğim saygıyı önemi burda görüyorum.Fakat bu yıl gecemi gündüzüme katıp kpssye çalışmıştım.İyi bi puan gelmeyınce umudu kesmiştim fakat sürpriz bir şekilde taban pan aldıgım puanın aşağısına çekilde.Tercih verdim bende 26 yılda işaretledim,yani atanma ihtimalim çok yüksek.

Şimdi pazartesi günü sonuçlar açıklanıyo ve ertesi günü atandığımız yere gidip kayıt yaptırmamız gerek.Yüksek ihtimal doğu veya iç anadolu olcak yani uzak:(
Şimdi p.tesi onca eğitimden sonra uyum sağladıktan sonra okul başlıyor herşey tam.Herkes memnun.
Ben atanırsam eğer kolej benim çıkışımı veirirmi?Verseler bile çok ayı etmicekmiyim?
Oları yedekte bırakmışım gibi oldu ve kötü konuşacaklar arkamdan:50:
Bazende kötü bi yere atannırsam eğer gitmesemmi diyorum.Bunları düşünmekten midem kasıldı artık..
yardımcı olurmusunuz bana:50::50:

canım benim neden ayıp olsun ki saçmalama bikere atanırsan ne olursa olsun devletin bir memuru olucaksın diğer tarafta ise özel iş yerinde olucaksın devlet gibisi yok diyorum özelde çalışıp kendini paralayacağına devlette ol paşalar gibi tatilin özel günlerin devamlı bir maaşın olur temiz olur özelde olmanında garantisi yok tatlım sen hiç sıkılma inşallah atanırsın

gerçekten çok zor bir karar.. ama bence de ayıp olur diye düşünme, sonuçta devlet senin için çok daha rahat olacak.. ve özelin garantisi yok, seni bir sonraki seneye orada tutup tutmayacaklarını bilemezsin.. bu arada sözleşme imzaladıysan yıllık, çıkmanda sıkıntı olabilir.. :/ ama emin değilim tam..

kpss ile atanman senin için daha iyi olur, kolejde çalışma şartları çok ağırdır. ama sözleşme imzaladıysan ayrılamazsın bence
inşallah güzel bir yere atanırsın garanti bir işin olur

sözleşmeyi bir incelemen lazım.. genellikle 1 er yıllık sözleşme yapıyorlar, her yıl yenileniyor filan.. ama işte sözleşme şartlarını bi oku bakalım... daha başlamadığın için belki şansın olabilir..

tazminat ödeyebilirsin sözleşmeyı süresi dolmadan feshedınce. sözleşme şartlarına bakman lazım. anlayışlı olurlarsa bu yola başvurmadan çıkışını verebilirler, ama anlayışlı olmazlarsa tazmınat odeyecegın kanaatındeyım, sözleşme hükümleri çerçevesınde...
hele bir pazartesi olsun. bakalım sonuç ne olacak. gönlünce olsun.

keşke devlete atanabilme ihtimalinizden bahsetseydiniz. ama olan olmuş, az bi miktar(genellikle 1 aylık maaş kadar) tazminat ödeyip sözleşmeyi feshedebilirsiniz. ben de 6 yıl özelde çalıştıktan sonra geçen yıl devlete geçtim,istanbulda değil güneydoğudayım ama hiç pişman değilim. arada kolejlerin temiz sınıflarını, lüks öğretmenler odalarını ve mis gibi öğlen yemeklerini özlemiyor değilim ama olsunn:37:

2 hafta önce başlamışsın işe, işçi statüsünde oluyorsun, belki sözleşmede deneme süresi vardır, ki deneme süresi en çok 2 ay olabilir. Sözleşmede açıkça 'Şu kadar süre deneme süresi olarak çalışacaktır.' gibi bir hüküm varsa, bu deneme süresi içerisinde sözleşmeyi tazminatsız feshedebilirsin.

sözleşme seni bağlamaz endişelenmene gerek yok çünkü devlet memuru olunca sözleşme karşılıklı fesh edilmiş sayılır. kafan karışmasın canım rahat ol.

Başlığa bir anket koyabilseydin emin ol herkes devleti tercih et diyecekti :1:
İstanbul da atanması kolay bir şehir doğuya da gitsen birkaç sene sonra dönersin tekrar İstanbul'a..
Özelde çalışan arkadaşlarım hiçbirisi memnun değildi ve devlete geçtiler...

hayırlı olsun..inşallah güzel bir yere atanırsın,önce kendini düşün bence..özel, menfaatlerinin işlediği yere kadar seni memnun eder..:31:

Herkese çok teşekkür ederim,yarın açıklanıyor çok heyecan yaptım:16::16:
hayırlısı inşallah bakalım
Kesinlikle haklısınız kötü yer gelse bile devlete giriceğim hayırlısıyla inş yani gidiceğim özeldeki şartlarım çok iyi olsada bakalım

Son düzenleyen: Moderatör:
eğer ki atanırsanız gidip atandığınız yere bakın. oradaki öğretmenlerle konuşun derdinizi anlatın. zaten öğretmenler bu konuda size yardımcı olur :) bence gidin içinizde kalmasın. sonra oturun tek başınıza her iki yerinde artılarını eksilerini yazın karşılaştırın. ama şöyle bi gerçek var. şimdi genciz her şey kolay geliyor. biraz yaşımız ilerleyince de özel okulun temposuna ayak uydurabilecek misiniz?

Back
X