• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BEN NE YAPAYIM BU DURUMDA

ben zaten çaycı abla işten çıkmasın diye elimden geleni yaptım en basiti kadın depremzede idi bana dediler sen konuş çıkar işten diye dedim kadın depremzede ben yapamam kusura bakmayın deyip çıktım odadan ama sonra erkek olan ortak işten çıkarmış ben ertesi gün öğrendim en azından iş bulana kadar bekleseydiniz dedim patrona göre kadın öğleden sonra full oturuyormuş bir iş yapmıyormuş filan dedim zaten görevi o temizliği yaptıktan sonra ne yapacaktı dedim diye tersledi beni tav oldum iyice zaten bende kızın işe ihtiyacı olduğu için uyarıyorum zaten doğru bulmuyorum kıza bu işin kitlenmesini
Bayılıyor bu patronlar zorla iş yaptırmaya. İş yoksa napsın kadın ya hey allahım.

Siz neden başkası yüzünden azarlanmayı kabul ediyorsunuz ki? Kız çay vermeyi kabul ettiyse ve vermiyorsa o onunla patron arasındadır. Sizin araya girmenize gerek yok.
İş konusunda destek olun tabi ki ama iş tanımında herkes kendi görevini yapmalı
kız çok küçük daha 22 yaşında kardeşim yaşında korumaya çalışıyorum sanırım

kız çok küçük daha 22 yaşında kardeşim yaşında korumaya çalışıyorum sanırım

Hayır iş hayatı böyle bir şey değil. Kimse kimsenin koruyuculuğunu yapmasına gerek yok. Onun görevi olduğu halde azar işiteceğini bildiği halde yapmıyor. 22 yaş küçük bir yaş değil gayet algıların açık olduğu bir yaş.
Siz kendi işinize bakın. İş ile ilgili yardım edin sadece

Hayır iş hayatı böyle bir şey değil. Kimse kimsenin koruyuculuğunu yapmasına gerek yok. Onun görevi olduğu halde azar işiteceğini bildiği halde yapmıyor. 22 yaş küçük bir yaş değil gayet algıların açık olduğu bir yaş.
Siz kendi işinize bakın. İş ile ilgili yardım edin sadece
kıza sırf burda yüklenmesinler diye şantiyeye götürüyorum haftanın 3 günü

Arkadaşlar merhaba,
maaş ve mevki olarak üst konumda çalışıyorum diğer ofis arkadaşlarıma göre bunu söylüyorum ki konum bununla alakalı

1 ay evvel 22 yaşında yeni mezun bir arkadaş başladı ufak ufak iş öğretiyoruz kıza çoğunlukla ben ilgileniyorum en tecrübeli ben olduğum için
asgari ücret zamlarından sonra çaycı ablayı çıkardılar işten bu kıza dediler misafirlere sorar mısın çay kahve içerler mi verir misin diye tamam dendi konuşma yanımda oldu.

bugün iş toplantım vardı toplantı odasında iş ile alakalı görüşüyoruz bu arkadaş gelmeyince ben sordum ne içersiniz deyip masadan kalkıp çay verdim öyle devam ettik .
patronum neden benim çay götürdüğümü senin pozisyonunda biri bu şekilde davranırsa masadakiler seni dikkate almaz dedi .
22 yaşında kızcağız ilk biziz iş tecrübesi uyarıyorum sürekli bak misafir geldi sor bir şey içerler mi diye ama bir türlü alışkanlık olmadı

bugün yine aynı mevzu oldu ben çay verdiğim için fırça yedim .
moralim bozuk

kızın da kalbini kırmak istemiyorum . patron taktı bu duruma kızı uyarmama rağmen böyle
nasıl bir dille anlatayım kovulsun da istemiyorum paraya ihtiyacı var anlattığına göre
Yani bilemedim ne desem,sonucta yeni mezun dediniz kız için,egitimli belli ki deneyimli olmasa da,belki istemiyor çay,kahve servisi yapmak ona da hak veririm hatta patronunuza da kızdım bu konuda ama kendisine söylendiği ve tamam dediği için bekleniyor tabi ki.
Kıza açık açık söyleyin "bak işe ihtiyacın var,sana soruldu tamam dedin,şimdi yapmıyorsun göze batıyor bu durum,ben arada kalıyorum yapmak istemiyorsan da patronla bu konuyu konuş"diye.
Yok yaparım falan derse bu konuşmaya,misafire sormuyorsa siz sorup sonra ona seslenir rica edersiniz çay ,kahve ne isteniyorsa getirmesini. Kendiniz yapmayın patronunuz hakli bu konuda.

Arkadaşlar merhaba,
maaş ve mevki olarak üst konumda çalışıyorum diğer ofis arkadaşlarıma göre bunu söylüyorum ki konum bununla alakalı

1 ay evvel 22 yaşında yeni mezun bir arkadaş başladı ufak ufak iş öğretiyoruz kıza çoğunlukla ben ilgileniyorum en tecrübeli ben olduğum için
asgari ücret zamlarından sonra çaycı ablayı çıkardılar işten bu kıza dediler misafirlere sorar mısın çay kahve içerler mi verir misin diye tamam dendi konuşma yanımda oldu.

