• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ne yapayım simdi

TOKİ kasımda teslim edilecekmiş . Peşinatı hazıran gibi alsalar temmuzdan itibaren en az 15k aylık ödemesi olacak . Kiralar en kötü 18 binden başlıyor :( gerçekten kara kara düşünüyorum ne yapacağım nasıl yapacağım diye . Ev arkadaşı mı bulsam kendime . Onu da nasıl bulacağım

Kasımda teslim edilecekse kasıma kadar dişinizi sıkın, hiç kirayla falan uğraşmayın. Eve ilk girdiğinizde eşya vs masraf olacak, birikim yapmaya çalışın

300-500-1000 kaç konutsa hepsi aynı anda bitecek en az yarısına kiralık ilanı asılacak. Yani bittiği gibi kiralanma ihtimali düşük. Çok şanslıysanız ancak… Muhtemelen 1 sene civarı beklersiniz kiracı için.

Eşyalı ev tutarsanız minimum 25 bin civarını gözden çıkarmanız gerek. Yok eşyasız tutarsanız eşya masrafı iyice borca sokar sizi. E bir de tokinin peşinatı var, onun için de borçlanacaksınız.

Şu şartlarda en az bir sene daha aile ile yaşayıp en azından kenara para atıp, birikim yapıp sonrasında daha rahat bir maddi durumla çıkmak mantıklı olan. Aksi halde borç batağına düşüp aile evine geri dönme olasılığınız da yüksek.
TOKİ Anadolu’nun küçük bi şehrinde ilçede yapılıyor . Yeni memur tayin dönemi vs belki çıkar birisi :( sanırım en azından teslim alana kadar aileye mecburum.. şeyi düşündüm aslında . Bi öğretmen arkadaşım yeni tayin oldu . Apart yurt tarzı bi yere yerleşmiş . Öğrenci yurdu yani . Yemeği vs dahil . Onunla konuşup o tarz bi yer mi bulsam dedim . Orası da muhtemelen yirmi bin falandır gerçi . Ama yine de idare eder beni . 20 ona veririm 20 de TOKİ ye veririm . Kalanı da cebime kalır

Kasımda teslim edilecekse kasıma kadar dişinizi sıkın, hiç kirayla falan uğraşmayın. Eve ilk girdiğinizde eşya vs masraf olacak, birikim yapmaya çalışın
Evet haklısınız . En azından teslim alana kadar sabredebilirim . Bu süreçte peşinat ödeyeceğim zaten . Hem birikim yaparım . Görevde yükselmeye çalışırım . Maaşım hiç olmazsa biraz yükselir . Temmuzda zam oluyor zaten . Dişimi sıkmam lazım

TOKİ Anadolu’nun küçük bi şehrinde ilçede yapılıyor . Yeni memur tayin dönemi vs belki çıkar birisi :( sanırım en azından teslim alana kadar aileye mecburum.. şeyi düşündüm aslında . Bi öğretmen arkadaşım yeni tayin oldu . Apart yurt tarzı bi yere yerleşmiş . Öğrenci yurdu yani . Yemeği vs dahil . Onunla konuşup o tarz bi yer mi bulsam dedim . Orası da muhtemelen yirmi bin falandır gerçi . Ama yine de idare eder beni . 20 ona veririm 20 de TOKİ ye veririm . Kalanı da cebime kalır
Yemeği içinde yerler 20 olmaz, sanmıyorum.

Siz biraz daha dişinizi sıkın. Bu süreçte de hem yaşayabilecek uygun bir yer bakarsınız hem de birikim yaparsınız.

Yemeği içinde yerler 20 olmaz, sanmıyorum.

Siz biraz daha dişinizi sıkın. Bu süreçte de hem yaşayabilecek uygun bir yer bakarsınız hem de birikim yaparsınız.
Evet baska çarem yok gibi haklısınız sanırım . Ya da TOKİ’den feragat edeceğim :(

TOKİ kasımda teslim edilecekmiş . Peşinatı hazıran gibi alsalar temmuzdan itibaren en az 15k aylık ödemesi olacak . Kiralar en kötü 18 binden başlıyor :( gerçekten kara kara düşünüyorum ne yapacağım nasıl yapacağım diye . Ev arkadaşı mı bulsam kendime . Onu da nasıl bulacağım
TOKİ kasımda teslim edilecek ise 8 ay falan var .Bence 8 ay sıkın dişinizi ki iki taşınma olmasın,kendiniz tokide oturmayacaksaniz şimdi bir artı bir ev tutun,oturavaksaniz bir süre daha idare edin

Evde sizden para bekleniyormu erkek kardesinede ver falan şunu öde bunu yap ?
Yok hayır ben para vermiyorum onlar istemedikçe . Erkek kardeşim de çalışıyor zaten . Evde herkesin geliri var maddiyat sorunu yok . Bir buçuk senedir ailemleyim . Bu süreçte kendimi toparlamak moralimi yükseltmek için yurt dışı gezileri yaptım . Birikim yapmadım açıkçası . Araba aldım birde . Aslında en güzeli kenara biraz da para koymaktı ama yapmadım be yazık ki kendime kızıyorum bu konuda . Maddi olarak kimseye yük değilim bunu belirtmeliyim . Daha geçen bi trafik kazası yaptım kurusuna kadar kendim ödedim her şeyini. Darda kalınca ailemden isteyim gibi bir şeyim hiçbi zaman olmadı . Ancak ev gibi bir şeye destek olurlar ben istemesemde bunu . Borç olarak alırım zaten

Yok hayır ben para vermiyorum onlar istemedikçe . Erkek kardeşim de çalışıyor zaten . Evde herkesin geliri var maddiyat sorunu yok . Bir buçuk senedir ailemleyim . Bu süreçte kendimi toparlamak moralimi yükseltmek için yurt dışı gezileri yaptım . Birikim yapmadım açıkçası . Araba aldım birde . Aslında en güzeli kenara biraz da para koymaktı ama yapmadım be yazık ki kendime kızıyorum bu konuda . Maddi olarak kimseye yük değilim bunu belirtmeliyim . Daha geçen bi trafik kazası yaptım kurusuna kadar kendim ödedim her şeyini. Darda kalınca ailemden isteyim gibi bir şeyim hiçbi zaman olmadı . Ancak ev gibi bir şeye destek olurlar ben istemesemde bunu . Borç olarak alırım zaten
Ben yük olduğunuzu hiç düşünmedim aklıma bile gelmedi o zaman birikim yapabilirsiniz aileniz yurt dışı gezilerinde bile bu kadar anlayışlı iken kendi aranız olup gidip geldiğiniz yere bile karismiyorken bu masayı sil tavırları çok değişik degilmi ?Neyse çok katlanilmaz görünmüyorlar değiller gibi sanki

Merhaba . Gerçekten kendimi o kadar çıkmazda hissediyorum ki fikir almak için yazıyorum . Boşandım ailemin yanına geldim iki yıl oldu. 30 yaşına giriyorum bu sene . Memurum . Bu ay inşallah ek hesap borçlarım tamamen kapanıyor . Ancak suan aktif kullandığım iki kredi kartım var . İkisinin toplam borcu 100k . Bir ayda onlarda kapanır . Nisan gibi borçsuz olacağım inşallah .

Zamanında çıkan TOKİ’ye bu sene ortalarında peşinat yatırmam lazım . Ailem destek olur diye düşünüyorum. Maaşım suan 70k

Şimdi tüm bu ekonomik özeti neden yaptım şöyle ki ben daha fazla aileme katlanamıyorum. Kelimenin tam anlamıyla kök ailenden nefret edecek noktaya geldim . 25 yaşında bi erkek kardeşim var . Yemeği yemiş masa leş gibi . Masa kirli diye ben azarlanıyorum . Kendi silemiyor mu deyince yok ya erkek o sen yapacaksın tarzı bi zihniyet . Erkek dokunulmaz özetle . Midem bulanıyor artık böyle şeylerle mücadele etmekten . Nefesimi tüketmeyi tamamen bıraktım zaten. Özetle gideceğim , ayrı ev , kendı sağlığım için gitmem lazım .

Bu şartlar altında hem TOKİ ödemesi hem kendi kiram kendi giderlerim . Karşılayabilir miyim hepsini bilmiyorum. Korkuyorum . Ne tavsiye edersiniz?

Eski kocam hasta ruhlunun tekiydi. Hem ondan çekip birde kendi ailemden çekmeyi yediremiyorum
Durmuşsunuz o kadar.Az daha durun TOKİ bitsin rahat rahat geçin evinize.Ekstra eşya vb harcamalarınız da olacak mutlaka.Sabır 🌺

Tek başına olmadıktan sonra ha aile ile yaşamak ha ev arkadaşı ile yaşamak, arada fark yok hatta ev arkadaşı ailenizden daha kötü bir tercih olur, huyunu suyunu bilemezsiniz, evinizde hep bir misafir var gibi olur, asla başka biriyle yaşamayı düşünmeyin.

Artılar ve eksiler listesi çıkarabilirsiniz her iki seçenek için de. Maddi güçlük çekmek, hayatta kalmaya çalışmak, parasızlık da inanılmaz büyük bir stres sebebi. Ama artısı da tam bağımsız olabilmek.