bugün iş toplantım vardı toplantı odasında iş ile alakalı görüşüyoruz bu arkadaş gelmeyince ben sordum ne içersiniz deyip masadan kalkıp çay verdim öyle devam ettik .
patronum neden benim çay götürdüğümü senin pozisyonunda biri bu şekilde davranırsa masadakiler seni dikkate almaz dedi .
22 yaşında kızcağız ilk biziz iş tecrübesi uyarıyorum sürekli bak misafir geldi sor bir şey içerler mi diye ama bir türlü alışkanlık olmadı

moralim bozuk

kızın da kalbini kırmak istemiyorum . patron taktı bu duruma kızı uyarmama rağmen böyle
nasıl bir dille anlatayım kovulsun da istemiyorum paraya ihtiyacı var anlattığına göre
Senin ise ihtiyacın yoksa çay vermeye devam et patron 3 der 4 ünde yol verir çünkü

Bu konuya bi ben mi cok yukseldim. 22 yasinda muhtemelen mimarlik / muhendislik okumus paraya ihtiyaci olan bir kiz var. Kiza degil cay tuvaletleri sen fircalar misin patron soruyor deseniz ona da tamam diyecek. Guc dinamigi / guc iliskileri/ is yeri cinsiyetciligi hani boyle seyler var ya. Aaa kiz tamam demis o zaman caycilik yapacak tabiii demek bana cok yanlis geliyor sanki kizin hayir deme ozgurlugu varmis da kendi cayciligi cok seviyormus gibi. Bugun misafire cay getirecek yarin mudur ve kidemlilere sonra ofis eRRRRRRkekleri yaa bana da cay koyar misin diyecek. Bu arada olay izmir’de geçiyor

Bu konuya bi ben mi cok yukseldim. 22 yasinda muhtemelen mimarlik / muhendislik okumus paraya ihtiyaci olan bir kiz var. Kiza degil cay tuvaletleri sen fircalar misin patron soruyor deseniz ona da tamam diyecek. Guc dinamigi / guc iliskileri/ is yeri cinsiyetciligi hani boyle seyler var ya. Aaa kiz tamam demis o zaman caycilik yapacak tabiii demek bana cok yanlis geliyor sanki kizin hayir deme ozgurlugu varmis da kendi cayciligi cok seviyormus gibi. Bugun misafire cay getirecek yarin mudur ve kidemlilere sonra ofis eRRRRRRkekleri yaa bana da cay koyar misin diyecek. Bu arada olay izmir’de geçiyor
Yükselmekte haklısınız, üniversite bitirmiş gencecik bir kıza çay servisi yapmasını teklif etmek bile çok ayıp. (En kibar haliyle) Ama özel sektör o kadar çok bu tip örneklerle dolu ki maalesef. İnsanlar işi kaybetmemek için, görevi olmayan işleri de kabul etmek zorunda hissettikçe, kendi cebinden başka bir şey düşünmeyen pek çok patron da bu tavrı sergilemeye devam edecek maalesef.
Ama bu konuda, kızın kabul ettikten sonra yapmaması da ayrı bir sorun. Gönüllü veya değil, ama kabul ettiği noktada geriye pek bir seçenek kalmıyor maalesef.

evet maalesef olay izmirde geçiyor :( kızı ben mi etkiliyorum acaba diye düşünmeye başladım normalde ofiste herkese çay götürüyordu tüm ofise ben dedim ofisteki herkes kendi çayını alır patronlar da dahil sadece misafir filan geldiği zaman sorarsın sen dedim ki patronlar da bu çıkışıma bişey demedi sessiz kaldılar.

Arkadaşlar merhaba,

moralim bozuk

Defalarca uyarmaniza gerek yok.İs kolay bulunmuyor.Azmi yoksa çalışmasın.Ankara'da iseniz ben iş arıyorum. 😂

İnsan kaynakları yok mu orada? Uyarıda bulunması gereken onlar, ya da patron. Siz değilsiniz. Daha kıdemli ve daha tecrübelisiniz diye eleman uyarma işi size ait olmamalı.

Ben de çay istiyorum stajyerden ama çaycıyı çıkarıp stajyere bu işi önerdiysem maaşına ek ödeme yapıyorum ve her şeyden önce rızasını alıyorum,bu iş artık senin diyorum. Patronunuz da bunları yaptıysa uyarısını kendisi yapsın,sizi maşa olarak kullanmasın. Sizin sorununuz bu değil çünkü.

Arkadaşlar merhaba,

moralim bozuk

Ne vicdani yapiyorsunuz anlamadim. Baskasi yuzunden azar yemek zorunuza gitmedi mi? Ise ihtiyaci varsa isini yapacak. Cay getirmeyi kabul etmis. Bunu kendi dusunecek, kabul etmemeliydi en bastan. Patronla kendi arasinda cozmesi gerekiyor, sizle degil.

Bunca yıllık iş hayatımdan edindiğim tecrübem.. Herkes yerini bilmeli. Hangi pozisyonda isen dışına çıkma ne az, ne fazla ol. Az olursan ilerleyemezsin, fazla olursan "Bunu o yapar" diye görev üzerine kalır.

Saygı önemlidir ama, toyken kurumun çaycısı, benden yaşca büyük diye çayımı vs. Kendim alınca. Sonrasında çay istediğimde zorsundu.

Stajyer kızlar yukarı çagırılıp bize kısır yapın dendiğinde, izin vermediğim için soğuk nevale, gaddar ilan edildim. Hep bilgisayar başındalarmış, hem kısır yapıp, hem mola vereceklermiş. Kısırı günde yapsınlar burda iş öğrenecekler dediğim için oldu bütün bunlar.

Patronunuz, yerinizi bilmeniz konusunda çok haklı. Stajyerlerde çay servisi, market kuryesi olarak alınmıyor. Bu konuda gayette haksız yani.

Arkadaşlar merhaba,

moralim bozuk

Kız sanırıö sizin yumuşaklığınızdan rahat dabramıyor olabilir. Daha otoriter davranın. Patronda haklı bence

Back
X