Aile evinde de masrafınız az ancak aile bireyleri sıkıntı çıkarıyor. Belki aile evinde kalmaya devam edip oradakilerle olabildiğince az etkileşime girmeyi deneyebilirsiniz. Mesela sık sık yürüyüşe çıkabilirsiniz, para biriktirmekle birlikte haftada bir kere bir kafede vakit geçirebilirsiniz. Kütüphanelere gidebilir, ücretsiz etkinliklere katılabilirsiniz. Odanızda daha fazla vakit geçirmek de bir çözüm olabilir. Bundan rahatsız olduklarını söylediklerinde çok sevecen bir tavırla yaptığınızdan habersizmiş gibi tepki verebilirsiniz. Dikkatiniz tamamen başka bir yerde olsun, söyleniyorlarsa kulaklığınız kulağınızda olsun. Bu süreçte her kuruşunuzu biriktirin, yalnızca ihtiyaçlarınızı (buna psikolojik sağlık da dahil) ihmal etmeyin.

Ayrı eve çıkarsanız maddi zorluk yaşamaya dolayısıyla psikolojik olarak zorlanmaya kendinizi hazırlayın. Planlı hareket etmenizi öneririm. Taşınma masrafı, eve erzak masrafı, temizlik masrafları... En azından ilk iki ayın masraflarını ödeyebileceğiniz hazırda bir bütçeniz olmalı bence. Her şey gönlünüzce olur umarım.

Ben yük olduğunuzu hiç düşünmedim aklıma bile gelmedi o zaman birikim yapabilirsiniz aileniz yurt dışı gezilerinde bile bu kadar anlayışlı iken kendi aranız olup gidip geldiğiniz yere bile karismiyorken bu masayı sil tavırları çok değişik degilmi ?Neyse çok katlanilmaz görünmüyorlar değiller gibi sanki
Tüm bunları maddi özgürlüğüm olduğundan yapabildim . Paran varsa karışmıyorlar . Eve girme çıkma derdim yok . Üst üste çıktığımda göze batıyor annem başlıyor bura otel mi demeye vs . Mantık şu ; bu evin içerisinde barınıyorsam evin kurallarına uyacağım. Evin kuralları da sadece bana çalışıyor . Erkek kardeşime tek bir kere müdahale yok görmedim . Benimse etrafımda gölge gibi takip eden bir baba ona arka çıkan anne . Mesela bardağı aldım dolap tam kapanmadı diyelim . Yatıyor olsam dahi odamda, seslenir kaldırır ve dolabı kapattırır . Böyle bi şey işte

Artılar ve eksiler listesi çıkarabilirsiniz her iki seçenek için de. Maddi güçlük çekmek, hayatta kalmaya çalışmak, parasızlık da inanılmaz büyük bir stres sebebi. Ama artısı da tam bağımsız olabilmek.

Aile evinde de masrafınız az ancak aile bireyleri sıkıntı çıkarıyor. Belki aile evinde kalmaya devam edip oradakilerle olabildiğince az etkileşime girmeyi deneyebilirsiniz. Mesela sık sık yürüyüşe çıkabilirsiniz, para biriktirmekle birlikte haftada bir kere bir kafede vakit geçirebilirsiniz. Kütüphanelere gidebilir, ücretsiz etkinliklere katılabilirsiniz. Odanızda daha fazla vakit geçirmek de bir çözüm olabilir. Bundan rahatsız olduklarını söylediklerinde çok sevecen bir tavırla yaptığınızdan habersizmiş gibi tepki verebilirsiniz. Dikkatiniz tamamen başka bir yerde olsun, söyleniyorlarsa kulaklığınız kulağınızda olsun. Bu süreçte her kuruşunuzu biriktirin, yalnızca ihtiyaçlarınızı (buna psikolojik sağlık da dahil) ihmal etmeyin.

Ayrı eve çıkarsanız maddi zorluk yaşamaya dolayısıyla psikolojik olarak zorlanmaya kendinizi hazırlayın. Planlı hareket etmenizi öneririm. Taşınma masrafı, eve erzak masrafı, temizlik masrafları... En azından ilk iki ayın masraflarını ödeyebileceğiniz hazırda bir bütçeniz olmalı bence. Her şey gönlünüzce olur umarım.
Evet mümkün mertebe minimum seviyeye çektim iletişimimi zaten . Çünkü bende de artık sabrın s si kalmadı . Böyle olunca da ayrı bi film zaten . Sen bu eve ait hissetmiyorsun misafir gibisin azarları . Kısır döngü tüm bunlar . Ama katılıyorum ne kadar çok meşguliyet o kadar az muhatap olmak ve kafa rahatlığı . Yüksek lisansa niyetlendim alese falan çalışıyorum sırf bu yüzden

Back
X